X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikaa gratuluję udanej wizyty:) oby dzidzia na następnej nie była taka wstydliwa:)
    Mikolay super wieści:)
    Wróciłam ze spacerku, w Lublinie prawie,ze wiosna:) achhh:)

wikaa lubi tę wiadomość

• believe Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tutaj dzisiaj spokojnie. Widać, że weekend ;)

• MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 15:36

believe lubi tę wiadomość

b4ipuen.png
  • Claudin Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikolay, super! to już można odetchnąć z ulgą :) z dzidzią jest wszystko dobrze.

Believe co za pyszności, kocham takie soczki mogłabym je pić hektolitrami :)

Nie mam pomysłu co bym mogła zjeść w lodówce mięsa a mięsa a ja nie mam na nic ochoty.
    No chyba, że na pizzę :p nie wiem o co chodzi z tą pizzą ale jakoś w ciąży mam ochotę na włoskie dania, lazanie i spaghetti też bym zjadła z chęcią.

Mi sobota mija leniwie.Ale czas szybko leci. Ogarnęłam mieszkanie, zrobiłam pranie i chyba jakąś książkę poczytam bo mam tyle, które leżą w kolejce do czytania a nie mam kiedy się za nie zabrać a stosik rośnie.
    Jakiś czas temu przyłapałam e-bookowe okazje, kupiłam, kilka książek, które mnie interesowały od dłuższego czasu a jeszcze ani jednej nie tknęłam. Doba jest czasem, za krótka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 15:40

• Czarna owca Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Mikolay- gratuluje! Trzymalam kciuki :)
    Wika- Tobie tez gratuluje udanej wizyty a wstydliwa corcia :p napewno sie ujawni ;)

Believe- przyslij no troche tego soku, taka zrobilas ochote ;)

Co do fotelika, czytalam kiedys blog jak znajde przesle linka. Wypowiadal sie koles ze taki fotelik wg. Producenta to do okolo 2 lat jest. Tylko jakiego dwu- latka sie tam wcisnie :) wazne zeby glowa nie wystawala poza zarys fotelika, wystajace nogi nie sa wyznacznikiem :)

Zjadlam ogorka, przegryzlam czekoladka, pochrupalam chrupka i znowu jestem glodna :) apetyt mi wraca :) az sie boje

wikaa, believe lubią tę wiadomość

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikołay a co trzeba zrobić zeby dostać te kartę rossnę?:) ja niedawno kupiłam Pregna dha za 28zł, to tu dobra cena:)

• Czarna owca Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate trzeba kupic cos z art. Dzieciecych typu oliwka czy cos. Bierzesz karte i rejestrujesz sie na necie.

kate851 lubi tę wiadomość

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa dzięki Czarna Owca:)

• 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikołay - świetne wieści cieszę się że twój skarb ma zdrowe serduszko <3

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się weekendowo a zarazem w 23 tygodniu, believe napiszę ci te strony jak będę z laptopa pisać, bo teraz nie pamiętam.

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 13:03

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetaa1607, dzięki :) patrzyłam na te strony, które Cati podała. Na części się zarejestrowałam, ale na niektórych nie mogę znaleźć tych upominków, a jeszcze na niektórych - upominki otrzymuje się już po urodzeniu dziecka :)

Muszę iść sobie założyć tą kartę Rossnę, bo faktycznie cena super :)

• jenny88 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    believe wrote:
    A tak przy okazji pytanie do tych, które mają już dzieci - do jakiego wieku woziłyście dziecko w foteliku tym pierwszym 0 - 13 kg? Chodzi mi o to, w jakim wieku dziecko z takiego fotelika Wam wyrosło :)
    Dla synka mieliśmy fotelik Cybex Aton 2 z bazą (0-13kg). Używaliśmy przez ok 11 m-cy i potem zmieniliśmy na kolejny fotel RWF, marki Axkid Duofix (9-25 kg).

Żałuję, że fotelik zmieniłam tak szybko, bo synek spokojnie mieścił się w nim do 18-19 miesiąca (dopiero wtedy zaczęła mu wystawać głowa. Nogi dużo prędzej ale one nie są wyznacznikiem). Dziś skończył 21 m-cy i waży niecałe 12kg.

Ale znam też maluchy, które w wieku mojego synka ważą już ok 16-17 kg (najczęściej niestety małe pączusie) i rodzice ten pierwszy fotelik zmieniali jeszcze szybciej niż my. Wszystko zależy od tego danego dziecka ;) Najlepiej obserwować.

Z tego co wiem to na foteliki jest gwarancja 2 lub nawet 3 lata.

Teraz córeczki planuję wozić w pierwszych fotelikach (również marki Cybex z bazą) jak najdłużej czyli min. ok 15 m-cy. No chyba, że będą szybciej rosły niż synek (w co wątpię ;) ) to wtedy zmienimy szybciej również na foteliki RWF marki Axkid.

Generalnie planuję, żeby cała 3 jak najdłużej jeździła tyłem do kierunku jazdy i ubolewam, że 3 fotelik (do 36 kg) jest już montowany przodem (z tego co wiem).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 20:30

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo rossmann'a wzięłam dziś oliwkę Babydream za 1 grosz :)

• jenny88 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivettka wrote:
    A propo rossmann'a wzięłam dziś oliwkę Babydream za 1 grosz :)
    Jakie trzeba spełnić warunki ? Dostałaś jakiegoś maila ?

Mam kartę rossnę a takich ofert nigdy nie mam :(

Ivettka lubi tę wiadomość

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO to po kolei: jakieś 2 tygodnie temu poszłam do rossmana po zakupy, wzięłam tą kartę rossnę, zarejestrowałam ją, poszłam następnego dnia kupić chusteczki dla małego, nabiła mi rabat, a w tym tygodniu dostałam takiego maila:

Witaj,

Już niedługo zostaniesz wspaniałym, wyjątkowym Rodzicem. Gratulujemy i cieszymy się razem z Tobą!

Dziękujemy, że jesteś w naszym programie i mamy nadzieję, że zarówno w okresie oczekiwania na dziecko, jak i po narodzinach maleństwa będziesz cieszyć się benefitami programu Rossnę! – rabatami, poradami, ale też niespodziankami.

Pierwszą z nich przygotowaliśmy już teraz – coś wyjątkowego do pielęgnacji rosnącego wraz z Twoim maleństwem brzuszka – olejek na rozstępy babydream!

Przy najbliższych zakupach w naszych drogeriach weź olejek z półki, a okazując aktywną kartę Rossnę! otrzymasz go za 0,01zł!

Pozdrawiamy,

Zespół programu Rossnę!

*Regulamin programu Rossnę! dostępny na

www.rossnet.pl/rossne/regulamin

believe, jenny88, Claudin lubią tę wiadomość

• believe Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny, dzięki wielkie za informację :)

Lecę jutro założyć kartę Rossnę! :D :D

jenny88, Ivettka lubią tę wiadomość

• jenny88 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivettka wrote:
    NO to po kolei: jakieś 2 tygodnie temu poszłam do rossmana po zakupy, wzięłam tą kartę rossnę, zarejestrowałam ją, poszłam następnego dnia kupić chusteczki dla małego, nabiła mi rabat, a w tym tygodniu dostałam takiego maila:

Witaj,

Już niedługo zostaniesz wspaniałym, wyjątkowym Rodzicem. Gratulujemy i cieszymy się razem z Tobą!

Dziękujemy, że jesteś w naszym programie i mamy nadzieję, że zarówno w okresie oczekiwania na dziecko, jak i po narodzinach maleństwa będziesz cieszyć się benefitami programu Rossnę! – rabatami, poradami, ale też niespodziankami.

Pierwszą z nich przygotowaliśmy już teraz – coś wyjątkowego do pielęgnacji rosnącego wraz z Twoim maleństwem brzuszka – olejek na rozstępy babydream!

Przy najbliższych zakupach w naszych drogeriach weź olejek z półki, a okazując aktywną kartę Rossnę! otrzymasz go za 0,01zł!

Pozdrawiamy,

Zespół programu Rossnę!

*Regulamin programu Rossnę! dostępny na

www.rossnet.pl/rossne/regulamin
    Ivettka dziękuję za wiadomość :)

Czyli najlepiej założyć drugą kartę (na okres ciąży) albo podpytać w rosku czy coś mi się należy jako mającej już dziecko ale będącej w kolejnej ciąży ;)

Ivettka lubi tę wiadomość

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musiałam założyć drugą bo poprzednią mi zdezaktywowali :( bo nie robiłam zakupów :P

• believe Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kartę Rossnę dostanę w sklepie i później się muszę na internecie zarejestrować?

‹‹ 747 748 749 750 751 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ