X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Aryll Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego nowego dnia :) Jak zwykle weekend i pusto tutaj :) Mi się niestety urlop skończył i wracam do naszej polskiej super pogody :)

Miłego weekendu!

Izabelka, dziwny ten Twój suwaczek :(

izabelka04 lubi tę wiadomość

relgk6nlj3x7mtee.png
  • izabelka04 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już wreszcie ogarnęłam :)

<3 WOJTUŚ <3 moje słodkie słodkości <3

7v8rw1d340v3rocf.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i o zdróweczko pytam ;) i życzę wszystkim suuuperrr soboty ;)

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 22 tygodniu a zarazem w 6 miesiącu ciąży:) życzę Wam miłej soboty,ja obudziłam się w nienajlepszy humorze...przez sny, śnili mi się lekarze i pełno krwi na wkładce....także dalej chyba nie muszę opowiadać.

believe, Nona, Daisy, kasia25, Ivettka lubią tę wiadomość

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta, lubię to, że już 6sty miesiąc! Jak ten czas leci :) :) a snów współczuję...

anetaa1607 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 12:30

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej Nona pamiętasz,dopiero co martwilysmy się na OF o płodne,a tu już połowa prawie za nami:-)

Nona lubi tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetaa - pogratulowanko rozpoczęcia 22 tygodnia ja dziś zaczynam 21 :)

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w sobote :) musialam sie ostro zastanowic jaki dzis dzien ;)

Believe- masz racje nie bede sie jeszcze tym przejmowac. Choviaz dzisiaj w nocy tak sie kaslala ze myslalam ze sie udusi. Tak to wychuchana i wydmuchana a jak jej mowie zeby inhalowala to jak jej sie przypomni raz w ciagu dnia...wrrr

Moj A. Dzis znow w pracy :( takze sobota znow samotna. Ale wypatrzylam na mapie rzeke wiec pospacerujemy wzdloz :)
    Jutro mam nadzieje poswieci nam caly dzien. Wczoraj tez mialam taki dzien ze lo matko. Poklocilismy sie, ja nie dopieszczona, samotna, z nie najlepszym humorem. W dodatku lekko przeziebiona, picza pobolewa. A On zostal z kolegami na piwie... i ogolnie jakos nie wspiera mnie. No i troche poszlo w sumie o kase. Bo planuje zalozyc firme i mielismy odmienne zdania. No ale z jednej strony zla bylam, a z drugiej go rozumiem. Tez tu pewnie wariuje i nie ma sily na nic...
    Przyznaje sie- chce zeby mnie traktowal jak kdiezniczkowa panienke :) jajeczko takie :) hehe

Z okazji zareczyn chcial zrobic mi prezent i chcial zebysmy w weekend pojechali do Paryza. Pociagiem z Londynu jedzie sie 2.15 min. Ale niestety trzeba by bylo zsmowic bilety duzo wczesniej. Bilet Do. Nie ma takiej tragedii ale juz powrotny 4 razy drozszy. I taki wyjazd na ostatnia chwile wyniosly by bardzo duzo. I odpuscilismy. Ale to bylp bardzo mile ze chcial zrobic taka niespodzianke :)

A tak z innej beczki. Tydzien temu oblalam sie w moich ciazowych spodniach smietana z maka. Upralam je najpierw raz na programie 15 minutowym. Nie dopraly sie. Nastepnie upralam normalnie w pralce. Nic. Pozniej porzadnie zapralam recznie. I kuzwa nic. Dalej mam plame. Macie jakis pomysl jak sie tego pozbyc??

Milej soboty zycze :)

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Ja też 6 już. Szok.
    Tu nie chodzi o to żeby kogoś nastraszyć tylko o to, że jak ropień nie jest gotowy a ktoś go gniecie to nie pęka tylko do zewnątrz tylko też dostaje się do krwi. Dalej nie trzeba opisywać ;) Dlatego się płucze płukankami antyseptycznymi i ściągającymi, żeby ropa (która jest siedliskiem bakterii) zebrała się w jednym miejscu i spokojnie sobie pękła ;)

Ale dzidzius od wczoraj boksuje. Myślałam, że jak wczoraj cały dzień się tłukła to dzisiaj będzie spokój. No ale nic, grunt, że ją czuć :P
    Biorę się za porządki. Miłej soboty.

Nona lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj prałat rzeczy dla Zosi zobaczę co musze kupić a co nie, okazało się ze sporo rzeczy mam na takim polaru zapomniałam jak to się nazywa i teraz musze ile mam takich rzeczy i jak myślicie będziecie kupować takie śpioch czy pajacyki
    Mieszkanie chciałam wczoraj posprzątać ale jakoś mi się nie chciało wiec uciekam babkę :-)
    Wieczorem waliło mi strasznie serce myślałam że ciśnienie mam wysokie a tu mój wynik mnie przeraził 86/49 puls 67 coś chyba mało czy może się mylę

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 12:54

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon!ta^ wrote:
    poprostu masz niskie jak ja ;] cos zjedz co podnosi troche cisnienie i bedzie lepiej :)

mam zwykle 90/60 ale wczoraj przestraszyła mnie wartość srodkowa 49 i podczas baania usg połówkowego lekarz stwierdził nierówność tętna

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon!ta^ wrote:
    normalne to 120/80 a to 90 i nizej jest niskie, sprawdzaj sobie codziennie i zapisuj wartosci

dzisiejsze ciśnienie 96/63 puls 82

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • mala latynoska Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    believe wrote:
    Witam się z rana ;)

mala latynoska, też miałam wczoraj taki dzień, że lepiej nie podchodzić. Mój mąż jest mega cierpliwy, bo praktycznie za wszystko mu się obrywa...

Miłego dnia Wam życzę ;)

Mój biedny ma tak samo. Wrócił wczoraj z pracy roześmiany od ucha do ucha i jak tylko zobaczył moja mine to nie wiedział co ma powiedziec. Ale stara się jak może, skacze dookoła tylko po to żeby humor poprawić... No i na koniec dnia nie było już tak źle. chyba samotność źle na mnie wpływa. Ale na szczęście dziś jest tylko pół dnia w pracy, a później może wyciągnę na jakieś zakupy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 14:13

ve97xiu.png

hxdwe08.png
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ściągnąłem sobie nową aplikacje o Ciąży Happy baby naprawdę fajna :-D

16udskjogri4r6n4.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to od zawsze mam średnio 90/50.
    A kołatanie serca w ciąży raz na jakiś czas to prawidłowy objaw.
    Do końca ciąży serce zwiększa swój rozmiar nawet do 50%.
    Idę potrenować troszkę.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wojażach po mieście,byłam w aptece kupiłam elugel, dentosept do płukania i szałwię, mam pastę lacalut activ, dziś mi dużo zeszło z tej bani,wczoraj mnie bolało jak dotykałam,ale rex ma rację nie powinno się cisnąć, za wiele wczoraj nie mogłam wyciskać bo mnie bolało. Chciałam się uspokoić, bo dentystę mam w pt i pojechałam do przychodni stomatologicznej, był akurat chirurg stomatologiczny i pani zobaczyła co i jak i powiedziała,że to typowy guzek ropny w ciąży spowodowany zmianami hormonalnymi,mam stosować to co mam i ma być lepiej, najlepiej szałwią, rumiankiem i elugelem,ale dentosept tez użyję. Jak ropień nie znika do porodu, to się wycina porodzie,ale zazwyczaj znika. Zapytałam też o to,ze jak się wycisnie troszkę czy ropa zaszkodzi dziecku a ona,żeby nie panikować,ze to normalne w ciązy, taka fizjologia i jak będę płukać to będzie ok, dała mi jeszcze próbkę parodontax i uspokoiłam się:)

‹‹ 708 709 710 711 712 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ