Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
believe wrote:Biedroneczko, ale cudowna!
jak po wizycie?
Parametry wzystkie ok wody też oby tak dalejsama radość z tej naszej kruszynki wszyscy szczęliwi a babcie aż szaleją hehhe
naaala, zania1313, dora8201, Claudin, believe, Nona, 1kasiulka1, Ivettka, wikaa lubią tę wiadomość
-
Kate widzisz a moja była uczulona na pampersy przekonałam sie w szpitalu jak pożyczyłam kilka pieluch innej mamie i jej mąż oddał własnie orginalne Pampersy i małą obsypało po nich
każde dziecko inne :0
Daisy lubi tę wiadomość
-
Kate - to prawda,sama byłam w szoku. Ma świetną pracę, wyprawka dla noworodka,później wyprawka dla pierwszoklasisty, wyjazdy-kolonie, imprezy na dzień dziecka, mikołajki, paczki na każde święta:) Aż mu zazdroszczę
No nas czeka dziś prasowankoooo:)1kasiulka1, Ivettka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny z Trójmiasta i okolic.
Oddam (tzn. ZA DARMO!) materac 4 pory roku, sprężynowy - 150x200cm, a także kanapę rozkładaną. Materac w stanie bdb, bardzo mało używany (dla gości), bardzo wygodny, do odświeżenia. Kanapa rozkładana z pojemnikiem na pościel, również mało używana (dla gości), stan db. Nie zapewniam transportu, ew. pomoc w załadunku po godzinie 19 w tygodniu, w weekend godzina dowolna.
Robię miejsce w pokoju dla Hani i zwyczajnie muszę się tego pozbyć (brzydko mówiąc), a szkoda wyrzucać na śmieci.
Jeżeli znacie kogoś, komu by się ten sprzęt przydał to dajcie Im znaćOdbiór osobisty niedaleko Gdańska.
anetaa1607, velka, wikaa lubią tę wiadomość
-
Biedirneczko jaka maleńka dzidzia! Aż sie wzruszyła po tym fotkach
teraz wszystko mnie wzrusza co dzieci się tyczy
Co do dady ja akurat dobrze się składa bo mam biedronke pod nosem i rossmana tez. I jeszcze zapiszę się do tego kubu rosssne co zbiera się zniżki bo mam kartęto zawsze też coś taniej się kupi.
Do lipcoweczek, które nie mają jeszcze nic, nie martwcie się! Ja też należę do tej grupy co jeszcze nic nie mamy będziemy powoli już w kwietniu zbierać, a wózek i łóżeczko najpewniej maj, czerwiec
Biedroneczka83 lubi tę wiadomość
-
Witam się i ja
Ja mam na razie tylko wózek i kilka ciuszkówPo przeprowadzce zacznę kupować wszystko bo zwyczajnie nie mam gdzie trzymać
Ale jako że termin na lipiec to chcę już w czerwcu być gotowa i wszystko mieć bo urodzić możemy już po 37 tyg ciąży także przeciągać przygotowań do czerwca też nie ma co
Ja zacznę od oryginalnych pampersów bo są mięciutkie a dady mi nie podpasowały jakieś takie sztywne i właśnie kwadratowe ;p jeśli wyjdzie jakieś uczulenie to przerzucę się na happy bella- też są super.
Biedroneczko, mała super no i piękne zdjęcia. A co do uczulenia na pampersa jeszcze w szpitalu to nie musiało być uczulenie, mogła to być taka wysypka która atakuje maluszki w pierwszych dniach życia - rumień toksyczny od hormonów mamy
Co do engerixa, pamiętajcie że jeśli nim zaszczepimy to później też trzeba odpowiednie szczepionki kupować, rzadko kiedy się o tym mówi
-
wiem ja mam zamiar i tak szczepić 5w1 jak Zuze
ze szczepieniami jestem na bierząco wśród kol które właśnie urodziły
nie nie bo ja próbowałam potem tez pampersów i w domu było to samo nawet kiedys dostałm do testowania jak miał juz ok 1,5 roku i kicha hehe oddałam bo odrazu ją obsypało -
Mi też się wydaje, że jednemu dziecku podejdą takie drugiemu inne.
Dlatego my kupilismy małe paczki starszemu, a te co się dało to na sztuki.
U nas właśnie huggiesy i bella odpadły od razu. I pomimo kilku podejść nie było szans ani na chwilę ich ubrać.
Rossmana nigdy nie miałam bo wtedy jeszcze nie było tego sklepu u nas.
Z zakupów dla dzidziusia też nic nie mamy. Dla starszego mieliśmy do samego końca tylko ubranka, kosmetyki, wózek i pieluchy tetrowe+ kilka pampersów na sztuki.
W ten dzień co wróciłam ze szpitala miałam już wszystkonikt wcześniej nie wiedział o ciąży więc jak się dowiedzieli to każdy zajechał z rzeczami po swoich dzieciach.
Tak więc miałam dwa łóżeczka i minikołyskę, jeszcze jeden wózek, pełno pieluch co komuś tam nie podeszły i mase ubrań.
Później zaczęło się przychodzenie z prezentami (nie wiem skąd u nas moda ale całkiem fajna, na pieluchy w prezencie, więc mogłam popróbować), więc doszły pieluchy, ubrania itp
Kase na większe zakupy odkładaliśmy co miesiąc, więc tą sumę co się uzbierała przeznaczyliśmy na inne zachcianki, typu huśtawka itp