X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I żadna mi nie odpisała apropo pytania czy mam wciskać tą tabletkę wieczorem czy dać sobie spokój :P

I jeszcze tak mi sie przypomnialo, jak pisałyscie o rozstępach, cellulicie...

2vbrbcz.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 18:49

bommbelek89, 1kasiulka1, cati, anetaa1607, mala latynoska, believe, jenny88 lubią tę wiadomość

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze Mia w takim razie wyzywajmy się tu na forum przeklinajmy i Bóg wie co jeszcze bo jak Trzeba to trzeba. Ja zdania nie zmienię co do Wypowiedzi bo mi tu akurat o to Chodziło i nie będę nikogo potepiac bo kupił używany fotelik.

1kasiulka1, Morroind, kasia25, wikaa lubią tę wiadomość

16udskjogri4r6n4.png
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rex wrote:
    Co do tego czy kogoś stać na dziecko czy nie to się wcale nie odniosę bo to już w ogóle jest dyskusja na poziomie gimnazjum :D
    Aż w szoku jestem, że dorosła osoba jest w stanie coś takiego napisać.
    Ale spoko ;).
    Rex pięknie to.ujelas

zania1313, 1kasiulka1, Morroind lubią tę wiadomość

16udskjogri4r6n4.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nio dlatego ja sie ciesze ze mam fotelik po córci wiem ze nic mu nie jest :) był kupiony razem z wózkiem pasuje mi do stelaża i to mnie cieszy

fotelik po roku miałam od kuzynki po 2 jej dzieci i tez było ok teraz Zuza jeżdzi w coletto już 3 rok dostała nowy na trzecie rodziny :)

dla Lilki bede musiał kupi ten sredni

ja sobie nie wyobrazam nie miec fotelika tym bardziej ze u nas ze szpitala nie wypuszcza bez fotelika

Daisy, cati lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• rex Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna ja Ci nie pomogę bo nigdy nie miałam żadnej infekcji w pochwie.
    Jeszcze nie miałam :P
    Ale na ulotce masz zawsze napisany podpunkt : co zrobić jesli zapomniało się o dawce leku ( czy coś w ten deseń )
    Pozaglądaj tam.
    Mam pełno roboty i nie mam natchnienia.
    Claudin oglądałam ostatnio taki horror nakręcany kamerą niby "Tropiciele mogił".
    Taki se, ale mi to w sumie "Rec" się nawet nie bardzo widział.
    Da się poogladać ;) dwie części jest.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • Mia S Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bommbelek będę bo dla mnie to skrajna nieodpowiedzialność, wszystko jedno w jakie słowa się to ubierze.

Daisy, cati lubią tę wiadomość

;) synku, trzymaj się mocno mamusi !
  • Mia S Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym Bommbelek- powiedz mi- co da właścicielce używanego-chuj-wie-gdzie-fotelika ten cudowny savoir vivre, którego tak bronisz jak przez swój upór i głupotę jej dziecko będzie kaleką albo nie będzie żyło? Przecież się to może zdarzyć, no powiedz że nie?

Czy wtedy, zachowując poprawną polszczyznę powie: "OJEJKU JEJKU! NO CÓŻ, WYGLĄDA NA TO, ŻE MOJE DZIECKO JEST KALEKĄ... OJJJ... TO WIELKA WIELKA SZKODA!"

czy może powie "ojapierdole !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! "

Daisy, livia30, jenny88, cati lubią tę wiadomość

;) synku, trzymaj się mocno mamusi !
  • rex Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia a w rekonwalescencji coś to zmieni? Bo jak tak to pasuje to nagłośnić. Rehabilitacja postępowała by szybciej :)

A serio nie ma się co kłócić.
    Po prostu słowa powszechnie uwazane za wulgaryzmy nie każdemu mogą pasować i ma prawo kogoś drażnić.
    Ja też w słowach nie przebieram ale staram się mieć szacunek do innych.
    Tak mnie wychowała mama ;) nie posiadając w domu niani elektronicznych i innych gadżetów po tysiaku za sztukę ;)
    Nie ma co się wyzywać ;)

1kasiulka1, bommbelek89 lubią tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się z Kamilciem w następnym tygodniu.

Livia -przepiękne foteczki cieszę się że z twoim synusiem oki :)
    kasia25 wrote:
    Daisy może i można kupić fotelik za niewielką kwote jak napisałaś ale jedna z koleżanek slusznie zauważyła , że w razie groźniejszego wypadku żaden fotelik nie uratuje dziecku życia. W życiu jest mnóstwo sytuacji kiedy dziecku może stać sie krzywda ale nie da sie wszystkiemu zapobiec. A oskarżanie nas o buzujące hormony jest troche śmieszne bo to ty niestety się dziś strasznie unosisz. Naprawde niepotrzebnie. Przecież żadna z nas nie źle dla swojego dziecka/dzieci ;)
    Popieram twoją wypowiedź kasiu :)

Daisy - tobie chyba dziś najbardziej hormony buzują, a co do nowych fotelików to one też mogą mieć ukryte wady mimo posiadania atestów tak jak się to nie raz słyszy w przypadku samochodów z salonów gdzie ludzie myślą że jak prosto z salonu nowy niby z pewnego źródła to pewniejszy a potem pojeżdżą trochę i się zaczynają psuć a znam taki przypadek osobiście więc mnie argumentu nie brakuje.
    Popieram opinię że jak ma się coś stać to i w drewnianym kościele można zarobić cegłą w głowę.
    KAŻDA Z NAS CHCE DLA NASZYCH DZIECI JAK NAJLEPIEJ I NIE MA CO CIĄGNĄĆ DALEJ TEJ DYSKUSJI :)

Czarna owca - jak ja miałam przepisywane tabletki dopochwowe to aplikowałam je tylko przed spaniem i w sumie jeśli zapomniałaś jej włożyć wieczorem to mogłaś sobie darować tą czynność rano i zrobić ją dziś wieczorem ale skoro włożyłaś ją rano to nie wiem czy jeszcze dodatkowo dawać sobie ją wieczorem...

bommbelek89, livia30 lubią tę wiadomość

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rex wrote:
    Co do fotelików, kupię nowy i nie tani, ale jak kogoś nie stać no trudno.
    Foteliki wprowadzili w sumie jak natężenie ruchu było już takie jak teraz ;) bynajmniej u mnie w miescie, a w stolicy to ja nie mieszkałam :P
    Co do tego czy kogoś stać na dziecko czy nie to się wcale nie odniosę bo to już w ogóle jest dyskusja na poziomie gimnazjum :D
    Aż w szoku jestem, że dorosła osoba jest w stanie coś takiego napisać.
    Ale spoko ;)
    Dorosłe osoby ( ponoć) wypowiadaja sie w tej dyskusji , wysylacie linki na temat rzeczy ktore kupilyscie nie szczędząc przy tym rozmowy ile co kosztowało - nie bede przytaczac tu osob ktore to robią... bo same potraficie sobie odpowiedziec na to pytanie. Ale w momencie dyskusji o fotelikach wypowiada sie ze ją nie stac i kupi używany . No cholera mnie strzela jak ktos moze mowic ze ja nie stac ... a 50 postow wczesniej wkleja kolderki , lozeczka i inne pierdoly konczonce sie na 3zerowych sumach... No tak decydując sie na dziecko bierzemy tez pod uwage nasz budżet i uwiez mi panno Rex ale gimnazjalne podejscie nie opierajac sie na tym czy stac mnie na to by miec dziecko samo za siebie przeczy !!!
    Podsumowując tak musi cie stac na dziecko ! ( chyba ze liczysz z góry ze bedziesz je utrzymywac z zapomóg socjalnych to juz inna para kaloszy i inny temat do dyskusji ) , i tak na innych pierdolach mozna zaoszczedzic kupując od kogos - Ja np. lozeczko mam uzywane i nie widze w tym nic zlego. Ale fotelik ... tak jak napisalas kupujesz nowy i nie najtanszy. i spoczko ;] Inni sobie muszą poradzic w inny sposob - chodz dobry fotelik nie musi kosztowac fortune - Myśle ze gadanie na temat fotelika z 2 reki to kwestia wyboru - ale czy chrzanienie przy tym ze mnie nie stac na nowy nie biorac nawet rozeznania ile owe kosztują to juz skrajnosc...

Mia - jestem tego samego zdania - nie bojmy sie slow jesli czlowieka cos zirytuje to przeciez nie mowi ojejku ale ze mnie gapa... :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 19:29

Mia S, Daisy, jenny88 lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna owca-przeczytaj ulotkę ale mi się wydaje że nie potrzebnie dawalaś ją rano,choć przy większych grzybicach wiem że lekarze każą też i dwa razy dziennie aplikować sobie globulkę. Ja biorę aktualnie natamycyne UNIA i tam piszę " w przypadku pominięcia dawki leku należy przyjąć lek tak szybko, jak to jest możliwe. Jeśli zbliża się pora przyjęcia kolejnej dawki leku, należy opuścić pominiętą dawkę. Następną dawkę przyjąć w zwykłym czasie. Nie należy stosować dawki podwójnej w celu uzupełnienia pominiętej dawki"
    Z kolei na mojej ulotce piszą też że globulki można brać raz dziennie przez 20 dni lub 2 razy dziennie przez 10 dni więc w moim przypadku nic by się nie stało jakbym wzięła rano i wieczorem, nie wiem co ty bierzesz,ale jednak odpuściłabym sobie dzisiaj i dopiero jutro wieczorem wzięła kolejną globulkę:)

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko chodzi o to, że żadna z Was nie zrozumiała wypowiedzi dziewczyny a raban jak u indyków.
    Kupiła wózek, fotelik był gratis, nie ma auta, ale kij w to. Fotelik ma być i ma stać na widoku. Koniecznie nowy :)

W necie każdy może być kim chce. Taka prawda. Nigdy nie wiesz czy ktos kto trabi o tym ile nie wydaje na bezpieczeństwo dziecka nie jest pedofilem albo innym psycholem. Pisać można co się chce ;)

Fajnie jest poczytać o tym co kto kupuje i jakie ma ku temu przesłanki. Po to tu jesteśmy. Ale to, że jednej ciąża się wacha albo dla spokoju lata po progesteron nie znaczy, że reszta ma robić to samo ;)

Troszkę szacunku dla siebie nawzajem i będzie milej.
    Co to komu da, jak napiszę wreszcie po 10 postach, że ok kupię inny fotelik a i tak zostanę przy swoim.
    Litości dziewczyny.

A pieniadze niestety mają to do siebie, ze dzisiaj masz full a jutro jesteś na ulicy.
    O dużej ilosci rzeczy można gdybać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 19:37

bommbelek89 lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rex a kto tu nie ma szacunku do kogo ? bo chyba zaczynasz w jakas paranoje wchodzic :]
    ja tylko zauwazylam ze dziewczyny chcialy wybic z glowy kupno uzywanego fotelika i o to cala dyskusja .I calkiem slusznie bo to dosc ryzykowne a zycie naszego maluszka chyba w tej chwili jest nawazniejsze.
    Zawsze jest tu miło i słodko i ohy ahy ale jak trzeba to kogos sprowadzimy na ziemie..
    A o pieniadzach to chyba mozna gadac bez przerwy ... temat rzeka. Tylko po co?

ps- ja tez zapomnialam dodac ze bede miec 3 w1 czyli fotelik bedzie w zestawie - jakis maxicosi - pewnie ten najtanszy jaki jest . Do tego pewnie kupimy 0-18 kg zeby mogl rosnąc razem z dzieckiem niz kupywac co roku nowy. Ale kurde ja gadam o fotelikach a jeszcze samochodu nie ma ! tz. jest ale służbowka i to tez 2 osobowa więc co ja tam wiem w temacie ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 19:48

Mia S, jenny88 lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • rex Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo sęk w tym, że dyskusja toczy się od początku nie tyle o fotelik co własnie o odzywki rodem z "Galerianek" ;)
    Myślę, że jakby temat fotelika miał do kogoś dotrzeć to dotarłby i po pierwszym poście, bez ponawiania go co kilka wypowiedzi z coraz barwniejszymi epitetami ;)

bommbelek89, wikaa lubią tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zauwazylam owych odzywek , nikt nawet nikogo nie wyzywal . A to ze napisala posta dosc dosadnie , uzywajac "popularnych słów" to chyba nie siwadczy o braku szacunku ? tylko o kwesti oburzenia tym faktem . No przeciez tu nie jest kółko wzajemnej adoracji ... nikt tutaj po tylku glaskac nie bedzie ? no coz.. nerwy tez czasem maja swoj cel by trafic tam gdzie trzeba... i do kogo trzeba.

ale w tylku z tym kto jak co pisze.
    Milego wieczoru , bo weekend sie zaczol trzeba jakos go wykorzystac ! oby pogoda dopisala to moze wreszcie jakas wycieczka nad morze ? zobaczymy.

Wizytujacym udanych wizyt , poznania plci i innych tam. I najmniej nerwow ile sie da ! Albo duzo melisy ;)

Mia S, jenny88 lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://kobieta.onet.pl/dziecko/ciaza-i-porod/jednojajowe-trojaczki-taka-ciaza-zdarza-sie-raz-na-milion/2ssgq

6 facetów w domu a starali się o dziewczynkę.

cati lubi tę wiadomość

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kasiulka1 wrote:
    http://kobieta.onet.pl/dziecko/ciaza-i-porod/jednojajowe-trojaczki-taka-ciaza-zdarza-sie-raz-na-milion/2ssgq

6 facetów w domu a starali się o dziewczynkę.

Widziałam właśnie :D

anetaa1607 lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zobaczcie dziewczyny co znalazłam:P idealne dla mnie
    ed75d0366bd90828med.jpg

bommbelek89, Biedroneczka83, livia30, believe, 1kasiulka1, Claudin, cati lubią tę wiadomość

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie to mozna kupic !!!!! ????

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://jejswiat.pl/7151,holo-materac-z-dziurka-dla-kobiet-w-ciazy koszt około 260zł

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
‹‹ 744 745 746 747 748 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ