Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny. Dawno mnie nie bylo, ale ostatnio więcej pracy miałam... Na początku witam nowe lipcowki
gratuluję też wszystkim udanych wizyt i poznanych płci. Radiszka szybkiego powrotu do domku i oby okazało się, że wszystko jest w porządku. Co do ruchów to ja też często czuje malutka nisko
pozdrawiam wszystkie mamusie i życzę udanego weekendu
-
Cześć wszystkim
biedroneczko - no to szykuje ci się wolna chatkaskoro Zuzi nie będzie to zapowiada się romantyczny wieczór we dwoje
+ niespodzianka w twoim brzuszku
radiszka - powodzenia i obyś szybko wróciła do domciu. Na pewno wszystko będzie dobrze.
ewela- fajnie że się odezwałaś
Mnie dziś Kamilek obudził w nocy swoimi kopniakami i przez dłuższy czas zasnąć nie mogłam, ale "nakarmiłam maluszka" bo w tym czasie trzeba było wrzucić coś na ząba potem małżonek utulił do snu:)i ogólnie wypoczęta mimo to jestem :)Do tego mąż plusy sobie zrobił bo umył okna i podłogi,a ja się ogarnęłam na przyjazd gości i teraz tylko obiadek i czekać na nich na luziku
Udaneggoooo weekendu wszystkim
-
My dziś ciąg dalszy remontu pokoiku...wszędzie kurz....
Zamówiłam wanienke z fotelikiem do kąpieli w kolorze różowym:
http://allegro.pl/tega-duza-wanna-wanienka-z-termometrem-aqua-102cm-i5170743859.html
- mam nadzieję,że mojej córce, siusiak nie urośnie do środowego USG
I dziś chyba przysiąde i zrobie sobie liste wyprawkową, (na której stronie o tym pisałyście?)
-
Zania hehe ja mam to samo mąż konczy gipsowanie i bedzie szlifował jutro gruntowanie w poniedziałek malowanie tapeta od wtrork pomału zaczne chyba sprzątać
może do konca kwietnia sie uwine potem to już pranie prasowanie układanie zejdzie do konca maja hehehe
-
Dzień dobry:) Radiszka trzymam kciuki,żeby szybko Ciebie wypuścili i żeby wszystko było dobrze:)
My już po obiadku a męzuś montuje listwy przypodłogowe, więc i u nas pracowicie:)Zania fajne wanienki, ja muszę siąść do zakupów, bo nic nie mam oprócz ubranek:) a z jakim fotelikiem do kąpieli ta wanienka?ja zastanawiałam sie nad wanienką z taką matą w środku,żeby dzidzia się nie zsuwała,miała któraś z Was taką?
Miłego weekendu:) -
No to właśnie taki fotelik kupiłam zamiast maty z gąbki (siedlisko bakterii)
http://allegro.pl/tega-baby-anatomiczny-fotelik-do-kapieli-aqua-i4872327454.html
U nas dziś docieranie...wiec zostaje jużtylko malowanie, tapetowanie i podłoga:) później się zaczniemy zastanawiać co dalej.
Myslę,że w następnym miesiącu to kupie komode - bo się już nie mieszcze z tymi akcesoriami -
zania to jestesmy na tym samy etapie
małż dziś jeszcze szlifuje jutro unigrunt potem malowanie i tapeta hehehe
ja nie miałm nic do wanienki wystarczyła pielucha na dno wanienki druga zwinięta pod główke a i tak na rece małą trzymałam a drugą myłam -
Mi też nic do wanienki nie trzeba
Starszemu pieluszkę kładłam, potem kupiliśmy gąbkę (jak się ją dokładnie płucze i suszy po kąpieli to się żyje, seriomy na balkonie wieszaliśmy
a że zima i mróz to rewelacja
)
A teraz nic nie będę dawać. Wanienkę mam z Ikea tą malutkązania1313 lubi tę wiadomość
-
Myślę,że i ja tak będę robić Biedroneczko. Ale kupiłam, niech sobie będzie może jak będę kąpała sama od czasu do czasu to się przyda:)
Skoro już jesteśmy w temacie:
Drogie doświadczone mamy, które pampersy na początek? Kupować te pampersa? Czy to zupełnie nie ma różnicy? Dostałam od położnej jakiegoś pampersika 1 z TESCO, później dwa z DADY na warsztatach i ja jakoś bardzo różnicy nie widzę. Nie wiem jak wyglądają te pampersa...
I jeszcze odnośnie ewentualnego karmienia "nie piersią", to jakim mlekiem karmiłyście swoje maluszki?
Biedroneczko - wysłałam Ci wiadomość na PRIV
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 19:31
Konwalia lubi tę wiadomość
-
Zania, ja próbowałam wszystkich pieluch
miałam próbki, malutkie paczki i od znajomych dostawałam jak przychodzili do dziecka. Mi najbardziej podeszła Dada i Pampers bo w sumie się nie różniły wtedy.
Nie moglismy tylko Huggiesa używać. Ale to od skóry zależy i każdemu co innego podejdzie. Jak popróbujesz to znajdziesz odpowiednie dla Was.
Z mlekiem też tylko metoda prób i błędów. U nas w rodzinie i po znajomych to pamiętam, ze tylko Nan się sprawdzalo a Bebiko odpadło u wszystkich. A u nas dla odmiany Bebiko było jedynym tolerowanym mlekiem. Nawet jak lekarki w szpitalu pytałam jakie kupić w razie kryzysu to rozkładała ręce bezradnie i mówiła, ze od dziecka zależy. A koleżanki córka po każdym lądowała na IP, nawet po tym na receptę. Dopiero w szpitalu jak jej Bebilon Pepti czy cos takiego podali to było ok -
Zania ja pierwsze pieluchy używałam pampersy, potem dla próby, to już był chyba 4 lub 5 m-c kupiłam dade w biedronce i byłam zaskoczona jakością tych pieluch, oczywiście zaskoczona pozytywnie
pisałam już wcześniej, że dla mnie nie sprawdziły się huggisy, bella, real-owskie a największą "ceratą" okazały się Tesco-we. Ale to moja opinia.Jak juz Rex napisała - poprobujesz, wybierzesz... Co do mleka, u mnie jeden i drugi był na Nestlé Nan Active
Dzisiaj miałam dzień lenia... Po wczorajszym meblowaniu nie miałam sił i chęci na nic, choć z m. mieliśmy plany na mycie szafek kuchennych.... Nic nie wyszło. .. Za to odpoczęłam !
Milej nocki !
PS. Zania jak się nazywa ta Twoja położna ze Staszica ? -
Dzień dobry! Witam weekendowo...
My używaliśmy tylko pampersów, dady nas nie przekonaly (za sztywne dla mnie były), huggiesy momentalnie i bardzo mocno odparzyły pupę wiec przestałam eksperymentować zwłaszcza ze Młody miał azs...
Mleko u nas bebilon od początku, a po 3 miesiącach musieliśmy przejść na bebilon pepti. Też bebilon podpasował więc nie zmienialiśmy
Wanienkę będę miała anatomiczna wiec krzesełka i gąbki niepotrzebnebommbelek89 lubi tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
hej wszystkim
Witam się dziś leniwienie pamiętam kiedy tak długo udało mi się pospać, a do tego ta zmiana czasu... ale wczorajsza wizyta gości bardzo udana, nie miałam już wczoraj siły wejść późno na forum bo w moment zasnęłam ale dziś już was nadrobiłam i co prawda nie jestem doświadczoną mamusią ale też pytam wszystkie inne wokół o różne rzeczy i właśnie jeśli chodzi o pieluszki to dużo pozytywów usłyszałam na temat tych Rossmanowskich i kupiłam na próbę na początek bo akurat była promocja więc zobaczymy ale podobnie jak pisałyście- wszystko się okaże jak się dzidziuś urodzi ( będą metody prób i błędów)
miłej niedzieli