Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Nastepna. Jasne kupujcie uzywane foteliki a potem placz i zgrzytanie zebow jak Wam cos peknie w foteliku przy najmniejszej stluczce
Czy ja gdzies cos pisalam o tym ze nakazuje komus foteliki z atestami i ze ktos cos takiego kupil? Czytanie ze zrozumieniem widze tez nie do konca ogarniete, eh. Ja wiem ze hormony ciazowe itp, ale wezcie sie poogarniajcie dziewczyny.
Zania a co ma bezpieczenstwo dziecka do metod wychowawczych bo nie bardzo zrozumialam?jenny88 lubi tę wiadomość
-
Nona nie ma co ciagnac dyskusji.
One maja inne priorytety i dla nich deszcz pada
Owca to odnosnie fotelikow jest.......
Cos brakuje Wam argumentow. Zadna z Was nie wpisala zadnego odnosnie kupna uzywanego fotelika z nieznanego zrodla.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 16:10
jenny88 lubi tę wiadomość
-
kasia25 wrote:Oj Daisy po co takie nerwy okropne jakby conajmniej ktoś chciał Ciebie zmusić do wożenia dziecka w starym foteliku. Przecież żadna matka nie chce krzywdy swojego dziecka i zrobi wszystko co może by zapewnić mu najlepsze warunki życia. A pomyśl też że nie wszyscy mają tyle kasy by kupować takie drogie foteliki bo przecież pełna wyprawka to bardzo duży wydatek. A jak ktoś ma starszy samochód to znaczy że ma sobie kupić nowy z salonu???a jak ktoś nie ma wcale to nie powinien mieć dzieci??? Ja gdyby nie pomoc rodziców i teściowej to bym kupiła chyba tylko połowe rzeczy bo z jednej pensji męża to jest nam naprawde ciężko. I choć twoje ostre słowa nie były kierowane do mnie to poczułam sie dziwnie. Wszyscy jesteśmy tu dla siebie mili a tu taki komentarz:/
zania1313, kasia25, rex, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość
-
Daisy może i można kupić fotelik za niewielką kwote jak napisałaś ale jedna z koleżanek slusznie zauważyła , że w razie groźniejszego wypadku żaden fotelik nie uratuje dziecku życia. W życiu jest mnóstwo sytuacji kiedy dziecku może stać sie krzywda ale nie da sie wszystkiemu zapobiec. A oskarżanie nas o buzujące hormony jest troche śmieszne bo to ty niestety się dziś strasznie unosisz. Naprawde niepotrzebnie. Przecież żadna z nas nie źle dla swojego dziecka/dzieci
rex lubi tę wiadomość
-
Daisy,oczywiście,że tak. Ale ktoś tu już napisał dziś,że jeśli ma się stać najgorsze to i fotelik nie pomoże. Każda z nas na pewno chce jak najlepiej dla swojego malenstwa... u niektórych tak długo wyczekiwanego:-)
zmieńmy temat,bo się bez powodu problem zrobil... -
Daisy, każda matka chce dla swojego maleństwa jak najlepiej. Różnimy się w opiniach bo jesteśmy różne, przeżyłyśmy różne rzeczy w życiu i słyszałyśmy różne historie. Każda z nas ma prawo dbać o swoje dziecko tak jak uważa, że będzie najlepiej. Nie mamy prawa nikomu niczego narzucać a zwłaszcza obrażać kogoś bo sądzimy o czymś inaczej. Jak najbardziej masz prawo powiedzieć co wiesz na ten temat ale tak, żeby nikogo nie obrażać. Uważam, ze dalsze ciągnięcie tego tematu jest w sumie bezcelowe.
rex lubi tę wiadomość
-
Gdyby Daisy nie była w ciązy to bym poradziła,żeby wypiła sobie pięćdzięsiąteczkę;p
No stress dziewczyny:) wiadomo inne są czasy,ale czy przeżywając wszystkim jest lepiej? nie sądzękiedyś jedno dziecko miało wózek po iluś tam dzieciach i wychowało się a teraz tak jest, dlatego ze kobietom ciężko zajść w ciążę, mają góra 2 dzieci i srają się wszystkim,taka prawda niestety:)
rex, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość
-
Dobra koniec dyskusji
każda na swój sposób ma rację. Nie ma co dalej ciągnąć tematu.
Co do karmienia ja będę starała się karmić jak najdłużej piersią i dla dziecka to dobre i dla matki i mniej problemetyczne bo jak będę gdzieś jechać nie będę musiała targać ze sobą butelek itd, cyc zazwsze pod rękąa co do herbatek to nie zastanawiałam się.
ale dzisiaj u nas smętna pogoda, aż zamulam już w pracy a jeszcze muszę trochę czasu posiedzieć. pocieszeNie mam takie, że dziś w końcu piątek
Jakie macie plany na weekend? Ja może z mężem pojadę w tych wózkach się zorientować co jak i za ilepewnie jutro jakieś drobne porządki i pranie i odpoczywanie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 16:28
kasia25 lubi tę wiadomość
-
czytam was laski i zastanawiam sie czy wy czytacie to co piszecie ?
[pomijam fakt porownywania fotelika samochodowego ktory przechodzi tysiace atestow do uzywanych ciuchow... Co juz wogole Facepalm...
po drugie złaźcie z Daisy - zwrocila uwage ( moim zdaniem slusznie ) ze jesli chodzi o fotelik to nie ma co oszczedzac i mowienie ze mnie nie stac trzeba pomyslec czy stac cie na dziecko ?? bo na foteliku sie nie konczy. Uzywane nie powypadkowe foteliki maja jednak swoj wiek i tu ze ladnie wygladaja maja male znaczenie . Plastikowe elementy sie zużywają tak samo jak cala konstrukcja wystarczy mocniejsze hamowanie a dziecku połamiemy kręgoslup. Sa tanie i nowe foteliki powyzej 4gwiazdek . Więc po co ta cala dyskusja?
Jesli ktos zwrocil uwage ze nawet najlepszy fotelik nie uratuje dziecku zycia bo to losowa sprawa - ok , moze i tak ale mozna zawsze zwiekszyc prawdobodobienistwo takiego wypadku i defakto - kupując dobry fotelik a nie taki na tym czasie...
Kate - kiedys to wpierdzielalo sie piach czy sciany , a jezdzilo sie brykami z metalu i kartonu . Porownywanie starych czasow do tego co jest obecnie jest wgl. mnie glupie bo przejdz teraz sie po ulicy gdzie samochod mija cie co sek.. a w starych czasach zobaczyc samochod to bylo wow...
Laski wszystkie razem tutaj - oddychajcie glęboko , przestanie czytac co 2 slowo i nie myslcie ze to ze jestescie w ciazy was usprawiedliwia.
ps. Weekend sie zaczyna to moze warto wybrac sie na zieloną łączke i pooddychac swiezym powietrzem ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 16:36
Sabela, Ivettka, As-ia, Claudin, Daisy, usia89, ChillaTeqilla, Mia S lubią tę wiadomość
-
A co do wózeczkow to właśnie doczytałam że mój wymarzony jest dość ciężki bo waży 18 kg
ja niby mieszkam w bloku z winda ale z parteru też jest kilka schodków do pokonania i nie wiem czy dam sobie rade:/ no i patrze od rana na inne wózki i żaden nie podoba mi sie tak jak ten:/ z tego co pamiętam to Wasze wózeczki ważą po ok. 10-14 kg.