Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tych wózków jest tyle, że nie wiadomo na który się zdecydować ..
    Również kilka mam obranych ale dopiero gdzieś w kwietniu pojeżdżę po sklepach może akurat spotkam te wybrane modele przeze Mnie ;) aby sprawdzić jak się prowadzi ..

Widzę, że każdej z Nas podoba się co innego ;)

• wikaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.
    Czekamy na wieści dzisiejszych wizytujących.
    Nona wrote:
    wikaa to 4D HD live. Piszę tylko jakby ktoś chciał robić to nie robić 3D tylko 4D HD LIVE

Nona no tak, pisałaś przecież. ... ja juz chyba za stara jestem... :-D wczesniej nawet nie słyszałam o takim usg :-D mój gin. ma certyfikat ale sprzęt gorszy ;-)

Niani ani detektora nigdy nie miałam i oby nie był mi potrzebny. Jak urodziłam m. szedł w odstawkę i spałam z małym w osobnym łóżku. Nie ma we mnie takiej samodyscypliny, żeby nakarmić i odłożyć do łóżeczka. Ponieważ długo karmiłam cycem - w nocy wystawiłam co trzeba i drzemałam dalej.... a że karmienie cycem jest krótko wystarczające dla dziecka jadł do 3 razy w nocy wiec nie wyobrażam sobie 3 razy wstawać i tylko czekać kiedy on skończy jeść bo jestem spiąca. ..

Wróciłam z pracy i leń mnie ogarnął. Położyłam się i leżę :-/ Jakiegoś doła mam dzisiaj :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 13:34

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikaa może to wina pogody ?

U Mnie od 3 dni jesienna melancholijna pogoda, która nie nastraja pozytywnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 13:42

• Daisy Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikaa ja tez chodzę na 4d hd live streaming :) Za normalna wizyte place 150zł z usg (film z calej wizyty i sesja zdjeciowa ok. 10 zdjec of kors), a za te genetyczne koszt 250zł.

Nie moge sie doczekac kolejnego spotkania z Hania <3 a to jeszcze tak daleko!

• wikaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka może i pogoda... zaraz i tak muszę się ogarnąć i do przedszkola leciećpo mmłodego a chętnie po prostu bym sobie usnęła ...
    Widzę, że 18 marca wizytujemy wspólnie z Tobą i Bommbelkiem na połówkowym. .. ? ;-)

Daisy Ty też ? Ooooo. .. zaraz się okaże, że połowa Lipcówek chodzi na takie usg.... Ciekawe jak u mnie w mieście wygląda to cenowo. .. może się skuszę :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 14:02

Daisy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę do Gina na NFZ, więc takiego sprzętu nie posiada ;)

Może tym razem z połówkowych będą takie fajne jak dziewczyny mają ;)

• Daisy Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie foty też z normalnej wizyty ;)

No ale fakt na nfz to pewnie moglabym sobie pomarzyć o czyms takim.. ja mysle ze warto sobie taka poamiatke zrobic. Ja mam zdjecia starszej cory takie normalne na wydruku jak kartka (2006r.) to od stania w ramce wyblakły..wiadomo slonce swieci itp. Moglam sobie porobic foty aparatem i zgrac na kompa to bym miala. No ale po szkodzie człowiek mądry.

W tej ciazy za to nie wysikalam pamiatkowego testu. Ostatni test mam z 12 dpo i jest tam cien, a teraz jak sie patrzy to taka ledwo cieniutka kreseczka o_O

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testów mam kilka ;) ale nawet ta mocna kreska zrobiła się bledsza ;)

Mi już na początku panie powiedziały, aby zeskanować sobie zdjęcia z USG jeśli bym chciała mieć pamiątkę bo po dłuższym czasie zwyczajnie wyblakną .. ;)

Daisy, oczywiście cudów nie można wymagać od Gina na NFZ ;)

O zdjęciach myślałam ale w późniejszym czasie aby dzieciątko było ładnie widać ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 14:12

Daisy lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena tylko pamietaj, ze dzidzia sie orbi wieksza i bedziesz miala np sama buzke, sama reke itp, juz calej dzidzi pewnie sie nie da zlapac. Ja ostatnio jak bylam w 18tc, to powiedziala ze to ostatnie zdjecie calej Hani. Takze mysle ze jestes w dobrym momencie na taka atrakcje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy, może i jestem w dobrym momencie ale nie finansowym ;) są sprawy ważne i ważniejsze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 14:16

• Daisy Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa to spoko Lena, tej kwestii nie bralam pod uwage :) Ja starsza corcie mam np buzka jak byla juz do dolu skierowana i mam zdjecie jej calej okraglej buzi - nosek, oczka ;) - tez super :)

Lena87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda fotka to pamiątka :D nawet samej rączki czy też słodziutkiej stópki :D

Mnie takie pierdółki cieszą jak zapewne resztę kobiet .. :)

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 12:37

Lena87, Ivettka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też muszę mieć porządek ;) nie lubię mieć nasrane na pulpicie a tym bardziej na dyskach :D

Nona lubi tę wiadomość

• wikaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ma fajne zdjęcie młodego z 9 m-ca 3 d właśnie samej twarzy... i w tej ciąży tez się wsytrzymam juz do końcówki . ... dzidziuś będzie taki wyrazniejszy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 14:57

Lena87, Ivettka lubią tę wiadomość

• Claudin Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate85 no dokładnie to widzisz ja też takie kłucie igłą odczuwam więc to chyba norma.

Co do pocenia ja nie zauważyłam czegoś takiego ale wkładki np. Zmieniam 2 razy bo jest taka wilgotna ale podobno to normalne Więc nie ma się czym martwić.

Nad wózkiem jeszcze się zastanawiam bo jest trochę czasu, póki co porównuję modele ale i tak najlepiej się przejechać do sklepu i zobaczyć na żywo.

Chusta mi się podoba ale czytałam różne opinie o nich acz kolwiek myślę, że są raczej wygodne. Chociaż nie wiem, pomyślę czy będzie mi przydatna czy być może to tylko zbędny wydatek.

Siedzę w pracy i mówię Wam co godzine idę na siusiu. No tak to jeszcze nie miałam :D
    To zastanawiam się co ile będę później przecież dzidzi i te wody będą potem ważyć jeszcze więcej. Do męża się śmieje, że chybajakąś pieluche muszę sobie włożyć bo dosłownie co wyjdę z domu od razu chce mi się sikać i musimy szukać toalety ;)

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze mnie ginekolog zabronila nosić wkładek, bo na początku ciąży wykryto mi w moczu bakterie i musiałam się przelecZyc. od tamtej pory bardzo uważam,pije że 3l wody, przed pobraniem moczu zachowuje wszelka ostrożność: najpierw podmycie, wytarcie papierem lub ręcznikiem papierowym pozniej pierwsze 3s oddawania moczu odcZekuje,pobieram mocz ze środkowego strumienia i potem kończę siusiu. pojemmiki zawsze sterylne! I nie ma mowy o wkladkach:-( do tego przed stosunkiem mycie,zaraz po siusiu plus mycie:-( ale czego się nie robi dla dzidzi...

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was!
    Melduję się w swoim domku, odpoczełam :) wczoraj z podekscytowania niemogłam zasnąć do 3 rano choć byłam przerazliwie zmeczona.
    Lot minął spokojnie, zajełam się jedzeniem w samolocie :D ( szanowna bratowa niestety nie dała nic do jedzenia -odgrzała sobie i swojemu mezowi gotowe pizzerinki i zjedli), i nie zorientowalam sie nawet kiedy samolot wystartował :)

Przekroczyłam tylko próg, a mama stała już z zupą, kanapkami, herbatą i oponkami :)

Mam problem od paru dni, puchną mi stopy, nie wiem czy to od chodzenia (troche km. robiłam) czy cos innego, ale wieczorami to bolą i jak balony :(

Oprócz tego - CLAUDIN- mam dokladnie to samo, od jakis 3 dni kłuje mnie w boku, szczególnie przy chodzeniu. Tak jak bym miala kolkę :( Wczoraj nie moglam dojsc do sklepu musialam wrócic autobusem. Brzuch do tego troche twardy - biore magnez i nospe troche przechodzi. Chyba wszystko ze stresu :(

Zania- kupiłam Palmers - dla mnie zapach superrrr, a mój A. chciał mnie zjesc :P Patrzyłam ile kosztuje w Rossmanie, 30 zł. Ja kupiłam za 2 f w promocji :) Chyba musze powiedziec A. zeby zakupił jeszcze jeden na zaś :)

Anetta - Trzymam kciuki, bedzie dobrze, tylko spokój nas teraz ratuje :)

Bombelek - apropo skurczów nóg, to ja mam je tylko jak podniose mocno stope do góry, ale przed ciążą tez mi sie to zdarzało. Mnie lekarz powiedzial, jesli bedą skurcze łydek od razu przyjsc do niego. Aha i widze że M. troszke się udziela, i masuje, fajnie - bardzo dobrze :)

Kasia 25- a skąd taka fajna paczke dostalas?? a co do pocenia to ja wrecz odwrotnie, w ogole nicccc. Wlosy tez mi sie mniej przetłuszczają :) A pod paszki polecam - rexona maximum protection for women. Super działa, i jest bardzo wydajna bo używa sie tylko odrobinke.

Nona- czy olej z kokosa to taki który podgrzewa sie wczesniej ? Pure? Uzywam taki do włosow i nie wiem czy moge również do ciała,

Ogladałam w Anglii smoczki dla dzieci, strasznie podobaja mi sie takie w kształcie motylkowym :) A jak patrze na allegro to juz szał totalny :) Lubie jak dziecko ma smoczek, i do tego fajny smoczek. a nie taki zwyczajny. Nie wiele wiecej kosztuje a super efekt jest :) Np. taki :

http://allegro.pl/smoczek-uspokajajacy-tommee-tippee-6-18-duzowzorow-i5102957685.html - np. taka zebra :)

http://allegro.pl/mambaby-mam-smoczek-start-clear-night-0m-etui-i5115858805.html - te motylkowe super wyglądają :)

Aaaa dziewczyny - Moja siotra cioteczna po 8lat "staran" - pisze w "" poniewaz na poczatku sie starali a pozniej juz poddali, ona nie chciala sie leczyc pogodziła sie z tym ze nie bedzie miec dzidziusia- jest w ciąży !!!! :) i do tego bliźniaki :) tak sie ucieszyłam, że aż się popłakałam :)

Miłego dnia życzę

Lena87, Claudin, bommbelek89, 1kasiulka1, mala latynoska, kasia25, Ivettka, believe lubią tę wiadomość

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania, przy oddawaniu moczu do badania dobrze jest zaaplikować sobie tampon bądź siusiać przez gazik ..

Dwa razy tak zrobiłam i mocz czyściutki ;)

Czarna teraz masz czas na regenerację sił..

Bo na zatrzymywanie wody w organizmie to chyba jest jeszcze za wcześnie ?

Za pierwszym razem nie było Mi dane nawet dojść do 7tc, więc mało co wiem na takie tematy ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 16:07

• bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna owca super ze juz na swoim ;-) miło się czyta takie historie jak o Twojej kuzynce tym bardziej ze wien co to długie starania o Dzidzie (ale nie aż 8lat!!) super

16udskjogri4r6n4.png
‹‹ 733 734 735 736 737 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ