X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale czad ja tez chce bo ja sypiam tylko na brzuchu i spanie teraz na bokach rujnuje moje biodra hehehehe

anetaa1607 lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• cati Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ło matko :D to moze juz kupic zwyklą oponke (koło ) do plywania :D wyjdzie na to samo ? :D

Biedroneczka83, Mia S, anetaa1607 lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co po niektore tu to po ciemku pewnie seks nawet uprawiaja :D

Tym milym akcentem zycze udanego wieczoru i wiecej luzu w dupie :)

cati, Mia S, believe lubią tę wiadomość

• rex Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam na fb te fotki i innych pomysłowych materacy i sprzętów dla ciężarnej.
    Na jakimś DesignT.
    Ale ja JESZCZE nie potrzebuję. Na brzuchu mogę spać nadal, ale nie wykorzystuję bo mam problemy z szyją.
    A z biodrami to na bank będzie problem jak przytyję. Ostatnio w ciąży też dokuczały.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta- no tak wszystko ladnie tyle zw ulotka w calosci po angielsku i medycznych sfirmuowan ni w zab nie czaje :) no nic dzisiaj odpuszcze bo nie wyplynela jeszcze ta z rana... lepiej mniej niz wiecej :)

Materac idealny dla mnie tylko co ja bym z nim po ciazy zrobila? :)

Melduje ze rwa kulszowa czy cos w ren desen nie oszczedzila rowniez mnie. Ide i nagle stop, nie idziemy dalej :/ pare sekund delikatny wyprost i poeoli krok po kroku. Prze kichane...

anetaa1607 lubi tę wiadomość

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej
    Cały dzień nie mialam kiedy wejść . Meldujemy się po połówkowym i na 100% zasilamy grono facetów. :D Maluszek waży 380 gram i ma się dobrze . Jedynie dostaliśmy skierowanie na echo serca z powodu jakiejś torbielki w główce , zobaczymy co wyjdzie na badaniu i wtedy jak będzie trzeba to będę sie martwić. Badanie było super prawie godzinę na nim siedzieliśmy kilka razy musiałam obracać się na boki żeby maluch pokazał co trzeba, lekarz super pozytywny :)

Jeśli chodzi o dopajanie, to będę tylko karmić piersią. Jak ktoś już pisał nawet latem takie maluszki nie potrzebują wody dodatkowo a tymbardziej herbatek.

Materac zajebisty :D

believe, cati, anetaa1607, rex, Claudin, jenny88, ewela86, wikaa, Nona lubią tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wchodzę na forum po całym dniu pracy, zaczęłam pisać, że ja tylko na szybko, na chwilkę, ale widzę, że dyskusja ostra, to i mnie wciągnęła. Zdania podzielone, jak w każdym drażliwym temacie. Nie ma co się kłócić, bo faktycznie każda i tak zrobi jak uważa, a to, że Daisy trochę dosadniej napisała co myśli, to nie znaczy, że chciała źle. Fajnie któraś z Was napisała, że na papierosach też jest napisane, że palenie szkodzi, a czy to kogoś powstrzymuje od ich palenia? No nie. Podejrzewam, że Wasza dzisiejsza dyskusja też gdyby nie była tak ostra, to na nikogo by nie wpłynęła, a tak to myślę, że coś dała.

Ja osobiście fotelika nie kupiłabym używanego. Nie ukrywam, że kupuję używane ubranka dla dzieci, kupiłam używany wózek, o czym już wiecie, ale niektórych sprzętów nie wyobrażam sobie kupić używanych. W tym też fotelika. Tu nie chodzi o to, czy kogoś stać, czy nie stać. Daisy dobrze napisała, że taki fotelik nie musi być drogi. Ważne, żebyśmy miały pewność, że jest nowy i bezwypadkowy. Nie zaprzeczam, że nowy też może być wadliwy. Tak samo nowy fotelik może nie ochronić dziecka, bo inny samochód uderzy w bok. O tym już też pisałyście. Ale jesteśmy dorosłymi osobami i powinnyśmy starać się minimalizować ryzyko, jeśli mamy taką możliwość.

Jak ktoś rzadko jeździ samochodem i woli kupić używany, to moim zdaniem lepiej nie kupować, tylko chodzić na nogach. Albo kupić tańszy, ale nowy. Ktoś może codziennie jeździć z dzieckiem autem i nie mieć wypadku, a druga osoba pojedzie raz i będzie nieszczęście. Na aukcjach 100% fotelików jest bezwypadkowa. Po co ktoś by wystawiał fotelik zaznaczając, że uczestniczył w wypadku? Kto by kupił taki fotelik?

No i ostatnia kwestia - rozumiem część z Was, która pisała, że oburzyła się sposobem, w jaki napisała Daisy swoją wiadomość. Ale zrozumcie, że jesteśmy różne i każda inaczej reaguje na pewne sprawy. Daisy oburzyła się tym, że można kupić używany fotelik i postanowiła wyrazić w taki, a nie inny sposób swoje zdanie. Nie uważam, żeby kogoś tym samym uraziła.

Przepraszam, że znowu poruszyłam ten temat, ale chciałam napisać swoje zdanie.

livia30, gratuluję wizyty! :) ślicznego masz synka <3
    anetaa1607 wrote:
    Livia super gratuluje synka:) ale się ładnie pokazał;)
    kochane wiem że któraś z Was zapisała się do bebiprogramu i dostała już ten upominek co tam było? bo ja dostałam teczkę na dokumenty i płytę z kołysankami.

O tej stronie jeszcze nie słyszałam :) właśnie się zarejestrowałam na niej. Po jakim czasie otrzymałyście te upominki? Znacie jeszcze jakieś inne strony, na których można się zalogować?

Czarna owca, zapomniałam Ci wcześniej odpisać, ale tak jak już Ci dziewczyny napisały. Sama znasz najlepiej swojego mężczyznę. Skoro z nim jesteś, kochasz go i chcesz być z nim to podejrzewam, że nie podejrzewasz go o takie rzeczy. Z Twoich historii nasuwa się jedna myśl - ta baba ma nierówno pod sufitem i chce Was skłócić. No ale myślę, że sama wiesz najlepiej :)

kasia25, a jaki wózek masz na oku? :)

Widzę, że część z Was wybiera się do kina w ten weekend? Co polecacie? :) mam weekend wolny i właśnie planuję co będę robić :)

ChillaTeqilla, gratuluję wizyty! W ogóle to napisałaś to na szarym końcu swojej wiadomości, aż nie rzuciło się to w oczy, zamiast się tutaj nam pochwalić drukowanymi literami :D
    Mia S wrote:
    Bombelek, no jak nie bronił... no samo kupno używki z-chuj-wie-kąd już jest przedziwne...

A Daisy... no Daisy to napisała to, co większość z nas myśli. A że takimi słowami... no.... powiem Ci, że ja swoją wypowiedź to naprawdę ubierałam w zdania pięć razy dłużej żeby napisać to samo co Daisy...

Popierdolona rzecz jak dla mnie kupować używany fotelik dla dziecka.

O proszę... w sumie po co tak długo pisałam.... Jak się komuś nie chce brnąć przez mój post to tu jest skrócona wersja.....

Nic to nie zmieniło...

Po co narażać dziecko na niebezpieczeństwo. Chodzimy na bety pięćdziesiąt razy, potem na prenatalne, na 3D, 4D, live view, kupujemy staniki w markowych sklepach, spodnie z HM, ciuszki ze Smyka itd itd, kocyki Minky, cuda na kiju, a jednak fundamentalną rzecz kupujemy niewiadomo skąd? No to extra, niezwykle błyskotliwe.

Co z tego że to ładnie ubiorę w słowa, sam zakup jest delikatnie mówiąc niezwykle nietrafiony, a mówiąc tak poprostu, bo nie wierzę, że tu same święte dziewczyny, co to im obce słowa na K, CH.... to to jest popierdolone.

I tyle w temacie.

Mia S, co jak co, ale z Tobą zgodzę się w trylionie % :D :D
    1kasiulka1 wrote:
    Popieram opinię że jak ma się coś stać to i w drewnianym kościele można zarobić cegłą w głowę.

:D :D :D a tego jeszcze nie słyszałam!

Pociągnę temat fotelików niestety. Już o to kiedyś pytałam, ale dostałam jedną odpowiedź, więc proszę o jeszcze więcej opinii :) jakie foteliki polecacie? Nona polecała Recaro. Z tym, że ja biorę pod uwagę Maxi Cosi lub safe2go, ponieważ takie mogę wpiąć do stelaża wózka. Z tych 2 większość poleca mi Maxi Cosi. A co Wy sądzicie? Czy używałyście fotelików z tych 2 firm?

katepr, gratulacje! <3 <3 najważniejsze, że maluch rośnie zdrowo, a tą torbielką się nie przejmuj! Jest na pewno dobrze, tylko badanie musi to potwierdzić! :)

cati, anetaa1607, katepr, Daisy, Claudin, ChillaTeqilla, jenny88 lubią tę wiadomość

• cati Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Synka katepr :) !

JA zmykam spac dobranoc.

ps. = jezusie :D belive ty to masz posty ... przypomnialy mi sie czasy studiow i czytanie wielostronicowych ksiąg.. :D
    ale podpisuje sie nogami i rekami pod twoim postem. xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 22:16

believe, katepr, Daisy, jenny88 lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • believe Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati, już kiedyś przepraszałam za takie posty :D :D :D ja już tak mam, że jak się rozpiszę, to ciężko mi skończyć. A jak spędzam dzień w pracy, w której nie mam czasu zajrzeć tutaj do Was, to wieczorem nadrabiam z 10 stron co najmniej :D

Druga opcja byłaby taka, żeby Was poprosić, żebyście mniej pisały, ale nieeeeeee.... Piszcie jak najwięcej :P

PS. Coś rzadko ostatnio do nas zaglądasz. Nieładnie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 22:19

cati lubi tę wiadomość

• anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    believe ja jestem na wszystkich stronach zarejestrowana w których piszą o ciąży i maluchach jak zamówiłaś już upominek z bebiprogramu to do 27 marca powinna być paczka w skrzynce ja jak na razie dostałam od nich upominek i z Hiip probki balsamów i jakieś książeczki

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Believe, gratki synusia! :)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    believe - prowadze 3 fb grupy Gangu , Lipcowek i Ciazy w Norwegii , oprcz tego waszą tabelkę codziennie poprawiam bo cos znika :D
    do tego ogarniam tutaj 5 tematow :D
    a jeszcze szukam codziennie rzeczy dla malucha :P macie tu swoje tematy i powiem ze o polowie z nich pierwszy raz slysze :P ale nie chce sobie nakladac do glowy za duzo tak wiec dawkuję informacje i czasem napisze pare slow ;) ale tak to jestem baczny obserwator bardziej :D moze bylo by inaczej gdyby mieszkała w PL .. a tak to coz.. Zostaje mi spamowanie na grupie fb :D PS. Ciebie nie ma na fb ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 22:31

Daisy lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • believe Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rex wrote:
    Believe, gratki synusia! :)

Mi będziesz gratulowała 9.03 córeczki :P a ta wiadomość chyba była do katepr :D

rex lubi tę wiadomość

• believe Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    believe - prowadze 3 fb grupy Gangu , Lipcowek i Ciazy w Norwegii , oprcz tego waszą tabelkę codziennie poprawiam bo cos znika :D
    do tego ogarniam tutaj 5 tematow :D
    a jeszcze szukam codziennie rzeczy dla malucha :P macie tu swoje tematy i powiem ze o polowie z nich pierwszy raz slysze :P ale nie chce sobie nakladac do glowy za duzo tak wiec dawkuję informacje i czasem napisze pare slow ;) ale tak to jestem baczny obserwator bardziej :D moze bylo by inaczej gdyby mieszkała w PL .. a tak to coz.. Zostaje mi spamowanie na grupie fb :D PS. Ciebie nie ma na fb ?

Jestem, jestem, ale się nie udzielam, bo nie ogarniam tego ;) podczytuję tylko od czasu do czasu, bo zanim chcę przeczytać zaległe wiadomości, to pojawiają się nowe i się gubię w tym ;)

• believe Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetaa1607 wrote:
    believe ja jestem na wszystkich stronach zarejestrowana w których piszą o ciąży i maluchach jak zamówiłaś już upominek z bebiprogramu to do 27 marca powinna być paczka w skrzynce ja jak na razie dostałam od nich upominek i z Hiip probki balsamów i jakieś książeczki

A możesz podać z jakich stron korzystasz? Ja mam od znajomej te:

https://www.bobovita.pl/home/rejestracja/
    http://www.mustela.pl/login_page
    http://klubmaluszka.hipp.pl/
    https://www.bebiklub.pl/rejestracja/
    https://www.bebiprogram.pl/rejestracja/

• Daisy Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Believe ja dzis na tapecie Kiddy Evolution Pro 2. Niemiecki fotelik, pasuje do wielu polskich wozkow. Dodatkowo trzeba kupic wkladke dla niemowlaka. Czytalam ze wchodzi do kazdego wozka gdzie pasuje Maxi Cosi. No ale to trzeba sprawdzic.
    Nona dobrze poleca - Recaro jedna z lepszych firm. Jedno co mnie zastanawia to fakt ze zawsze powinno sie przymierzyc fotelik do auta, bo nie kazde beda pasowaly do kazdego auta. No ale to sie nie tyczy chyba tych z isofix? Kupujesz baze? Ja tak, w obu autach mam isofix wiec mysle nad 2ma bazami, ale chyba jednak ja bede czesciej jezdzic sama z Hania/ew. razem wszyscy tez jezdzimy 'moim' autem, wiec to bedzie zbedny wydatek.

Parcia na wpasowanie fotelika do stelaza wozka nie mam, bo wiadomo najlepiej jak najdluzej w pozycji lezacej, ale zaczynam zauwazac plusy takiego rozwiazania, w koncu po cos to wymyslono. No a ten fotelik sie tak pieknie rozklada. Do tego jest do obejrzenia w Trojmiescie w sklepie.

http://www.kiddy.de/pl/nosidelka/babyschalen/nosidelko-kiddy-evolution-pro2.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 23:14

believe lubi tę wiadomość

• Claudin Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr gratuluję synka :) to ile już mamy chłopców a ile dziewczynek, jaka płeć przeważa?
    i masz rację nie ma się co martwić na zapas :)

No to zaczynamy weekend, w końcu! Się wyśpię, przynajmniej taką mam nadzieję.
    Myślę co by tu jutro na obiadzrobić i nie mam pomysłu co chcę, najchętniej zjadłabym pizzę mniam :) chyba jutro pokusze się o zrobienie własnej.
    A póki co Dobranoc Wam i Maluszkom :)

katepr lubi tę wiadomość

• rex Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    believe wrote:
    Mi będziesz gratulowała 9.03 córeczki :P a ta wiadomość chyba była do katepr :D
    Ha ha ha no Katepr, Katepr miało być ;)
    Idę zapuścić jakiś horror.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • ChillaTeqilla Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belive bo ja całą opowiadanie o wizycie napisałam na fb, dlatego czułam się już rozgrzeszona ;)

28.V '15 - godz. 20:15
    <3 <3 <3 Natalia <3 <3 <3
    c55fyx8dwobah069.png
    bfarxzdv5l4mq6mq.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 02:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [url]http://bezplatnie24.blogspot.no/2013/06/bezpatne-probki-mleko-modyfikowane.html [/url]

tu macie wszystkie mozliwe linki do darmowych probek i paczek dla maluchow.

Claudin, believe, Aryll, Ivettka, mon!ta^ lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
‹‹ 745 746 747 748 749 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ