X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmykam na miasto dziewczynki:) czas na spacerek:) miłego dnia:)

zania1313 lubi tę wiadomość

• naaala Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ciuszki tez jakieś mam, ale nic oprócz tego :)

miłego spacerku kate ;)

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    believe wrote:
    Biedroneczko, ale cudowna! <3 <3 jak po wizycie?
    wszystko ok mała zdrowa jak rybka waży 371gram (Zuza w tym samym czasie miała 349g) nio ma dłuższe nózki od siostry hehehe
    Parametry wzystkie ok wody też oby tak dalej :) sama radość z tej naszej kruszynki wszyscy szczęliwi a babcie aż szaleją hehhe

naaala, zania1313, dora8201, Claudin, believe, Nona, 1kasiulka1, Ivettka, wikaa lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate widzisz a moja była uczulona na pampersy przekonałam sie w szpitalu jak pożyczyłam kilka pieluch innej mamie i jej mąż oddał własnie orginalne Pampersy i małą obsypało po nich :) każde dziecko inne :0

Daisy lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• naaala Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści! :)
    biedroneczka cieszymy się razem z Tobą! :)

velka lubi tę wiadomość

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate - to prawda,sama byłam w szoku. Ma świetną pracę, wyprawka dla noworodka,później wyprawka dla pierwszoklasisty, wyjazdy-kolonie, imprezy na dzień dziecka, mikołajki, paczki na każde święta:) Aż mu zazdroszczę :)

No nas czeka dziś prasowankoooo:)

1kasiulka1, Ivettka lubią tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie wydaje ze tu nie moze byc mowy o przystosowaniu sie dziecka do pieluchy, to jest kwestia tego czy dziecko zareaguje alergią na material, z jakiego wykonana jest pielucha..

Biedroneczka83, jenny88, rex, Ivettka lubią tę wiadomość

• kate851 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze jem przed wyjściem;p o widzisz Biedroneczka, to każde dziecko inne:) super,że wszystko w porządku:) jak ja bym chciała już dziś poznać płeć,oby dzidzia się dobrze ułożyła:)

• kate851 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Naaala:) zmykam już:)

• Daisy Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Trójmiasta i okolic.

Oddam (tzn. ZA DARMO!) materac 4 pory roku, sprężynowy - 150x200cm, a także kanapę rozkładaną. Materac w stanie bdb, bardzo mało używany (dla gości), bardzo wygodny, do odświeżenia. Kanapa rozkładana z pojemnikiem na pościel, również mało używana (dla gości), stan db. Nie zapewniam transportu, ew. pomoc w załadunku po godzinie 19 w tygodniu, w weekend godzina dowolna.
    Robię miejsce w pokoju dla Hani i zwyczajnie muszę się tego pozbyć (brzydko mówiąc), a szkoda wyrzucać na śmieci.

Jeżeli znacie kogoś, komu by się ten sprzęt przydał to dajcie Im znać :) Odbiór osobisty niedaleko Gdańska.

21n4a5i.jpg

2v0fhjk.jpg

anetaa1607, velka, wikaa lubią tę wiadomość

• Claudin Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedirneczko jaka maleńka dzidzia! Aż sie wzruszyła po tym fotkach :) teraz wszystko mnie wzrusza co dzieci się tyczy :)

Co do dady ja akurat dobrze się składa bo mam biedronke pod nosem i rossmana tez. I jeszcze zapiszę się do tego kubu rosssne co zbiera się zniżki bo mam kartę :) to zawsze też coś taniej się kupi.

Do lipcoweczek, które nie mają jeszcze nic, nie martwcie się! Ja też należę do tej grupy co jeszcze nic nie ma :D my będziemy powoli już w kwietniu zbierać, a wózek i łóżeczko najpewniej maj, czerwiec :)

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

• katepr Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)

Ja mam na razie tylko wózek i kilka ciuszków :) Po przeprowadzce zacznę kupować wszystko bo zwyczajnie nie mam gdzie trzymać :) Ale jako że termin na lipiec to chcę już w czerwcu być gotowa i wszystko mieć bo urodzić możemy już po 37 tyg ciąży także przeciągać przygotowań do czerwca też nie ma co :)
    Ja zacznę od oryginalnych pampersów bo są mięciutkie a dady mi nie podpasowały jakieś takie sztywne i właśnie kwadratowe ;p jeśli wyjdzie jakieś uczulenie to przerzucę się na happy bella- też są super.
    Biedroneczko, mała super no i piękne zdjęcia. A co do uczulenia na pampersa jeszcze w szpitalu to nie musiało być uczulenie, mogła to być taka wysypka która atakuje maluszki w pierwszych dniach życia - rumień toksyczny od hormonów mamy :)
    Co do engerixa, pamiętajcie że jeśli nim zaszczepimy to później też trzeba odpowiednie szczepionki kupować, rzadko kiedy się o tym mówi :)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png

Wysłany: 20 lutego 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem ja mam zamiar i tak szczepić 5w1 jak Zuze :)
    ze szczepieniami jestem na bierząco wśród kol które właśnie urodziły :)

nie nie bo ja próbowałam potem tez pampersów i w domu było to samo nawet kiedys dostałm do testowania jak miał juz ok 1,5 roku i kicha hehe oddałam bo odrazu ją obsypało :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• katepr Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze mam nadzieje że mój maluch nie będzie miał uczulenia.. na nic :D ;p ale wszystko wyjdzie w praniu pewnie :)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się wydaje, że jednemu dziecku podejdą takie drugiemu inne.
    Dlatego my kupilismy małe paczki starszemu, a te co się dało to na sztuki.
    U nas właśnie huggiesy i bella odpadły od razu. I pomimo kilku podejść nie było szans ani na chwilę ich ubrać.
    Rossmana nigdy nie miałam bo wtedy jeszcze nie było tego sklepu u nas.
    Z zakupów dla dzidziusia też nic nie mamy. Dla starszego mieliśmy do samego końca tylko ubranka, kosmetyki, wózek i pieluchy tetrowe+ kilka pampersów na sztuki.
    W ten dzień co wróciłam ze szpitala miałam już wszystko :P nikt wcześniej nie wiedział o ciąży więc jak się dowiedzieli to każdy zajechał z rzeczami po swoich dzieciach.
    Tak więc miałam dwa łóżeczka i minikołyskę, jeszcze jeden wózek, pełno pieluch co komuś tam nie podeszły i mase ubrań.
    Później zaczęło się przychodzenie z prezentami (nie wiem skąd u nas moda ale całkiem fajna, na pieluchy w prezencie, więc mogłam popróbować), więc doszły pieluchy, ubrania itp ;)
    Kase na większe zakupy odkładaliśmy co miesiąc, więc tą sumę co się uzbierała przeznaczyliśmy na inne zachcianki, typu huśtawka itp ;)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 12:52

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 12:52

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na krwawienie z dziąseł dentystka przepisała żel Periokin.
    Mam nakładać wieczorem i faktycznie działa.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 12:53

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 12:53

Nona lubi tę wiadomość

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
‹‹ 702 703 704 705 706 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ