X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna owca przepisałam sobie na polski i jest ok:) pokażę zobaczymy co powie:) i zapytam o te moje dziąsła:)

• Claudin Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monita no faktycznie cham nie z tej ziemi! Ja bym złożyła skargę na takiego, ale niektórzy kierowcy też chamy biegnie sie do busa a on przed samym nosem drzwi zamyka.. brak słów.

Sandra co za lekarka :/ skąd się biorą tacy debile? Przecież taka osoba nie powinna być lekarzem. Rozumiem lekarx też człowiek może nie mieć humoru ale jakaś kultura jednak się należy a nie oglądanie sobie paznokci a potem gadki na swoje prywatne sprawy i kazanie pacjentowi wyjść :/ bezczelna. Ja bym pewnie coś takiwj powiedziała bo bym nie wytrzymała. Niektórzy lekarza to naprawdę albo sa znudzeni już, albo zostali lekarzami dla kasy a nawet nie mają do tego powołania. Czasem jak się widzi takiego gbura to strach się o coś zapytać bo wielka łaska, że odpowie o ile w ogóle odpowie a nie opieprzy człowieka za to, że o coś pyta.

• Czarna owca Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate851 wrote:
    Czarna owca przepisałam sobie na polski i jest ok:) pokażę zobaczymy co powie:) i zapytam o te moje dziąsła:)

Superrr! Dzieki :* na ostatnich badaniach mialam ph 7.0 i zastanawiam sie czy to nie od tego. Bo zapach sluzu jakby troche kwasny ale nie smierdzi raczej bym powiedziala ze pachnie...

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widzialyscie dzus w wiadomisciach reportarz jak kobiecie robili usg 7x i niby dzidzia byla zdrowa a urodzila sie bez wszystkich konczyn?! Masakra jakas.... :/

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa a ja przeciez dzis w 20 tygodniu :) polmetek za mna :)

radiszka, Nona, believe, Sandra94w, 1kasiulka1, katepr, rex, Biedroneczka83 lubią tę wiadomość

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • Verona Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra masakra jakaś, też kiedyś miałam przykrą sytuacje że babka w rejesteracji powiedziała mi że mam sobie iść do prywatnego lekarza bo ich mają już za dużo pacjentów, to jej swoje powiedziałam ze ona jest tam jak d..pa od sr..nia żeby mnie zapisać a jak nie to zadziałam inaczej i już była milsza.
    Biedronka śliczna malutka, jeszcze niedawno były to tylko malutkie pęcherzyki w brzuszku a teraz już takie małe człowieczki :)
    Radiszka oglądałam to ,jak oni mogli przeoczyć jak ja byłam to nawet lekarz liczył paluszki...dziwne

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

3i49p07wevcalt60.png
  • mała2930 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna Owca mi właśnie przepisali w uk ta maść i kazała sie nią smarować z zewnątrz i trochę do środka nie za głęboko samo wejście i jak narazie pomaga:)

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo czyli można to stosować, słyszysz Czarna Owca?:)

• Czarna owca Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Slyszysz, slyszysz" :) to dobrze. Ulzylo mi :) czyli dobrze wyszukalam na polkach :) tyle ze poplynelam 12 f :p mnie tez juz lepiej :) ale byla masskra nie moglam chodzic.

P.s ciapate w ogole nie slyszaly co to infekcja czy grzybica. Tym bardziej w ciazy. Powiedzcie mi jak one rodza tyle dzieci bez lekarzy, lekow, przesadnej higieny itd. Nie ogarniam.

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no bo mi też zależy żebyś nie miała infekcji;p to w takim razie nie pytam gina tylko się smaruj;p

• Czarna owca Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana jestes :) dzieki...

Smaruje sie 3 razy dziennie, zalatwilam tantum rosa i bede sie leczyc :)

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ciapate latają do lekarzy. Za bardzo im tutaj na rękę idą. Bo u nas na raz przyjmuje ok 8-10 lekarzy jednego dnia, no i przychodzi taka ciapata z 2 razy w mcu i jeszcze się domaga żeby ją kobita zbadała i ma wszystko od ręki.
    Ale przyjdę ja czy Hiszpanka, to nie dość, że dostajemy lekarza pierwszego z brzegu to jeszcze nam przysługuje tylko 3 razy na całą ciążę :/

To dobrze Owca, że już masz się czym kurować. Oby szybko minęło.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rex a kto to jest ciapata? :D

la_lenka lubi tę wiadomość

• believe Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doświadczone mamuśki, jakie pieluchy tetrowe i flanelowe polecacie? Same te największe 80 x 80? Czy też lepiej kupić część mniejszych? Ile ich kupić? I czy macie poleconego sprzedawcę internetowego (sklep/konto na allegro)? :)

• Verona Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja się boję ciapatych...jak gdzieś widzę to uciekam

3i49p07wevcalt60.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Rex a kto to jest ciapata? :D
    Ciapaci ogólnie :P Marokini i spółka :D

Daisy lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verona wrote:
    Ale ja się boję ciapatych...jak gdzieś widzę to uciekam
    Mi nie wadzą ogólnie. Hindusi itp ani tyle.
    Ale już Marokini czy Pakistańczycy trochę sobie pozwalają.
    U nas tych drugich więcej, typowych Hindusów mało.

Verona, mnie trochę zastanawia fakt, że jak Ona miała 7 razy USG to jak jako matka nie zauważyła, że dziecko nie ma kończyn
    Tak czy inaczej tragedia.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No matka nie ma obowiązku patrzeć na ekran i sprawdzać czy wszystko jest na miejscu :p Ale lekarz powinien raczej widzieć. ..

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chodzi mi o obowiązek, ale na ogół widzi wszystko, a jak nie widzisz całych nóg/rąk to się ma prawo zaniepokoić.
    Fakt, że tu ewidentnie lekarze zawinili. Ale mogła ponaciskać też na USG.
    Ja pierwszego USG wcale nie widziałam, na drugim pokazał mi już wszystko co jego zdaniem bylo dla mnie ważne, ale jak zobaczył, ze w panice sprawdzam wszystko na ekranie to co chwile robił stop klatkę i pokazywał serce dokładnie, nerki, twarz, kości, łapki i kosteczki nawet w paluszkach.
    To juz byłam wtedy tak uspokojona, ze nawet o płeć zapomniałam spytać :P

dxom6iye1ka3dosl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 12:53

Daisy lubi tę wiadomość

‹‹ 704 705 706 707 708 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ