Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
kate już pisałam Ci na fajnej mamie ''elugel'' jest jeszcze dobry bo sama mam problemy z dziąsłami w ciąży i dentystka mi poleciła albo ''dentosept A'' taki do smarowania albo elugel, bo jest jeszcze dentospet zwykły do płukania jamy ustnej to tego nie używałam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 23:52
-
miałam, przy zębie, dolna dwójka całe zaropiałe i krwawiło, posmarowałam dwa razy dentoseptem na odkażenie bo zawiera alkohol i potem elugelem i po 3 dniach ani śladu, bo akurat coś takiego stało się w dzień wizyty u dentysty, ale dentystka dobrze obejrzała zęba czy to nie od niego, ale był zdrowy więc zrobiło się ot tak
Masz to przy zębię ? -
To pokaż jak będziesz u dentysty tego ząbka bo to może od niego jakiś stan zapalny się robić, u mnie akurat było ot tak więc to pomogło.
Dzidzi nie powinno to zaszkodzić chyba że byś chodziła nie wiadomo ile z takim zapaleniem jakby było od zęba ale tak to nic nie będzie, a ewentualnie dentysta nie przyjmie Cię tego samego dnia?
Bo u mnie jakby się coś działo to idę i mnie przyjmuje, zresztą jak każdy lekarz raczej nie odmówi kobiecie w ciąży
Ja teraz mam leczenie kanałowe zęba i w każdej chwili jakby się coś działo mam po prostu do niej iść i przymie mnie bez kolejki.velka lubi tę wiadomość
-
Kate, nie wyciskaj nic na dziąśle ani w ciąży ani bez ciąży!!!
Ropnie na dziąsłach to najszybsza droga do zakażenia. Najczęstsze przyczyny zakażenia krwi, wstrząsu septycznego czy nawet zapalenia opon.
Nawet "zwykła" infekcja od tego wyciśnięcia niesie ryzyko dla płodu.
Jak pęknie samo, to pęknie- znaczy było gotowe. Na razie płucz dalej i najlepiej pokaż dentyście.
Spać mi się chce, ale raczej film sobie zapuszczę.
Czytałam przepisy na necie i głowę mam już kwadratową. We wtorek muszę iść do ubezpieczalni i wypytać co mi się tu należy i kiedy bo już nic a nic nie wiemDaisy lubi tę wiadomość
-
witam się z rana
dzisiaj czeka mnie pakowanie całej załogi rodzinnej i w nocy wyjazd w góry...
Velka to idz na l4 kto Tobie zabroni? ja jestem od początku chociaż nie chciałam, ale niestety taką mam pracę...eh
życzę Wam miłego pełnego kopniaczków dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 08:47
1kasiulka1 lubi tę wiadomość
-
Claudin wrote:Właśnie koniec tematu!moja wina i kobiec
odnośnie kanarow to przypomniała mi się moja historia. Chodziłam jeszcze na studia ale już pracowałam, po Wawie jeździłam komunikacja i miałam bilet miesięczny. Nigdy nie pozwalałam sobie na jazdę na gape. Któregoś dnia kończył mi się miesięczny ale miałam tego dnia mieć urlop wiec nabilam sobie do głowy ze bilet mam nabić w czwartek. Coś się pozmieniało w planach i poszłam jednak w środę do pracy z myślą żeby na następny dzień nabić bilet. Wracając z pracy kanał, daje bilet a on mówi ze nie ważny no jak nie ważny, no ze do wczoraj był. I też nie słuchał mojego tłumaczenia. Ale byłam wściekła, bo nie dość że karę musiałam płacić 3 razy większa od biletu to i tak przecież go musiałam naładować. No ale tak mi się ubzduralo z tym dniem ładowania ze byłam pewna że jest ok, a tu klops:/
28.V '15 - godz. 20:15
Natalia
-
Hejka:) rex mi to było ciężko wycisnąć, czułam jak mi trochę spływala ropa, poplukalam rumiankiem i dziś mam już mniej, idę zaraz po ten elugel i dentosept, dentystę mam w pt, jakby było gorzej to bym dziś szukała ale widzę ze jest lepiej:) ropa jakby zeszła w większości, będę smarować i będzie lepiej:) zeby wyleczylam przed ciążą wiec to raczej same dziaslo boli, zeby mnie nie bolą. Lecę kupić tez ten różowy pajacyk oby był
milej soboty:)
-
witam się w 20 tyg ciąży
Życzę miłego dnia i weekendziku
a i jeszcze pytanko już któryś raz próbuję dodać suwaczek a wyświetla mi się tylko link? kiedyś nie miałam z tym problemu,a teraz takie cyrkiWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 10:03
Sandra94w, Nona, believe lubią tę wiadomość