Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • katepr Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka, chyba 'tupot spuchniętych stóp' he he :D

Bommbelek myślę że na tym etapie już możemy odczuwać taki dyskomfort, ja jak stoje i chodze to w ogóle mam takie dziwne uczucie ciężaru, jakbym kamień wielki sobie nosiła, no ale maluchy już troszke ważą a do tego łożysko i wody.. a będzie coraz ciężej

Claudin, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Claudin Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam wrzucić linki do wózków ale ledwo wrociłam z pracy to pojechaliśmy na zakupy, przy okazji kupiłam sobie w h&m takie legginsy ciążowe przydadzą mi się do szkoły rodzenia bo się zapisałam, pierwsze zajęcia mam 30 marca :) mam wziąć coś do pisania buty na zmianę wygodne nie krępujące ruchów ciuszki i mąż tak samo.
    Co do nazw wózków właśnie też ogladałam Silve ale niektóre opinie były takie, że coś w 'podwoziu' się dzieje. Ale większa przewaga jest na tak. A i tutki też ogladałam, bardzo fajne podobno wózki i o tyle dobrze, że mają serwis w Wawie więc można by w razie co podjechać. Ważą 14 kg nie wien czy to dużo czy nie, muszę pojechać zobaczyć na żywo.

Anetka strasznie Ci współczuję ale nie martw się będzie dobrze, zobaczysz. Wiem jak się musisz denerwować, ja też jak tylko coś mnie zaboli czy zakłuje od razu wpadam w panikę, że aż oddychać nie mogę. To naturalne, że tak bardzo się martwisz i boisz, bedziesz dobrą mamą :-) Trzymam kciuki żeby wsio było dobrze.

Zania oj najgorzej jak ktoś z bliskich w takie zabobony wierzy i właśnie próbuje je wmówić innym. Trzeba albo przytakiwać i robić i tak swoje albo opierniczyć ;)

Kasia25 ja mam od 4 lat kota i śpi z nami, sprzatam mu kuwetę, kąpię go, obcinam pazury, przytulam i w ogóle i też nigdy nie przechodziłam. I tak jak Daisy napisała od kota najmniej można się zarazić to już naprawdę nie wiem co by trzeba było zrobić, chyba mieć kota i to, który akurat zaraża, posprzątać kuwetę i nie umyć rąk i zacząć robić jeść albo uwaga wersja hardcor chyba wymazać się tą kocią kupą :D no ale niestety dużo osób a czasem nawet lekarze uważają, że toxo to kot i karzą kota oddać....i ten niestety zabobon jest bardzo krzywdzący dla kotów. Naszczescie mój lekarz poprzedni i obecna lekarka jest normalna i stwierdziła jakby pani kot był chory już dawno by Pani się zaraziła. Proszę myć dokładnie owoce, warzywa i nie jeść surowego mięsa.

Ivetka śliczny brzusiek i ładne zdjęcie :)

Verona no ja dosłownie chodzę jak pingwin nawet jak w sklepie byliśmy widziałam 2 ciężarne i też tak szły kołysząc się na boki ;) śmiesznie to wygląda ale inaczej jakoś nie umiem.

Katepr tak samo mam nie ważne czy stoję, siedzę czuję ciężar najgorzej jak np. Potrzebuję usiąść czy się położyć a nie ma gdzie ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 22:07

anetaa1607, Ivettka, Daisy lubią tę wiadomość

• rex Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivettka, sliczna babeczka z Ciebie.
    Ale brzuszka to ja chyba całą ciąże takiego nie wyhoduję. Świetnie wyglądasz!!

Aneta musisz być dobrej myśli, dzidziuś się rusza, serduszko bije- jest dobrze. Odpoczywaj.

Ivettka, anetaa1607 lubią tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudin - 14kg na wózek to dla mnie już sporo Silvia waży chyba 10kg. Ten sprzedawca własnie mówil,że Silvia jest nowym wózkiem na nowym "podwoziu" i tak naprawde nie wiadomo co tam moze sie przytrafić, ale jestesmy zdania,ze skoro ma gwarancje 2 lata to w razie czego zawsze moge go oddać do naprawy:)

Bommbelek - ja tez nie czuje ucisku na pochwe - jeśli już to czasem mnie lekko zakłuje jakby szpileczka w szyjce,

A co do wagi, to u nas narazie stoi w miejscu... Najpierw na poczatku ciąży schudłam a teraz znów jest taka sama więc się wyrównało

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • Claudin Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania właśnie te tutki są aluminiowe i dobre niby ale ta waga...no jak dla mnie za dużo a nie zamierzam sie z wózkiem siłować. Nie wiem kurczę czy na żywo one takie ciężkie są może któraś z Was je widziała? 10 kg to jednak dla mnie max.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 22:26

• believe Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudin, ale te 14 kg to waga samego stelaża? Bo ten Silvia z tego co widzę to też waży 10 kg stelaż + 4 kg gondola (i mniej więcej tyle samo siedzisko spacerówki). Jak dla mnie te 14 kg to taka chyba średnia. Oczywiście nie upieram się przy tym, że wszystkie wózki tyle ważą, bo tak nie jest. Jedne mniej, drugie więcej, ale chyba 14 - 15 kg to taki standard. Oczywiście mówię o wadze z gondolą ;) Ja zdecydowałam się na Mutsy Evo i on waży już z gondolą niecałe 12 kg.

• Claudin Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Believe no właśnie ja tego nie rozumiem... tam na stronę tutki jak wejdziesz to jest napisane 14 kg. Chyba już całość z budką. Nie wiem kurczę bo wyszczególnione fotelik tyle, gondola tyle i nie wiem co te 14 kg waży.

• believe Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudin, to co ja znalazłam np. odnośnie wózka Tutek Grander Play to:

DANE TECHNICZNE:
    - wymiary wewnętrzne gondoli (dł/szer): 76/35 cm,
    - wymiary siedziska spacerowego (dł/szer/wys. oparcia): 27/30/41 cm
    - wymiary stelaża po złożeniu z kołami (dł/szer/wys): 88/55/38 cm
    - waga wózka głębokiego: 14 kg
    - waga wózka spacerowego: 14 kg

Więc 14 kg to waga wózka - stelaż + gondola. Więc spoko ;) przynajmniej jak dla mnie. Przy mnie sprzedawczyni ściągała z wysokiej półki rozłożonego Mutsy (12 kg) i nie stanowiło to dla niej większego problemu ;)

Claudin lubi tę wiadomość

• Claudin Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.tutek.pl/grander-play.html tutaj jest taki co np. 14 kg

• zania1313 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O patrz believe, na to nie popatrzyłam czy ta waga to z gondolą:)
    U nas po prostu to nie ma znaczenia,bo mieszkamy w domu:) Ale gdybym mieszkała w bloku na "którymś tam piętrze" to to chyba byłaby informacja kluczowa:)

A zapytam jeszcze, jakich preparatów używacie do waszych brzuszków?

Ja właśnie od 4 miesiąca zaczęłam stosować kremik Palmers, i powiem Wam,że na początku myslałam,że nie dam rady z zapachem....ALE konsystencja tego kremu jest po prostu boska, do tego nie klei się, szybko się wchłania - jestem zachwycona:)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudin, no to patrzymy na tego samego ;)

Zania, dla mnie też waga nie ma akurat znaczenia, bo też nie będę go nigdzie znosić, wynosić itd.

Ja do brzucha używam oliwki z Babydream + Bio Oil. Używałam Palmersa i dla mnie był w porządku - konsystencja i zapach. Faktycznie szybko się wchłania, a nie tak jak przy oliwkach. Ale na razie postanowiłam zużyć to co mam i później zobaczę co wpadnie mi w ręce ;)

zania1313 lubi tę wiadomość

• Claudin Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania mi też przeszkadzał zapach palmersa taki kakaowy bo też go używam zazwyczaj rano ale już się przyzwyczaiłam a wieczorem stosuje olejek kokosowy.

Believe o widzisz :p bo teb z tym wózków jest najlepszy uważam same gondole mnie nie interesują chcę żeby wszystko miał :) i co on cały waży 14 kg? Jedyne co jest minusem to słaby wybór kolorów mi np. Beżowe kolorki się podobają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 22:52

• believe Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wygląda na to, że waga stelaża z gondolą (lub siedziskiem spacerówki) to 14 kg :)

Zmykam spać. Odezwę się jeszcze rano, a na 11.00 na USG <3 <3

Dobranoc!

Claudin, ewela86 lubią tę wiadomość

• 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zania1313 ja używam preparatów z Babydream ( rano balsam, a wieczorem oliwka )

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Believe udanej wizyty jutro ;)
    Bombelek mnie nic nie uciska raczej. Czasem zakłuje.
    Do brzucha używam co mi w ręce wpadnie. Teraz mam jakiś BB krem na rozstępy.

believe lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rex przestań bo wpadnę w samozachwyt :D dzięki dziewczyny za miłe słowa. Ja używam mleczka Babydream z Rossmana, suuuuper pachnie :)

• Claudin Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2015, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry z rana.
    dziś w nocy pobiłam rekord wstawania jak kiedyś nigdy nie wstawałam na siusiu to dzisiaj 4 razy tak mnie cisnęło na pęcherz. Wieczorem wczoraj już jak kładłam się spać dostałam 3 większe kopy bo aż brzucho podskoczył :) moje dzidzi tak śmiesznie się wypina, że czuję je po jednej stronie brzucha i akurat po tej jest twardo ;p ja miziam i miziam, a dzidzia się nadstawia, potem się na drugą stronę przemieszcza i też się nadstawia, śmieszne uczucie. Wygląda też śmiesznie bo po jednej strobie mam wtedy taki bardziej wypukły brzuch :) rano też się nastawiła :) też tak macie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 07:00

kasia25, believe, 1kasiulka1, Daisy lubią tę wiadomość

• kate851 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry jeszcze z łóżka:)pisałyscie o wózkach, ja szukam lekkiego bo będę go znosić z 2pietra a nie ma windy wiec szukam takich ok 10kg, niektóre mi wpadły w oko ale mają 14 kg, jednak waga jest dla mnie ważna.
    Zania ja wieczorem smaruje się oliwka Johnsona a rano kremem przeciw rozstepom Ziaji z serii dla kobiet w ciąży.
    Aneta odpoczywaj Kochana i bądź dobrej myśli, wszystko będzie dobrze!

• believe Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana ;)

Muszę chyba wypróbować ten balsam z Babydream, skoro ładnie pachnie ;) ta oliwka też ok, ale jednak nie lubię oliwek, więc z chęcią kupię coś nowego.

Zbieram się do lekarza. Już nie mogę się doczekać aż zobaczę bobasa <3

PS. Zapomniałam dodać - witam się w 21 tygodniu <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 08:44

ewela86, Claudin, Nona, kasia25, wikaa lubią tę wiadomość

• 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana

Claudin - mam podobnie jak ty z ruchami mojego synusia że brzuch już mi podskakuje i mały też lubi się wypinać. Świetne to uczucie jak taka kruszynka może mieć tyle siły i można tak to odczuć, a zaczynało się tak delikatnie a teraz to dopiero są wygibaski :)
    Co do pęcherza to ja kochana mam tak że to już standard wstać na siusiu raz lub dwa razy w nocy i potem jeszcze mój skarbek domaga się jedzenia i bez chociaż zjedzenia jednej kanapki o spaniu nie było by mowy więc jestem takim nocnym zoombie heheh

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
‹‹ 730 731 732 733 734 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ