Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej Kobietki. Musze Wam napisać co mnie spotkało to może mi trochę nerwy opadną.
Cztery dni temu widziałam się z młodszą siostrą która ma grypę. Oczywiście musiało złapać i mnie. Wczoraj rano okropny bol kości, mięśni, glowy... Wieczorem doszedł ból w klatce piersiowej i temperaturka 38.5żeby bylo weselej to o 2 w nocy złapały mnie dreszcze i wymioty do 6 rano. Z racji tego że cholernie boje się o swoje dzieciątko to umówiłam sie do lekarza rodzinnego ale szybko od niego wróciłam. Wizyta chyba najgorsza jakie miałam. Weszłam do gabinetu, przedstawiłam sie a Pani dr. sobie ogląda swoje czerwone paznokcie i postanawia odebrać tel. No nic...siedzę, słucham rozmowy na temat rat w banku i nagle zostaje wyproszona z gabinetu. Później paniusia sobie poszła zrobić kawke, pogadać z paniami w rejestracji a na końcu mnie zawołała do gabinetu. Dowiedziała sie o ciąży i o tym co mi dolega po czym kazała kupic flegamine i nurofen. Kuźwa mówi mi ze to chyba grypa a nawet mnie porządnie nie zbadała. Byłam w gabinecie jakies 1.5 min. Kiedy poszłam wykupić leki na wszelki wypadek poinformowałam sprzedawcę ze jestem w ciąży a on na to : Czy ta baba oszalała, absolutnie tego pani nie sprzedam. I dal mi jakies inne leki. Normalnie zawału prawie dostałam...czy ta dr. naprawde mi przepisała zle leki? Jak tak to chyba będę zmuszona się jeszcze raz do niej wybrac. Jeśli oczywiście zwlokę się z łóżka
Co do rzeczy to ja mam kilkanaście ubranek, pieluchy, krem na odparzenia, gruszkę do noska, butelki jadą z angli, rożek,przewijak, podkład do łóżeczka, pościel, łóżeczko, wózek i chyba tyle narazie. My musimy teraz robic wszystkie zakupy ponieważ za miesiąc zaczynamy splacac kredyt, remontować dom wiec Malo kasy zostanie na takie zakupy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 14:01
-
Sandra ja juz bym byla u dyrektora placowki w ktorej bylas. Jak mnie kiedys baba potraktowala z taka angina ze mdlalam z bolu, to ja wyzwalam i w rejestracji powiedzialam tylko co za konowala maja. Oszczedzilam jej skarg. Ale gdybym byla w ciazy i ktos zachowal by sie podobnie. Ojjjj
Nurofenu raczek nie mozesz brac. A na takie objawy to raczej antybiotyk.
Gdzie taka madra buraczyca pracuje?Daisy, wikaa lubią tę wiadomość
-
Ja już wróciłam:) słoneczko się pojawiło, super spacerek:) odebrałam wyniki i czekam na wieczór na wizytę
hehe ostatnio dzidzia była tak ruchliwa,że az gin się śmiał,tak zjem coś słodkiego przed wizytą
ale za każdym razem mega ruchliwa,oby i teraz pokazała co ma między nóżkami:)
Sandra szok! współczuję Ci bardzo, dobrze,że w aptece mieli głowę na karku..niektórzy lekarze nie powinni pracować w swoim zawodzie!!! jak sie czujesz teraz?
Na dziąsła kupiłam lacalut activ,bo meridol średnio mi pomaga, płuczę rumiankiem i szałwią i oby pomogło:) za tydzień mam stomatologa, to zapytam co i jak:) dzięki za porady dziewczyny:) -
Laski czy ja moge brac clotrimazol do wewnatrz przez aplikator?
Albo czy ja moge miec prosbe do dziewczyn dzis wizytujacych, aby zapytaly swojego lekarza czy mozna? Napisalabym sklad tej masci. Troche sie boje a nie mam jak zadz. do swojego gina... -
Witam Mamausie...
U mnie powrocily mdlosci... Sniadanie to marnotrastwo czasu i jedzenia... Na szczescie tylko rano... Lekarz mi powiedzial ze to calkiem normalne, ze niektore maja przez cala ciaze. Dla mnie to troche dziwne, bo nigdy wczesniej nie slyszalam o takich przypadkach...
Co do rzeczy dla Malutkiej to planujemy zaczac w przyszlym miesiacu, ale tylko te duze rzeczy jak lozeczko czy wozek, bo jak na amerykanska tradycje przystalo, chcemy zorganizowac baby shower. Wtedy zobaczymy co znajomi przynosa, a pozniej sie dokupi co trzeba... -
Monita ok tylko materac juz nieaktualny
Sandra co za baba! Nurofenu absolutnie nie wolno Ci brac!!! Tylko PARACETAMOL, APAP.
Flegaminy nie mozna w 1trym. i w czasie karmienia. No ale nie wiem czy flegamina Ci tu pomoze..nie lepiej jakies ziolka? No a najlepiej wizyta u innego lekarza, a na ta babe to juz bym miala skarge napisala na Twoim miejscu..tragedia!
Miod do herbaty ale nie do goracej, traci swoje wlasciwosci. Odczekaj chwile az herbata ciutke oatygnie i wtedy dodaj miodzioa najlepiej to sam miod a herbata osobno i nie z cytryna. Tyke osob pije herbate z cytryna a nie wiedza ze takie polaczenie daje nam cytrynian glinu, ktory odklada sie w tkankach
rex lubi tę wiadomość
-
Kate bylabym Ci bardzo wdzieczna gdybys mogla sie zapytac..
Napisze sklad i nazwe tej masci.
CANESTEN- cream&external creams. Clotrinazole
Sklad: 10 g tube of cream. Clotrumazole 200 mg ( 2% w/w). Benzyl alcohol, polysorbate 60, sorbitan stearate, cetyl palmitate, cetostearyl alcohol, octyldodecanol and purified water.
Do tubki z kremem dolaczony jest aplikator, ze niby wewnetrznie rez mozna. Ale nawet nie wiem czy chociaz zewnetrznie mozna...
pomozcie -
Sandra co za babsko głupie. Nurofenu nie można bo zawiera ibuprofen bezwzględnie zakazany w ciąży, a flegaminę chyba też niezbyt bo nie ma badań jak wpływa na płód. Nie zostawiłabym tak tego.
A przy takich objawach plus gorączka to powinnaś antybiotyk jakiś dostać od lekarza bo herbatki, soki z malin i wit c mogą nie pomóc a lepiej wyleczyć infekcję.
Daisy, a ja tak uwielbiam w ciąży poranną herbatkę z cytryną i to więcej chyba w niej cytryny niż herbaty ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 14:46
-
nick nieaktualnyCzarna owca wrote:Sandra ja juz bym byla u dyrektora placowki w ktorej bylas. Jak mnie kiedys baba potraktowala z taka angina ze mdlalam z bolu, to ja wyzwalam i w rejestracji powiedzialam tylko co za konowala maja. Oszczedzilam jej skarg. Ale gdybym byla w ciazy i ktos zachowal by sie podobnie. Ojjjj
Nurofenu raczek nie mozesz brac. A na takie objawy to raczej antybiotyk.
Gdzie taka madra buraczyca pracuje?teraz to juz z lóżka nie wychodzę ale zadzwonic tam nie zaszkodzi.
Edit. Zadzwoniłam i powiedziałam jak sprawa wygląda. Ta pani z recepcji tez kazała nie brać i powiedziała ze to raczej gin. sie zna na takich lekach co w ciąży nie wolno i panie z apteki. Chyba czas kartę zdrowia do apteki przenieść...masakraale juz sie nie chce denerwowac bo dzidziusiowi zaszkodze
Dzieki dziewczyny, miodek, czosnek, mleko przygotowanejak tej nocy będę miała takie jazdy to jadę na izbę i niech robią z tym porządek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 15:04
-
kate851 wrote:Mój gin mało wylewny,ale bardzo miły i myślę,że powie czy można czy nie:) a sprawdzałaś w necie czy można brac w ciąży?
Sprawdzalam. Nie moge znalezc opinii docelowo tej masci. Polski clotrimazol raczej mozna. Ale nie wiem czy reszta skladu w tej ang. Jest bezpieczna. Tutaj nic mi w aptece nie pozwolili. -
anetaa1607 - trzymam kciuki za twoje połówkowe;) a ten filmik który dodałaś meeega fajny
biedroneczka - ale twoja Lilcia sie ładnie ułożyła do zdjęciatwoja córcia waży 371 gram a mój Kamiluś 346 gram z tym że jest ciut młodszy od twojej Lilci;)
kate- na pewno twoja dzidzia się też fajnie ułoży
sandra- całe szczęście że powiedziałaś o ciąży farmaceucie w aptece bo ta pseudo lekarka chyba pomyliła zawody albo już myślami planowała weekend szkoda słów... zdrówka życzęanetaa1607 lubi tę wiadomość
-
kate851 wrote:Czarna owca najlepiej jak ten Twój skład przetłumaczę na polski i tak pokaże lekarzowi:)
No ok, tyle ze mysle ze lekarze ogarniajanazwy angielskie i lacinskie to ich chleb powszedni. Mnostwo lekow jest importowanych. Oni musza wiedziec co i jak
-
Monta ja wole miec swoją lepsza
Sandra masakra co za głupia baba apap, paracetamol, prenalen, herbata z miodem lub sokiem malinowym ewentualnie na gardło tantum verde
Kasiulka hehe nio faktycznieale moja Zuza miała w tym samy czasie 349gram
wiec druga córcia zapowiada sie wieksza hehehe
1kasiulka1 lubi tę wiadomość