Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, do porodu to trzeba takie koszule, których potem nie będzie szkoda wyrzucić. Ja po pierwszym porodzie niestety fajną piżamkę musiałam spisać na straty.... Przy drugim rodziłam juz w szpitalnej ...

Co do butelek używałam TT i Aventu. Dla mnie zdecydowanie lepsze i wygodniejsze TT, ale oczywiście co się komu.... :-D

Nona, o której spotkanie z Karolinką? :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 16:22

Nona lubi tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • rex Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudin Ty już 21 tydzień masz, a nie 20 ;)
    U mnie w szpitalu do porodu i tak koszule zmieniali. Miałam taką co mi nie szkoda, ale zdjęły w trakcie i założyły swoją- wszystkim tak robiły.
    A po porodzie mi się nie zniszczyła. Ale ja to krwawienie miałam jak przy przeciętnej miesiączcevi trwało gdzieś z 6-7 dni.

Nona lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu właśnie nie ma szpitalnych koszul do porodu, a szkoda .

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • domisia82 Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam ja dalej z synem siedze w szpitalu na zapalenie pluc ale jest nadzieja ze w czwartek juz wyjdziemy do domu

Mikołaj [*]30.08.2014....19tc

https://www.maluchy.pl/ci-70874.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domisia uważaj na wirusy.
    Zdrówka dla synka.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • kasia25 Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie wesoło po wizycie połówkowej:) ogólnie wszystko jest dobrze:) a teraz troche szczegółów ;) maluszek waży 390g , rączki i nóżki są na miejscu wraz z zestawem paluszków;) co do siusiaka lekarz stwierdzil że jest to okaz!:D. Pokazał nam też że usteczka są całe - brak rozszczepu , serduszko w porządu , pięknie i równo bije. Maluszek jest tak ruchliwy że lekarz nie mógł zdjęć porobić i sie ciągle śmiał:D
    Natomiast ja przytyłam w trzy tygodnie 2,5 kg:/ przed ciążą ważyłam 54kg a teraz jest już 58 , czy uważacie że tyje w dobrym tempie?bo skoro już w połowie mi tyle przybyło to ciekawe ile bedzie na koniec. Niby odzywiam sie normalnie , moje posilki wcale sie nie zmienily ani nie zwiekszyly(no może na śniadania zamiast dwoch kanapek jem trzy). Słodycze też jem tak jak zawsze , jak mam ochote na dwie trzy kostki czekolady to jem. Ale niestety mało sie ruszam ,wychodze na zakupy i tyle:/

1kasiulka1, rex, Daisy, Claudin, ewela86, believe, Ivettka, Nona lubią tę wiadomość

• Czarna owca Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia moze okaz po tatusiu :) hehe

rex lubi tę wiadomość

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakupilam wczoraj palmersa, nir moglam go w Pl znalezc... zapach super :) wyprobuje :)

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • Claudin Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rex ja mam 20 tydz dziś zaczęłam a czemu 21??

Kasia25 ale wspaniałe wieści! :) najlepsze to z tym siuśkiem :D a czujesz mocno ruchy jak dzidziuś taki ruchliwy?
    awagą się nie przejmuj po porodzie część spadnie a reszta po karmieniu :)

Muszę i ja za koszulą się rozejrzeć ale jak będzie jakaś ładna to do porodu szkoda, chyba, że wezmę jakiś stary T-shirt do rodzenia i tak się tam leży praktycznie cała naga ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 18:22

• Czarna owca Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz juz 21 tc :) dzis zaczelas ;)

rex lubi tę wiadomość

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • naaala Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia25 ależ dobre wiadomości! :D
    no nic tylko pogratulować takiego synusia i...siusiaka ;p
    oj mamuśka ale się postaraliście fiu fiu ;p

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 13:00

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudin bo masz 20 skończonych tygodni. Czyli trwa 21 tydzień ;) dzisiaj pierwszy dzień :) kliknij sobie na znaczek BestBellyFriend i po lewej będzie napisane co i jak ;)
    Kasia25, brawo. Super, że wszystko jest ok ;)
    Oglądałam wózki, dalej mam mętlik :(
    Salon BMW u nas może mi sprowadzić tego Mini za 459. Normalna cena u nas 850.
    Ale dalej szkoda mi tyle kasy na wózek. No nic. Myślę, że ok maja/czerwca kupimy więc może jeszcze coś całkiem innego w oko wpadnie.

Claudin lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia25 wielkieeee gratulacje mój Kamilek wita twojego synusia w gronie siurków :)
    ja dziś przejrzałam płytkę z mojego połówkowego i tak klatka po klatce uchwyciłam siurka mojego synusia
    n0tbrfuklvro_t.jpg

oraz zdj jak próbuje ssać kciuk
    w4hzgeboqeav_t.jpg

Daisy, Claudin, katepr, rex, naaala, believe, Ivettka, Nona lubią tę wiadomość

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • kasia25 Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudin jest okropnie ruchliwy :D czesto te kopniaki sa tak silne że aż podskakuje;)ale oczywiscie nie aż tak żeby bolały. A najgorzej jak sie klade spac i w nocy:)rano dopóki jeść mu nie dam też nie daje o sobie zapomnieć. A czy siusiak imponujący po tatusiu to napewno bo po mnie raczej nie:D wiem głupi żart ale nie mogłam sie powstrzymać:D

Claudin, rex, Aryll, Ivettka lubią tę wiadomość

• kate851 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia25 super wiadomości:) fiu fiu postaraliście się nie ma co:) a wagą się nie przejmuj, 4 kg do połówkowego to nie jest wcale dużo:) najważniejsze,żeby dzidziuś był dobrze odżywiony:) ja jem wszystko na co mam ochotę, oczywiscie nie wcinam 5 pączków;p racjonalnie:) ale dużo chodzę,wcześniej jak mniej chodziłam to tez więcej mi się przybralo.

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIKOLAY wrote:
    Biedroneczka83 dawaj zdjęcie koszuli :)
    Jestem na etapie szukania, a na allegro jakieś takie dziwne z żyrafami i misiami :(
    hehe ja mam z misiami szarą a guziki w kształcie serduszek bo te małe sie odpinaja :P z napisem szczęśliwy czas :) chciałam szara bo nie chce jak papuga na położniczym wygladać hehehe a one wszystkie takie z misiami żyrafami słoniami :P

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    mi te z żyrafkami i misiami też się nie podobają. Znalazłam fajne takie - http://allegro.pl/rozpinana-koszula-do-karmienia-italian-fashion-l-i5047505213.html i najlepiej granatowa ciemna :) do tego jakąś czerwoną ciemną może kupie i będzie si. Takie kolory wybrałam bo jak oglądam chodzące na oddziale pacjentki z plamami na tyłku na szarej/żółtej/jasnej koszuli to płakać się chce .... ew. do porodu kupię taką najtańszą z allegro bo i tak ją potem wywalę :)
    ja miałam jasna przy Zuzi i było ok ale do porodu miała własnie taka którą potem wywaliłam :P bo wiadomo ze sie ubrudziła :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kasiulka1 wrote:
    kasia25 wielkieeee gratulacje mój Kamilek wita twojego synusia w gronie siurków :)
    ja dziś przejrzałam płytkę z mojego połówkowego i tak klatka po klatce uchwyciłam siurka mojego synusia
    n0tbrfuklvro_t.jpg

oraz zdj jak próbuje ssać kciuk
    w4hzgeboqeav_t.jpg

Kasiulka, na ostatniej wizycie na moje oko widzialam to samo miedzy nogami, no ale skoro pani doktor pewna nie była to czekam cierpliwie:) Ta niepewność mnie rozbraja, bo stoje w miejscu i nie moge nic kupować (glownie chodzi o remont pokoju, bo od tego musimy zaczac). Nie wiem jakie kolory, jaka tapeta...ale czekam cierpliwie:)

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 13:00

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
‹‹ 722 723 724 725 726 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ