X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Blue:) Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) Od jakiegoś czasu Was podczytuję i jeśli mogę postanowiłam dołączyć :-) też oglądałam dziś wózki, Rico brano Ecco jest śliczny!

rex, Nona, ewela86 lubią tę wiadomość

Wojtuś nasz Skarb <3 <3 <3
    ex2b3e5e2fco1er7.png

ckai43r89zfl6iv1.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue witamy :)

Zania ja miałam podobnie z przyrostem wagi u maluszka, na połówkowym było 380 a 2 tygodnie później już 687 :D a nie mam cukrzycy także nie zawsze jest to związane z za wysokim cukrem :) poza tym zależy też od sprzętu jeśli druga waga była na innym aparacie u kogoś innego to mogą się te pomiary różnić bo one nie są idealne zawsze jest jakaś granica błędu.

Kasiulka,dzięki już odchorowałam te nieszczęsne hot dogi :), a ten cukier po 2h masz za wysoki niestety.

Blue:) lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr i livia dzięki za odpowiedź. No cóż zobaczymy co na to powie i zaradzi moja gin w poniedziałek

Blue witam w naszym gronie rozgość się i napisz coś więcej o sobie i wpisz się na listę

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Blue :)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki. Witam sie szpitalnie :( jestesmy tu od wczoraj wieczorem bo dopadl mnie silny bol podbrzusza i wysokie cisnienie. Wychodzac z zalozenia ze lepiej pojechac na ip o jeden raz za duzo niz za malo postanowilam to sprawdzic. Do tego w szpitalu na ktg maluszek mial bradykardie wiec musialam zostac. Dzis rano ktg wyszlo troche lepiej ale nic wiecej nie wiem poki co...

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png

Wysłany: 26 marca 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) dziękuję za miłe przyjęcie do Waszego grona :)

Jestem z Bytomia, czy któraś z Was jest z tych okolic? Spodziewamy się z mężem pierwszego dzieciątka, na ostatniej wizycie dowiedzieliśmy się, że będzie chłopczyk, oczywiście bardzo się cieszymy, najważniejsze żeby wszystko było ok :) Wybraliśmy imię Wojtuś :) Termin mam na 21.07.

radiszka wizyta w szpitalu to nic miłego, ale w takim przypadku to lepiej sprawdzić co się dzieje... dużo zdrówka dla Ciebie i synusia i szybkiego powrotu do domku :)

1kasiulka1, radiszka lubią tę wiadomość

ex2b3e5e2fco1er7.png

ckai43r89zfl6iv1.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Radiszka, trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze :)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka mam nadzieje, ze szybciutko wypiszą Was ze szpitala, bo wszystko sie unormuje.

Chce w poniedziałek pójść do mojego gina (tydzień wcześniej) w związku z czym jutro powinnam wykonać krzywa cukrowa. Czy uważacie, ze mogę zrobić badanie w 23t5d? Podobno obciążenie glukoza wykonuje sie od 24 tc...

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka - dobrze że pojechałaś do tego szpitala mam nadzieje że wszystko będzie dobrze i z dobrymi wieściami szybko cię wypuszczą.

Blue - jeśli chcesz tutaj masz link do wpisu w nasza tabelkę wszystkich lipcówek z której też możesz sobie zobaczyć co nieco info o nas. mamy też dodatkową tabelkę z wózkami jakie zamierzamy kupić :)

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1SH9sL9eAVhGo6o3xj3paw0xLPsNLoE9NyAqCqrJCHZc/edit?usp=sharing

bnl7obo.png

Wysłany: 26 marca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kasiulka1 dziękuję za ten link :) chcę dodać, ale ciągle mi pisze "Przepraszamy, udostępnianie jest aktualnie niemożliwe. Spróbuj ponownie później." i nie wiem dlaczego nie mogę tego udostępnić :(

ex2b3e5e2fco1er7.png

ckai43r89zfl6iv1.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue no to w odpowiedzi na twoje pytanko czy jest ktoś z twoich okolic na tym forum to zgłaszam się ja ponieważ też jestem z Bytomia :) swoja drogą jak napisałaś jak też stąd jesteś to pomyślałam sobie że wyczytałaś mi w myślach bo wczoraj mówiłam mężowi że widząc 2 dziewczyny na spacerku z wózeczkami pomyślałam sobie że szkoda że w gronie moich koleżanek wszystkie mają starsze dzieci lub nie mają ich w ogóle i fajnie byłoby mieć taka okazje wyjść na spacerek z wózeczkiem i osobą która też urodziła by w podobnym czasie żeby mój Kamilek poznał równolatka :)

bnl7obo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 07:43

• rex Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia, ale 23t5d to jest 24 tydzień ;) dwa dni do 25 Ci brakuje ;)
    Ale i tak by Ci ten tydzień wczesniej nie zaszkodził ;)
    Idź śmiało.

Konwalia lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rex wrote:
    Konwalia, ale 23t5d to jest 24 tydzień ;) dwa dni do 25 Ci brakuje ;)
    Ale i tak by Ci ten tydzień wczesniej nie zaszkodził ;)
    Idź śmiało.
    Dzięki za odpowiedz. No właśnie zależy kto jak liczy. Na wykresie belly pod serduszkiem z dnia 24t0d jest info, ze od tego dnia mozna zrobić test obciążeń glukoza.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:) witaj Blue:) fajnie,że do Nas dołączyłaś:) chyba mamy przewagę chłopaków na forum:)
    Radiszka trzymam mocno kciuki,żeby wszystko było ok i żeby Ciebie wypuścili ze szpitala,ale dobrze,że sprawdziłaś.
    Dziś nie ma słoneczka i ja senna jakaś, ale pójdę się orzeźwić a po południu warsztaty Mamo to ja:)
    Tez mam zrobić glukozę i przeciwciała Coombsa,ale zrobię przed wizytą, ok 15 kwietnia, to jeszcze mam czas:)
    Dziewczyny macie czasami taki twardy,napięty brzuch?

Blue:), radiszka lubią tę wiadomość

Wysłany: 26 marca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kasiulka1 to super, że też jesteś z Bytomia :) Ja też ostatnio się zastanawiałam nad tym i też doszłam do wniosku, że znajomi mają starsze dzieci i nasz Wojtuś nie będzie miał się z kim bawić :( Fajnie byłoby gdyby nasze dzieciaczki mogły się poznać ;) a na kiedy masz termin? I do jakiego szpitala się wybierasz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 10:28

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

ex2b3e5e2fco1er7.png

ckai43r89zfl6iv1.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue - wysłałam ci zaproszenie do przyjaciółek na priv wiec żeby nie zanudzać reszty dziewczyn opowieściami o sobie jak zaakceptujesz to zaproszenie tam odpowiem ci na pytanka i sama chętnie dowiem się czegoś więcej o tobie ps mój Kamilek powinien pojawić się na świecie 11 lipca i raczej nie odbędzie się w Bytomiu.

bnl7obo.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 18:31

radiszka lubi tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png

Wysłany: 26 marca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate857 no w tym roku z tego co słyszałam to jakoś więcej chłopaków wśród znajomych i na forum też ;)
    Też mam zrobić glukozę, w przyszłym tygodniu się wybieram i mam nadzieję, że nie będzie to takie straszne...
    Czasem też mam twardy i napięty brzuch, ale chyba tak może się czasem zdarzać... a czasem mam twardy z lewej strony i lekarz powiedział, że wtedy mały się wypycha jak tylko z jednej strony brzuch twardnieje :)

ex2b3e5e2fco1er7.png

ckai43r89zfl6iv1.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dostałam drugi przelew z Zusu i mam pytanko czy u Was zgadzały się kwoty? bo ja nie wiem jak oni to liczą, teraz niby miałam miesięczne zwolnienie i powinnam całą pensję dostać a brakuje mi ok 200zł.

‹‹ 808 809 810 811 812 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ