Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon!ta^ wrote:
    jak sie godzi na takie coś ;] bo ja bym pipem grozila, a w sumie nie bym wezwala ze tak pracuje niech robia kontrole. Nie naleze do osób które się łatwo dają

Dokładnie - godzi się to ma :] Ja tak samo jak Ty - nie dałabym się.

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 13:01

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 12:35

Claudin lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane :)

Ale skrobiecie :) Nona juz Ci gratulowalam wizyty no ale niech bedzie powtorze sie :) Gratuluje, Karolinka piekna i rosnie jak na drozdzach! PAmietasz takiego malego groszka z pecherzykiem zoltkowym? ;)

Claudin - ja mam polowkowe 16.03 takze jeszcze pozniej ;)

Co do pogody to ja mam za oknem wiosenke. Jest pieknie dzis, pomimo ze w nocy byl mroz i rano tez bylo bialo, wszystko zamrozone! :)

Nad biustonoszami sie nie spuszczam za bardzo, bo wiem ze potem i tak nie bede ich nosic, bo pewnie biust mi spadnie, a do poprawki bede dawac najpewniej dopiero po 3 ciazy takze jeszcze troche :) Choc teraz to i mozna ze sztucznym karmic, ale po co mi na wkladkach rozciagneita skora ;) Ale marzy mi sie taki biust z okladki :) Ale nie za duzy oczywiscie :)

Teraz C jest juz na mnie za maly, normalnie czuje jak mi cisnie sutki, takze w weekend koniecznie szoping. Kto by pomyslal, ze normalnie nosze A :D Ale nie przewracam sie jeszcze, hehe ;)

No i witam sie w 20tc ja sie pytam KIEDY TO ZLECIAŁO!? :D

Nona, believe, Ivettka, rex lubią tę wiadomość

• Claudin Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona ja też tak w domu bezczynniesiedzieć nie lubie i też myślę co będę robić bo zawsze byłam aktywna a to praca a to siłownia a to jakieś wyjście, wypad weekendowy. Nie mogę tak nic nie robić :p też myślałam o jakiejś jodze :) bo jak się człowiek zasiedzi to lenia dostanie. Ja na BB i FB siedzę na telefonie bo u Nas można zobaczyć gdzie kto siedzi a nie chce :)

Nona lubi tę wiadomość

• kasia25 Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale śliczne dzieciaczki na tych zdjęciach:) ja też dostałam sześć fotek jak zawsze po usg ale przez to że synuś okropnie się wiercił żadne zdjęcie nie wyszło wyraźnie. Z poprzedniej wizyty były dużo lepsze fotki. A to badanie z piciem glukozy to każda ciężarna musi przejść? Bo mi lekarz jak narazie nic nie wspominał.
    Miałam wrzucić zdjęcia upolowanych rzeczy w ciuszku;)
    ghgkb6rl5llf_t.jpg
    7dxycvyzk9oo_t.jpg
    ahq2y06jlydu_t.jpg
    purtz95mao28_t.jpg

Claudin, Nona, Daisy, Ivettka, Sandra94w, rex, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

• Claudin Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy to co my mamy jako ostatnie? :D
    a może ktoś ma jeszcze później.
    już się lipca doczekać nie mogę kiedy to wstawimy zdjęcia dziciątek i powiemy ale to zleciało jeszcze niedawno siedziały w brzuszkach
    Kasia25 śliczne:)i te ala'ogrodniczki super, polowanie można uznać za udane :]

Daisy, Nona lubią tę wiadomość

• believe Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr, mi pielęgniarka nalała tej glukozy i stała nade mną, więc gdybym chciała potajemnie wcisnąć do niej cytrynę, to mi by się nie udało ;) ale nie przejmuj się. To aż tak okropne nie jest. Najgorsze nie było jak dla mnie wypicie tego, tylko to, jak się później czułam.

mon!ta^, nie miałam żadnych wskazań, żeby zrobić je wcześniej. Ale cieszę się, że mam je już z głowy. Jeszcze na pewno dopytam swojej ginekolog, do której chodzę prywatnie, czy mam je powtórzyć, chociaż wolałabym nie ;)

Sylwia87, znajomą się nie przejmuj. Idź, bo naprawdę warto. Ja za 3 biustonosze do karmienia i 1 zwykły zapłaciłam 130 zł, gdzie jeden kosztował normalnie 139 zł, a pozostałe po 99 zł. Także warto :)

Ja już w domu. W końcu zjadłam śniadanie, napiłam się herbaty i wracam do żywych ;)

• bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Kasia ciuszki piękne

Claudin ja już 21 tc a polowkowe mam 18marca chuba jako ostatnia

Nona jakie piękne te usg 3d Karolinka fajna babka :-)

Gratuluję udanych wizyt i tych pięknych zdjęć usg z tymi Dużymi siusiakami choć ja nie wiem na co Patrzeć :-P

U nas ferie mijają tata mój już wie że w Ciay jestem pomału muszą się dowiadywać..

Mój Babel kopie mnie cały czas w pęcherz a i czy czujecie taki ucisk jakby na pochwe? Tak od srodka

I oczywiście zaczęła się moja zmora z CIĄŻY Z NATI CZYLI STRASZNE SKURCZE NOG WCZORAJ WIECZOREM ZALICZYLAM PIERWSZY PRAWIE PLAKALAM DOBRZE ZE EM MASOWAL NOGE ALE BOLI DO TERAZ I ZGAGE TEZ CZASEM MAM

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 12:09

Nona lubi tę wiadomość

16udskjogri4r6n4.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja popijam soczek warzywny świeżo wyciśniety :)

zaraz jade po Zuzie a potem wizyta :) mała po soczku podskakuje :)

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Claudin Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bommbelek89 i jak tata zareagował na wiadomość?
    No 18 marca to prawie tydzień po moim. Staram się nie myśleć o tym bo wtedy się jeszcze bardziej dłużyć się będzie ale jak tu nie myśleć nie da się.
    Ja czasem w środku czuję kłucie jakby szpilką.

• Verona Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po kilku dniowej przerwie, byliśmy na wypadzie w góry, ale cały czas na bieżąco czytałam z tym, że nie mogłam nic pisać przez kom.
    Gratuluję udanych wizyt połówkowych.
    Ja też już czuję coraz mocnijsze kopniaki i rozpychanie.
    Co do glukozy to idę w poniedziałek...pleee, mam nadzieję że wyniki będą ok bo w poprzedniej ciąży miałam cukrzycę.Też chyba skoczę do esotiq zobaczyć czy coś mają ciekawego bo wsyztsko robi się za małe :)

3i49p07wevcalt60.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Mi w pracy fajnie leci czas-troche ofert, trochę poklikam na bbf/fb, w domu boję się że oszaleję. Już robię plan co będę robić na L4. Od maja planuję zająć się sobą- ćwiczenia rozciągające/joga, spacery itp.
    Nona fajnie,że masz taką pracę:) w mojej nie miałam czasu zeby na neta wejść a czasami nie miałam kiedy zjeść;/

• kate851 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia25 super ciuszki:) też widziałam u siebie te body born in 2014:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Co do wagi to przez pierwsze 3 miesiące -3,5, dopiero 4,5 miesiąc waga w miejscu. Zobaczymy ile pokaże na wizycie 10go. A ja jak się pytałam swojego o glukozę to dopiero powiedział ze na następnej wizycie da skierowanie, zrobić między 27 a 30 tyg. to pewnie jako ostatnia wypiję ten cudowny eliksir :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Claudin lubi tę wiadomość

• kate851 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona u nas w firmie to każda która tylko się dowie o ciąży na drugi dzień jest już na L4..bez sensu stresować się i płakać z nerwów, ja to nawet z telefonem musiałam chodzić do wc, bo szef się wkurzał jak od razu nie odbiorę, a telefony miałam tez w weekendy,fajnie,że u Ciebie jest tak jak być powinno:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może i ja niedługo zacznę przybierać na wadze. Przed ciążą 64kg a teraz 59,5kg. Ale brzuszek i cycki rosną więc chyba nie jest najgorzej. Lekarz na mnie naciska żebym zaczęła więcej jeść a przecież jem tyle ile musze. Jestem głodna to jem , nie to nie. Na siłe chyba nie ma sensu w siebie pakować.

Kurde chyba muszę się przejść do lumpka poszukać ładnych rzeczy dla dzidziusia i dla mnie. Spodnie ciążowe by się przydały :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Claudin Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju co za prace, że z telefonem do kibla...ja u siebie w necie też mogę siedzieć i siedzę ale na pewne strony nie wchodzę. I już odliczam czas kiedy też odpoczne psychiczne.
    jeszcze głowa łupać mnie zaczęła a tu 3 h trzeba wytrzymać eh...

‹‹ 726 727 728 729 730 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ