X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta jak miło, że zajrzałaś do nas :-) Co się stało ? Dlaczego byłaś w szpitalu ?

Bommbelek, ja jak dowiedziałam się przy drugiej ciąży, że znowu będę miała chłopaka tez czułam (aż głupio przyznać) "lekkie rozczarowanie".... To głupie, bo przecież nie płeć jest najważniejsza i każda z nas o tym wie ! Teraz nie wyobrażam sobie życia bez niego i na żadną dziewczynkę bym go nie zamieniła :-) Grunt to zdrowe dzidzi !

Dobrej nocki !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 22:25

bommbelek89 lubi tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • rex Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bombelek, gratki dziewczynki :)
    Padam i ja. Dzisiaj czułam się na tyle dobrze, że szybki trening machnęłam ;)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • Blue:) Przyjaciółka

Wysłany: 27 marca 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :) gratuluję udanych wizyt :)

Macie już ustalone imiona dla dzieciaczków na 100% czy jeszcze się zastanawiacie?

Karus śliczny jest ten expander essence! Mi się jeszcze podoba riko nano, riko brano i expander mondo ecco :)

Zgredek ja też mam wizytę 7.04, już nie mogę się doczekać ;)

Miłego dnia :)

bommbelek89 lubi tę wiadomość

Wojtuś nasz Skarb <3 <3 <3
    ex2b3e5e2fco1er7.png

ckai43r89zfl6iv1.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry! na szczęście już piątek!!! :) nie odzywałam się wczoraj bo synal w domu został bo rano z łóżka wstać nie mógł :P ale skoro to jeszcze przedszkole i matka w domu to niech ma raz na jakiś czas dzień dziecka... od września szkoła i nie będzie że boli :)

całkiem sporo mam do czytania co mnie bardzo cieszy:)

Radiszka o kurka, właśnie czytam o perypetiach Twoich!!! mam nadzieję, że w dalszych postach wyczytam, że sytuacja unormowana!!

kate851 mi się spina co jakiś czas - póki jest bezbolesne i nie ciagle to jest ok - macica już się do porodu przygotowuje w ten sposób
    co do zusu to liczy się 100% ale nie wszystko wliczają w to... wlicza się w sumie to za co płacisz składki, nie wlicza się pomoc z funduszy socjalnych - jakieś bony na święta, wakacje itp... sprawdź sobie za ile dni dostałaś to zwolnienie i poprzednie, podziel sobie na tą ilość bo zawsze będziesz miała tą samą kwotę za dzień... ja pamiętam, że z Młodym w ciąży jak byłam dużo rzeczy się nie wliczało w podstawę zusową i byłam stratna co miesiąc kilka stówek... teraz jak mi się dużo wlicza to dostaje jakieś 25% więcej niż zarabiałabym jakbym chodząc do pracy bo miałam fajny ostatni rok płacowo:)

mon!ta z zusowej kasy płacisz tylko 18% podatku :) te 13 z groszem to z pensji zabeirają własnie na zus, z zusowej zusu się nie płaci bo nie jest oskładkowane = do emerytury nie zbiera się kasiory :P

Wikaa w urzędzie stanu cywilnego się uznaje dziecko poczęte - musi iść matka i ojciec i każdy pisze oświadczenie - matka, że pan x jest ojcem, a ojciec, że jest ojcem... dostajesz papierek o tym i już - max 15min trwa :)

bommbelek ja liczyłam na chłopaka :P a będzie Luśka... najważniejsze, że zdrowe... teraz jak kupuję ciuszki dla Małej to zdaje sobię sprawę że to będzie zupełnie inna przygoda niż z drugim synem.... Ty chociaż będziesz znała temat :P

Wikaa dokładnie jak piszesz o płci... choć u mnie było trochę inaczej bo wymarzony chłopak zmienił się w dziewczynkę po tym nieszczęsnym isg gdzie wszystko poszło źle... więc w obliczu tylko złych wieści i potem wyjaśnienia ich, ten odfrunięty siurek łatwo został przyjęty... bo usłyszeliśmy, że dziecko zdrowe no ale nie chłopak.... jak ateistką jestem to chyba bym grzech śmiertelny popełniła żałując, że nie chłopak... a teraz?? chyba bardziej się z córki cieszę niż z syna gdyby nim został :)

kurka wszystkim ta glukoza się zbliża już... mnie też czeka... tak myślę, bo mam wizytę w środę po świętach, we wtorek mogłabym zrobić ale to dzień po wielkanocy... chyba zrobię przed świętami... znów się najem czegoś i mi wyjdzie wyższy cukier jak ostatnio po tym kebabie...czyli w przyszłym tygodniu będę musiała iść

a co do wózków to ja mam bugaboo cameleona... czarno - czerwony....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 08:32

wikaa, radiszka, bommbelek89 lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.
    U mnie dzisiaj prac dom domowych - ciąg dalszy..... m. ma ostatni dzień urlopu wiec muszę go jeszcze wykorzystać :-)

Blue ja jeszcze nie wiem na 100% jakie imię będzie nosić moja córeczka ;-) Ja ciągle się waham a m. walczy o Ilonkę - ale już chyba wie, że nic z tego :

Znowu dzisiaj miałam kontakt z kiblem. .. :O Czy którejś z Was jeszcze się to zdarza ???

Dora dzięki za info. Nawet nie wiedziałam, że takie rzeczy trzeba załatwić, pewnie dlatego, że mam m. Ale fajnie, że temat wyszedł, bo mogę koleżance podpowiedzieć, że jeszcze przed porodem warto taki świstek mieć.....
    A co do płci - to fajnie to ujęłaś - że to będzie zupełnie inna/nowa przygoda.... Ja juz to czuję..... :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 08:59

dora8201 lubi tę wiadomość

• Czarna owca Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :) wypilam eliksir i sobie czekam. Wcisnelam cytryne i nie wiem czy nie przesadzilam bo zmienila smak diametralnie... zabieram sie za czytanie ksiazki :)

Biedroneczka83, Konwalia lubią tę wiadomość

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna powodzenia ;-) i dobrych wyników !

• rex Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Heh u nas też dziewczynka to będzie nowość :p narazie do tych dziewczęcych ubranek coś się przełamać nie mogę :p

dxom6iye1ka3dosl.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie mogłam... ale wiecie - to są zupełnie inne ciuszki niż dla chłopaków!!! a ja lubię jak dziecko wygląda jak mała dziewczynka lub mały chłopiec a nie jak dzidzia to już w ogóle są boskie te ciuszki.... mój M załamany bo będzie musiał się uczyć nowych terminó jak tunika, pepitka, jegginsy itp: :P

zpbnio4p92q84lda.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi mi tam ogólnie nie wadzą takie ubranka, jedynie do wszelkich Hello Kitty się nie przełamię :p
    A na razie się boję kupować typowo na płeć. Widziałam śliczne kiecki, ale z tym akurat poczekam do ostatniego USG minimum :P
    Body i pajaca dziewczęcego kupowałam z duszą na ramieniu nawet :P
    No ale kilka przynajmniej ciuszków dziewczęcych chciałam mieć.
    Choć u mnie i tak będzie wudać, że dziewczynka, bo zaraz po porodzie uszka jej dziabną ;)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rex a jak zdrówko?? lepiej się już czujesz?

zpbnio4p92q84lda.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wszystkim ;)

czarna owca - powodzenia ;) i miłej lektury ;)

całej reszcie miłego dnia i pomyślnych wizytacji ;)

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam!
    U nas troche lepiej ale podejrzewaja cholestaze. Do reszty dolaczylo swedzenie skory i wyglada jak pokluta iglami. Dali mi na to hydroxyzyne a teraz jestem w strachu bo czytam z nudow neta i pisza ze zakaz tego w ciazy itp. Czy ktoras z Was miala podobne 'przygody'? :(

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka biedna jesteś. Dużo leków jest zakazanych w ciąży, ale lekarze kierując się dobrem wyższym muszą jakoś leczyć. .. Nie wiem. Może dopytaj lekarza, jeżeli ma ludzkie podejście do pacjenta o ewentualny zamiennik lub skutki uboczne.... Trzymaj się ciepło i nie martw :-)

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

• rex Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora, dzięki, już dużo lepiej. Kaszel troszkę jeszcze męczy, ale juz chyba ku dobremu :D
    Radiszka, ja nie brałam nic, ale Wikaa pisze, lekarz lepiej wie co podawać.
    Jestes w szpitalu więc chyba nie ma się co bać.
    Widzisz, na każdej stronie o ciąży jest napisane, żeby unikac witamin a nie dość, że większosc ciężarnych bierze to i lekarzy dużo zaleca. A dzieci rodzą się zdrowe i nic się nie dzieje.
    Zapytaj lekarza, ale myślę, że wie co robi ;)
    Zdrówka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 10:30

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka o masz... oby to nie było to... ale zgadzam się z REX, jesteś w szpitalu, na oddziale ciążowym... kto jak nie oni mają sie znać lepiej na ciążowych przypadłościach??

Rex no to dobrze :) zdrówka dla wszystkich

rex lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry :)
    Trzymam za wyniki glukozujących :)

ale senna jestem chyba ta pogoda blee

a ja tam wcale rozczarowania nie czułam jak sie okazało ze córa bedzie druga hehe wrecz łzy szczęscia i poleciały hmm chyba bardziej zawiedziona byłam jak mi w 14 tyg mówili ze chłopak hehehehe

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 27 marca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikaa też bym się na Ilonkę nie zgodziła ;) ale na szczęście jeszcze trochę czasu jest na "negocjacje" co do imion :)

Dziewczyny czuję ruchy od 19tc, ale teraz od paru dni czuję je bardzo nisko, wieczorami w okolicach szyjki macicy dosłownie, a wcześniej to tak pod pępkiem i teraz zaczynam się zastanawiać i niepokoić czy wszystko jest ok :( Miała tak któraś z Was?

wikaa lubi tę wiadomość

ex2b3e5e2fco1er7.png

ckai43r89zfl6iv1.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue ja czuje dokładnie tak samo mala jest ułożona główką w dół i nogami mi kopie po pepku a łapakmi gmera w okolicach pęcherza :)

Konwalia, Blue:) lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 27 marca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 dzięki za odpowiedź, ale mnie uspokoiłaś :) nic mnie nie boli więc myślę, że nic złego się nie dzieje... (oczywiście poza plecami, ale to normalne w ciąży). 7.04 mam wizytę także na pewno zapytam o ułożenie mojego maluszka :)

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

ex2b3e5e2fco1er7.png

ckai43r89zfl6iv1.png
‹‹ 810 811 812 813 814 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ