X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudin u mnie LEŻING :D miało być kino,ale mojemu się niechce i o :P jakieś pranie też trza będzie wstawić, odliczam dni do środy :)

• mala latynoska Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wydaje mi sie, ze powodem calego tego zamieszania nie bylo to co daisy powiedziala, a sposob w jaki to zrobila. Kazdy ma swoje zdanie i moze je wyrazac. Chodzi tylko o to, zeby wyrazac je bez nerwow i tak zeby nie obrazac nikogo dookola...

kasia25, Czarna owca, bommbelek89, rex, 1kasiulka1, wikaa, Konwalia lubią tę wiadomość

ve97xiu.png

hxdwe08.png
  • kasia25 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati myśle że wszystkich "ruszyło" bardziej to w jaki sposób wypowiedziała sie Daisy a nie co chciała przekazać. Bo napewno ma racje że trzeba zrobić wszystko co w naszej mocy by uchronić nasze dzieci przed niebezpieczeństwami i lepszy fotelik i nowy to napewno większe bezpieczeństwo . Ale czy nie można było tego normalnie napisać? Daisy twierdzi że nikogo nie obraziła ale pisanie że ktoś jest bezmyślny albo ma w d.pie zamiast w głowie itp to według mnie jest jednak troche obraźliwe:/

Czarna owca, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

• mala latynoska Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia25 wrote:
    A ja mam młodszą siostre Emilke;)

Moja malenka na drugie bedzie miala Emilka :)

kasia25, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

ve97xiu.png

hxdwe08.png
  • Claudin Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivetka a ja mam kino w poniedziałek. Tak ostatnio mi się kino marzyło z popcornem, że zarezerwowaliśmy miejsce na poniedziałek wieczór :) ale żeby nie było nie na Graya bo to nie nasz typ:P
    Podajcie jakieś tytuły fajnych horrorów (choć większość to oglądaliśmy) bądź komedii :) albo jakieś tytuły fajne książek obyczajowych bo na faktach też dużo już przeczytałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 17:03

• Czarna owca Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez uwazam, ze mozna wyrazic swoje zdanie, ostrzec kogos, uswiadomic itd. Ale nie takimi slowami. Ile ty masz lat, masz w dupie, masz wyjebane, pozniej takie matki do opieki spolecznej po zasilki ( czy wiesz co Ciebie w zyciu spotka?), nie myslisz itp. To bylo obrazliwe jak dla mnie. I mimo tego, ze nie do mnie to dziwnie sie zrobilo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 16:58

1kasiulka1, wikaa lubią tę wiadomość

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ale ja takich zwrotow nie uzylam nawet. Ani 'bezmyslny', ani ' w d.pie zamiast w glowie'.

• kasia25 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudin a jakie horrory preferujesz:)? Bo ja wole takie bardziej o duchach , nie lubie mielonki typu piła ;) kiedyś oglądałam horror "sierociniec" i mi się podobało. Zaraz pogrzebie w pamięci bo w sumie horrorów już dawno nie oglądałam. Wiem tylko że dużo japońskich typu "the ring" było według mnie strasznych bo na jakieś dwa tygodnie miałam z głowy spokojny sen;)

• kasia25 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Kasia ale ja takich zwrotow nie uzylam nawet. Ani 'bezmyslny', ani ' w d.pie zamiast w glowie'.

Daisy to w takim razie bardzo cie przepraszam , ktoś tak napisał i myślałam że to ty. Sorki , ale dajmy już temu spokoj ,weźmy wszyscy głęboki wdech i zapomnijmy o tym;) przecież jednakowo kochamy swoje dzieci a to forum było takim miłym miejscem , nie psujmy tego;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przeglądam materace do łóżeczka...normalnie taaaaaka bania :/

• kasia25 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudin nie wiem co oglądałaś ale na szybko moge ci polecić "pokoj 1408" , "oko" , "lustra" :) ten pierwszy szczególnie mi się podobał ;)

Claudin lubi tę wiadomość

• cati Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amen....

ja chce wiosne... 8'C a juz czuje lato w powietrzu...

Ivettka, katepr lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • ChillaTeqilla Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej widzę ciekawą dyskusję ;) Ja jestem zdania, że fotelik do auta musi być fest nowy, chyba że używany przez kogoś bliskiego i mam pewność, że na 100% nie brał udziału choćby w najmniejszej stłuczce. Wózek mam zamiar wziąć 3w1 w średniej cenie (1500 -max do 2 tys. zł) z fotelikiem oczywiście jakimś tam w miarę, którego będę używała tylko na zakupy, żeby nie musieć wypinać co chwila tego co jest w aucie. Mój mąż też jest tego zdania, ze dziecko w aucie musi być bezpieczne i na tym oszczędzać nie będziemy. Nie raz się przekonaliśmy jak beznadziejnie i bezmyślnie jeżdżą inni kierowcy, nawet jeśli my staramy się o maksymalnie bezpieczną jazdę. Prawdą jest też, że nie ma co porównywać starych czasów, do teraźniejszych, bo natężenie ruchu i możliwości prędkościowe aut są teraz kolosalne,w porównaniu z tym co było kiedyś. Ciuszki używane możemy 1000 razy wyprać wyparzyć żelazkiem, a plastików w foteliku i wytrzymałości amortyzacji uderzenia nie wzmocnimy w żaden sposób :P Mnie tam wypowiedź Daisy nie uraziła, a czasem niektóre tematy muszą być poruszone krzykliwym tonem, żeby dotarło i żeby ktoś się zaczął zastanawiać. Sam napis palenie szkodzi zdrowiu, nie robi wrażenia, Że prędkość zabija, też nie. Ale jak się obejrzy kilka dramatycznych spotów z chorymi ludźmi, bądź wypadkami, to zaczynamy się zastanawiać nad sobą. No to chyba tyle w tym temacie. Nie ma co się obrażać, nie raz jeszcze będą poruszane trudne tematy. Każde doświadczenie i zwrócenie przez kogoś uwagi jest warte zastanowienia, a w rezultacie i tak jakąś decyzję podejmiemy. Załóżmy, że intencje są w dobrej wierze, a nie żeby kogoś urazić i tak na to patrzmy.
    Wczoraj miałam wizytę, dzidzia ma się dobrze, waży 318g (+/- 46g) i znudzona podglądaniem ziewała sobie ku naszej uciesze ;)

Daisy, Mia S, Ivettka, believe, jenny88 lubią tę wiadomość

28.V '15 - godz. 20:15
    <3 <3 <3 Natalia <3 <3 <3
    c55fyx8dwobah069.png
    bfarxzdv5l4mq6mq.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nonuś :) każdy zrobi jak zechce ja tylko pisze ze swojego doświadczenia i nie bede sie powoływac na wytyczne skoro moje dziecko chciało pic bo moje mleko nie zaspokajało jej pragnienia w upał :)

wody duuużo wypiła a herbatki tak jak pisałam w trakcie kolek

bommbelek89 lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Mia S Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany jaka dyskusja się wywiązała.... Sęk w tym, że nie ma tu o czym dyskutować. Dla mnie każde bronienie fotelika niewiadomego pochodzenia to strzał w kolano dla broniącego...
    Stłuczki są teraz zdarzeniami na porządku dziennym, CODZIENNIE jadąc do pracy widzę jakiś dzwon, duży, mały, różnie... Uczestnikami są różni kierowcy i pasażerowie, ojcowie, matki, DZIECI W FOTELIKACH, psy... samochody wyglądają różnie... sama nie tak znowu dawno zaliczyłam taki dzwon, że przesunęła się oś pojazdu. Z zewnątrz wyglądał zupełnie dobrze, a zniszczenia straszne.

To, że fotelik nie ma sladów zarysowań, pęknięć, to wcale nie znaczy, że auto w jakie był wpięty jeździło bez kolizji...

To tak jak kask na narty- też nie musi być pęknięty na pół, żeby rozbić sobie głowę (jak M. Schumacher na przykład, który do tej pory ma się nie najlepiej delikatnie mówiąc)... Czy jakbym założyła kask Schumachera, ochroniłby mnie on w kolejnym zdarzeniu narciarskim? No przecież, że nie, cała konsrtrukcja jest zniszczona, a wcale nie musi być tego widać z zewnątrz, lub może być kask nieźle odpicowany, gąbki wyprane, laminaty nalepione........ KTOŚ MI SPRZEDAŁ I PRZYSIĘGAŁ, ŻE UŻYWANY JEDEN SEZON, TYLKO W WEEKENDY !!!
    A ja durna uwierzyłam, no bo jak to tak, ten gość co mi sprzedawał był taki miły!!! Przystojniak, tak się uśmiechał i mówił- pojedzi pani jeszcze z 10 lat w nim, super okazja! dodaję no nart! również prawie nie jeżdżone! taka była cena zajebista to mówie- wezmę no nie, głupi by nie wizął, TAKA OKAZJA! JA PIERNICZE! Poszłam potem na shopping i sobie kupiłam buty w VENEZII.

no co! jestem zaradna i jaka do przodu z sianem!

A przystojny pan wrócił do chaty, i mówi- ale kretynka, wcisnąłem jej wszystko, co miałem, rany jaka głupia, łyknęła wszystko jak młody pelikan, a jak ta idiotka będzie miała kraksę na nartach, to sobie łeb rozwali na pół :)ale nic, sama chciała, przecież nie zmuszałem! Cała najarana była :D Ale najważniejsze! jestem zarobiony, zaraz skupię na ebayu następny szrot, interes jest zajebisty na tym!

kasia25, Ivettka, Daisy, believe, jenny88 lubią tę wiadomość

;) synku, trzymaj się mocno mamusi !
  • Claudin Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia25 okno nie ogladałam, ale pokój i lusto tak. Najbardziej to lubie kręcone kamerką takie jak Rec czy Paranormal Activity ale dużo z tych znanych już widziałam. muszę te okno zobaczyć. Ring mi się nie podobał a sierociniec super, tak samo jak obecność.

• bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia sęk w tym ze nikt tu nie bronił używanego fotelika tylko nie podoba mi się sposób w jaki Daisy przedstawia swoje racje I jak Naskoczyla i jaKimi słowami.no cóż ja kończę.ten temat Mam na dziś dość..

16udskjogri4r6n4.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę dopajać wodą od początku, ale znowu tylko przez moje doświadczenie z pracy i z pobytem z dzieckiem w szpitalu ;)
    W zimie do szpitala dziennie przyjeżdżało kilka do kilkunastu odwodnionych na cycu dzieciaczków.
    Starszego też wodą dopajałam.
    Trzeba jeszcze pamiętać, że mleko z cyca jest słodkie, no a po słodkim wiadomo, że suszy.
    Ale znam też dużo dziewczyn co nie dopaja i też się nic nie dzieje.
    Każdy zrobi jak uwaza. Wodę podawałam głównie łyżeczką, więc w karmieniu cycem mi to nie szkodziło.
    Co do fotelików, kupię nowy i nie tani, ale jak kogoś nie stać no trudno.
    Foteliki wprowadzili w sumie jak natężenie ruchu było już takie jak teraz ;) bynajmniej u mnie w miescie, a w stolicy to ja nie mieszkałam :P
    Co do tego czy kogoś stać na dziecko czy nie to się wcale nie odniosę bo to już w ogóle jest dyskusja na poziomie gimnazjum :D
    Aż w szoku jestem, że dorosła osoba jest w stanie coś takiego napisać.
    Ale spoko ;)

U nas wiosna się zaczęła :P 2 tyg ma być po 18°C. Ale coś czuję, że i śnieg wróci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 18:35

bommbelek89, Biedroneczka83, mala latynoska lubią tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • Mia S Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bombelek, no jak nie bronił... no samo kupno używki z-chuj-wie-kąd już jest przedziwne...

A Daisy... no Daisy to napisała to, co większość z nas myśli. A że takimi słowami... no.... powiem Ci, że ja swoją wypowiedź to naprawdę ubierałam w zdania pięć razy dłużej żeby napisać to samo co Daisy...

Popierdolona rzecz jak dla mnie kupować używany fotelik dla dziecka.

O proszę... w sumie po co tak długo pisałam.... Jak się komuś nie chce brnąć przez mój post to tu jest skrócona wersja.....

Nic to nie zmieniło...

Po co narażać dziecko na niebezpieczeństwo. Chodzimy na bety pięćdziesiąt razy, potem na prenatalne, na 3D, 4D, live view, kupujemy staniki w markowych sklepach, spodnie z HM, ciuszki ze Smyka itd itd, kocyki Minky, cuda na kiju, a jednak fundamentalną rzecz kupujemy niewiadomo skąd? No to extra, niezwykle błyskotliwe.

Co z tego że to ładnie ubiorę w słowa, sam zakup jest delikatnie mówiąc niezwykle nietrafiony, a mówiąc tak poprostu, bo nie wierzę, że tu same święte dziewczyny, co to im obce słowa na K, CH.... to to jest popierdolone.

I tyle w temacie.

Claudin, cati, ChillaTeqilla, Daisy, livia30, believe, jenny88 lubią tę wiadomość

;) synku, trzymaj się mocno mamusi !
  • Claudin Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia S hahah świetne!! :D

Daisy lubi tę wiadomość

‹‹ 743 744 745 746 747 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ