X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bede wozic z przodu bobasa :)
    A co do wylacznika poduszki. Wystarczy jechac na swoj ASO i zrobia to jak nalezy :)

• believe Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona, mi też powiedziała, że na tym etapie już się dziecka nie mierzy. Tylko patrząc na mój błagalny wzrok stwierdziła, że mniej więcej mi poda ile ma, ale żeby się tym nie sugerować :) Ja też już miałam dzisiaj USG tylko przez brzuch. Ostatnio miałam dopochwowo + przez brzuch.

Dora, właśnie teraz szukam na innych stronach informacji i chyba jest ok. Bo CRL powinno wynosić 12 - 14 cm na tym etapie, więc mieścimy się w normach :)

Nona lubi tę wiadomość

• cati Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/16t1IH4BwZCNbaAF1q8j_EDhCA-fAW6by8xmACwo0Icc/edit?usp=sharing poszla lista wózkow tez na liscie naszej dodalam linka na dole :)

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • rex Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eiem! Wiem co miałam pytać :D
    Muszę wyrwać ósemkę. Nic mi z nią się nie dzieje niby ale dentystka powiedziała, że lepiej wyrwać teraz skoro i tak jest do wyrwania.
    Wiem, że teoretycznie można, ale czy w praktyce którakolwiek z Was wyrywała?
    Boję się trochę kurcze. W ciąży się bardziej krwawi niby. Nie wiem czy rwać czy poczekać :(

dxom6iye1ka3dosl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 09:35

rex lubi tę wiadomość

• Czarna owca Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra w czwartek wyjezdzam a juz nie dlugo minie miesiac od wizyty i chcialam byc spokojna i ide na dyzur do lekarza na szybka kontrole :)

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Claudin lubi tę wiadomość

• rex Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli chyba poczekam. W sumie do lipca niedaleko już.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rex, ja też bym dała sobie z tym spokój skoro nic się nie dzieje z nią. Z tego co słyszałam, to różnie ludzie reagują po jej wyrwaniu. Jedni nie mają jakichś "efektów ubocznych", a drudzy - tak jak napisała Nona - męczą się długo. Wyobraź sobie (czego Ci nie życzę), że jesteś w tej drugiej grupie i że nie możesz nic łykać oprócz Apapu, który i tak nic nie daje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 22:31

Nona, rex lubią tę wiadomość

• naaala Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rex ja też bym sobie odpuściła...ja jak chodze do dentyski to moja nawet nie jest chętna do podawania znieczulenia do wiercenia, a co dopiero wyrywanie ósemki, gdzie właśnie po dostaje się antybiotyki i ketonal na ból..raczej słabo, aczkolwiek pewnie jakby się z nią coś działo to lepsze zło jest wyrwanie jej, ale jak jest ok to lepiej odpuścić i zrobić to w lipcu :)

rex lubi tę wiadomość

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna owca wrote:
    Sandra w czwartek wyjezdzam a juz nie dlugo minie miesiac od wizyty i chcialam byc spokojna i ide na dyzur do lekarza na szybka kontrole :)
    Ahaa :) bo kiedys w weekend mnie bolał brzuch i jak chciałam usg chociaż takie szybkie to powiedzieli ze dopiero po przyjęciu na oddział. Myślałam ze jest gdzies szpital w ktorym w razie czego można podejrzeć maleństwo. Ale zaspokoję się teraz detektorem jak mnie cos będzie męczyć :)

Dzięki dziewczyny za wyjaśnienia dotyczące fotelika. :)

• naaala Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra jak ostatnio byłam w szpitalu na kroplówce bo się odwodniłam bo czymś się zatrułam też sprawdzał czy z maluszkiem jest wszystko ok, to kobitki siedziały żeby sprawdzić czy z maluszkiem jest wszystko dobrze i lekarz robił USG, co prawda trzeba było poczekać w kolejce ale sprawdzić sprawdzili :)

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati duży plus za tabelkę z wózeczkami i łóżeczkami :)

cati lubi tę wiadomość

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc Babeczki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• naaala Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivettka dobranocka ;*

Ivettka lubi tę wiadomość

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • naaala Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie pytanie, zażywacie jakieś witaminkii ??
    Miałyście styczność z Prenatalem Classic, kupiłam sobie go ale jakoś nie jestem do końca przekonana co do niego, chciałam kupić falvit mama ale słyszłam że wiele kobiet ma po nim mdłości...

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naaala ja zażywam właśnie prenatal clasic bo tez moja gin bardziej mi go polecała aniżeli falvit ogólnie nie mam żadnych dolegliwości po nich ale zauważyłam że najlepiej brać je po lekkim śniadaniu bo raz zażyłam zaraz po obiadku i troszkę czułam że ciąży mi coś na żołądku dlatego odtąd zażywam je rano 1 tabletka raz dziennie i jest oki

naaala lubi tę wiadomość

bnl7obo.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki zmykam nacieszyć się moim mężusiem <3

bnl7obo.png
‹‹ 627 628 629 630 631 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ