X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rex-iu - zdrówka, zdrówka i jeszcze raz zdrówka ;) wygrzej choróbsko w łóżeczku i pij herbatkę z cytrynką ;)

Dora - ja też uśmiałam się konkretnie ;) udany ten twój mały cwaniaczek ;)

Zaniu - niezdecydowanie w ciąży to podobno normalka ;) a wybranie imienia to ważny wątek więc moim zdaniem nic w tym dziwnego że zastanawiasz się jeszcze jak nazwiesz małą ;) I Zosieńka i Gabrysia to ładne imiona. A co do Gabi to moja najbliższa kuzynka ma tak na imię i jest przekochana a temat mojej ciąży przeżywa chyba równie mocno jak ja;) Co do wagi maluszków niestety nie mogę się wypowiedzieć ponieważ w temat porównywania wagi dzieciątek w różnych okresach ciąży się nie zagłębiałam nigdy.

rex lubi tę wiadomość

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia Riko Nano ten odcień morski jest śliczny:-)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i niezdecydowanie - ujrzałam właśnie wózek Riko Brano :D

dora8201 lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zania1313 wrote:
    Livia Riko Nano ten odcień morski jest śliczny:-)

Wahałam się pomiedzy tym morskim, niebieskim a cafe - wczoraj zdecydowałam sie na cafe i co? Dzisiaj ujrzałam Riko Brano i zakochałam się w granatowo białym :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My bedziemy mieli granatowo biały,Ale Bebetto

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora dobry jest :D
    Kuruję się jak mogę, ale u nas takie skoki temperatury, że się wszystkiego odechciewa :/
    Zania, wybierzesz ostatecznie jak już się urodzi :)
    Czasem na myśl całkiem inne imię przychodzi nagle ;)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania tak przy podwyższonym cukrze dzieci są większe

ja mam wózek granatowo czerwony :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania u nas póki co stanęło na Łucji - ale czy tak zostanie?? nie wiem ;)
    wybierzesz na 100% imię do tygodnia po porodzie kiedy to skończy się czas na rejestracje :P

Livia mi się widzi bardziej stelaż brano... bo gondole i spacerówki to w sumie chyba takie same... ale te biało - kolorowe to fajnie wyglądają :)

dziewczyny orientowałyście się już kiedy trzeba podjąć decyzje z macierzyńskim? czy się idzie na rok za 80% czy na pół za 100?? bo wiem, że jak to wchodziło to przed porodem trzeba było zgłosić a teraz to nie wiem

i jeszcze jedna sprawa - te z Was co bez ślubu są - załatwiacie wcześniej uznanie dziecka przez ojca przed porodem??

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 tyg przed term porodu trzeba zgłosic ja ide na roczny w zestwieniu 80% przez cały :)

dora8201 lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• livia30 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie też chciałam granatowo biały ale mąż stwierdził, że będzie Młodemu za gorąco bo słońce w ten granat będzie walić ostro... No ale cafe w Riko Brano tez jest ładny ładniejszy niż Riko Nano :D Takie problemy no - wybrać wózek :D Może do porodu się zdecyduję ;)

Niestety ja z macierzyńskim nie pomogę bo nie pracuję a i mężatką jestem ;) Pierwsze dziecko rodziłam jako panna i uznanie przez ojca dopiero po porodzie załatwialiśmy.

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon!ta^ wrote:
    w gdansku na mamo to ja nie było pieluszek od enfamil tylko do samochodu info ze dziecko jedzie z nami.

A co do bezpieczny maluch jakie tam są konkursy?

A co u mnie mam anemię malutka i biorę zelazo. Za tydzien endo, połówkowe oraz Kolposkopia. Stomatolog i jeszcze okulista :P przed wyjazdem do rodzinki chce miec wyszystkich lekarzy zrobionych :)

Ja byłam wczoraj na bezpiecznym maluchu. Prezentów takich dla każdego mało - bo tylko pieluszka od enfamila i próbki palmersa + masa papierków. Ale za to moim zdaniem bardzo przydatne zagadnienia. Nie było to tak jak połowa rzeczy na mamo to ja-typowa reklama, ale większość praktyczna i warto posłuchać, nawet było dużo panów żywo zainteresowanych hehe. A na koniec wrzucało się wypełnioną karteczkę na konkurs i losowali. Nie pamiętam dokładnie ale było tak: 4xkocyk od enfamila, chyba 3x zestawy palmersa, chyba 5x poduszki od fikimiki ale różne np. do spania, dla małego podróżnika, poduszka-klin itd... więcej w sumie nie mogę sobie przypomnieć co był wiec jeśli któraś też była to niech mnie poprawi. A! no i jak wyczytał wylosowaną osobę to musiała iść na środek i odpowiedzieć na jakieś "banalne pytanie" z przebiegu warsztatów typu: w czym sprzedawane jest mleko enfamil itp.
    Mimo, że jak zwykle z mim szczęściem nic nie wygrałam to i tak jestem zadowolona, że poszłam :)

Jak u was dzisiaj samopoczucie? Bo u mnie zawroty głowy i jakoś tak ogólnie słabo dziś, nawet jak nigdy poleciała mi krew z nosa rano :/

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bardziej pytam o macierzyński a o uznaniu to jakby bardziej informuje że warto zrobić przed porodem... bo potem cokolwiek się dzieje i tatuś nic nie załatwi bo nie jest ojcem.... w zasadzie nawet nie mógłby się dowiedzieć o stan dziecka po prozaiczne zarejestrowanie dziecka w przychodni, w urzędzie itp... teoretycznie powinni też od razu w książeczce dobre nazwisko wpisac ale u nas Młody i tak miał moje wpisane mimo, że dokumenty dostarczyłam idąc rodzić... ale to pikuś najmniejszy

Bommbelek yhy czyli zostało, ze przed porodem - a komu się zgłasza - pracodawcy czy zusowi?? i to na jakimś dokumencie , podaniu??

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:) ja dziś korzystam z pięknej wiosennej pogody:) wzięłam gazetkę i wygrzewałam się na ławeczce na łonie natury:) mmm pięknie!
    Rex kuruj się Kochana!
    Zania niezdecydowanie to normalne w ciąży, ja mam to zawsze hehe:) Zosia i Gabrysia ładnie, chyba teraz faza na Zosie jest,bo dużo się słyszy jak wołają mamy:) ja osobiście wolę jak coś jest mniej popularne, więc wybrałabym chyba Gabrysię,ale to Wasza decyzja:)
    Livia ja tez szukam wózka:) i tez mam jako typ Riko Nano kolor Cafe,ale mam jeszcze inne typy, dostaliśmy fotelik,który pasuje tylko do wózków Bebetto i tez spodobał mi się Bebetto Flavio:) ogólnie lubię też granatowe wózki, więc zobaczymy:) Lupo Comfort tez mam w swoich typach i BabyActive Mini- mo:)

rex lubi tę wiadomość

• juwelka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 11:32

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja właśnie wróciłam ze spacerku i odebrałam moje wyniki z testu obciążenia glukozą i troszkę czytając w necie i na różnych forach się pogubiłam, mogłybyście mi pomóc je zinterpretować?????? czy mam stan przedcukrzycowy? i co może moja gin w poniedziałek mi na nie odp.???

GLUKOZA 54.47 mg/dL 70.00-99.00

GLUKOZA PO 1 GODZ. 151.83 mg/dl

GLUKOZA PO 2 GODZ. 172.92 mg/dl

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juwelka wrote:
    Radiszka dzięki za sprawozdanie, ja dopiero za mc na bezpieczny maluch ale dobrze wiedzieć że warto;)
    Pytania w konkursie były na pewno łatwe? :P

Tak banalne wręcz, bo ratownik medyczny który je losował wymyślał je na poczekaniu, a nawet jak ktoś coś nie wiedział to i tak nic to nie zmieniało :)

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka po 2 godzinach powinna spaść chyba, mi po godzinie podskoczyła z 86 do 163 ale po dwóch godzinach było znowu 93 i lekarka powiedziała, że jest dobrze - mam unikać tylko słodyczy ale czasem jak jest ochota to wiadomo ;)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 18:31

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam id położnej która wybrałam i która prowadzi szkołę rodzenia. Fajna babeczka:-) Dostałam stos ulotek pampersa:-) i butelke z Aventu,do tego kilka próbek:-)

Lece robić makaron ze szpinakiem i fetą,bo brzusio głodny;-)

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monita a zobacz ten:

http://allegro.pl/okazja-wozek-3w1-eko-skora-riko-brano-ecco-i5187051480.html

Lena mi dzisiaj pokazała i zakochałam się w cafe latte ;-)

juwelka lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
‹‹ 807 808 809 810 811 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ