Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 12:36

• kate851 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh Bommbelek no w sumie tak,ale to już zależy jak sie ułoży wizyta no i dzidzia czy zechce się pokazać:) nasza Niunia mega ruchliwa, na usg zawsze fikołki robi:) przed wizytą jeszcze zjadłam czekoladę, to doładowałam:)

• Claudin Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala latynoska świetne te ubranka, dzidzia
    będzie w nich cudnie wyglądać.

Kate851 Twoja ruchliwa a moja wstydliwa ;)
    może chce rodzicom w lipcu niespodziankę zrobić dopiero :p

Ja też się boję tej glukozy bo mogę mieć odruch wymiotny na takie świństwo :/

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś odwiedziliśmy sklep dziecięcy i ostatecznie zaklepaliśmy wybór wózka i fotelika.
    Fotelik mam juz nawet upatrzony, czekam tylko na odpowiedź i kupujemy:)

Co do połówkowego to myślę,że na wizycie 5.03 zechce je już zrobić:)Chyba,że lekarz postanowi inaczej.

Nona - ile płacisz za USG 4D HD live? Śliczne zdjęcie - piękna córeczka!

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • Claudin Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie takie uczucie ciężkości w dole brzucha jak idziecie? Albo macie takie kłucie z przodu brzucha lub z tylu u dołu pleców jakby kolka złapała? Ja tak czasem mam i nie wiem o co chodzi. A już pod koniec dnia tak mi ciężko, że idę jak stara babcia połączona z pingwinem w sensie wolno i się kołysze bo jak za szybko to ciężko mi się oddycha.

• Claudin Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A takie pytanie czy też od niektórych tak slyszycie, że z takimi rzeczami jak wózki, łóżeczka to się warto wstrzymać i te rzeczy to sie kupuje na miesiąc przed porodem i nie ma co wcześniej? Skąd takie przesądy i to dużo osób tak ma.

My wózek akurat i tak planujemy kupić miesiące przed bo po co ma stać w domu już i tracić gwarancję. Ale takie rzeczy jak łóżeczko, wanienka itd warto komplementować wcześniej na ok 4-3 mies przed bo potem jak nagle wszystko na raz sie uzbiera to też jest duże obciążenie dla kieszeni Jak to się mówi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 16:13

• believe Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania, pochwal się ostatecznym wyborem wózka i fotelika :)

Ja jestem na etapie szukania fotelika, więc przyda mi się każda opinia. Jak by któraś orientowała się w tym, które foteliki najlepsze, to proszę pisać ;)

Claudin, też o tym słyszałam. Przesądy. Jest ich tyle dot. ciąży, że ja przestałam się nimi przejmować ;)

Claudin lubi tę wiadomość

• kate851 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie oglądam wózki i mam już kilka typów,ale oglądam dalej:)
    Claudin czasami czuję kłucia po bokach,ale chwilę, więzadła się rozciągają,ale ostatnio juz nie mam, chodzę dużo i nie czuję tego, każda też ma inaczej

• kate851 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Zania pochwal się:) ja chcę mieć dużą gondolę i żeby był lekki:) Mam na celowniku Riko Nano, BabyActive Mini-mo i Bebetto.

• Claudin Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale najlepszy przesąd jaki usłyszałam chyba ( i niektórzy w to naprawdę nadal wierzą, że to aż śmieszne ), że osoba która ma kota ma problemy z zajściem w ciążę :D ja mam kota i znam tyle osób co koty mają i to nie jednego a dzieci mają i kolejna sprawa dzieci zdrowe, żyją a koty im gardła nie odgryzły ani nie udusiły :D czego to ludzie nie wymyślą.

Ivettka lubi tę wiadomość

• Claudin Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wózki i ja ogladałam już żeby mieć jakiś na oku i moje wymogi to wielofunkcyjny, najlepiej żeby serwis był tu gdzie mieszkam a nie gdzieś w Krakowie. Aby był lekki, miał skrętne koła i wyglądał elegancko i był zgrabny ;) mam 2 na oku, mój mąż jak to stwierdził dla niego każdy jest identyczny ;) jeżeli chodzi o wygląd ale liczy się bardziej funkcjonalność i z czego jest zrobiony, ogólne wykonanie.

• kate851 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudin jakie masz na oku?:)

• rex Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No czasem te rozmiary brzucha pod koniec ciąży mogą zaskoczyć :p
    Jak te duze brzuszki zostaną w miejscu a małe wystrzelą.
    Chyba lepiej wtedy jak od początku rośnie to się równomiernie skóra rozciąga.
    Ja jeszcze nie wiem do kiedy będę pracować. Do kiedy dam radę. Zmuszać się nie będę.
    Śliczne zakupy porobiłyście :)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudin, no właśnie pochwal się ;)

• radiszka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudin ja mam podobnie z tymi bolami. Czasem tak kluje ze ciezko wystartowac z miejsca :/

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • Claudin Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysle Wam linka jak będę na kompie w domu bo Mam tam zapisane :)

Radiszka no mam tak samo aż paraliżuje przypomina mi to kolkę jaka łapie przy wysiłku. Takie nieprzyjemne aż ciężko złapać oddech. W nocy jak śpię zs długo na jednym boku też tak mnie złapie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 16:45

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudin tak słyszę to od mojej mamy- ciągle! Ale już ją ochrzanilam,ze to zwykłe zabobony i nie mam zamiaru biegać w 9 msc u szukać i wybierać wózka,fotelika itp. więc się uspokoila:-)

co to wózka to zostaje Bebetto Silvia kolor granat i biały stelaż. podobno bebetto jeszcze jest jedną z najlepszych polskich producentow wózków. fajne warunki gwarancji:-) Fajna duża gondola i świetny duŻy schowek:-)
    oglądaliśmy riko nano Ale baardzo duży jakis,i Tutki... Ale Silvia jak dla mnie idealna!

fotelik również zostaje Maxi Cosi CabrioFix pan sprzedawca powiedział,ze tę wszystkie testy i gwiazdki w testach zderzeniowych to są dostosowane do samochodów z roczinkow 2011 i młodsze, w starszych samochodach nie wiadomo jak dany fotelik się sprawdzi podczas zderzenia. Więc wywnioskowal że w sumie na jedno wyjdzie jaki ten fotelik jest. no i niestety będzie bez bazy,bo u nas akurat od maxicosi nie pasuje... Moj mąż stwierdził że chyba zamiast wybierac fotelik trzeba wybrać samochód do fotelika:-)

co do zakupów to ja też jestem za tym żeby kupować na raty,w sensie w kaŻdym miesiącu coś:-)

believe, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania też patrzę na Bebetto,Holland i Silvię a Riko Nano miałam do tej pory nr 1 i BabyActive mino-mo,bo mega lekki,ze wszystkim wazy 9,5kg a ja będę znosić z 2 piętra, więc biorę wagę pod uwagę a riko nano mówisz duży jest?

• kasia25 Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudin wrote:
    Ale najlepszy przesąd jaki usłyszałam chyba ( i niektórzy w to naprawdę nadal wierzą, że to aż śmieszne ), że osoba która ma kota ma problemy z zajściem w ciążę :D ja mam kota i znam tyle osób co koty mają i to nie jednego a dzieci mają i kolejna sprawa dzieci zdrowe, żyją a koty im gardła nie odgryzły ani nie udusiły :D czego to ludzie nie wymyślą.

Ja cale życie mieszkałam na wsi (dopiero od ślubu w mieście-1,5roku) i od zawsze w domu były zwierzęta -pies kot a jak byłam dzieckiem to babcia trzymała kury kaczki krowe itp. Nigdy nie było żadnych problemów z ciążami ani z dziećmi:) mało tego po badaniu okazało się że nie zaraziłam się toxoplazmozą:)

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bebetto Holland jest też całkiem niezły,ale np. schowek na zakupy ma jakoś tak od tyłu i mały jest. do tego kolory jakies takie nie bardzo. A tego BabyActiv to nie widzialam. albo nie zwróciłam uwagi. zaraz go sobie obejrze:-) Skoro z drugiego piętra to faktycznie warto lekki:-)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
‹‹ 728 729 730 731 732 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ