Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny nie ma co sie klocic kazdy robi jak uwarza tak naprawde fotelik nie powinien vyc urzywany po 5 latach od daty produkci nawet jeslinie bral udzialu w wypadku a foteliki testowane sa przy predkosciach 50 km /h to tak naprawde niemiarodajne bo nikt nam nie da pewnosci ze przy innej predkosci bedzie ok ja na szczescie nie musze kupowac bo mam po corcehttps://www.maluchy.pl/li-69402.png
https://www.maluchy.pl/li-72296.png -
kate851 wrote:No pewnie Jenny:) zgadzam się absolutnie:) gratuluję dwóch dziewczynek:) super:) mi się podoba też Kornelia,ale mężowi nie i mówił,że ciężko wymówić i może rzeczywiscie tak jest a Nela podoba się i mi i mężowi:) Nela będzie zapisana, to samodzielne imię i myślę,że nie będzie 7 dziewczynek w grupie o tym imieniu;p
Znajoma z poprzedniego wątku ma właśnie Nelę, a znowu druga urodziła Kornelię i mówią do niej Nelcia / Nela; stąd pytanie
--
Mateusz23.08.2018 [*] 9t+4d
-
jenny88 wrote:Wiem wiem, że to samodzielne imię
Znajoma z poprzedniego wątku ma właśnie Nelę, a znowu druga urodziła Kornelię i mówią do niej Nelcia / Nela; stąd pytanie
Właśnie tego chcieliśmy uniknąć,żeby nie zmieniać imienia,bo jak jest Kornelia to mówi się sam koniec imienia i juz brzmi jak inne imię a jednak wolimy jak zdrabniając słyszy się jakie jest imięna pewno Nela jest unikatowe, bo w tabeli popularności jest daleko:)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Oj Daisy po co takie nerwy okropne jakby conajmniej ktoś chciał Ciebie zmusić do wożenia dziecka w starym foteliku. Przecież żadna matka nie chce krzywdy swojego dziecka i zrobi wszystko co może by zapewnić mu najlepsze warunki życia. A pomyśl też że nie wszyscy mają tyle kasy by kupować takie drogie foteliki bo przecież pełna wyprawka to bardzo duży wydatek. A jak ktoś ma starszy samochód to znaczy że ma sobie kupić nowy z salonu???a jak ktoś nie ma wcale to nie powinien mieć dzieci??? Ja gdyby nie pomoc rodziców i teściowej to bym kupiła chyba tylko połowe rzeczy bo z jednej pensji męża to jest nam naprawde ciężko. I choć twoje ostre słowa nie były kierowane do mnie to poczułam sie dziwnie. Wszyscy jesteśmy tu dla siebie mili a tu taki komentarz:/
Czarna owca, bommbelek89, wikaa, rex, 1kasiulka1, believe lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny !
Mam do was pytanie, wczoraj usnełam wieczorem i zapomniełąm wziac tabletki dopochwowej na ta grzybice, i po wielu zastanowieniach wzielam ją dzis rano, a wieczorem wezme kolejna... mam nadzieje, ze bedzie ok? Jak myslicie? czy odpuścic sobie tą wieczorną?
Verona, Claudin, Kasia25- dzieki za słowa otuchyTroche już sie uspokoiłam. Macie racje, ze może głupia baba próbuje nas skłocic. Tyle tylko, że wkurza mnie ze moja mama słysząc to juz widze ze w glowie uklada jej sie scenariusz z najgorsza rola mojego A. Bardzo łatwo jej to przychodzi... Troche to boli.
Nona- ja używam takiego - http://www.ktc-edibles.co.uk/shop.php?sec=prod&prod=6 -i nie wiem w sumie czy on na zimno jest tłoczony. Ale jest w szklanej butelce i nie da rady go wygrzebac bez uprzedniego rozpuszczenia.
Ivetka- mnie tez troche włosy wypadają, przy czesaniu szczotka pełna, i równiez są wszedzie. Uzywam wlasnie oleju kokosowego i jest lepiej. ALe ja sie nie przejmuje zbytnio poniewaz mam tyle włosow i sa tak ciezkie ze chodze do fryzjera na przezedzanie od wewnatrz bo nie daje rady
Daisy- nie ma co sie kłocic, sprzeczać, i obrażać. Troche nie przyjemnie sie zrobiło. Jeśli Sandra tak naprawde nie ma samochodu to fotelik rzeczywiscie zbedny. Ja jak urodziłam, również nie mialam samochodu, chciałam pozyczyc fotelik na przyjazd ze szpitala ale nie mialam od kogo. Syn wrócił w gondoli od wózka. Pewnie, że bałam się po drodze, ale nie miałam wyjścia. Niebezpieczeństwo jest wszedzie, nawet spacerując z wózkiem moze wjechac w nas samochod. Testy robione są też w specyficzne sposoby, raczej samochody zderzają się przodami. A co jesli samochod uderzy w bok samochodu gdzie dokladnie siedzi dziecko? nie ma szans nawet w najlepszym foteliku swiata. Zapinanie sie pasami - tez mozna sie kłocic. Moj wujek zginal tylko dlatego ze zapial pasy. Został zgnieciony bo nie mial szans sie wydostac. Gdyby ich nie mial wylecial by przez szybe i by przezyl.
A co do deski tylko do miesa - nigdy nie uzywalam osobnej, w ciazy równieżi żyje
Believe- o widzisz, o za ciasnych butach w łydce to ja nie pomyslalam. Rzeczywiscie troche mnie juz cisną i może mam krew mi nie dochodzi dlatego puchną...
Pozdrawiam i miłego dnia Wam życze
P.S WITAM SIE W 21 TYGODNIUUUU ALE CZAS LECIWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 15:12
Ivettka, kasia25, wikaa, rex, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość
-
kate851 wrote:Jenny a Ty myślałaś nad imionami dla dziewczynek?
my się długo wahaliśmy i szukaliśmy,żeby nie było popularne, podoba mi się jeszcze Zuza, Wiktoria ale jednak są teraz mega popularne.
Emilia i Lilianna
--
Mateusz23.08.2018 [*] 9t+4d
-
nick nieaktualny
-
Kasia,ale co ma piernik do wiatraka!? Co Wy macie wszystkie z tym ze nowe=DROGIE???
To jest straszne ze niektore mlode matki w ogole nie mysla.
Nigdzie nie napisalam ze macie nie miec dzieci wiec po co oszczerstwa? Ja nikogo nie wyzwalam.
Ale owszem uwazam ze jak kogos nie stac na dziecko to powinien sie nad tym zastanowic. Potem biegaja takie matki po opiece spolecznej i narzekaja na swoj byt.
A wspierac cudzej glupoty nie zamierzam, jakikolwiek bylby to watek i jakkolwiek bardzo bysmy sie nie lubily.
Napisalam Wam ile kosztuje nowy fotelik spelniajacy normy bezpieczenstwa. 139 zl. Naprawde ciezko jest odlozyc taka kase? Ciekawe ile dajecie za uzywki z nieznanego zrodelka?
A skoro Sandra rzekomo nie porusza sie autem to po co jej fotelik? Czy jak poruszac sie bedzie autem z dzieckiem sporadycznie,to ma tez czesciowo jedynie dbac o bezpieczenstwo dziecka!? Dla mnie to jest NIEODPOWIEDZIALNE. I nie ma to zadnego zwiazku z finansami!
Kupcie sobie tanszy stanik, a nie w Esotiq, to zaoszczedzicie na fotelik.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 15:43
Sabela, jenny88 lubią tę wiadomość
-
Nona wrote:ja do 6 miesiąca tylko cyc. Nawet w uapłu lipiec-sierpień nie będę żadnej wody/herabtek podawać.Pokarm kobiecy zaspokaja zarówno głód, jak i pragnienie. Dzięki temu niemowlę karmione na żądanie zawsze dostaje wystarczającą ilość płynu. Jeśli częściej ssie pierś, kobieta odczuwa większe pragnienie, więc i ona więcej pije, by uzupełniać zapas wody potrzebnej do produkcji mleka.W ciągu pierwszych 6 mcy WHO zaleca karmić WYŁĄCZNIE piersią, gdyż mlek amatki zawiera wszystkie potrzebne składniki. Po tym czasie stopniowo należy wprowadzać inne pokarmy.
po 6 mies będę wprowadzać wodę, nie herbatki.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzieci na kp sie nie poi. Mleko matki robi za pokarm staly i za picie (pokarm plynny). Dopaja sie dzieci na mm m.in. ze wzgledu na bardziej skupiona strukture pozywienia. W ogole herbatki to jak najpozniej a najlepiej sama wode jak najdluzej, to tak samo jak zaczynamy wprowadzac pokarmy od warzyw, a nie owocow i tak samo jak slodycze wprowadzamy jak najpozniej.
Lena87, Nona, jenny88 lubią tę wiadomość
-
Witam,
Ale nie miło się zrobiło forum jest to wyrażania swojego zdania ale nie do narZucania go komuś!! I wyzwania co Wy Dziewczyny!! Myślę że czasem trzeba Ugryźć. Się w język! A nie szukacie teraz nowych fotelików z atestem aby go ktoś kupił bo masz akurat taki pogląd no sorry.. Twoje dziecko kupuj co chcesz.Każda matka kupi dla swojego Dziecka wszystko co tylko Będzie mogła i co ona uważa.
Nie popadajmy w.paranoje nie kupujemy używanych ciuszków ani łozeczek ani wózków bo to źle no nie ładnie.
Czarna owca, kasia25, rex, 1kasiulka1, Morroind lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny