X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rex-iu - zdrówka, zdrówka i jeszcze raz zdrówka ;) wygrzej choróbsko w łóżeczku i pij herbatkę z cytrynką ;)

Dora - ja też uśmiałam się konkretnie ;) udany ten twój mały cwaniaczek ;)

Zaniu - niezdecydowanie w ciąży to podobno normalka ;) a wybranie imienia to ważny wątek więc moim zdaniem nic w tym dziwnego że zastanawiasz się jeszcze jak nazwiesz małą ;) I Zosieńka i Gabrysia to ładne imiona. A co do Gabi to moja najbliższa kuzynka ma tak na imię i jest przekochana a temat mojej ciąży przeżywa chyba równie mocno jak ja;) Co do wagi maluszków niestety nie mogę się wypowiedzieć ponieważ w temat porównywania wagi dzieciątek w różnych okresach ciąży się nie zagłębiałam nigdy.

rex lubi tę wiadomość

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia Riko Nano ten odcień morski jest śliczny:-)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i niezdecydowanie - ujrzałam właśnie wózek Riko Brano :D

dora8201 lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zania1313 wrote:
    Livia Riko Nano ten odcień morski jest śliczny:-)

Wahałam się pomiedzy tym morskim, niebieskim a cafe - wczoraj zdecydowałam sie na cafe i co? Dzisiaj ujrzałam Riko Brano i zakochałam się w granatowo białym :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My bedziemy mieli granatowo biały,Ale Bebetto

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora dobry jest :D
    Kuruję się jak mogę, ale u nas takie skoki temperatury, że się wszystkiego odechciewa :/
    Zania, wybierzesz ostatecznie jak już się urodzi :)
    Czasem na myśl całkiem inne imię przychodzi nagle ;)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania tak przy podwyższonym cukrze dzieci są większe

ja mam wózek granatowo czerwony :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania u nas póki co stanęło na Łucji - ale czy tak zostanie?? nie wiem ;)
    wybierzesz na 100% imię do tygodnia po porodzie kiedy to skończy się czas na rejestracje :P

Livia mi się widzi bardziej stelaż brano... bo gondole i spacerówki to w sumie chyba takie same... ale te biało - kolorowe to fajnie wyglądają :)

dziewczyny orientowałyście się już kiedy trzeba podjąć decyzje z macierzyńskim? czy się idzie na rok za 80% czy na pół za 100?? bo wiem, że jak to wchodziło to przed porodem trzeba było zgłosić a teraz to nie wiem

i jeszcze jedna sprawa - te z Was co bez ślubu są - załatwiacie wcześniej uznanie dziecka przez ojca przed porodem??

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 tyg przed term porodu trzeba zgłosic ja ide na roczny w zestwieniu 80% przez cały :)

dora8201 lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• livia30 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie też chciałam granatowo biały ale mąż stwierdził, że będzie Młodemu za gorąco bo słońce w ten granat będzie walić ostro... No ale cafe w Riko Brano tez jest ładny ładniejszy niż Riko Nano :D Takie problemy no - wybrać wózek :D Może do porodu się zdecyduję ;)

Niestety ja z macierzyńskim nie pomogę bo nie pracuję a i mężatką jestem ;) Pierwsze dziecko rodziłam jako panna i uznanie przez ojca dopiero po porodzie załatwialiśmy.

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon!ta^ wrote:
    w gdansku na mamo to ja nie było pieluszek od enfamil tylko do samochodu info ze dziecko jedzie z nami.

A co do bezpieczny maluch jakie tam są konkursy?

A co u mnie mam anemię malutka i biorę zelazo. Za tydzien endo, połówkowe oraz Kolposkopia. Stomatolog i jeszcze okulista :P przed wyjazdem do rodzinki chce miec wyszystkich lekarzy zrobionych :)

Ja byłam wczoraj na bezpiecznym maluchu. Prezentów takich dla każdego mało - bo tylko pieluszka od enfamila i próbki palmersa + masa papierków. Ale za to moim zdaniem bardzo przydatne zagadnienia. Nie było to tak jak połowa rzeczy na mamo to ja-typowa reklama, ale większość praktyczna i warto posłuchać, nawet było dużo panów żywo zainteresowanych hehe. A na koniec wrzucało się wypełnioną karteczkę na konkurs i losowali. Nie pamiętam dokładnie ale było tak: 4xkocyk od enfamila, chyba 3x zestawy palmersa, chyba 5x poduszki od fikimiki ale różne np. do spania, dla małego podróżnika, poduszka-klin itd... więcej w sumie nie mogę sobie przypomnieć co był wiec jeśli któraś też była to niech mnie poprawi. A! no i jak wyczytał wylosowaną osobę to musiała iść na środek i odpowiedzieć na jakieś "banalne pytanie" z przebiegu warsztatów typu: w czym sprzedawane jest mleko enfamil itp.
    Mimo, że jak zwykle z mim szczęściem nic nie wygrałam to i tak jestem zadowolona, że poszłam :)

Jak u was dzisiaj samopoczucie? Bo u mnie zawroty głowy i jakoś tak ogólnie słabo dziś, nawet jak nigdy poleciała mi krew z nosa rano :/

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bardziej pytam o macierzyński a o uznaniu to jakby bardziej informuje że warto zrobić przed porodem... bo potem cokolwiek się dzieje i tatuś nic nie załatwi bo nie jest ojcem.... w zasadzie nawet nie mógłby się dowiedzieć o stan dziecka po prozaiczne zarejestrowanie dziecka w przychodni, w urzędzie itp... teoretycznie powinni też od razu w książeczce dobre nazwisko wpisac ale u nas Młody i tak miał moje wpisane mimo, że dokumenty dostarczyłam idąc rodzić... ale to pikuś najmniejszy

Bommbelek yhy czyli zostało, ze przed porodem - a komu się zgłasza - pracodawcy czy zusowi?? i to na jakimś dokumencie , podaniu??

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:) ja dziś korzystam z pięknej wiosennej pogody:) wzięłam gazetkę i wygrzewałam się na ławeczce na łonie natury:) mmm pięknie!
    Rex kuruj się Kochana!
    Zania niezdecydowanie to normalne w ciąży, ja mam to zawsze hehe:) Zosia i Gabrysia ładnie, chyba teraz faza na Zosie jest,bo dużo się słyszy jak wołają mamy:) ja osobiście wolę jak coś jest mniej popularne, więc wybrałabym chyba Gabrysię,ale to Wasza decyzja:)
    Livia ja tez szukam wózka:) i tez mam jako typ Riko Nano kolor Cafe,ale mam jeszcze inne typy, dostaliśmy fotelik,który pasuje tylko do wózków Bebetto i tez spodobał mi się Bebetto Flavio:) ogólnie lubię też granatowe wózki, więc zobaczymy:) Lupo Comfort tez mam w swoich typach i BabyActive Mini- mo:)

rex lubi tę wiadomość

• juwelka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 11:32

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja właśnie wróciłam ze spacerku i odebrałam moje wyniki z testu obciążenia glukozą i troszkę czytając w necie i na różnych forach się pogubiłam, mogłybyście mi pomóc je zinterpretować?????? czy mam stan przedcukrzycowy? i co może moja gin w poniedziałek mi na nie odp.???

GLUKOZA 54.47 mg/dL 70.00-99.00

GLUKOZA PO 1 GODZ. 151.83 mg/dl

GLUKOZA PO 2 GODZ. 172.92 mg/dl

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juwelka wrote:
    Radiszka dzięki za sprawozdanie, ja dopiero za mc na bezpieczny maluch ale dobrze wiedzieć że warto;)
    Pytania w konkursie były na pewno łatwe? :P

Tak banalne wręcz, bo ratownik medyczny który je losował wymyślał je na poczekaniu, a nawet jak ktoś coś nie wiedział to i tak nic to nie zmieniało :)

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka po 2 godzinach powinna spaść chyba, mi po godzinie podskoczyła z 86 do 163 ale po dwóch godzinach było znowu 93 i lekarka powiedziała, że jest dobrze - mam unikać tylko słodyczy ale czasem jak jest ochota to wiadomo ;)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 18:31

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam id położnej która wybrałam i która prowadzi szkołę rodzenia. Fajna babeczka:-) Dostałam stos ulotek pampersa:-) i butelke z Aventu,do tego kilka próbek:-)

Lece robić makaron ze szpinakiem i fetą,bo brzusio głodny;-)

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monita a zobacz ten:

http://allegro.pl/okazja-wozek-3w1-eko-skora-riko-brano-ecco-i5187051480.html

Lena mi dzisiaj pokazała i zakochałam się w cafe latte ;-)

juwelka lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
‹‹ 807 808 809 810 811 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ