X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pora na dobranoc :D

wi8xiqpm4r1k_t.jpg

rex, believe, radiszka, livia30, Ivettka lubią tę wiadomość

• rex Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 01:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ceny straszne :( w Pl dużo taniej te USG. Ale muszę najpierw termin jakiś upolować.
    U nas w szpitalu nie było nacisku :P
    Tzn zapytałam zaraz, po porodzie, o której dają dzieciom jeść, to mnie wyśmiały :D
    Ale przychodziła do każdego doradczyni laktacyjna i uczyła, jak ktoś nie nie chciał to nic się nie działo.
    Przywoziło się dziecko do nich i karmiły.
    A na wyjście wszystkim dzieciakom wlewały Bebiko ;)
    Mi tam dzikiej satysfakcji karmienie nie sprawiało, ale karmiłam ;)
    Jak ktoś nie chce to nie wiem czemu miałby się zmuszać do tego.
    Dobranoc.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z ranka.
    Młody jak trzeba wstac do przedszkola to go ściągać musze z łóżka, jak weekend to rześki od 7.00 ... :O

U mnie pogoda zapowiada sie dzis na wiosenno-słoneczną - jak miło :-)

Co do karmienia - w szpitalu dziewczyny chowały butelki i mieszanki w torbach.... Dla mnie to tez żenada, bo nie powinno tak byc. Widziałałam jak sie męczyły ale nacisk byl ewidentny na natural !
    Ja też mialam przykrą sytuację choc karmilam naturalnie i wiedzialam, ze chcę. Na początku mialam bardzo malo pokarmu, maly strasznie płakał, bo pewnie byl głodny, wisiał na cycu non stop. Poszlam do pielęgniarek, zeby daly mi mleka bo dziecko sie męczy, ale one twardo, ze nie. Przystaw i niech je ! To był jeden jedyny raz kiedy poprosilam zarowno przy pierwszej jak i drugiej ciąży. .. :-(
    Powinny szkolić, uczyć, wyjaśniać - te co chca karmin naturalnie i tak beda to robić, te co nie - wiadomo, ze maja zapas mm z calym osprzętem juz zakupiony w domu !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 08:26

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • believe Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się witam z rana :) i życzę Wam miłego dnia!

• Aryll Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

U nas dzidzia non stop kopie :) Najśmieszniej jest, że byliśmy wczoraj u teściów i dostałam takiego kopa, że aż się zgięłam wpół - wszyscy się dziwnie spojrzeli :) Chyba muszę się przyzwyczajać powoli :)

Jeśli chodzi o karmienie piersią to ja się boję, że będę strasznie się z dzieckiem męczyć i w końcu się poddam. Rozumiem niechęć do naturalnego karmienia :)

relgk6nlj3x7mtee.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo :) No temat karmienia jest... cięzki :D Ja jestem za naturalnym tak do roku życia dziecka i na pewno będę robić co tylko mogę, żeby dzidzia piła z cyca ale liczę się z tym, że niestety cos stanie nam na przeszkodzie :( Koleżanka ma właśnie drugie dziecko i oboje karmiła i karmi piersią i mówiła, że najważniejsze to żeby co chwile podstawiać, żeby jak najszybciej nauczyło się tego cyklu ale wiadomo jak to jest :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 12:30

• anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.proszę o poradę,co wy byście zrobily, w sobotę spuchla mi pipka jak chodzę to czuję takie parcie , jak leżę jest ok. Brzuch mnie nie boli Ale rano wylecialo że mnie sporo gęstego przezroczystego śluzu takie nitki grubsze

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Nona, super weekend.
    Aneta, pojęcia nie mam :( ale nie wiesz czy to się stało w związku z czymś?
    Nie wiem, po seksie, albo przeciążeniu?

dxom6iye1ka3dosl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 12:30

As-ia, Daisy, wikaa, rex, mała2930, Ivettka, kierzynka, believe, radiszka, ewela86 lubią tę wiadomość

• MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 15:34

b4ipuen.png
  • Aryll Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta, lepiej chyba pojechać i sprawdzić. Zawsze Ty będziesz też spokojniejsza :)

relgk6nlj3x7mtee.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 12:31

Daisy, Mia S lubią tę wiadomość

• naaala Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry mamusie! :)
    My niestety tyle szczęścia nie mamy co do pogody :( Na razie pochmurno.

aneta nie mam pojcia co to może być :(
    nie do końca można wywnioskować po tym co napisałaś, co dokładniej spuchło i czy po czymś tak się mogło stać.
    Tak jak pisze MIKOLAY pojechałabym na IP albo zadzwoniła do lekarza prowadzącego.

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)

Nona to mi wychodzi 09.07 jak dodam 22tyg.. :D a tp 22.07. Czyli tak jak z cora tez wczesniej ;) z cora mialam 28.07 ;). Nie ukrywam ze pasowalby mi wczesniejszy porod ze wzgledow praktycznych i organizacyjnych, ale bez parcia :)

Ale z drugiej str jak ktos ma wiecej powierzchni erotycznej na brzuszku,to takie wyliczenia sa bez sensu bo sie czuje ruchy duzo pozniej niz szczuplaki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 12:04

Nona lubi tę wiadomość

• wikaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta obserwuj śluz. Albo infekcja wyjdzie albo obtarłaś w inny przyjemny sposób i czujesz opuchnięcie.
    Nona ja też jak się położę na wznak albo siedzę pochyloną czuję jak coś-ktoś wierci mi się w brzuszku... ;-) Mały Szkrabek. ...

Nona lubi tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 21:04

Mia S, Nona, kasia25, Ivettka, ewela86 lubią tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ginka tłumaczyła, że ruchy się czuje zawsze dokładnie w połowie ciąży. Na tej podstawie kiedyś termin obliczali- jak się zapewne idzie domyślić baaardzo niedokładny :P :D
    U mnie czy jedną czy drugą metodą się nie sprawdziło, bo byłam przeokropnie chuda i ruchy czułam pod koniec 14 tyg. Nie, 15, bo to 14+4 było.
    A urodziłam w 42 po kilku oksytocynach :D

Mi też by się przydał ciut wczesniejszy poród, na pewno tym razem nie będę mogła sobie pozwolić na przenoszenie... Biegać chyba zacznę :P
    A tak na serio to niech sobie wyjdzie jak już gotowa będzie. Byle tylko wszystko dobrze było.

Schabowe tłukę (nie jadamy schabu, więc w ciąży to robię pierwszy raz) i moje dziecko chyba nie bardzo jest zadowolone z tego łomotu :P

Daisy, Nona, Ivettka lubią tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rex ja klepalam w piatek piersi to Hania tez dawala czadu ;)

Ja bym wolala wczesniej we wzgledu na organizacje wakacji starszej cory. Nie ma jej od 13.07 przez 2 tyg i baardzo chcialabym zeby byla taka mozliwosc by przyjechala zajrzec do siostrzyczki jak jest taka malusia dopiero co narodzona. Ona bardzo czeka na mlodsza siostrzyczke :). Takze albo do 12go porod, albo po 27.07 ;) mysle jednak ze bedzie szybciej na swiecie. Pierwsza core miala wywolywana wiec normalnie to nie wiem kiedy by wyszla, no ale od 38tc ciaza donoszona, tak wiec 01.07 moge rodzic :)

Chyba otworze sobie okno na widoki i wsiade na spinning na 10minut tak powolutku bez obciazenia..az nosi mnie no :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 13:25

rex lubi tę wiadomość

• naaala Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też od jednego gina to słyszłam jeszcze jak chodziłam na NFZ, aż się wystraszyłam jak pierwsze ruchy poczułam w 16 tc, że tak wcześnie urodzę.. ;]
    Ale potem podpytałam że rzeczywiście to się nie sprawdza i już inny ginek twierdzi że to są bzdury :)

w57vtqyw4gg7iv3m.png
‹‹ 711 712 713 714 715 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ