X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia25 to w pn będzie się działo;DDD
    U mnie w ruch idą wszelkie płukanki na dziąsła i żel i jest dużo mniejsze dziąsło niż wczoraj, ropa się zmniejszyła, ale ja zawsze miałam wrażliwe dziąsła i często mi krwawiły w czasie szczotkowania.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam witam i o samopoczucie pytam? :)
    Kate a ja znów płukałam korą dębu. To się kupuje w aptece jak miętę czy rumianek. Jest ohydne ale pomaga błyskawicznie :D

P.S. nie chcę być nie skromna, ale odkąd wróciłam ze szpitala tj. tydzień temu w sobotę (Walentynki) to dzień w dzień <3 tak się stęsknił :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 21:19

bommbelek89, Daisy, kasia25, As-ia lubią tę wiadomość

• believe Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie ciśnienia - zmierzyłam dzisiaj swoje w aptece i miałam 97/54... A spać mi się tak chciało, że myślałam, że w pracy nie wytrzymam... Ale widzę, że nie byłam z tym problemem dzisiaj sama.

• Daisy Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivettka no no :D my dzis po tygodniu od walentynek. Najpierw ta infekcja znowu i czekalismy na wyniki posiewu, potem jakos sie zgrac nie moglismy no ale w koncu sie udalo ;). Ale ja ogolnie nie palam az tak zeby codziennie :)

Ivettka, As-ia lubią tę wiadomość

• naaala Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko i córko codziennie :)
    mi od jakiegoś czasu libido wzrosło ale nie aż tak żeby codziennie ;p

Ivettka nie za dobrze ma ten Twój? ;p

Ivettka lubi tę wiadomość

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow.... udało mi się w końcu Was doczytać. ... Ale macie tempo :-D
    Witam się wieczorkiem.
    Na początek oczywiście gratuluję wszystkim dziewczynom udanych wizyt i poznania płci małych "lipcątek".
    Dużo tematów było i pewnie połowę zapomniałam. ..
    Witam nową koleżankę. Miło, że dołączyłaś ;-)
    Daisy jak to ZUS w transzach robi wypłatę ? Ja miałam całość i to wypłaconą w dniu kiedy płacił pracodawca. ..
    Co do pieluch ja przy dwójce dzieci przetestowałem większość. Najbardziej jednak odpowiadały mi pampersy i biedronkowe dada. Tesco-we cerata, bella odpażały, hugiesy - jak bym nie zapięła, zawsze gdzieś przeciekły.

Ja dziś z rana pojechałamna badania. Za ttydzień wizyta a na tygodniu praca od 8.00 wiec zwleklam się w sobotę. Wróciłam do domu, zjadłam śniadanko, położyłam się na chwilę i w końcu POCZUŁAM mojego DZIDZIUSIA. Chyba sprzedał mi pożądnego kopniaczka w nagrodę, ze go w koncu nakarmilam. Cudne uczucie poczuc znowu ruchy dziecka w brzuchu....

rex, 1kasiulka1, believe, dora8201, kasia25 lubią tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • rex Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mi się uda, to umówię się na USG 5D. Tylko musimy mieć akurat wszyscy wolne.
    Normalnie bym nie szła, ale syn jeszcze nic nie wie, a taki sposób przekazania informacji byłby chyba najlepszy.
    Ehh muszę popatrzeć w kalendarzu. Bo najbliżej to ze 130 km od nas, a teraz jest promocja, zamiast 170 to 70 euro.
    U mnie w miescie robią tylko 3D za....185 euro. Za chiny bym nie poszła, zwłaszcza, że na kazdej wizycie państwowej może sobie na chwilkę na 3D przełączyć.

Ivettka no to nieźle Cię hormony nakręcają ;) :)

Ivettka lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivettka mam korę dębu tez w domu:) to spróbuję i tym:) ale już lepiej z dziąsłami, gulka się zmniejszyła, ropa zeszła dużo:) a z libido no no:) mój byłby w 7 niebie;pale mi coś spadło:) ale też chcę,żeby miał coś od życia hehe:)

• believe Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wczorajszym dniu, kiedy cały czas praktycznie czułam bobasa stwierdziłam, że to jest bardzo przyjemne i miłe uczucie, ale jednak jeszcze dla mnie jest dziwne <3 <3

• believe Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, i jeśli któraś z Was byłaby zainteresowana kupnem używanych ubranek, to polecam stronę www.dzieciociuszek.pl Już miałam Wam kiedyś o niej pisać i wypadło mi to z głowy, a zamawiałam już tam kiedyś ubranka. Tylko trzeba dokładnie czytać opisy, bo zamówiłam 2 body, które wyglądały na zdjęciach cudownie, a przyszły z plamkami i później się okazało, że w opisie faktycznie o tym sprzedawca napisał. No i też jak już kupicie, to warto napisać do sprzedawcy (zanim zapłacicie), czy jeszcze aktualne, bo ja zamówiłam ubranka, zapłaciłam i miesiąc babka się nie odzywała i myślałam, że pieniądze przepadły, a ona mi po miesiącu napisała, że się akurat nie logowała i nie wiedziała o moim zakupie. Ostatecznie ubranka przyszły. No i trzeba szukać i szukać, a można naprawdę kupić śliczne rzeczy :)

• Daisy Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikaa bardzo czesto jest tak ze zus placi w transzach. Zwlaszcza gdy ma sie l4 takie na tydzien, na 2.. u nas na fb poruszalysmy ten temat nie raz i tak to wlasnie bywa. Byc moze to zalezy tez od oddzialu?

Rex boze 5d? :D to filmy w kinie takie 10 min puszczaja czasem :D super. U nas zawsze 4d, tez super :) ale ceny straszne masz :/

• wikaa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ten ZUS to niezła instytucja.... :O u mnie na.szczescie nigdy nie miałam problemu z wypłatą, ani też żadnych opóźnień, dlatego dziwi mnie to, że można płacić chorobowe na raty... ? Ciekawe czy sobie też płacą pensje w transzach ?!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 22:44

• Daisy Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikaa nie wiem ale dla mnie to tez jest jakas masakra :/ :/ :/ jeszcze pol biedy jak masz duzy zasilek, no ale jak sie ma ni za wiele to wez jak Ci jeszcze to rozloza to lipa na maksa, a sa przeciez rodziny w ciazkiej sytuacji gdzie taki zasilek to jedyne zrodlo utrzymania..

• believe Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko mnie takie rzeczy przerażają?

Czytam sobie o wyprawkach dla niemowlaka i natknęłam się na takie coś. To urządzenie nazywa się WhyCry i kobiety naprawdę są z niego zadowolone... :/

2ztf6sn.jpg

Daisy, rex lubią tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Believe :D :D :D dobre :D

believe lubi tę wiadomość

• believe Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak dla zainteresowanych polecam artykuł dotyczący wyprawki dla dziecka. Jest łącznie 8 stron (tych niezbędnych i tych zupełnie niepotrzebnych). Fajnie opisane, szczera opinia na temat tego, co warto kupić, a na co nie ma sensu wydawać pieniędzy.

http://www.mamazone.pl/artykuly/male-dziecko/noworodek/2014/wyprawka-dla-dziecka.aspx

Koniec spamu. Zmykam spać. Dobranoc :)

Daisy lubi tę wiadomość

• wikaa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy tez właśnie myślałam o rodzinach gdzie brak jednej pensji może mieć opłakane skutki... rachunki, kredyty, jedzenie.... powiem szczerze, u mnie z jednej pensji na pewno byśmy nie dali rady... :O

Believe słyszałam kiedyś o takich urządzeniach ale nigdy nie traktowałam ich serio ;-) matka=intuicja w to wierzę !

Nie pamiętam która z Was pisała, że nie będzie karmić piersią (- sorki za sklerozę :-) ) i co na to szpital.... Nie chce tu oceniać, bo każda ma prawo do swojej decyzji ale chciałam kilka zdań na temat szpitala. W tym, w którym ja rodziłam - dwukrotnie - był duży nacisk na karmienie cycem. Pielęgniarki przychodziły i sprawdzały. Nie było mowy o dokarmianie na prośbę matki (chyba,że one same zadecydowały). Jak matki płakała, że brodawki bolą, albo nie ma mleka, albo budowa cyca nie pozwala - jedyna odpowiedź - przystawiaj jak najczęściej, kup kapturek/maść i próbuj. Nie piszę czyto źle czy dobrze - pokazuje tylko nacisk szpitala na karmienie naturalne....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 23:40

believe lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wika u mnie tez tak bylo ze piersia piersia. Ja ostatecznie karmilam strzykawka z palca, piersia udalo mi sie karmic 3tyg i to i tak z mieszanym z butla.

Dla mnie to paranoja. Kazdy robi co chce. Tak jak z cc na zyczeie ;) chce karmic kobieta niech karmi. Nie chce - niech nie karmi. A te pielegniarki to sobie moga. I co zrobia jak przyjde do szpitala z wlasnym mm i butla i bede robic mieszanki. Ze szpitala mnie wywala? Dziecko odbiora..? Straszne sa te naciski PRAWDZIWA KOBIETA I KOCHAJACA MATKA TO TA WYJACA Z BOLU PODCZAS SN BEZ ZNIECZULENIA JAKIEGOKOLWIEK I KARMIACA PIERSIA PRZEZ CONAJMNIEJ 2 LATA. Yhhhhh nie dla mnie ;)

dora8201, believe, bommbelek89, ewela86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem tego zdania , że niech korzysta póki może i póki ja mogę bo za 3 miesiące do końca połogu będzie abstynencja :D

• naaala Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te naciski są okropne, gdy ja się urodziłam rodzice normalnie jak każdemu dziecku dawali smoczek, przyszła położna i stwierdziła że jestem tak grzecznym dzieckiem że nie uczyć ssania smoczka, no to rodzice pierwsze dziecko tak też zrobili...
    potem nie mogli mnie w żaden sposób uspokoić i moja matka za każdym razem uspokojała mnie cyckiem bo smoczka wypluwałam, nie byłam przyzwyczajona...
    głupie piguły..

Daisy lubi tę wiadomość

w57vtqyw4gg7iv3m.png
‹‹ 710 711 712 713 714 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ