Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWitam witam i o samopoczucie pytam?
Kate a ja znów płukałam korą dębu. To się kupuje w aptece jak miętę czy rumianek. Jest ohydne ale pomaga błyskawicznie
P.S. nie chcę być nie skromna, ale odkąd wróciłam ze szpitala tj. tydzień temu w sobotę (Walentynki) to dzień w dzieńtak się stęsknił
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 21:19
bommbelek89, Daisy, kasia25, As-ia lubią tę wiadomość
-
Ivettka no no
my dzis po tygodniu od walentynek. Najpierw ta infekcja znowu i czekalismy na wyniki posiewu, potem jakos sie zgrac nie moglismy no ale w koncu sie udalo
. Ale ja ogolnie nie palam az tak zeby codziennie
Ivettka, As-ia lubią tę wiadomość
-
Wow.... udało mi się w końcu Was doczytać. ... Ale macie tempo
Witam się wieczorkiem.
Na początek oczywiście gratuluję wszystkim dziewczynom udanych wizyt i poznania płci małych "lipcątek".
Dużo tematów było i pewnie połowę zapomniałam. ..
Witam nową koleżankę. Miło, że dołączyłaś
Daisy jak to ZUS w transzach robi wypłatę ? Ja miałam całość i to wypłaconą w dniu kiedy płacił pracodawca. ..
Co do pieluch ja przy dwójce dzieci przetestowałem większość. Najbardziej jednak odpowiadały mi pampersy i biedronkowe dada. Tesco-we cerata, bella odpażały, hugiesy - jak bym nie zapięła, zawsze gdzieś przeciekły.
Ja dziś z rana pojechałamna badania. Za ttydzień wizyta a na tygodniu praca od 8.00 wiec zwleklam się w sobotę. Wróciłam do domu, zjadłam śniadanko, położyłam się na chwilę i w końcu POCZUŁAM mojego DZIDZIUSIA. Chyba sprzedał mi pożądnego kopniaczka w nagrodę, ze go w koncu nakarmilam. Cudne uczucie poczuc znowu ruchy dziecka w brzuchu....
rex, 1kasiulka1, believe, dora8201, kasia25 lubią tę wiadomość
-
Jak mi się uda, to umówię się na USG 5D. Tylko musimy mieć akurat wszyscy wolne.
Normalnie bym nie szła, ale syn jeszcze nic nie wie, a taki sposób przekazania informacji byłby chyba najlepszy.
Ehh muszę popatrzeć w kalendarzu. Bo najbliżej to ze 130 km od nas, a teraz jest promocja, zamiast 170 to 70 euro.
U mnie w miescie robią tylko 3D za....185 euro. Za chiny bym nie poszła, zwłaszcza, że na kazdej wizycie państwowej może sobie na chwilkę na 3D przełączyć.
Ivettka no to nieźle Cię hormony nakręcająIvettka lubi tę wiadomość
-
Aha, i jeśli któraś z Was byłaby zainteresowana kupnem używanych ubranek, to polecam stronę www.dzieciociuszek.pl Już miałam Wam kiedyś o niej pisać i wypadło mi to z głowy, a zamawiałam już tam kiedyś ubranka. Tylko trzeba dokładnie czytać opisy, bo zamówiłam 2 body, które wyglądały na zdjęciach cudownie, a przyszły z plamkami i później się okazało, że w opisie faktycznie o tym sprzedawca napisał. No i też jak już kupicie, to warto napisać do sprzedawcy (zanim zapłacicie), czy jeszcze aktualne, bo ja zamówiłam ubranka, zapłaciłam i miesiąc babka się nie odzywała i myślałam, że pieniądze przepadły, a ona mi po miesiącu napisała, że się akurat nie logowała i nie wiedziała o moim zakupie. Ostatecznie ubranka przyszły. No i trzeba szukać i szukać, a można naprawdę kupić śliczne rzeczy
-
Wikaa bardzo czesto jest tak ze zus placi w transzach. Zwlaszcza gdy ma sie l4 takie na tydzien, na 2.. u nas na fb poruszalysmy ten temat nie raz i tak to wlasnie bywa. Byc moze to zalezy tez od oddzialu?
Rex boze 5d?to filmy w kinie takie 10 min puszczaja czasem
super. U nas zawsze 4d, tez super
ale ceny straszne masz
-
No to ten ZUS to niezła instytucja....
u mnie na.szczescie nigdy nie miałam problemu z wypłatą, ani też żadnych opóźnień, dlatego dziwi mnie to, że można płacić chorobowe na raty... ? Ciekawe czy sobie też płacą pensje w transzach ?!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 22:44
-
Wikaa nie wiem ale dla mnie to tez jest jakas masakra
jeszcze pol biedy jak masz duzy zasilek, no ale jak sie ma ni za wiele to wez jak Ci jeszcze to rozloza to lipa na maksa, a sa przeciez rodziny w ciazkiej sytuacji gdzie taki zasilek to jedyne zrodlo utrzymania..
-
A tak dla zainteresowanych polecam artykuł dotyczący wyprawki dla dziecka. Jest łącznie 8 stron (tych niezbędnych i tych zupełnie niepotrzebnych). Fajnie opisane, szczera opinia na temat tego, co warto kupić, a na co nie ma sensu wydawać pieniędzy.
http://www.mamazone.pl/artykuly/male-dziecko/noworodek/2014/wyprawka-dla-dziecka.aspx
Koniec spamu. Zmykam spać. DobranocDaisy lubi tę wiadomość
-
Daisy tez właśnie myślałam o rodzinach gdzie brak jednej pensji może mieć opłakane skutki... rachunki, kredyty, jedzenie.... powiem szczerze, u mnie z jednej pensji na pewno byśmy nie dali rady...
Believe słyszałam kiedyś o takich urządzeniach ale nigdy nie traktowałam ich seriomatka=intuicja w to wierzę !
Nie pamiętam która z Was pisała, że nie będzie karmić piersią (- sorki za sklerozę) i co na to szpital.... Nie chce tu oceniać, bo każda ma prawo do swojej decyzji ale chciałam kilka zdań na temat szpitala. W tym, w którym ja rodziłam - dwukrotnie - był duży nacisk na karmienie cycem. Pielęgniarki przychodziły i sprawdzały. Nie było mowy o dokarmianie na prośbę matki (chyba,że one same zadecydowały). Jak matki płakała, że brodawki bolą, albo nie ma mleka, albo budowa cyca nie pozwala - jedyna odpowiedź - przystawiaj jak najczęściej, kup kapturek/maść i próbuj. Nie piszę czyto źle czy dobrze - pokazuje tylko nacisk szpitala na karmienie naturalne....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 23:40
believe lubi tę wiadomość
-
Wika u mnie tez tak bylo ze piersia piersia. Ja ostatecznie karmilam strzykawka z palca, piersia udalo mi sie karmic 3tyg i to i tak z mieszanym z butla.
Dla mnie to paranoja. Kazdy robi co chce. Tak jak z cc na zyczeiechce karmic kobieta niech karmi. Nie chce - niech nie karmi. A te pielegniarki to sobie moga. I co zrobia jak przyjde do szpitala z wlasnym mm i butla i bede robic mieszanki. Ze szpitala mnie wywala? Dziecko odbiora..? Straszne sa te naciski PRAWDZIWA KOBIETA I KOCHAJACA MATKA TO TA WYJACA Z BOLU PODCZAS SN BEZ ZNIECZULENIA JAKIEGOKOLWIEK I KARMIACA PIERSIA PRZEZ CONAJMNIEJ 2 LATA. Yhhhhh nie dla mnie
dora8201, believe, bommbelek89, ewela86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Te naciski są okropne, gdy ja się urodziłam rodzice normalnie jak każdemu dziecku dawali smoczek, przyszła położna i stwierdziła że jestem tak grzecznym dzieckiem że nie uczyć ssania smoczka, no to rodzice pierwsze dziecko tak też zrobili...
potem nie mogli mnie w żaden sposób uspokoić i moja matka za każdym razem uspokojała mnie cyckiem bo smoczka wypluwałam, nie byłam przyzwyczajona...
głupie piguły..Daisy lubi tę wiadomość