Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet po znajomości nie kupiłabym, bo nigdy nikt nam nie da 100% pewności; ale to ja ;) Wolę zaoszczędzić na czymś innym, a fotelik kupić porządny i nowy ;)

Tak w ogóle to witam się wg bbf w 22 tc i zarazem 6 miesiącu :D Ta ciąża leci mi zdecydowanie za szybko ;) Wątek podczytuję, ale więcej mnie na fejsie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 11:49

Daisy, anetaa1607, believe lubią tę wiadomość

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny gratulacje :)

jenny88, Ivettka lubią tę wiadomość

• jenny88 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Jenny gratulacje :)
    Dziękuję :)

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

• Daisy Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny to Ty :D Jezus ja nie ogarniam tych nicków na bbf :D :D :D

Ivettka lubi tę wiadomość

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak już pisałam,ekspert od fotelików poinformował nas,że w samochodach które są starsze niż 2011, żaden fotelik (nawet ten z największą ilością gwiazdek), nie daje nam 100% pewności bezpieczeńśtwa. Testy fotelików są wykonywane w nowszych samochodach! Zaden producent, nie jest w stanie powiedzieć nam jak sprawdzi się fotelik podczas zderzenia w samochodzie starszym niż z 2011r. :)

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Jenny to Ty :D Jezus ja nie ogarniam tych nicków na bbf :D :D :D
    No to ja ;) postanowiłam tutaj zajrzeć ;)

Daisy lubi tę wiadomość

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

• Agi Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, wózek mamy :) mąż już jakiś czas temu kupił, łóżeczko rodzice kupili więc jeden wydatek mniej.
    wszystko czeka u nich w garażu popakowane na odpowiedni moment wyciagnięcia ;) co do fotelika też chcemy kupić nowy z wszystkimi atestami.. jeździmy dużo i bezpieczeństwo podstawa:)
    ciuszki i akcesoria pomału kupuje dużo rzeczy też dostane od koleżanek tylko muszę mieć pewność że to dziewczynka będzie 12.03 połówkowe badanie więc wtedy się okaże :)
    leci ten czas ale i tak już doczekać się nie mogę lipca:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam używany wózek 3w1 więc z fotelikiem i nie zamierzam kupować teraz nowego. Kupie jak dziecko z tego wyrośnie a wydaje mi się że to szybko nastąpi. Same najlepiej wiemy ile będziemy używać takiego fotelika w samochodzie i czy jest potrzeba mieć dla siebie jakiegoś super drogiego. Jeśli miałabym dużo z dzieckiem podróżować to pewnie kupiłabym droższy ale myślę że ten na powrót ze szpitala mi wystarczy. Tym bardziej że samochód mamy stary a więc mało bezpieczny i najlepszy fotelik tego nie zmieni. :P

Gratuluje udanych wizyt :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 12:06

bommbelek89, wikaa, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

• jenny88 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My drugi fotelik i bazę kupujemy w przyszłym tygodniu :)

Z większych rzeczy zostanie wózek (wybrany, ale kupimy chyba przed samym porodem albo jak będę w szpitalu. Odbiór w hurtowni to max 3 dni) i w późniejszym czasie drugie nosidło Tula :) Zostały dupe.rele typu dodatkowe butelki, literki drewniane z imionami, CB, jakieś nożyczki i może mały zapas pampków.

Poza tym wszystko jest: ubranka, druga karuzela, laktator (chociaż zastanawiam się nad lepszym modelem), drugie łóżeczko z materacem, pościele, wyprawka dla bobasków i dla mnie do szpitala.

O, zostało jeszcze spakowanie torby ale to bliżej 28 tc muszę być już gotowa ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 12:11

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

• Claudin Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie wózków i fotelików ja mam zdanie, że co nowe to nowe i osobiście używanego bym nie kupiła, nie wzięła.

A odbiegając od tematu czy tex macie taką ochotę na kiszone ogórki? Ja lubiłam zawsze ogórasy ale teraz to już obłęd. Ogoras do kanapki, do obiadu do wszystkiego. Zrobiłam sobie nawet dziś obiad do pracy i miałam w lodówce ogórka, którego miałam dodać ale oczywiście zapomniałam i tak otwieram ten obiad, smakuję... ale coś mi nie pasuje, czegoś brak,no tak ogóra! :D miałam taką fazę, że aż się ubrałam i poszłam do najbliższego sklepu żeby te ogórki kupić i całe szczęście były;) bo inaczej nie wiem jakbym obiad bez nich zjadła :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 12:11

jenny88, zania1313 lubią tę wiadomość

• jenny88 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra94w wrote:
    Ja kupiłam używany wózek 3w1 więc z fotelikiem i nie zamierzam kupować teraz nowego. Kupie jak dziecko z tego wyrośnie a wydaje mi się że to szybko nastąpi. Same najlepiej wiemy ile będziemy używać takiego fotelika w samochodzie i czy jest potrzeba mieć dla siebie jakiegoś super drogiego. Jeśli miałabym dużo z dzieckiem podróżować to pewnie kupiłabym droższy ale myślę że ten na powrót ze szpitala mi wystarczy. Tym bardziej że samochód mamy stary a więc mało bezpieczny i najlepszy fotelik tego nie zmieni. :P
    Kolejny fotelik kupujemy gdy będzie spełniony któryś z 2 warunków:

1) Dziecko przekroczyło wagę (pierwsze foteliki są do 13 kg, jest kilka modeli do 10 kg). Z tym jest różnie, ale dziecko na pewno z rok może spokojnie pojeździć w foteliku. Mój synek kończy 21 m-cy, a waży niecałe 12 kg...

2) Dziecku wystaje głowa i stabilnie samo już siedzi. Wystające nogi nie są wyznacznikiem.

Daisy, Nona, Sylwia87 lubią tę wiadomość

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

• kate851 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To niezłe macie tempo dziewczyny:) u nas wyjątkowo na spokojnie, póki co myślimy jakie rolety kupić i jakie meble do salonu,dobrze,że do lipca jeszcze dużo czasu:) zmykam do dentysty brr:) miłego dnia:)

• jenny88 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze odświeżenie ścian w pokoju maluchów ;)

kate851 wrote:
    To niezłe macie tempo dziewczyny:) u nas wyjątkowo na spokojnie, póki co myślimy jakie rolety kupić i jakie meble do salonu,dobrze,że do lipca jeszcze dużo czasu:) zmykam do dentysty brr:) miłego dnia:)
    Kate wiesz gdybym czekała na 1 dziecko to pewnie robiłabym wszystko na spokojnie, ale czekamy na 2 panienki i może mnie zaskoczyć w każdej chwili - tak jak znajomą (ciąża bliźniacza) wody odeszły nagle w 28 tc, potem ok 2 m-ce w szpitalu... Wolę sobie teraz sama wszystko kupić, niż potem innym zawracać głowę i kupować co popadnie, niekoniecznie w dobrej cenie ;) Poza tym były wyprzedaże no i dla mnie lepiej rozłożyć koszty; niż na raz wydać mnóstwo kasy. No chyba, że ktoś jest bardzo bogaty i mu to obojętne, że naraz pozbędzie się X tysięcy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 12:18

Nona, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 13:02

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate gratuluję córeczki i mam pytanko. Jak Wasza córeczka będzie zapisana w urzędzie: Nela ? czy to zdrobnienie np. od Kornelia ??

Gosha lubi tę wiadomość

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

• Daisy Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A POTEM WASZE DZIECI BEDA PLACIC ZA WASZA GŁUPOTĘ. Tyle w temacie.

Przeciez tu kurwa nie chodzi o to kto ile i gdzie bedzie jezdzil z dzieckiem w aucie i ile on bedzie kosztował!! Kupcie NOWE foteliki za 400zł bo na pewno i takie są, nikt nie kaze Wam wykładać tysiaka na stól na fotelik z najwyzszej polki.

Rozbrajacie mnie dziewczyny, ile Wy macie lat? 'Na ten powrót ze szpitala mi wystarczy'. Wszystko ok tylko rozumu brakuje. Do tego nie dosc, ze sama przyznajesz, ze jezdzicie gruchotem, to jeszcze to znaczy tyle, ze na bezpieczenstwo dziecka mozesz miec za przeproszeniem..wyjebane? Litości..

Btw. najwiecej wypadkow odbywa sie wlasnie 'pod domem'.

jenny88, Claudin, Sylwia87, usia89 lubią tę wiadomość

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudin - ja jak widzę kiszone to dostaje ślinotoku:) Ale chyba najbardziej marzy mi się moja ukochana zupa tajska, albo Tikka Masala :) W zasadzie wszystko co ossstrree. Do tej pory również je uwielbiałam,ale teraz to już jakiś obłęd :)

Claudin lubi tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 12:39

• Daisy Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra rozumiem ze pasow nie zapinacie w samochodzie bo i tak Wam to nie pomoze? ... tu nie chodzi o przekonania dziewczyno tylko o bezpieczenstwo TWOJEGO dziecka. No ale jak masz je w dupie..wspołczuje przekonań.

jenny88 lubi tę wiadomość

• jenny88 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra94w wrote:
    Ten co ja mam jest do 11 kg ale tak jak pisze mi się przyda na pewno przy powrocie ze szpitala i może jako nosidełko. A jak będzie potrzeba gdzieś jechać to też go użyje. Zdecydowaliśmy się taki kupić to teraz nie będę mówiła że nie będę używać. To tak jak ze szczepionkami, karmieniem itd. , każdy może mieć inne zdanie i przekonania na dany temat :)
    Oczywiście, że może.

A dla takiego maluszka najlepsza na spacery jest gondolka, w nosidełku dziecko może spędzać max 2h naraz, potem konieczna jest przerwa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 12:31

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

‹‹ 739 740 741 742 743 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ