Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już właśnie kiedyś pytałam o nianie elektroniczne:-) Daisy pokazala jedna:-) ale ja wolalabym jakąś prostsza:-)

Daisy lubi tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia25 ja akurat nie mam problemu z poceniem a dużo chodzę.
    Claudin ja też czuję kłucie igły, dziś to poczułam czasami nachodzi jakby ktoś mi igłą kłuł,ale podobno to normalne.
    Dziąsła dalej mnie bolą i krwawią,ale płuczę cały czas,opuchlizna niby schodzi. Jutro mam stomatologa, brrr.

Claudin lubi tę wiadomość

• mała2930 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja co do niani to ja nie mialam i teraz raczej tez nie kupie a wam radzula bym sie wstrzymac z decyzja moja bratowa urodzila dozo eczesniej i im w centrum zdrowia dziecka kazali kupic mate z detektorem oddechu wiec kupili 2w1 jak lezalam na porodowce to laska urodzila w 39 tygodniu ale mala tak jakby zapominala oddychac i tez mudiala mate kupic tak wiec lepiej sie wstrzymac z zakupem do ostatniej chwili bo kto wie ktora bedzie potrzebowala tego i tego

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

Od pewnego czasu przestałam się udzielać ale podczytuję od czasu do czasu ..

Wspominałyście o kosmetykach z Rossmana BabyDream,
    Moje ciałko niestety nie zaakceptowało tych kosmetyków, od Oliwki na dekolcie i piersiach zrobiło się uczulenie, powstały ropne krosty ..
    Balsam niestety też poszedł w odstawkę tylko raz się posmarowałam o.O

Ogólnie ciężko Mi dobrać balsam olejek do Mojego ciała, z opakowania ładnie pachnie a po aplikacji na ciało mam wrażenie że śmierdzę wymiocinami ..

Ostatnio zakupiłam sobie olejek który ładnie pachnie, szybko się wchłania i nie zostawia tłustych plam ..

http://www.rossnet.pl/Produkt/Wellness-Beauty-Lotion-do-ciala-ekstrakt-z-mango-i-papai-250ml,345343

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 12:37

Daisy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Lena może zamiast drogeryjnych kosmetyków gotowych spróbuj naturalnych produktów. Np olej arganowy/olej z kokosa. Mam olej z kokosa bioplanet-nie słysząlam żeby kogoś ucuzlił. Sama natura.

Poszukam, popatrzę ..
    Dostałam kartę podarunkową, więc powoli muszę wydać pieniążki z Niej ;)

Nona lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak naprawdę, nie wiadomo jak byśmy się natłuszczały, " konserwowały " ..
    To te które są podatne na rozstępy nie unikną tego ..

Mimo mojego natłuszczania piersi, na około sutków już delikatne rozstępy się pojawiły ..
    Mam nadzieję że się nie powiększą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 12:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• rex Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bombelek, może to wirusówka jakaś albo coś Ci zaległo na żołądku?
    Ja nie mam problemu z poceniem, w pierwszej ciąży też nie miałam.
    Ale mi dzisiaj serducho wali. Muszę posiedzieć sekundkę i wstanę po magnez. Aż mi uszy przytyka.

My mieliśmy nianię ale kupioną dopiero jak starszy miał z rok czy nawet więcej.
    Tylko dlatego, że zmieniliśmy mieszkanie i układ pokoi tego wymagał.
    Teraz jakoś nie planuję zakupu. Jakoś tak nie mam sumienia od początku faszerować dziecka ilością fal.
    Jak mnie coś najdzie to kupię, ale na dzień dzisiejszy uważam to za zbędne.

Nona lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rex ja ucho mam codziennie zatkane przez pół dnia;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

rex, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

• rex Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo to nie ja sama.
    Od początku ciąży w sumie miałam tak, że w jednym uchu czułam jakbym miała wodę, dosłownie. Tak jakbym nurkowała na basenie. Jakos ostatnio rzadko się to powtarza ale mało komfortowe było.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • kasia25 Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate851 wrote:
    Rex ja ucho mam codziennie zatkane przez pół dnia;p

Jam to samo od jakegos miesiaca. Gdy sie klade spac to mi sie zatyka lewe ucho i odtyka sie njczesciej rano gdy jem sniadanie. Choc zdarzało sie że pół dnia chodziłam pół-głucha:/ nie wiem czy to ma jakis związek ale cały czas mam też katar nasilający sie w nocy.

A jeśli chodzi o pocenie sie to też nosze wkładki hig ale one też robią sie mokre szybko i musze zmieniac. A bielizna jest też wilgotna tam gdzie wkładka nie sięga. Troche to uciążliwe. Mąż twierdzi że abolutnie nie śmierdze , wręcz przeciwnie , ale ja nie jestem tego taka pewna i czuje się skrępowana.

Jeśli chodzi o wózki to ja też preglądam ale w sklepach w moim miescie nie ma mojego modelu , a tak mi sie bardzo spodobal że już żaden inny mi sie aż tak nie podoba. Chyba będę musiała zamówić na allegro , ale waham sie bo nie znalazłam żadnej opinii o wózku VERONA ECO CHROM 3w1 i nie wiem czy bedzie np wygodny w prowadzeniu:/

• rex Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Nona, zwłaszcza, że trąbią naokoło o tym, żeby wi-fi i towarzystwo komórki ogólnie ograniczyć.
    Nasz od początku spał u siebie. Spokojnie było go słychać i bez niani, choć nigdy nie płakał, raczej tak gadał do siebie.
    Powiedziałam dzisiaj szefowej, który to tydzień. Nawet nie wyglądała na fest zszokowaną :P za to jej mąż diwiedział się już co mi się należy w ciąży tutaj i po porodzie. Bo ja to zieloba jestem. Ale i tak muszę jeszcze trochę dopytać.

Nona lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, a może wydajw Ci się, bo węch masz bardziej wyczulony?
    Zwiększona potliwość w ciąży to niby norma jest. W sumie dobrze, że nie zatrzymujesz wody ;)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia25 podobno to normalne,że zatyka ucho:) nawet w książce W oczekiwaniu na dziecko jest o tym wspomniane, ja często pół głucha przez połowę dnia;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

kasia25 lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki :)

Ja sie nie poce, to na wstepie :) Wkladke wymieniam pare razy dziennie, ale nie zauwazylam zebym sie pocila, ogolnie jestem malopotliwa ;)

Co do kamerek, to tak jak Zania pisala, ja mam swoj model wybrany i jest to D-link 825L. Juz nawet przekonalam jedna lipcówkę do zakupu, a Ona swojego Męża ;) Jest to co prawda zaawansowany gadżet, no ale ja lubię :) A cena juz sie unormowała na rynku (niedawno byla to nowosc) i spadla juz z 700 na 400 wiec jest ok. :) Nie ma monitora oddechu, ale za to pod kazdym wifi mozna sie podlaczyc i zobaczyc co robi dzidzia. Np. moj bedzie z dzidzia w pokoju, a ja u mamy 35 km dalej i sobie wlacze i bede widziala jak broją :) Super :)
    Monitor oddechu dla mnie odpada.

Co do chusty/nosidla to nigdy nie korzystalam i nie wiem czy bede. Jakos ciezko mi bedzie, a bardzo lubilam core nosic na raczkach :) A na dworze to bym sie chyba bala z dzieckiem w chuscie chodzic, ze wzgledu na mozliwosc upadku, potknięcia? Nie wiem nie znam się..

Z kosmetyków u mnie w szafce łazienkowej stoi cała seria Tołpa Mum (no oprocz na zmeczone nogi/stopy - to zostawiam na lato). Jestem bardzo zadowolona. Z poczatku przeszkadzalo mi ze trzeba ze sloiczka wydobywac krem, a nie z tubki, no ale teraz juz ok. W tubce jest serum do biustu, w sloiczku jest krem p/rozstepom, krem na uda, posladki, brzuch, do tego jest oliwka do kapieli i oliwka przeciw rozstepom. Ja jestem zadowolona. Do tego pakuja zawsze wybrane przeze mnie maseczki 6,8szt w zaleznosci ktore wybieram (maseczki, peelingi itp.).

Co do wozka to jak na poczatku ciazy sobie obejrzalam to potem juz nie jezdzilam na zwiedzanie :) Tak jak pisalam wczoraj, podobaja mi sie 3 modele Tako, ale co w koncu wybierzemy to nie wiem, takie ogladanie w necie to nie to samo co na zywo. Na zywo przyjrzalam sie Camrelo 3 rodzajom, Riko Nano i Tako.

‹‹ 732 733 734 735 736 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ