X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2015, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati, Ty nocny Marku :D spać nie możesz? :D

cati lubi tę wiadomość

• kasia25 Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2015, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Believe pytalaś o moj wózeczek , dokładnie to jest VERONA ECO CHROM 3w1 i kosztuje ok 1500zl :) wygląda jak dla mnie idealnie i ma dużą gondolke (88cm) niestety jego waga mnie zawiodła bo 18kg pchać plus dziecko w tym a czasem jeszcze jakies zakupy w koszyku , który swoją drogą też fajny duży jest. No nie moge soboe tego wyobrazić ale chyba nie byłoby najwygodniej:/

• Claudin Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To się kurczę wyspałam. Zawsze jak nadchodzi sobota myślę, że się wyśpię ale chyba włącza mi się w głowie jakiś automatycznu budzik i rozbudzam sie o tej co codziennie się budzę.
    Co do tych stron z próbkami muszę się zarejestrować w takim razie, a dają jakieś fajne próbki kremów dla dzieci czy dla mam? Trochę tych stronek jest :) a czy to jest na tej zasadzie, że jak zamówię potem po przetestowaniu muszę to opisać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 07:15

• kate851 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:) katepr gratuluję synka:)

katepr lubi tę wiadomość

• believe Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana!

Ja od 7.00 nie śpię. Byłam już na zakupach, teraz idę sprzątać, bo popołudniu mamy znajomych.

Daisy, niestety ten fotelik nie pasuje do mojego wózka. Chociaż nie ukrywam, że jest ciekawy. My na razie nie kupujemy bazy, bo przynajmniej w pierwszych miesiącach (do zimy) nie będę jeździła autem z dzieckiem. Ewentualnie w bardzo wyjątkowych przypadkach, a tutaj któraś z Was mi pisała, że baza przydatna jest głównie wtedy, jak często jeździ się autem, żeby nie zapinać za każdym razem fotelika pasami.

A tak przy okazji pytanie do tych, które mają już dzieci - do jakiego wieku woziłyście dziecko w foteliku tym pierwszym 0 - 13 kg? Chodzi mi o to, w jakim wieku dziecko z takiego fotelika Wam wyrosło :)
    ChillaTeqilla wrote:
    Belive bo ja całą opowiadanie o wizycie napisałam na fb, dlatego czułam się już rozgrzeszona ;)

Eeee, chwal się tam i tutaj :D

cati, wielkie dzięki za linka! :)

kasia25, bardzo fajny ten wózek :) fakt, 18 kg to trochę dużo biorąc pod uwagę to, że jeszcze dojdzie tam kilka kg :) tylko z drugiej strony gondola jest bardzo duża, więc po prostu coś za coś. Musiałabyś sobie przemyśleć co jest dla Ciebie ważniejsze - wielkość gondoli, czy waga. Jak mieszkasz w bloku i masz go nosić w górę i w dół to może być trochę kiepsko - tzn. dla mnie by było. A byłaś go oglądnąć na żywo?

Claudin, jeśli chodzi o te strony, które ja podałam i o których słyszałam, to tam nie musisz nic robić później :)

Miłego weekendu!

Daisy, Ivettka lubią tę wiadomość

• juwelka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 21:20

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivettka wrote:
    Cati, Ty nocny Marku :D spać nie możesz? :D
    a daj spokoj , chcialam zasnac nie moglam ( maly w brzuchu mial dyskoteke ) , a maz smacznie spal a ja nic... :(

ale jak zasnelam to snily mi sie 2 sny , jeden ze urodzilam synka w 22 tyg. i byl duzy jak 2 latek :P , a drugi ze mialam znow laparoskopie bo mi sie torbiele odnowily i pani na usg mowi ze dziecka nie moze znaleźć :/

belivie - spoczko , polecam sie :P

believe, Ivettka lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • believe Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juwelka, no właśnie chodzi mi o to, że mnie korci, żeby kupić już na dniach fotelik. Tylko wcześniej pisałam o tym, że już będzie uciekała gwarancja. A koleżanka uświadomiła mnie, że na niego jest gwarancja 2 lata i przez tyle czasu nie będziemy z niego korzystać. Boję się zostawiać wszystkiego na kwiecień - maj, bo wtedy czeka nas generalny remont i trzeba będzie kupić meble do pokoiku dla dziecka, więc takie większe rzeczy chciałam kupić teraz w marcu. No, ale ta gwarancja... Nie mam pomysłu :) im więcej o tym myślę, tym bardziej wariuję :)

Daisy, Nona lubią tę wiadomość

• katepr Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Dziękuję za gratulacje :)
    Ja jeszcze się lenię chwilę w wyrku , o 7 sie obudziłam i do 9 nie mogłam zasnąć, ale potem chwilę sie zdrzemnęłam :) miłego dzionka

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    WOW DZIEWCZYNY, CO TU SIĘ DZIEJE...?!
    Czytam i czytam i oczom nie wierzę. Kurde skąd te nerwy ? Daisy czy nie można spokojnie, bez bluzgów i stwierdzeń typu - ma w dupie... - ma wyjebane.... ? Moze po prostu, nie jest świadoma ...
    Jasne,eże każda matka dba o dziecko, chce dla niego jak najlepiej ale uważam, że swoje argumenty (jak najbardziej zasadne) mogłaś napisać spokojniej... Potraktowałaś Ninę jak małe dziecko, na które nakrzyczysz a ona się posłucha. ... Nie jestem ani za Tobą ani za Nią tylko zastanawiam się czy Twoje nerwy były na miejscu...
    Poza tym zaskoczyłaś mnie stwierdzeniem :
    Daisy wrote:
    Ale owszem uwazam ze jak kogos nie stac na dziecko to powinien sie nad tym zastanowic. Potem biegaja takie matki po opiece spolecznej i narzekaja na swoj byt.
    Daisy wrote:
    Co po niektore tu to po ciemku pewnie seks nawet uprawiaja :D

Tym milym akcentem zycze udanego wieczoru i wiecej luzu w dupie :)

To już pozostawię bez komentarza. ...:-( m.in. dlatego, że ja też seks uprawiam po ciemku.... :-/

Livia i Katepr gratuluję udanych wizyt i małych siurków. Livia fotki super ;-)
    Co do karmienia cycem i dopajania. Podobno pierwsze momenty pokarmu to przeżedzone mleko, dopiero później jest to właściwe kaloryczne. Ja mimo to ok. 4 m-ca juz przepajałam.

Moja wczorajsza wizyta ok. Widziałam się z moim maleństwem, dalej z wielką zagadką jakiej płci :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 12:28

believe, juwelka, 1kasiulka1, Tigana, bommbelek89, rex, Morroind lubią tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Believe ja nie pamietam, musialabym spojrzec po zdjeciach kiedy sie przesiadlysmy w normalny fotelik. Ja mialam taki co sie podnosil do lezenia i mial tez wkladke dla malucha byl chyba 9-18, to bylo tyle lat temu ze pamiec zawodzi. Ale jak kiedys mi wpadna foty w rece to Ci napisze ;). Ja wlasnie poki co wybieram teraz wszystko, ale nie kupuje. Bo u nas teraz wlasnie sie dzieje, od maja nic tylko szoping, ale chcialabym w marcu-kwietniu kupic komplet mebli do Hani.

• believe Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy, to jak by Ci się kiedyś przypomniało, to będę wdzięczna :)

U nas jest na odwrót. Mój mąż do końca marca, a może gdzieś tak do połowy kwietnia nie będzie miał możliwości zabrać się za remont, więc do tego czasu mam możliwość załatwienia pozostałych spraw i kupienia tego, co się da. A później końcówką kwietnia najwcześniej zaczniemy remont + właśnie trzeba będzie się rozglądnąć za meblami itd. No a czerwiec już sobie zostawiam na odpoczynek i dokupienie ewentualnie brakujących rzeczy.

wikaa, gratuluję wizyty! Mam nadzieję, że na następnej wizycie już poznasz płeć, bo wiem jaka to jest ciekawość, a tutaj z wizyty na wizytę nic nie wiadomo :)

wikaa lubi tę wiadomość

• Claudin Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikaa no widzisz, wstydliwe to Twoje dziecko ;)
    ale chyba nie tylko Twoje ja z każdą wizytą mam nadzieję, że się dowiem i dalej nie wiem, ale na tej połówkowej za 2 tyg, muszą już zobaczyć.

Jak mam czas wolny to i dużo rozmyślania, i rozmyślam o tym, że już nie mogę się doczekać lipca. Widzę w sklepach te maleńkie dzieci, czy na jakimś filmiku i po prostu mam ochotę mieć już przy swoje swoje żeby je przytulić.
    Jak tak będę ciągle myśleć to będzie mi się dłużyło.
    W ogóle też zastanawiam się jak to będzie. Dadzą mi dzidziusia w szpitalu i co? Co dalej mam z nim zrobić :) chociaż w szpitalu to będę się w miarę pewnie czuć bo będą pielęgniarki, pomogą itd. A w domu? Jak się zająć takim maleństwem, to jest takie maleńkie, że chyba będę się bała dotknąć :)
    Koleżanki doświadczone mówiły, że ponoć to samoistnie wszystko przychodzi co trzeba robić. Mam nadzieję, że tak będzie, bo ja nigdy nie miałam do czynienia z tak maleńkimi dzieciątkami.

Dziewczyny mnie też czeka remont, nie lubię remontów bo potem kupa sprzątania ;) ale jak trzeba to trzeba. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 12:36

believe, wikaa lubią tę wiadomość

• wikaa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Believe, Claudin - dzięki :-)
    Claudin pewnie, że to przyjdzie samo. Ja przy pierwszym jak mi przynieśli synka po myciu to się na niego napatrzeć nie mogłam. Leżał obok mnie i się przygladalismy na siebie a jak zaczął płakać instynktownie wszystko się potoczyło. Będzie super ;-)

Claudin lubi tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • rex Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Claudin, jak już dostaniesz dzidziusia to nawet nie będziesz pamiętała, że się nad tym zastanawiałaś ;)

Believe, my ten fotelik gondolkę, mielismy gdzieś do roku w użyciu, ale wcześniej chyba oprócz tego mieliśmy taki fotelik hmm na bazie plastikowej, co mogłaś sadzać, bądź kłaść dziecko i tamten wg producenta był od 6 mca chyba już.
    Używaliśmy raz tego, raz tego.
    I później dokupiliśmy ten ostatni, co zostaje poddupnik tylko. Ale mało wygodna sama podstawka była dla starszego dziecka, to dokupiliśmy zwykłą jakąś.

believe, Claudin lubią tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 15:36

katepr, Ivettka, cati, rex, believe, wikaa, pepitka, ewela86, Claudin, bommbelek89, radiszka, 1kasiulka1, Nona, kierzynka, jenny88, Daisy lubią tę wiadomość

b4ipuen.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIKOLAY cudowne wieści :) wiedziałam że wszystko będzie dobrze :)

• rex Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikolay, świetna wiadomość!!!! :)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rex, dzięki :) w takim razie chyba jednak zdecyduję się na kupno fotelika już teraz. Chyba nie ma co czekać.

MIKOLAY, super! Musiało być wszystko dobrze :)

Dziewczyny, Wasze zdrowie! Przeprosiłam się z sokowirówką :)

gruszka + marchew + pomarańcza + jabłko <3

2j42ele.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 14:29

Claudin, katepr, rex, As-ia, Nona, Ivettka lubią tę wiadomość

• pepitka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIKOLAY, super!!!! Wlasnie po takie cudne wieści warto tu przyjść ;)

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
‹‹ 746 747 748 749 750 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ