Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To "tyra" ja poproszę o poradę :D a mianowicie łysieję :D a tak serio to okropnie mi włosy wypadają, czy to z powodu ciąży? :P niektórym wypadają włosy, a niektórym zęby :D

• wikaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta pan doktor ma dosyć imponujące osiągnięcia. Spróbuj iść do niego na wizytę. Ja na Twoim miejscu tak bym właśnie zrobiła szczególnie, że nadal masz ta krew. Na pewno ta wizyta Cię uspokoi a jak będzie potrzeba położenia do szpitala to myślę że lekarz bez wahania Cię skieruje.

Ivettka nie widziałam na zdjęciu żebyś była łysa ;-) A tak serio działanie hormonów w ciąży daje efekt odwrotny - czyli powinnaś mieć piękne lśniące włosy. .. Mi przed ciążą strasznie się posypały a teraz przez tydzień na szczotce nie mam tyle włosów co wcześniej po jednym uczesania. Bierzesz witaminy ? Dobra masz hemoglobine? A jak z tarczycą ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 21:09

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnia 11,7 to jak byłam na szpitalu...witaminy.....jak miałam to brałam, teraz chwilowo brak funduszy ale muszę jakieś kupić...ogólnie to mam anemię ciężarnych

Tarczyca leczona, wynik w normie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 21:10

• rex Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta, masz możliwość to zmień ;)
    Czarna- spoko :D mają ludzie pomysły teraz z tymi sprzętami ;)
    Bratową bym się nie przejmowała. Zlej babę.

Ivettka, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • naaala Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mieliśmy wizytę!
    A więc...
    Wszystko jest ze mną w porządku, wszystkie nóżki, rączki, paluszki mam na swoim miejscu :)
    Ważę nie za dużo po mamusi bo 220 gram ale pan doktor powiedział że to dobrze bo z większym dzieciątkiem przy jej budowie byłoby mamusi ciężej a mierzę 15-16 z nózkami.<3 Rosnę i rosnę :D
    Kochane ciocie muszę Wam powiedzieć że prawdopodobnie jestem dziewczynką <3
    Pan doktor nie widzi u mnie siuronka tam gdzie powinien być. :)
    Łożysko mojej mamusi jest na tylniej ścianie dlatego tak dobrze mnie czuje
    Nie lubię być fotografowana, szalałam jak zawsze dlatego nie mam dobrego ujęcia ;p

xpw9emdwaoar_t.jpg

gmroh4rbnk0d_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 21:25

anetaa1607, Lena87, ewela86, katepr, zania1313, Ivettka, rex, kate851, Daisy, 1kasiulka1, bommbelek89, wikaa, believe, kasia25, Nona, Sandra94w lubią tę wiadomość

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • ewela86 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nala gratulacje coreczki i udanej wizyty!! Grono dziewczynek nam sie powieksza :D

naaala lubi tę wiadomość

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • naaala Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewela dziękujemy :*

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naaaka gratki!! :)

naaala lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No no, dziś królują dziewczyny :D gratulejszyn naaala :D nie zapomnijcie dziewczynki listy uzupełnić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 21:43

naaala lubi tę wiadomość

• naaala Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rex, ivettka dziękujemy pięknie :*
    mogę poprosić link do tabelki?? :p

Ivettka lubi tę wiadomość

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w 1 poście na 1 stronie jest link :)
    ja się żegnam, kolorowych;)

• naaala Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oki oki ivettka :)
    dobranocka ;p

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • ewela86 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz zmykam spac, kolorowych :)

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naaala - gratulacje udanej wizyty super wieści i fajnie że wrzuciłaś fotki swojej wiercipiętki :)

naaala lubi tę wiadomość

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zmykam spać:) dobrej nocki;*

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 13:01

naaala lubi tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naala gratulacje ! Ach te dziewczynki się nam posypały. ..
    Żeby dla mnie też choć jedna cytrynka została. ... :-(

Ivettka no hemoglobina nie za różowo. Zgłoś ginowi tą dolegliwość, może jakoś zaradzi. ... no i marsz po witaminki do apteki. Na pewno coś Ci znajdą w przystępnej cenie ;-)

Dobranoc.
    Jutro ja wizytuje. .. może moja gina zajrzy na dłużej do małej lub małego. Może coś zobaczy...... who know .... :-D

naaala, ewela86, Ivettka lubią tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • believe Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero niedawno dotarłam do domu. Jestem zmęczona, ale szczęśliwa, bo rośnie mi w brzuchu zdrowy bobas <3 wszystkie narządy wyglądają prawidłowo, są na swoim miejscu. Mam łożysko na przedniej ścianie, o czym dowiedziałam się dzisiaj ;) no i moje dziecko nadal się strasznym uparciuchem, bo ułożyło się dzisiaj plecami do nas. Pan dr męczył się bardzo, żeby cokolwiek zobaczyć. Powiedział, że ma pewien typ, ale nie powie nic więcej, żeby później do niego nie mieć pretensji ;) nie wiem niestety ile waży, bo zapomniałam zapytać. Najważniejsze, że jest wszystko w porządku ;)

Jak przyszłam do domu, czekały już na mnie kolejne paczuszki zamówione w zeszłym tygodniu ;) no i zdałam sobie sprawę z tego, że ja mam już całe duże pudełko ubranek <3 sprawia mi to taką radość, że nie mogę się powstrzymać zamawiać kolejnych. Chociaż tym razem obiecałam mężowi, że do następnej wizyty, tj. do 9.03 wstrzymuję się z kolejnymi zakupami.

No i na koniec mogę się oficjalnie Wam pochwalić, że zamówiłam wózek! Przyszedł właśnie dzisiaj i okazało sie, że jest cudowny! Wymarzony Mutsy Evo Urban Nomad w wersji 2 w 1. Znalazłam świetną ofertę na OLX i zestaw, który by mnie kosztował 2.500 zł kupiłam za 1.100 zł - w stanie idealnym! Stoi sobie złożony w pokoju i go podziwiam! Nawet sekundy się nie zastanawiałam widząc cenę. Od dawna czatowałam na oferty tego wózka, ale akurat z tej serii jest ich bardzo mało na Allegro i OLX. Wózek ma jeszcze roczną gwarancję.

Wracając do tematu elektronicznej niani - znajomi mieli taką i bardzo sobie chwalili. Jest wersja z detektorem tętna i bez.

http://www.e-apteka-niezapominajka.pl/akcesoria-niemowlece/10101-angelcare-monitor-oddechu-2w1-ac401-dwie-plytki-sensoryczne.html
    Lena87 wrote:
    Cześć Dziewczyny,

Od pewnego czasu przestałam się udzielać ale podczytuję od czasu do czasu ..

Wspominałyście o kosmetykach z Rossmana BabyDream,
    Moje ciałko niestety nie zaakceptowało tych kosmetyków, od Oliwki na dekolcie i piersiach zrobiło się uczulenie, powstały ropne krosty ..
    Balsam niestety też poszedł w odstawkę tylko raz się posmarowałam o.O

Ogólnie ciężko Mi dobrać balsam olejek do Mojego ciała, z opakowania ładnie pachnie a po aplikacji na ciało mam wrażenie że śmierdzę wymiocinami ..

Ostatnio zakupiłam sobie olejek który ładnie pachnie, szybko się wchłania i nie zostawia tłustych plam ..

http://www.rossnet.pl/Produkt/Wellness-Beauty-Lotion-do-ciala-ekstrakt-z-mango-i-papai-250ml,345343

Lena, ja w ogóle uwielbiam tą serię z Rossmanna <3 <3 szczególnie do gustu przypadły mi peelingi, chociaż ten balsam też z chęcią wypróbuje!
    Nona wrote:
    believe dla mnie te sterylizatory, monitory oddechu to zbędne gadżety, tak samo w domu nie mam gofrownicy czy maszyny do krojenia chleba ;-) no nie potrzebuję tylu gadżetów.

Też nie mam tego typu sprzętów :D ale wiesz, bardziej chodziło mi o to, że jak się zostaje pierwszy raz mamą, to chcesz wszystko mieć, a dopiero później dociera do Ciebie to, że jest to zbędne. Lepiej o tym przekonać się w ciąży niż później jak już się to kupi ;)

rex, ja też często jak coś w domu porobię, posprzątam i siądę lub się położę, to tak mi serce wali, że szok.

Czarna owca, z tym puchnięciem stóp to mam tak samo. Szczególnie wieczorem. Już z jednymi butami się pożegnałam, bo po prostu stały się za wąskie w łydce :(

ewela86, naaala, gratuluję wizyt! :) :)

Zmykam spać! Dobranoc!

rex, katepr, 1kasiulka1, Nona, Daisy, ewela86, Ivettka, wikaa lubią tę wiadomość

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 13:02

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nala, Believe gratuluję ;)
    Lece spać, jutro ważny dzień :D

naaala, believe lubią tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
‹‹ 736 737 738 739 740 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ