Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Nona, mi też powiedziała, że na tym etapie już się dziecka nie mierzy. Tylko patrząc na mój błagalny wzrok stwierdziła, że mniej więcej mi poda ile ma, ale żeby się tym nie sugerować
Ja też już miałam dzisiaj USG tylko przez brzuch. Ostatnio miałam dopochwowo + przez brzuch.
Dora, właśnie teraz szukam na innych stronach informacji i chyba jest ok. Bo CRL powinno wynosić 12 - 14 cm na tym etapie, więc mieścimy się w normachNona lubi tę wiadomość
-
https://docs.google.com/spreadsheets/d/16t1IH4BwZCNbaAF1q8j_EDhCA-fAW6by8xmACwo0Icc/edit?usp=sharing poszla lista wózkow tez na liscie naszej dodalam linka na dole
-
Eiem! Wiem co miałam pytać
Muszę wyrwać ósemkę. Nic mi z nią się nie dzieje niby ale dentystka powiedziała, że lepiej wyrwać teraz skoro i tak jest do wyrwania.
Wiem, że teoretycznie można, ale czy w praktyce którakolwiek z Was wyrywała?
Boję się trochę kurcze. W ciąży się bardziej krwawi niby. Nie wiem czy rwać czy poczekać -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Rex, ja też bym dała sobie z tym spokój skoro nic się nie dzieje z nią. Z tego co słyszałam, to różnie ludzie reagują po jej wyrwaniu. Jedni nie mają jakichś "efektów ubocznych", a drudzy - tak jak napisała Nona - męczą się długo. Wyobraź sobie (czego Ci nie życzę), że jesteś w tej drugiej grupie i że nie możesz nic łykać oprócz Apapu, który i tak nic nie daje...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 22:31
Nona, rex lubią tę wiadomość
-
rex ja też bym sobie odpuściła...ja jak chodze do dentyski to moja nawet nie jest chętna do podawania znieczulenia do wiercenia, a co dopiero wyrywanie ósemki, gdzie właśnie po dostaje się antybiotyki i ketonal na ból..raczej słabo, aczkolwiek pewnie jakby się z nią coś działo to lepsze zło jest wyrwanie jej, ale jak jest ok to lepiej odpuścić i zrobić to w lipcu
rex lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzarna owca wrote:Sandra w czwartek wyjezdzam a juz nie dlugo minie miesiac od wizyty i chcialam byc spokojna i ide na dyzur do lekarza na szybka kontrole
bo kiedys w weekend mnie bolał brzuch i jak chciałam usg chociaż takie szybkie to powiedzieli ze dopiero po przyjęciu na oddział. Myślałam ze jest gdzies szpital w ktorym w razie czego można podejrzeć maleństwo. Ale zaspokoję się teraz detektorem jak mnie cos będzie męczyć
Dzięki dziewczyny za wyjaśnienia dotyczące fotelika. -
Sandra jak ostatnio byłam w szpitalu na kroplówce bo się odwodniłam bo czymś się zatrułam też sprawdzał czy z maluszkiem jest wszystko ok, to kobitki siedziały żeby sprawdzić czy z maluszkiem jest wszystko dobrze i lekarz robił USG, co prawda trzeba było poczekać w kolejce ale sprawdzić sprawdzili
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
naaala ja zażywam właśnie prenatal clasic bo tez moja gin bardziej mi go polecała aniżeli falvit ogólnie nie mam żadnych dolegliwości po nich ale zauważyłam że najlepiej brać je po lekkim śniadaniu bo raz zażyłam zaraz po obiadku i troszkę czułam że ciąży mi coś na żołądku dlatego odtąd zażywam je rano 1 tabletka raz dziennie i jest oki
naaala lubi tę wiadomość