X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastepna. Jasne kupujcie uzywane foteliki a potem placz i zgrzytanie zebow jak Wam cos peknie w foteliku przy najmniejszej stluczce ;) Czy ja gdzies cos pisalam o tym ze nakazuje komus foteliki z atestami i ze ktos cos takiego kupil? Czytanie ze zrozumieniem widze tez nie do konca ogarniete, eh. Ja wiem ze hormony ciazowe itp, ale wezcie sie poogarniajcie dziewczyny.

Zania a co ma bezpieczenstwo dziecka do metod wychowawczych bo nie bardzo zrozumialam?

jenny88 lubi tę wiadomość

• bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy dokładnie ogarnij się

Ciuszki używane nie są niebezpieczne jak je nosi jakieś Jakieś chore dziecko to też nie kupujcie

16udskjogri4r6n4.png
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe ile dajecie za uzywki z nieznanego zrodelka?

Nooo i to to już całkowicie nie potrzebne. Skierowane do wszystkich.

radiszka lubi tę wiadomość

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona nie ma co ciagnac dyskusji.

One maja inne priorytety i dla nich deszcz pada ;)

Owca to odnosnie fotelikow jest.......

Cos brakuje Wam argumentow. Zadna z Was nie wpisala zadnego odnosnie kupna uzywanego fotelika z nieznanego zrodla.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 16:10

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chodzilo o "ogół" naszych rozmow. Nie odnioslam tylko do Twojej wypowiedzi Daisy...
    Strasznie nerwowa dziś jesteś:-)

Daisy lubi tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia25 wrote:
    Oj Daisy po co takie nerwy okropne jakby conajmniej ktoś chciał Ciebie zmusić do wożenia dziecka w starym foteliku. Przecież żadna matka nie chce krzywdy swojego dziecka i zrobi wszystko co może by zapewnić mu najlepsze warunki życia. A pomyśl też że nie wszyscy mają tyle kasy by kupować takie drogie foteliki bo przecież pełna wyprawka to bardzo duży wydatek. A jak ktoś ma starszy samochód to znaczy że ma sobie kupić nowy z salonu???a jak ktoś nie ma wcale to nie powinien mieć dzieci??? Ja gdyby nie pomoc rodziców i teściowej to bym kupiła chyba tylko połowe rzeczy bo z jednej pensji męża to jest nam naprawde ciężko. I choć twoje ostre słowa nie były kierowane do mnie to poczułam sie dziwnie. Wszyscy jesteśmy tu dla siebie mili a tu taki komentarz:/
    Dokładnie zgodzę się z Tobą Kasiu! niech każdy robi jak uważa, można jedynie doradzić i tyle a każdy niech robi jak uważa, moi znajomi wzięli od dalszych znajomych stary wózek, łóżeczko, fotelik i tez nic nie sprawdzali tylko cieszyli się,że mają za darmo a te rzeczy po iluś tam dzieciach, więc i ich będzie,niektórzy nie chuchają az tak, nie przeżywają że już ma być żle, każdy robi na tyle ile może a wiadomo każdy rodzic chce jak najlepiej dla swojego dziecka:) przypomniało mi się jak mówił mój lekarz,że kiedyś matki miały po kilkoro dzieci i nie przeżywały tak jak dzisiejsze, wyprawkę od 2 msc szykują, srają się co ma byc z atestem a co bez a kiedyś nie przeżywały i jeszcze więcej dzieci miały i było dobrze i coś w tym jest:)

zania1313, kasia25, rex, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania to nie jest kwestia nerwow. Poprostu tyle sie trabi o kwestiach bezpieczenstwa..a tu takie maluszki na tapecie. :/

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie Kate,:-)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • kasia25 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy może i można kupić fotelik za niewielką kwote jak napisałaś ale jedna z koleżanek slusznie zauważyła , że w razie groźniejszego wypadku żaden fotelik nie uratuje dziecku życia. W życiu jest mnóstwo sytuacji kiedy dziecku może stać sie krzywda ale nie da sie wszystkiemu zapobiec. A oskarżanie nas o buzujące hormony jest troche śmieszne bo to ty niestety się dziś strasznie unosisz. Naprawde niepotrzebnie. Przecież żadna z nas nie źle dla swojego dziecka/dzieci ;)

rex lubi tę wiadomość

• kate851 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jenny88 wrote:
    Tak, mamy już imiona.

Emilia i Lilianna :)

Ładnie:) moja babcia ma na imię Emilia:)

kasia25 lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nie jestesmy 100 lat za murzynami..

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy,oczywiście,że tak. Ale ktoś tu już napisał dziś,że jeśli ma się stać najgorsze to i fotelik nie pomoże. Każda z nas na pewno chce jak najlepiej dla swojego malenstwa... u niektórych tak długo wyczekiwanego:-)

zmieńmy temat,bo się bez powodu problem zrobil...

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • Aryll Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy, każda matka chce dla swojego maleństwa jak najlepiej. Różnimy się w opiniach bo jesteśmy różne, przeżyłyśmy różne rzeczy w życiu i słyszałyśmy różne historie. Każda z nas ma prawo dbać o swoje dziecko tak jak uważa, że będzie najlepiej. Nie mamy prawa nikomu niczego narzucać a zwłaszcza obrażać kogoś bo sądzimy o czymś inaczej. Jak najbardziej masz prawo powiedzieć co wiesz na ten temat ale tak, żeby nikogo nie obrażać. Uważam, ze dalsze ciągnięcie tego tematu jest w sumie bezcelowe.

rex lubi tę wiadomość

relgk6nlj3x7mtee.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby Daisy nie była w ciązy to bym poradziła,żeby wypiła sobie pięćdzięsiąteczkę;p
    No stress dziewczyny:) wiadomo inne są czasy,ale czy przeżywając wszystkim jest lepiej? nie sądzę:) kiedyś jedno dziecko miało wózek po iluś tam dzieciach i wychowało się a teraz tak jest, dlatego ze kobietom ciężko zajść w ciążę, mają góra 2 dzieci i srają się wszystkim,taka prawda niestety:)

rex, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

• kate851 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś gościnka z teściami:) idę szykować dalej a Wy nie stresujcie się no:) Daisy wyluzuj:)

• Czarna owca Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa Daisy ok, bo juz myslalam ze masz na mysli jakies fajki, trawki czy cos podobnego :) tak to zabrzmialo. A ja przeciwniczka juz chcialam krzyczec :)

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • Claudin Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra koniec dyskusji :D każda na swój sposób ma rację. Nie ma co dalej ciągnąć tematu.

Co do karmienia ja będę starała się karmić jak najdłużej piersią i dla dziecka to dobre i dla matki i mniej problemetyczne bo jak będę gdzieś jechać nie będę musiała targać ze sobą butelek itd, cyc zazwsze pod ręką :D a co do herbatek to nie zastanawiałam się.
    ale dzisiaj u nas smętna pogoda, aż zamulam już w pracy a jeszcze muszę trochę czasu posiedzieć. pocieszeNie mam takie, że dziś w końcu piątek :)

Jakie macie plany na weekend? Ja może z mężem pojadę w tych wózkach się zorientować co jak i za ile :) pewnie jutro jakieś drobne porządki i pranie i odpoczywanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 16:28

kasia25 lubi tę wiadomość

• kasia25 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate851 wrote:
    Ładnie:) moja babcia ma na imię Emilia:)

A ja mam młodszą siostre Emilke;)

• cati Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytam was laski i zastanawiam sie czy wy czytacie to co piszecie ?
    [pomijam fakt porownywania fotelika samochodowego ktory przechodzi tysiace atestow do uzywanych ciuchow... Co juz wogole Facepalm...
    5543864653_5ac1097dce.jpg

po drugie złaźcie z Daisy - zwrocila uwage ( moim zdaniem slusznie ) ze jesli chodzi o fotelik to nie ma co oszczedzac i mowienie ze mnie nie stac trzeba pomyslec czy stac cie na dziecko ?? bo na foteliku sie nie konczy. Uzywane nie powypadkowe foteliki maja jednak swoj wiek i tu ze ladnie wygladaja maja male znaczenie . Plastikowe elementy sie zużywają tak samo jak cala konstrukcja wystarczy mocniejsze hamowanie a dziecku połamiemy kręgoslup. Sa tanie i nowe foteliki powyzej 4gwiazdek . Więc po co ta cala dyskusja?

Jesli ktos zwrocil uwage ze nawet najlepszy fotelik nie uratuje dziecku zycia bo to losowa sprawa - ok , moze i tak ale mozna zawsze zwiekszyc prawdobodobienistwo takiego wypadku i defakto - kupując dobry fotelik a nie taki na tym czasie...

Kate - kiedys to wpierdzielalo sie piach czy sciany , a jezdzilo sie brykami z metalu i kartonu . Porownywanie starych czasow do tego co jest obecnie jest wgl. mnie glupie bo przejdz teraz sie po ulicy gdzie samochod mija cie co sek.. a w starych czasach zobaczyc samochod to bylo wow...

Laski wszystkie razem tutaj - oddychajcie glęboko , przestanie czytac co 2 slowo i nie myslcie ze to ze jestescie w ciazy was usprawiedliwia.
    ps. Weekend sie zaczyna to moze warto wybrac sie na zieloną łączke i pooddychac swiezym powietrzem ... ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 16:36

Sabela, Ivettka, As-ia, Claudin, Daisy, usia89, ChillaTeqilla, Mia S lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • kasia25 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wózeczkow to właśnie doczytałam że mój wymarzony jest dość ciężki bo waży 18 kg :/ ja niby mieszkam w bloku z winda ale z parteru też jest kilka schodków do pokonania i nie wiem czy dam sobie rade:/ no i patrze od rana na inne wózki i żaden nie podoba mi sie tak jak ten:/ z tego co pamiętam to Wasze wózeczki ważą po ok. 10-14 kg.

‹‹ 742 743 744 745 746 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ