X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Claudin Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie koniec tematu!moja wina i kobiec :) ps. Dora ja tam sie denerwuje przecież każdy może mieć inne zdanie :)

ja będę miała może dzisiaj kosmetyki dla dzieciaczka niemieckie jakieś bo teściowa kupi :) i może jakiś proszek do prania się uda bo tam jednak proszkisą lepsze a dla dzieciaczka musi być specjalny.
    gdzie zamierzacie kupować pieluchy? Dużo osób narzeka na pampersy bo ponoć odparzaja, nie wiem ja się nie znam ale słyszałam że chwalą Dada.

dora8201 lubi tę wiadomość

• naaala Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry! :)
    Mam nadzieję że u Was nastroje dopisują jak i pogoda ;)

Aneta trzymam kciuki, koniecznie daj znać po! :D

Jak tak czytam że macie już kompletujecie kosmetyki, pieluszki, butelki to zastanwiam sie czy tylko ja czekam gdzieś z tym do kwietnia czy nawet maja ;o

anetaa1607, velka, ewela86 lubią tę wiadomość

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Claudin przykra sytuacja z kanarem ale musiałaś się z tym Liczyć..

Nona co do zakupów dla Dziecka to mam wszystko i nic w sumie łóżeczko materac wanienke nianie wozek mam ciuszki Dziewczęce.mam ale nie znam płci i nie robię żadnego przeglądu bo nie wiem co zostawić a co dokupić pieluszki tetrowe muszę napewno nowe kupić Smoczek jakbym znała płeć.to albo bum posortowala toco mam bo to jednak inna pora roku a jak chłopiec to bym sprzedała po córce a kupiła chłopięce No i wozek używany chce kupić aby fotelik się wpwpinal w stelaz bo ja mam typowa stary wozek z Dużymi kołami na wieś :-P

Nona lubi tę wiadomość

16udskjogri4r6n4.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my planujemy od początku DADE:-) posluchalam rad moich koleżanek doświadczonych, choć nie mówię,że jakieś inne są gorsze;-)

Mój mąż dostanie z pracy wyprawkę dla maluszka, i to dość sporą -zobaczymy co tam dadzą:-)

Nona lubi tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Rex-A ja będę Twym aniołem !! rozwaliło mnie to. Ale hit ;-)

Bo puszczam z YT i zawsze jak coś leci to na dole wyskakują propozycje :P
    I tak klikam co się nawinie :D
    Ostatnio skończyłam na Baby Mozart.
    A wczoraj na "Będziesz moja damą " :P
    A z gotowców to po starszym jeszcze mam płyty kupowane z angielskimi i polskimi kołysankami i z odgłosami natury kilka. Bo tych do pracy potrzebowałam.

My mielismy zwykłe siateczkowe na przyssawce osłonki. Później auto z fabrycznie czarnymi szybami to nie używałam ich już. Nawet się sprawdziły.
    Teraz chyba roletkę siateczkową kupimy. Chciałam dać do oklejenia, ale mój małżon powiedział, że jeszcze ktoś pomyśli że w takim malutkim autku się seksimy :P

Nona lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetaa1607, powodzenia na wizycie! :)

anetaa1607 lubi tę wiadomość

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudin wrote:
    Właśnie koniec tematu!moja wina i kobiec :) ps. Dora ja tam sie denerwuje przecież każdy może mieć inne zdanie :)
    gdzie zamierzacie kupować pieluchy? Dużo osób narzeka na pampersy bo ponoć odparzaja, nie wiem ja się nie znam ale słyszałam że chwalą Dada.
    cieszę się bardzo! mua :*

co do pieluch to ja nie wiem... chyba się wiele pozmieniało bo teraz bardzo chwalone są te biedronkowe i rossmanowskie - za czasów mojego Młodego były paskudne - sztywne, twarde, pupa kwadratowa była w nich bo się nic nei chciały układać.... używaliśmy tylko pampersów bo huggiesy moment odparzały i uczulały... wiec pewnie na początek kupię pampersy a potem będziemy próbować aż znajdziemy jakieś odpowiednie... jeśli te z biedry i rossmana są rzeczywiście takie dobre to po co przepłacać... ale wszystko wyjdzie w praniu
    naaala wrote:

Jak tak czytam że macie już kompletujecie kosmetyki, pieluszki, butelki to zastanwiam sie czy tylko ja czekam gdzieś z tym do kwietnia czy nawet maja ;o

z tymi rzeczami też się wstrzymuje do maja co najmniej :P

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie Aneta powodzenia na wizycie!

Claudin, no u nas wlasnie sie Pampers nie sprawdzil niestety..do biedry nie jezdze i nie bede specjalnie za pieluchami tam jezdzic, takze zobaczymy po kolei. Jakos nie mam glowy/weny/checi do latania po sklepach i szukania gdzie tansze beda pieluchy np. itp. Wiecej mnie wyjdzie za paliwo na to krecenie miedzy sklepami ;) Gdzie bede to kupie i juz i potem zobaczymy czy trzeba zmieniac. Na poczatek sprobuje z Pampers, no ale jeszcze jest troche czasu. Niby dom duzy, strych, garaz, garderoba wszystko jest, ale nie chce mi sie zawalac domu teraz tym wszystkim, inne sprawy mamy na glowie i poki pokoj nie jest przystosowany to olewam te wieksze szopingi ;)

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Biedroneczko- z ciekawości kupujesz szczepionkę do szpitala bo tam jakiegoś starego typu mają tak?
    we wszystkich szpitalach maja stare i z wieksza ilością rtęci a ja biore od pediatry recepte na lepsza kosztuje ok 60zł ale mam pewność że jest ok nazywa sie Engerix B

Nona lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• naaala Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora już myślałam że ja tylko na razie nic z takich rzeczy nie kupuję.
    Ja po prostu nie mam gdzie tego na razie trzymać, poza tym zakurzyłoby się jak bym wyjęła np z kartonu.

velka lubi tę wiadomość

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam dade i mam nadzieję że moja malutka nie będzie na nie uczulona,do biedronki mam 10 minut spacerkiem więc nie musiała bym specjalnie jeździć gdzieś do galerii,marketów:) planuje kupić jeszcze paczkę pampersów ale chyba kupie małą paczkę

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anteta trzymamy kciuki :)

Ja mam pieluszki z rossmana i kupie na pewno Dady i happy Belle z Zuza miałam do 2 roku życia belle :) na orginalne pampersy miała uczulenie

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilunia

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3c61b4e0b583.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fe9ea4f58067.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/36ae152fea2e.jpg

anetaa1607, believe, Daisy, Sabela, naaala, rex, dora8201, Claudin, katepr, Nona, 1kasiulka1, Konwalia, kasia25, velka, Ivettka, wikaa, ewela86 lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• believe Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko, ale cudowna! <3 <3 jak po wizycie?

• believe Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie pampersów - to jest moje pierwsze dziecko, więc nie mam porównania, ale zamierzam po prostu kupić po paczce np. Pampersów i Dady, żeby sprawdzić, które się sprawdzą. Słyszałam bardzo dużo dobrych opinii na temat Dady, chociaż w sumie o Pampersach tak samo.

• kate851 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka jaka słodka:) Aneta trzymam kciuki za wizytę, ja dziś też mam:) lecę za niedługo po wyniki badań i nie mogę się doczekać 18.20:) mamy nadzieję,że poznamy płeć:) ja oprócz łupów z ciucha to nic nie kupowałam,bo nie znamy płci:) mąż dostał od kumpla bo jego żona tez w ciązy,w połowie kwietnia rodzi, dali nam jeden fotelik samochodowy, bo mieli 2 od rodziny:) a tak oni wszystko mają za darmo od rodziny i znajomych i nic nie kupowali, nawet smoczka, kupili tylko pampersy:) zobaczymy jak u nas będzie,ale wózka nie ma kto nam dać czy łóżeczka:)
    Zania to super ma mąż pracę skoro są takie wyprawki dla maluszków:) teraz to każdy obcina premie czy obniza koszty z pracodawców a nie daje takie bonusy:)

• Daisy Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko ale sliczna Lilianka!!! Extra gratuluje wizyta udana? :)

Ostatnio ogladalam jakis program i sa szczepionki te bez rteci w ogole, chyba z Niemiec sie sprowadza na wlasna reke.

Biedroneczka83, ewela86 lubią tę wiadomość

• kate851 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie pampersów to moja znajoma w szkole rodzenia akurat od położnej usłyszała,że pierwsze pampersy kupić PAMPERSA bo są lepsze a poźniej jak dziecko się oswoi znowym środowiskiem to można kupować te co są w biedronce i tak mi powiedziała:)

• naaala Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biedroneczka piękna dziewczynka!!! <3

velka lubi tę wiadomość

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naaala ja tez jeszcze praktycznie nic nie kupiłam nie licząc wczorajszego misia z ciucha i ubranek;p jak się urządzimy i kupimy do mieszkania najwazniejsze, to zaczniemy dla dzidzi kupować,albo dostawać od chętnych hehe:)

‹‹ 701 702 703 704 705 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ