Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • cati Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a juz wiesz ze to dziewczynka ? :)

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Claudin Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2015, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem :( ale nazywam Wiercipiętka bo czasem się wierci i wierci :) dowiem się dopiero na połówkowym. Mąż mówi, że chłopak bo w rodzinie jego same chłopaki się rodzą ;) a sniła mu się dziewczynka. Na Usg ostatnim widać nie było bo pępowina zasłaniała a na prenatalnym dzidzi takleżało że lekarz powiedział, że ciężko mu powiedzieć acz kolwiek nic nie wystawało ;) coś mi mówi, że może to jednak dziewuszka.

kasia25 lubi tę wiadomość

• ewela86 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia gratulacje udanej wizyty :)
    Kasiulka super te zdjecia :)
    zmykam spac dobranoc

kasia25, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja tak tłukła po brzuchu teraz, że poduszkę gryzłam :/ myślałam, że pępkiem mi wyjdzie normalnie :/
    Kolczyk wyjęłam, bo mi się podrażnił, pierwszy raz od kiedy go mam.
    Teraz zaspała to i ja zmykam.
    Kasiulka, wrzucajcie, ja chętnie popatrzę :)
    Swoich nie mam, na pierwszym nie dali, a ba drugim było takie ADHD, że ledwie 2 do karty zrobili :(
    Dobranoc.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • Claudin Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rex mi kolczyk jak narazie nie przeszkadza i dalej go mam. Więc póki co nie wyjmuję.
    Do pracy się właśnie szykuję. Ostatnio jakoś wstaję przed budzikiem a w weekend jak lubiłam spać do 10 to teraz góra do 8 i na nogach. Może to i dobrze bo potem nie będzie aż takich problemów ze wstawaniem ;)najbardziej się boję tego nocnego, nie lubię się rozbudzać, więc zobaczymy jak to będzie :D może moje dziecko będzie grzecznie spało w nocy hehe ;) chociaż już teraz widzę, że godziny dzienne i bardzo wieczorne są najlepsze do zabawy :). Dziewczyny chcę już wiooosnę!

• kasia25 Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudin ja też już chce wiosne;) już sie nie moge doczekac jak sie wszystko zacznie zielenić i ptaszki będą śpiewać i słoneczka będzie więcej no i ten zapach wpowietrzu;) ja już sobie nawet wyobrażam siebie spacerującą z wózeczkiem w piękny letni poranek :D

Claudin lubi tę wiadomość

• kate851 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:) Kasiulka uwielbiam oglądać zdjecia dzidziusiów:) śliczne:) u mnie pochmurno,ale powoli się ogarniam:) najpierw śniadanie:)

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 12:35

1kasiulka1, rex, Claudin, gosia86, believe, Sandra94w, katepr, cati, mała2930, kasia25, Daisy, ewela86, Ivettka, wikaa, joka789 lubią tę wiadomość

• 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek wszystkim i wielkie dzięki dziewczyny za polubienie foteczek mojego synusia wrzucajcie też swoje pociechy jak tylko będziecie miały zdjęcia :)

rex - mój Kamilek też się wiercił na badaniu i chętnie obracał się pleckami do lekarki także witaj w klubie brzuszkowych wiercipiętek :)

Claudin - może twoje przeczucia że powiększysz grono dziewczynek się sprawdzą. W końcu nasze siurki muszą też mieć równowagę koleżanek bo na razie dominują :)

Nona - śliczna twoja Karolcia fajnie że miewa się dobrze :)

Nona, Claudin, mon!ta^, kasia25 lubią tę wiadomość

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana z laboratorium :)

Poszłam na badania i właśnie wypiłam tą nieszczęsną glukozę. I powiem Wam, że pierwsza połowa do przeżycia, druga już gorzej, ale najgorszy dla mnie moment to kilka minut po... :/ Czekam teraz 2 godziny na następne pobrania i wracam fo domu coś zjeść.

Nona, gratuluję wizyty! Śliczną masz córeczkę :)

Nona lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Believe tydzień temu też siedziałam 2 godziny :) I faktycznie - najgorzej było kilka minut po wypiciu, bo zemdliło mnie trochę... Ale przeszło dosyć szybko. Po około godzinie zachciało mi się spać, po 10-ciu minutach przeszło. I na szczęście wyniki mam w normie :) Tylko trzeba wysiedzieć na tyłku przez 2 godziny :P

• Claudin Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona Karolinka, bardzo fajna dziewczynka :) i najważniejsze, że zdrowa :)

Kasia25 ja też już siebie wyobrażam w lato :) super, że w taką porę roku się urodzą, bedzie ciepło można iść na spacer, na działkę pojechać.

Ale póki co do wiosny bliżej bo już prawie miesiąc!

Kasiulka no zobaczymy czy moja intuicja się sprawdzi, sama jestem ciekawa ;p

Nona, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

• believe Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, zgadzam się w 100%. Zaraz mija godzina, a mnie znowu zaczęło mdlić. nieprzyjemne to jest...

• Aryll Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Believe, Sylwia - a Wy miałyście tą normalną glukozę czy "smakową"? Jest przy tym jakaś różnica?

relgk6nlj3x7mtee.png
  • Claudin Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    których tygodniach robi się to obciążenie? Mi lekarz powiedział, że po 24...ja jeszcze nie miałam.

Daisy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny :) Ja pomału wracam do żywych. Niestety w weekend musiałam się zjawić na ip bo gorączka nie spadała. Ale przepisali mi antybiotyk i na dzień dzisiejszy mam tylko kaszel i katar więc już z górki :)

Super ciuszki Dziewczyny kupiłyście :)
    Iwettka gratuluje ruchów Maleństwa :)
    Kasia25 dobrze że Bobas zdrowy :)
    1Kasiulka1 świetne zd. ! Z tym kciukiem jest prze :)
    Nona ale masz kochaną Karolinkę :) fajnie że u niej wszystko ok :)
    Believe trzymaj się tam jakoś :) Ja jeszcze nie miałam "przyjemności" tego pić więc jestem ciekawa kiedy mnie gin na to wyśle. Fuj :)

Kosmetyków dla Dzidziusia jeszcze nie wybierałam, może zabiorę się za to w maju. Ehh ja tez już czekam na wiosnę, trochę mi już zbrzydła ta szara pogoda. Nawet się z psem nie chce wyjść na spacer. Połówkowe mam 10.03 , tzn. tak przypuszczam bo lekarz mi kazał przyjść za 4tyg i tyle. Ale ratuje mnie dzisiejsze usg. Tylko trzymajcie kciuki żeby Jula się ładnie ustawiała do filmowania :D

Kobietki a jak z Waszą wagą? Czy jest któraś jeszcze na minusie do wagi sprzed ciąży?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 10:21

Nona, ewela86, Ivettka, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aryll ja miałam tą bez smaku. Tzn smakowało jakbyś piła szklankę wody, w której rozpuściłaś pół szklanki cukru :P Lekarz mój pytał czy pozwolili mi wcisnąć sok z cytryny, ale nie pozwolili.. Mówił, że chyba się przejdzie do labo zwrócić babkom uwagę, bo cytryna nie przekłamuje wyniku, a łatwiej jest wypić.

Aryll, believe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudin, książka pisze, że między 24 a 28 tc, ale jak widać w praktyce - różnie z tym bywa :)

Claudin lubi tę wiadomość

• Aryll Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, dzięki za info - może mi się uda wcisnąć cytrynę (nie słyszałam o tym)

Sandra, dobrze że już zdrowiejesz. Ja dopiero w tym tygodniu "odbiłam się" z wagą i ważę 0,5 kg więcej niż przed ciążą.

Sandra94w lubi tę wiadomość

relgk6nlj3x7mtee.png
  • Claudin Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj połowa moich staników w praniu więc sięgnęła po inne do szuflady a tam az 5 moich do tej pory ulubionych za małych! Nie widzę jakoś żeby piersi aż tak mi urosły, są nabrzmiałe ale nie jakieś nie wiem jakie, chociaż mąż mówi, że urosły. W każdym razie nie mieszczę się. Są za ciasne i gniotą mi cycki. Muszę kupić z 3 pary nowych.

‹‹ 724 725 726 727 728 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ