Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, do porodu to trzeba takie koszule, których potem nie będzie szkoda wyrzucić. Ja po pierwszym porodzie niestety fajną piżamkę musiałam spisać na straty.... Przy drugim rodziłam juz w szpitalnej ...

Co do butelek używałam TT i Aventu. Dla mnie zdecydowanie lepsze i wygodniejsze TT, ale oczywiście co się komu.... :-D

Nona, o której spotkanie z Karolinką? :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 16:22

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • rex Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudin Ty już 21 tydzień masz, a nie 20 ;)
    U mnie w szpitalu do porodu i tak koszule zmieniali. Miałam taką co mi nie szkoda, ale zdjęły w trakcie i założyły swoją- wszystkim tak robiły.
    A po porodzie mi się nie zniszczyła. Ale ja to krwawienie miałam jak przy przeciętnej miesiączcevi trwało gdzieś z 6-7 dni.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu właśnie nie ma szpitalnych koszul do porodu, a szkoda .

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • domisia82 Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam ja dalej z synem siedze w szpitalu na zapalenie pluc ale jest nadzieja ze w czwartek juz wyjdziemy do domu

Mikołaj [*]30.08.2014....19tc

https://www.maluchy.pl/ci-70874.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domisia uważaj na wirusy.
    Zdrówka dla synka.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • kasia25 Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie wesoło po wizycie połówkowej:) ogólnie wszystko jest dobrze:) a teraz troche szczegółów ;) maluszek waży 390g , rączki i nóżki są na miejscu wraz z zestawem paluszków;) co do siusiaka lekarz stwierdzil że jest to okaz!:D. Pokazał nam też że usteczka są całe - brak rozszczepu , serduszko w porządu , pięknie i równo bije. Maluszek jest tak ruchliwy że lekarz nie mógł zdjęć porobić i sie ciągle śmiał:D
    Natomiast ja przytyłam w trzy tygodnie 2,5 kg:/ przed ciążą ważyłam 54kg a teraz jest już 58 , czy uważacie że tyje w dobrym tempie?bo skoro już w połowie mi tyle przybyło to ciekawe ile bedzie na koniec. Niby odzywiam sie normalnie , moje posilki wcale sie nie zmienily ani nie zwiekszyly(no może na śniadania zamiast dwoch kanapek jem trzy). Słodycze też jem tak jak zawsze , jak mam ochote na dwie trzy kostki czekolady to jem. Ale niestety mało sie ruszam ,wychodze na zakupy i tyle:/

1kasiulka1, rex, Daisy, Claudin, ewela86, believe, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Czarna owca Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia moze okaz po tatusiu :) hehe

rex lubi tę wiadomość

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakupilam wczoraj palmersa, nir moglam go w Pl znalezc... zapach super :) wyprobuje :)

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • Claudin Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rex ja mam 20 tydz dziś zaczęłam a czemu 21??

Kasia25 ale wspaniałe wieści! :) najlepsze to z tym siuśkiem :D a czujesz mocno ruchy jak dzidziuś taki ruchliwy?
    awagą się nie przejmuj po porodzie część spadnie a reszta po karmieniu :)

Muszę i ja za koszulą się rozejrzeć ale jak będzie jakaś ładna to do porodu szkoda, chyba, że wezmę jakiś stary T-shirt do rodzenia i tak się tam leży praktycznie cała naga ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 18:22

• Czarna owca Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz juz 21 tc :) dzis zaczelas ;)

rex lubi tę wiadomość

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • naaala Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia25 ależ dobre wiadomości! :D
    no nic tylko pogratulować takiego synusia i...siusiaka ;p
    oj mamuśka ale się postaraliście fiu fiu ;p

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 13:00

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudin bo masz 20 skończonych tygodni. Czyli trwa 21 tydzień ;) dzisiaj pierwszy dzień :) kliknij sobie na znaczek BestBellyFriend i po lewej będzie napisane co i jak ;)
    Kasia25, brawo. Super, że wszystko jest ok ;)
    Oglądałam wózki, dalej mam mętlik :(
    Salon BMW u nas może mi sprowadzić tego Mini za 459. Normalna cena u nas 850.
    Ale dalej szkoda mi tyle kasy na wózek. No nic. Myślę, że ok maja/czerwca kupimy więc może jeszcze coś całkiem innego w oko wpadnie.

Claudin lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia25 wielkieeee gratulacje mój Kamilek wita twojego synusia w gronie siurków :)
    ja dziś przejrzałam płytkę z mojego połówkowego i tak klatka po klatce uchwyciłam siurka mojego synusia
    n0tbrfuklvro_t.jpg

oraz zdj jak próbuje ssać kciuk
    w4hzgeboqeav_t.jpg

Daisy, Claudin, katepr, rex, naaala, believe, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • kasia25 Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudin jest okropnie ruchliwy :D czesto te kopniaki sa tak silne że aż podskakuje;)ale oczywiscie nie aż tak żeby bolały. A najgorzej jak sie klade spac i w nocy:)rano dopóki jeść mu nie dam też nie daje o sobie zapomnieć. A czy siusiak imponujący po tatusiu to napewno bo po mnie raczej nie:D wiem głupi żart ale nie mogłam sie powstrzymać:D

Claudin, rex, Aryll, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• kate851 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia25 super wiadomości:) fiu fiu postaraliście się nie ma co:) a wagą się nie przejmuj, 4 kg do połówkowego to nie jest wcale dużo:) najważniejsze,żeby dzidziuś był dobrze odżywiony:) ja jem wszystko na co mam ochotę, oczywiscie nie wcinam 5 pączków;p racjonalnie:) ale dużo chodzę,wcześniej jak mniej chodziłam to tez więcej mi się przybralo.

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIKOLAY wrote:
    Biedroneczka83 dawaj zdjęcie koszuli :)
    Jestem na etapie szukania, a na allegro jakieś takie dziwne z żyrafami i misiami :(
    hehe ja mam z misiami szarą a guziki w kształcie serduszek bo te małe sie odpinaja :P z napisem szczęśliwy czas :) chciałam szara bo nie chce jak papuga na położniczym wygladać hehehe a one wszystkie takie z misiami żyrafami słoniami :P

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    mi te z żyrafkami i misiami też się nie podobają. Znalazłam fajne takie - http://allegro.pl/rozpinana-koszula-do-karmienia-italian-fashion-l-i5047505213.html i najlepiej granatowa ciemna :) do tego jakąś czerwoną ciemną może kupie i będzie si. Takie kolory wybrałam bo jak oglądam chodzące na oddziale pacjentki z plamami na tyłku na szarej/żółtej/jasnej koszuli to płakać się chce .... ew. do porodu kupię taką najtańszą z allegro bo i tak ją potem wywalę :)
    ja miałam jasna przy Zuzi i było ok ale do porodu miała własnie taka którą potem wywaliłam :P bo wiadomo ze sie ubrudziła :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kasiulka1 wrote:
    kasia25 wielkieeee gratulacje mój Kamilek wita twojego synusia w gronie siurków :)
    ja dziś przejrzałam płytkę z mojego połówkowego i tak klatka po klatce uchwyciłam siurka mojego synusia
    n0tbrfuklvro_t.jpg

oraz zdj jak próbuje ssać kciuk
    w4hzgeboqeav_t.jpg

Kasiulka, na ostatniej wizycie na moje oko widzialam to samo miedzy nogami, no ale skoro pani doktor pewna nie była to czekam cierpliwie:) Ta niepewność mnie rozbraja, bo stoje w miejscu i nie moge nic kupować (glownie chodzi o remont pokoju, bo od tego musimy zaczac). Nie wiem jakie kolory, jaka tapeta...ale czekam cierpliwie:)

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 13:00

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
‹‹ 722 723 724 725 726 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wspólny cel zamiast presji, czyli jak dbać o relację podczas starań o dziecko

Starania o dziecko to wyjątkowy czas w życiu pary, który potrafi mocno zbliżyć, ale też wystawić związek na poważną próbę. Początkowa ekscytacja i spontaniczność seksu szybko ustępują miejsca kalendarzykowi dni płodnych oraz presji czasu. Wtedy bliskość przestaje przynosić przyjemność, a zamienia się w zadanie do odhaczenia. Kluczem do przetrwania tego okresu w harmonii jest zmiana podejścia. Zamiast skupiać się wyłącznie na celu, warto postawić na relację, bliskość i wzajemne wsparcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ