X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • mala latynoska Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki gratuluje poznania plci. To bardzo ekscytujaca chwila :)

Ja mam dzis okropny humor. I nawet nie wiem, tak naprawde od czego. Czyms sie martwie, moja dzidzia tez, choc ponoc nie mam powodu. Jestem bliska placzu ...:/

velka lubi tę wiadomość

ve97xiu.png

hxdwe08.png
  • naaala Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala latynoska hormony! Niestety...
    Ja mam dziś straaasznie dużo energii, cały dzień na nogach, mimo zmęczenia wzięłam się za ćwiczenia dla kobiet w ciąży ;o
    Jeszcze kąpanie i może wtedy pomyślę o łóżeczku :)

velka lubi tę wiadomość

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To hormony Kochana:*ja parze rumianek bo mam banie ropy na dziasle przy dwójce:/chciałabym to wycisnąć ale ciężko i boli eh jutro polecę po dentosept, macie coś skutecznego?

• naaala Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate już pisałam Ci na fajnej mamie ''elugel'' jest jeszcze dobry bo sama mam problemy z dziąsłami w ciąży i dentystka mi poleciła albo ''dentosept A'' taki do smarowania albo elugel, bo jest jeszcze dentospet zwykły do płukania jamy ustnej to tego nie używałam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 23:52

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nala a też miałaś ropę? Mam dopiero za tydzień stomatologa a boje się żeby dzidzi nic nie było

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 12:54

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • naaala Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam, przy zębie, dolna dwójka całe zaropiałe i krwawiło, posmarowałam dwa razy dentoseptem na odkażenie bo zawiera alkohol i potem elugelem i po 3 dniach ani śladu, bo akurat coś takiego stało się w dzień wizyty u dentysty, ale dentystka dobrze obejrzała zęba czy to nie od niego, ale był zdrowy więc zrobiło się ot tak ;)

Masz to przy zębię ?

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam przy górnej dwójce, żeby mnie nie bolą tylko dziąsła obrzmiale a ten napuchl i plukalam szałwia i rumiankiem i ropa się zebrała i jest teraz taka gula, nie chce panikować ale kupie może też ten eludel i dentosept

• naaala Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pokaż jak będziesz u dentysty tego ząbka bo to może od niego jakiś stan zapalny się robić, u mnie akurat było ot tak więc to pomogło.

Dzidzi nie powinno to zaszkodzić chyba że byś chodziła nie wiadomo ile z takim zapaleniem jakby było od zęba ale tak to nic nie będzie, a ewentualnie dentysta nie przyjmie Cię tego samego dnia?
    Bo u mnie jakby się coś działo to idę i mnie przyjmuje, zresztą jak każdy lekarz raczej nie odmówi kobiecie w ciąży ;)

Ja teraz mam leczenie kanałowe zęba i w każdej chwili jakby się coś działo mam po prostu do niej iść i przymie mnie bez kolejki.

velka lubi tę wiadomość

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam to między 3 a 4 jednak, jutro kupie w aptece i oby pomogło, mój stomatolog nie przyjmuje w SB a za tydzień mam tak profilaktycznie umowionego na NFZ na przegląd w sumie tylko chciałam, a tu te dziąsła ale po smaruje jutro i oby była ulga:)

• kate851 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Nala za porady:) lecę do łóżka, dobrej nocki:)

velka lubi tę wiadomość

• rex Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, nie wyciskaj nic na dziąśle ani w ciąży ani bez ciąży!!!
    Ropnie na dziąsłach to najszybsza droga do zakażenia. Najczęstsze przyczyny zakażenia krwi, wstrząsu septycznego czy nawet zapalenia opon.
    Nawet "zwykła" infekcja od tego wyciśnięcia niesie ryzyko dla płodu.
    Jak pęknie samo, to pęknie- znaczy było gotowe. Na razie płucz dalej i najlepiej pokaż dentyście.
    Spać mi się chce, ale raczej film sobie zapuszczę.
    Czytałam przepisy na necie i głowę mam już kwadratową. We wtorek muszę iść do ubezpieczalni i wypytać co mi się tu należy i kiedy bo już nic a nic nie wiem :/

Daisy lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • naaala Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate będzie dobrze! ;)
    rex weź dziewczyny nie strasz!! ;o
    Sama się wystarszyłam chociaż już to wyleczyłam i poszłam do lustra sprawdzić czy wszystko ok już ;)

Dobranocka :*

velka lubi tę wiadomość

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • velka Nowa

Wysłany: 21 lutego 2015, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heeej ;) dokladnie smaruj elugelem i dentoseptem
    rex po co tak straszysz jeszcze dziewczyna zeswiruje ech :(
    mam dosc juz pracy czas isc na l4...

• Verona Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się z rana :)
    dzisiaj czeka mnie pakowanie całej załogi rodzinnej i w nocy wyjazd w góry...
    Velka to idz na l4 kto Tobie zabroni? ja jestem od początku chociaż nie chciałam, ale niestety taką mam pracę...eh
    życzę Wam miłego pełnego kopniaczków dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 08:47

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

3i49p07wevcalt60.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana ;)

mala latynoska, też miałam wczoraj taki dzień, że lepiej nie podchodzić. Mój mąż jest mega cierpliwy, bo praktycznie za wszystko mu się obrywa...

Miłego dnia Wam życzę ;)

Nona lubi tę wiadomość

• ChillaTeqilla Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudin wrote:
    Właśnie koniec tematu!moja wina i kobiec :)

odnośnie kanarow to przypomniała mi się moja historia. Chodziłam jeszcze na studia ale już pracowałam, po Wawie jeździłam komunikacja i miałam bilet miesięczny. Nigdy nie pozwalałam sobie na jazdę na gape. Któregoś dnia kończył mi się miesięczny ale miałam tego dnia mieć urlop wiec nabilam sobie do głowy ze bilet mam nabić w czwartek. Coś się pozmieniało w planach i poszłam jednak w środę do pracy z myślą żeby na następny dzień nabić bilet. Wracając z pracy kanał, daje bilet a on mówi ze nie ważny no jak nie ważny, no ze do wczoraj był. I też nie słuchał mojego tłumaczenia. Ale byłam wściekła, bo nie dość że karę musiałam płacić 3 razy większa od biletu to i tak przecież go musiałam naładować. No ale tak mi się ubzduralo z tym dniem ładowania ze byłam pewna że jest ok, a tu klops:/

28.V '15 - godz. 20:15
    <3 <3 <3 Natalia <3 <3 <3
    c55fyx8dwobah069.png
    bfarxzdv5l4mq6mq.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka:) rex mi to było ciężko wycisnąć, czułam jak mi trochę spływala ropa, poplukalam rumiankiem i dziś mam już mniej, idę zaraz po ten elugel i dentosept, dentystę mam w pt, jakby było gorzej to bym dziś szukała ale widzę ze jest lepiej:) ropa jakby zeszła w większości, będę smarować i będzie lepiej:) zeby wyleczylam przed ciążą wiec to raczej same dziaslo boli, zeby mnie nie bolą. Lecę kupić tez ten różowy pajacyk oby był:) milej soboty:)

• bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam weekendowo babeczki ciężaroweczki :-)
    Miłego dnia!!!

izabelka04, Sandra94w, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

16udskjogri4r6n4.png
  • izabelka04 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się w 20 tyg ciąży :)

Życzę miłego dnia i weekendziku :)

a i jeszcze pytanko już któryś raz próbuję dodać suwaczek a wyświetla mi się tylko link? kiedyś nie miałam z tym problemu,a teraz takie cyrki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 10:03

Sandra94w, Nona, believe lubią tę wiadomość

<3 WOJTUŚ <3 moje słodkie słodkości <3

7v8rw1d340v3rocf.png
‹‹ 707 708 709 710 711 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ