Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela gratuluję córci :) podnosisz Nam statystyki :D

ewela86 lubi tę wiadomość

• ewela86 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy co do imienia to jeszcze musimy się zastanowić,ale to na spokojnie jak już goście wyjadą bo teraz w domu ruch dosyć spory ;)

Daisy lubi tę wiadomość

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • ewela86 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za gratulacje statystyki dziewczynek się podnoszą ;)

zania1313 lubi tę wiadomość

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś zrobilismy interes życia:-) heheh kupiliśmy używany fotelik wart 250zl, za 160zł i to bez dojazdu:-)
    No i kilka drobiazgow dla maluszka:-)

1kasiulka1, Claudin, bommbelek89, believe lubią tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bommbelek mój synio pierwszy nie chciał pokazać. Każde usg kończyło się odwróceniem się dupcią do głowicy. Dopiero w 9 m-cu jak juz był duży i miał mało miejsca na harce lekarz go podejrzał :-)
    Drugi na połówkowym został rozpoznany jako dziewczynka :-) a urodził się chłopcem ;-)

Mała latynoska super, że po tylu latach udało Ci się i jesteś w upragnionej ciąży. Szkoda tylko, że Twoje małżeństwo nie przetrwało tej próby. No cóż, widocznie tak miało być ;-)

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • katepr Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ewela gratuluję dziewuszki :)
    Co do monitora oddechu - one naprawdę często wyją, mamy na oddziale dla wcześniaków i potrafią się włączać bez powodu. Co innego jeśli dziecko urodzi się wcześniej, wtedy warto mieć, lepiej podejść 10 razy niepotrzebnie niż o 1 raz za mało. Niani zwyczajnie nie potrzebujemy bo mieszkanko będzie tylko 3pokojowe :)
    Lena - właśnie dziś zaczęłam się zastanawiać czemu mnie tak wysypało na dekolcie...a używam babydream. ;/

Ja mam jutro połówkowe i już mam stresa. W końcu malucha podglądałam dawno temu bo 5 stycznia, mam nadzieję że pokaże co ma między nogami :D

ewela86, Nona lubią tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bommbelek u mnie tez sie nie chciala pokazac ;) no tak sie zaslaniala ze nawet na 3d nie bylo widac..

• rex Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bombelek, ja ostatnie usg miałam w 12 tyg ciąży :( poza tym jedynym defektem miałam chyba najlepszą ginkę jaką mogłam sobie wymarzyć.
    Ale miałam USG przy okazji wizyt w szpitalu. Nigdy nie było widać. W 9 mcu podczas USG lekarz zapytal czy chcę wiedziec, powiedziałam, że nie dodał, ze dobrze bo i tak nie widać a nie ma jak tam dosięgnąć :P

Kasia bo któraś dziewczyna pisała, że dostała wyprawkę z butelką, smoczkiem itp. Chyba o to Czarnej chodziło.
    U nas położna na każdej wizycie też daje takie wyprawki.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nio ja pisałam :) wczoraj na wizycie dostałam butelke i smoczek z Aventu plus płyn lovela

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Czarna owca Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo dokladnie Rex chodzilo mi o to. Myslalam ze napisala to Kasia.

Dziewczyny, wrocilam ale znow zepsul mi sie humor. Moja mama zdala mi cale relacje co tamta mowila.
    i np. Ze moj A. Jej siostre niby zaczepial, "podszczypywal",ze kobieciarz, ze taki z nia kontakt mial, ze jak przyjechalam to juz tak nie robil... nie wiem coo tym myslec, myslicie ze mowilaby prawde?

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Latynoska piękna Historia ;)

Katepr, możliwe że masz to samo co Ja o.O
    Trzy razy wysmarowałam dekolt spirytusem aby lekko podsuszyć te krostki ..

Czarna Owca, znasz Swojego Mężczyznę na tyle aby wiedzieć czy coś takiego mógł zrobić ..
    Wydaje Mi się, że po prostu chciała by Was skłócić a być może wpadł jej w oko ?
    W końcu jakiś czas tam już mieszkał z Nimi ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 19:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się wydaje że to jej intryga, jakby nie było poznałaś się na niej podczas Twojego pobytu w UK. A Twój tam został u nich rozumiem,tak?

• mala latynoska Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna owca nie przejmuj sie gadaniem Twojej bratowej. Dokladnie pokazala jaka z niej osoba jak tam bylas. Zwiazek opiera sie na zaufaniu, a newet gdyby cos sie dzialo zle napewno bys to czula... Ty najlepiej znasz swojego faceta.

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

ve97xiu.png

hxdwe08.png
  • anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane. Gratuluje udanych wizyt:) ja ciągle leże,wczoraj znów pojawiły się plamki krwi,dziś rano też było ale od tamtej pory cisza, mam dylemat bo chyba zmienię lekarza bo chciałabym mieć swojego lekarza w szpitalu i tak albo do lekarza który jest na oddziale patologii ciaży,ogólnie jest dobrym,miłym lekarzem i zawsze w razie czego może w szpitalu coś więcej powiedzieć co sie dzieje itd, albo iść do starego lekarza któremu mogę zawdzięczać życie...moja mama prowadziła u niego 2 ciąże,mnie w ostatnim momencie w 6 miesiącu ciąży mojej mamy uratował bo zszył mojej mamie szyjkę,a można powiedzieć że już byłam na wylocie... jest dyrektorem całego szpitala i ordynatorem szpitala z tym że nie jest na codzień na patologii ciąży,proszę przeczytajcie co o nim piszą. Proszę o opinie,myślicie że jakbym chodziła do niego prywatnie a znów trafiłabym do szpitala miałby czas zainteresować się mną,powiedzieć co się dzieje itd?dziś do niego dzwoniłam, niestety wyjechał ale wizytę mogę mieć w poniedziałek na 16:30 dodam że gdy mama była rok temu w szpitalu na zabiegu odrazu ją poznał zagadał zapytał co się dzieje....mam nadzieję że poprostu ktoś w końcu wytłumaczy mi co się ze mną dzieje,skąd te plamienia,skąd ta miękka szyjka...

http://um.walbrzych.pl/walbrzych-mojemiasto/images/zasluzeni/osoby_fizyczne/suchocki_slawomir.pdf
    JEGO OPIS:
    ZASŁUŻONY DLA MIASTA WAŁBRZYCHA”
    SŁAWOMIR SUCHOCKI
    Uchwała Nr XXVIII/259/08 Rady Miejskiej Wałbrzycha
    z dnia 12 września 2008 roku
    w sprawie nadania tytułu Zasłużony dla Miasta Wałbrzycha prof. dr. hab. n. med.
    Sławomirowi Suchockiemu.

Prof. dr hab. n. med. Sławomir Suchocki jest profesorem nadzwyczajnym oraz specjalistą ginekologii i położnictwa, cieszącym się wielkim autorytetem wśród lekarzy naszego miasta,Dolnego Śląska i kraju.
    W 2006 roku prof. Sławomir Suchocki obchodził jubileusz 40-lecia pracy w służbie
    zdrowia.
    Jest autorem 70 publikacji naukowych, 5 kazuistycznych ( 314,4 pkt. KBN) dotyczących
    monitorowania biofizycznego płodu, diagnostyki USG ruchów oddechowych płodu, analiz przyczyn
    niekorzystnego zakończenia ciąży z grupy ryzyka położniczego, profilaktyki konfliktu
    serologicznego (czynnik Rh /D), analiz przyczyn krwotoków okołoporodowych, czynników ryzyka i
    epidemiologii nowotworów narządów płciowych kobiety, doskonalenia organizacji opieki nad matką
    i dzieckiem, historia medycyny regionu wałbrzyskiego - wiele wdrożeń .
    Prof. Sławomir Suchocki nadzorował udział województwa wałbrzyskiego w
    pilotażowym programie dotyczącym badań nad wadami wrodzonymi u noworodków, dolnośląskim
    regionalnym programie trójstopniowej opieki nad matką i dzieckiem, programie rządowym na temat
    promocji zdrowia matki i dziecka. Przez trzy kadencje prof. Sławomir Suchocki był zastępcą
    okręgowego rzecznika odpowiedzialności zawodowej, a także Przewodniczącym Wojewódzkiego
    Oddziału Polskiego Towarzystwa Lekarskiegow Wałbrzychu.
    W latach dziewięćdziesiątych prof. Sławomir Suchocki wdrażał w ginekologii nowoczesne
    metody laparoskopowe, histeroskopowe, zabiegi TVT, w położnictwie – nowoczesne metody
    biofizycznego monitorowania płodu oraz porody w wodzie, w znieczuleniu i rodzinne.
    W 1993 roku prof. Sławomir Suchocki w drodze konkursu objął stanowisko Dyrektora
    Wojewódzkiego Szpitala Ginekologiczno-Położniczego w Wałbrzychu. W 1998 roku w związku ze
    zmianą przepisów o zarządzaniu spzoz prof. Suchocki objął funkcję Dyrektora ds. medycznych w
    tym samym szpitalu.
    Ponadto prof. Sławomir Suchocki jest członkiem Polskiego Towarzystwa Lekarskiego,
    Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego, Wiceprzewodniczącym Zarządu Sekcji Onkologicznej
    PTG, Przewodniczącym Dolnośląskiego Oddziału Polskiego Towarzystwa Medycyny Perinatalnej.
    Od 1984 roku prof. Sławomir Suchocki jest organizatorem ogólnopolskich sympozjów naukowych
    (ostatnie 29.05-31.05.2008 r. „Aspekty medyczne etyczne, prawne i społeczne ciecia cesarskiego”
    z udziałem wykładowców z Izraela, Francji i Niemiec) oraz recenzentem projektów badawczych
    zgłaszanych do KBN.
    Pod kierunkiem prof. Sławomira Suchockiego specjalizacje uzyskało 25 lekarzy (w trakcie
    jest trzech). Jest także promotorem przewodów doktorskich (dwóch ukończonych oraz dwóch
    otwartych w AM we Wrocławiu).
    Prof. Sławomir Suchocki jest człowiekiem prawym, stanowiącym wzór moralny, etyczny, dbający o wysoki poziom wiedzy i etykę młodych lekarzy, cieszącym się zaufaniem
    pacjentek, współpracowników, wykładowców i studentów.
    Prof. dr hab. n. med. Sławomir Suchocki otrzymał:
    1. Złoty Krzyż Zasługi (2006 r. ),
    2. Srebrny Krzyż Zasługi ( 1987 r. ),
    3. Odznakę „Zasłużonego - Polskiego Towarzystwa Lekarskiego”,
    4. Odznakę Przyjaciela Dziecka,
    5. Odznakę Ministra Zdrowia „Za wzorową pracę w służbie zdrowia”.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 20:19

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jeszcze zostal, ale w sobote ma juz sie prawdopodobnie wyprowadzic. Mowil mi ze zbijal sie z niej - z tej siostry ze tak usluguje i jest na kazde zawolaniw i moze dlatego tamta tak to ubodlo dlatego tak gadala. Z jednej strony wiem jaka okazala sie osoba, ale z drugiej jak sie ma faceta na odleglosc przez 3 lata to juz czlowiek wariuje...

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A planujecie mieszkać tam czy tu na stałe?

Nie przejmuj się babsztylem :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna Owca, tak jak dziewczyny napisały ..
    Przez te dwa tygodnie poznała byś, że coś jest nie tak ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta skoro wiesz jak się opiekował Twoją mamą, to myślę że mogłabyś spróbować u niego..

Lena87 lubi tę wiadomość

• Czarna owca Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wien gdzie my sie podziejemy, juz zglupialam. Za duzo sie dzieje ostatnio nie potrafie zapanowac nad swoimi planami.
    Okkk dzieki dziewczyny, musze sie uspokoic, bo brzuch juz mnie tak boli ze nie wstane z lozka...

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a szczegolnie te ktore maja male samochody m.in Rex :) polecam zajrzyjcie na fb na TargiKielce S.A tam na kid's time jest filmik z wozkiem. Jak robot z fotelika zmienia sie w wozek :)

rex lubi tę wiadomość

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
‹‹ 735 736 737 738 739 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ