X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • rex Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania, dopiero zobaczyłam :p
    Ale na suwaczku mam ustawiony w sumie najpóźniejszy termin porodu.
    Wg obliczeń moich i ginekologa dzisiaj właśnie zaczęłam 27 tydzień. A co za tym idzie trzeci trymestr :D
    Ehhh leci leci teraz szybciutko...

dxom6iye1ka3dosl.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    . :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 18:32

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam miłej soboty ja juz po zakupach spożywczych śniadanku :) małż bierze sie za robote z pokoikiem, a ja z Zuza i mamą jedziemy na zakupy potem Zuza idzie do nich popołuniu i zostaje na noc

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• radiszka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi odebrali nadzieje na weekend w domu :/ musimy jeszcze polezec :( ale wszystko dla dobra kruszynki.

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • ewela86 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Dawno mnie nie bylo, ale ostatnio więcej pracy miałam... Na początku witam nowe lipcowki :) gratuluję też wszystkim udanych wizyt i poznanych płci. Radiszka szybkiego powrotu do domku i oby okazało się, że wszystko jest w porządku. Co do ruchów to ja też często czuje malutka nisko :) pozdrawiam wszystkie mamusie i życzę udanego weekendu :)

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim :)

biedroneczko - no to szykuje ci się wolna chatka ;) skoro Zuzi nie będzie to zapowiada się romantyczny wieczór we dwoje ;) + niespodzianka w twoim brzuszku ;)

radiszka - powodzenia i obyś szybko wróciła do domciu. Na pewno wszystko będzie dobrze.

ewela- fajnie że się odezwałaś

Mnie dziś Kamilek obudził w nocy swoimi kopniakami i przez dłuższy czas zasnąć nie mogłam, ale "nakarmiłam maluszka" bo w tym czasie trzeba było wrzucić coś na ząb ;) a potem małżonek utulił do snu:)i ogólnie wypoczęta mimo to jestem :)Do tego mąż plusy sobie zrobił bo umył okna i podłogi,a ja się ogarnęłam na przyjazd gości i teraz tylko obiadek i czekać na nich na luziku ;)

Udaneggoooo weekendu wszystkim :)

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png

Wysłany: 28 marca 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka mnie też Lilka budzi czasem w nocy kopniakami

nio i bda truskawki z bita smietaną :P taki kaprys ciężarówki

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś ciąg dalszy remontu pokoiku...wszędzie kurz....

Zamówiłam wanienke z fotelikiem do kąpieli w kolorze różowym:
    http://allegro.pl/tega-duza-wanna-wanienka-z-termometrem-aqua-102cm-i5170743859.html

- mam nadzieję,że mojej córce, siusiak nie urośnie do środowego USG :)

I dziś chyba przysiąde i zrobie sobie liste wyprawkową, (na której stronie o tym pisałyście? :-) )

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png

Wysłany: 28 marca 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania hehe ja mam to samo mąż konczy gipsowanie i bedzie szlifował jutro gruntowanie w poniedziałek malowanie tapeta od wtrork pomału zaczne chyba sprzątać :P może do konca kwietnia sie uwine potem to już pranie prasowanie układanie zejdzie do konca maja hehehe

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• kate851 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:) Radiszka trzymam kciuki,żeby szybko Ciebie wypuścili i żeby wszystko było dobrze:)
    My już po obiadku a męzuś montuje listwy przypodłogowe, więc i u nas pracowicie:)Zania fajne wanienki, ja muszę siąść do zakupów, bo nic nie mam oprócz ubranek:) a z jakim fotelikiem do kąpieli ta wanienka?:) ja zastanawiałam sie nad wanienką z taką matą w środku,żeby dzidzia się nie zsuwała,miała któraś z Was taką?
    Miłego weekendu:)

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to właśnie taki fotelik kupiłam zamiast maty z gąbki (siedlisko bakterii) :)
    http://allegro.pl/tega-baby-anatomiczny-fotelik-do-kapieli-aqua-i4872327454.html

U nas dziś docieranie...wiec zostaje jużtylko malowanie, tapetowanie i podłoga:) później się zaczniemy zastanawiać co dalej.
    Myslę,że w następnym miesiącu to kupie komode - bo się już nie mieszcze z tymi akcesoriami :)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png

Wysłany: 28 marca 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zania to jestesmy na tym samy etapie :P małż dziś jeszcze szlifuje jutro unigrunt potem malowanie i tapeta hehehe

ja nie miałm nic do wanienki wystarczyła pielucha na dno wanienki druga zwinięta pod główke a i tak na rece małą trzymałam a drugą myłam :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• rex Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też nic do wanienki nie trzeba ;)
    Starszemu pieluszkę kładłam, potem kupiliśmy gąbkę (jak się ją dokładnie płucze i suszy po kąpieli to się żyje, serio ;) my na balkonie wieszaliśmy ;) a że zima i mróz to rewelacja ;) )
    A teraz nic nie będę dawać. Wanienkę mam z Ikea tą malutką ;)

zania1313 lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę,że i ja tak będę robić Biedroneczko. Ale kupiłam, niech sobie będzie może jak będę kąpała sama od czasu do czasu to się przyda:)

Skoro już jesteśmy w temacie:
    Drogie doświadczone mamy, które pampersy na początek? Kupować te pampersa? Czy to zupełnie nie ma różnicy? Dostałam od położnej jakiegoś pampersika 1 z TESCO, później dwa z DADY na warsztatach i ja jakoś bardzo różnicy nie widzę. Nie wiem jak wyglądają te pampersa...

I jeszcze odnośnie ewentualnego karmienia "nie piersią", to jakim mlekiem karmiłyście swoje maluszki?

Biedroneczko - wysłałam Ci wiadomość na PRIV :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 19:31

Konwalia lubi tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania, ja próbowałam wszystkich pieluch :D miałam próbki, malutkie paczki i od znajomych dostawałam jak przychodzili do dziecka. Mi najbardziej podeszła Dada i Pampers bo w sumie się nie różniły wtedy.
    Nie moglismy tylko Huggiesa używać. Ale to od skóry zależy i każdemu co innego podejdzie. Jak popróbujesz to znajdziesz odpowiednie dla Was.
    Z mlekiem też tylko metoda prób i błędów. U nas w rodzinie i po znajomych to pamiętam, ze tylko Nan się sprawdzalo a Bebiko odpadło u wszystkich. A u nas dla odmiany Bebiko było jedynym tolerowanym mlekiem. Nawet jak lekarki w szpitalu pytałam jakie kupić w razie kryzysu to rozkładała ręce bezradnie i mówiła, ze od dziecka zależy. A koleżanki córka po każdym lądowała na IP, nawet po tym na receptę. Dopiero w szpitalu jak jej Bebilon Pepti czy cos takiego podali to było ok ;)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 18:32

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania ja pierwsze pieluchy używałam pampersy, potem dla próby, to już był chyba 4 lub 5 m-c kupiłam dade w biedronce i byłam zaskoczona jakością tych pieluch, oczywiście zaskoczona pozytywnie ;-) pisałam już wcześniej, że dla mnie nie sprawdziły się huggisy, bella, real-owskie a największą "ceratą" okazały się Tesco-we. Ale to moja opinia.Jak juz Rex napisała - poprobujesz, wybierzesz... Co do mleka, u mnie jeden i drugi był na Nestlé Nan Active :-)

Dzisiaj miałam dzień lenia... Po wczorajszym meblowaniu nie miałam sił i chęci na nic, choć z m. mieliśmy plany na mycie szafek kuchennych.... Nic nie wyszło. .. Za to odpoczęłam !

Milej nocki !

PS. Zania jak się nazywa ta Twoja położna ze Staszica ?

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 01:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka Brzescinska:-)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Witam weekendowo...

My używaliśmy tylko pampersów, dady nas nie przekonaly (za sztywne dla mnie były), huggiesy momentalnie i bardzo mocno odparzyły pupę wiec przestałam eksperymentować zwłaszcza ze Młody miał azs...

Mleko u nas bebilon od początku, a po 3 miesiącach musieliśmy przejść na bebilon pepti. Też bebilon podpasował więc nie zmienialiśmy

Wanienkę będę miała anatomiczna wiec krzesełka i gąbki niepotrzebne :)

bommbelek89 lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wszystkim :)

Witam się dziś leniwie ;) nie pamiętam kiedy tak długo udało mi się pospać, a do tego ta zmiana czasu... ale wczorajsza wizyta gości bardzo udana, nie miałam już wczoraj siły wejść późno na forum bo w moment zasnęłam ale dziś już was nadrobiłam i co prawda nie jestem doświadczoną mamusią ale też pytam wszystkie inne wokół o różne rzeczy i właśnie jeśli chodzi o pieluszki to dużo pozytywów usłyszałam na temat tych Rossmanowskich i kupiłam na próbę na początek bo akurat była promocja więc zobaczymy ale podobnie jak pisałyście- wszystko się okaże jak się dzidziuś urodzi ( będą metody prób i błędów);)

miłej niedzieli

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
‹‹ 812 813 814 815 816 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ