Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
No, do porodu to trzeba takie koszule, których potem nie będzie szkoda wyrzucić. Ja po pierwszym porodzie niestety fajną piżamkę musiałam spisać na straty.... Przy drugim rodziłam juz w szpitalnej ...
Co do butelek używałam TT i Aventu. Dla mnie zdecydowanie lepsze i wygodniejsze TT, ale oczywiście co się komu....
Nona, o której spotkanie z Karolinką?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 16:22
Nona lubi tę wiadomość
-
Claudin Ty już 21 tydzień masz, a nie 20
U mnie w szpitalu do porodu i tak koszule zmieniali. Miałam taką co mi nie szkoda, ale zdjęły w trakcie i założyły swoją- wszystkim tak robiły.
A po porodzie mi się nie zniszczyła. Ale ja to krwawienie miałam jak przy przeciętnej miesiączcevi trwało gdzieś z 6-7 dni.Nona lubi tę wiadomość
-
Witam sie wesoło po wizycie połówkowej:) ogólnie wszystko jest dobrze:) a teraz troche szczegółów
maluszek waży 390g , rączki i nóżki są na miejscu wraz z zestawem paluszków;) co do siusiaka lekarz stwierdzil że jest to okaz!
. Pokazał nam też że usteczka są całe - brak rozszczepu , serduszko w porządu , pięknie i równo bije. Maluszek jest tak ruchliwy że lekarz nie mógł zdjęć porobić i sie ciągle śmiał
Natomiast ja przytyłam w trzy tygodnie 2,5 kg:/ przed ciążą ważyłam 54kg a teraz jest już 58 , czy uważacie że tyje w dobrym tempie?bo skoro już w połowie mi tyle przybyło to ciekawe ile bedzie na koniec. Niby odzywiam sie normalnie , moje posilki wcale sie nie zmienily ani nie zwiekszyly(no może na śniadania zamiast dwoch kanapek jem trzy). Słodycze też jem tak jak zawsze , jak mam ochote na dwie trzy kostki czekolady to jem. Ale niestety mało sie ruszam ,wychodze na zakupy i tyle:/1kasiulka1, rex, Daisy, Claudin, ewela86, believe, Ivettka, Nona lubią tę wiadomość
-
Rex ja mam 20 tydz dziś zaczęłam a czemu 21??
Kasia25 ale wspaniałe wieści!najlepsze to z tym siuśkiem
a czujesz mocno ruchy jak dzidziuś taki ruchliwy?
awagą się nie przejmuj po porodzie część spadnie a reszta po karmieniu
Muszę i ja za koszulą się rozejrzeć ale jak będzie jakaś ładna to do porodu szkoda, chyba, że wezmę jakiś stary T-shirt do rodzenia i tak się tam leży praktycznie cała nagaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 18:22
-
Claudin bo masz 20 skończonych tygodni. Czyli trwa 21 tydzień
dzisiaj pierwszy dzień
kliknij sobie na znaczek BestBellyFriend i po lewej będzie napisane co i jak
Kasia25, brawo. Super, że wszystko jest ok
Oglądałam wózki, dalej mam mętlik
Salon BMW u nas może mi sprowadzić tego Mini za 459. Normalna cena u nas 850.
Ale dalej szkoda mi tyle kasy na wózek. No nic. Myślę, że ok maja/czerwca kupimy więc może jeszcze coś całkiem innego w oko wpadnie.Claudin lubi tę wiadomość
-
Claudin jest okropnie ruchliwy
czesto te kopniaki sa tak silne że aż podskakuje;)ale oczywiscie nie aż tak żeby bolały. A najgorzej jak sie klade spac i w nocy:)rano dopóki jeść mu nie dam też nie daje o sobie zapomnieć. A czy siusiak imponujący po tatusiu to napewno bo po mnie raczej nie:D wiem głupi żart ale nie mogłam sie powstrzymać
Claudin, rex, Aryll, Ivettka lubią tę wiadomość
-
Kasia25 super wiadomości:) fiu fiu postaraliście się nie ma co:) a wagą się nie przejmuj, 4 kg do połówkowego to nie jest wcale dużo:) najważniejsze,żeby dzidziuś był dobrze odżywiony:) ja jem wszystko na co mam ochotę, oczywiscie nie wcinam 5 pączków;p racjonalnie:) ale dużo chodzę,wcześniej jak mniej chodziłam to tez więcej mi się przybralo.
-
MIKOLAY wrote:Biedroneczka83 dawaj zdjęcie koszuli
Jestem na etapie szukania, a na allegro jakieś takie dziwne z żyrafami i misiamiz napisem szczęśliwy czas
chciałam szara bo nie chce jak papuga na położniczym wygladać hehehe a one wszystkie takie z misiami żyrafami słoniami
-
katepr wrote:mi te z żyrafkami i misiami też się nie podobają. Znalazłam fajne takie - http://allegro.pl/rozpinana-koszula-do-karmienia-italian-fashion-l-i5047505213.html i najlepiej granatowa ciemna
do tego jakąś czerwoną ciemną może kupie i będzie si. Takie kolory wybrałam bo jak oglądam chodzące na oddziale pacjentki z plamami na tyłku na szarej/żółtej/jasnej koszuli to płakać się chce .... ew. do porodu kupię taką najtańszą z allegro bo i tak ją potem wywalę
bo wiadomo ze sie ubrudziła
-
1kasiulka1 wrote:
Kasiulka, na ostatniej wizycie na moje oko widzialam to samo miedzy nogami, no ale skoro pani doktor pewna nie była to czekam cierpliwie:) Ta niepewność mnie rozbraja, bo stoje w miejscu i nie moge nic kupować (glownie chodzi o remont pokoju, bo od tego musimy zaczac). Nie wiem jakie kolory, jaka tapeta...ale czekam cierpliwie:)1kasiulka1 lubi tę wiadomość