Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
A ZIAJA dla dzieciaczków? Czyli do kąpieli warto kupić płyn taki,że tak powiem 2w1 czy 3w1 tak? A poźniej? Kremik?? Coś położna ostatnio mowila,ze trzeba smarować jak dziecko ma wysuszoną skóre, żeby pozniej nie nabawić się AZP.
A maść przeciw odparzeniom na pupcie??
Brodawki - Bepanthen?? Czy jest coś lepszego? -
livia30 wrote:Dora aż tak Ci przeszkadza to, że jakiś kolega też będzie miał dziecko o tym samym imieniu co wy? Mnie to nie rusza
Co prawda Tomka nigdzie w otoczeniu nie mamy takiego małego ale co poznaję kolegów męża to każdy Tomek
Nasz Tomek i tak będzie fajniejszy niż każdy inny
szczerze?? tak, przeszkadza... syn ma znane ale niespotykane imię wśród rówieśników mimo, że ma kilku wujków o tym samym imieniu i powiedział mi kiedyś że on się cieszy, że jest jedyny w przedszkoluci znajomi są z tych bliższych - często widywanych więc dziewczyny będą się pewnie często razem bawić... gdyby nasza rodziła się wcześniej to już by mnie to nie mierziło ale że my później to zaś będzie, że nawet imienia wymyślić nie mogliśmy innego zwłaszcza, że nie jest to imię spotykane wszędzie... gdyby to miała być np Lena czy Julka (jak oni mieli w pewnym momencie) to wiadomo - mam więcej niż pewność, że na swojej drodze moje dziecko spotka wiele imienniczek... ale dlatego też, żeby tak nie było szukaliśmy imienia wśród tych mniej popularnych... i skoro ma być mniej popularne to niech takie będzie
może to głupie i uparta jestem ale tak się złożyło, że ja byłam jedyną Dorotą w mojej podstawówce i liceum (mimo, że imie znane i dość popularne) i podobało mi się to, że też każdy wiedział, że jak się mówiło o Dorze tzn, że to o mnie, bez wyjaśniania, wątpliwości, że sie mówi o tej samej osobie itd i jakoś ludzie bez problemu zapamiętywali moje imie... i cieszyłam się, że nie jestem którąś z kolei Kaśką czy Gośką których miałam w jednej i drugiej szkole po 3-4 w klasie...dopiero na studiach na roku miałam imienniczki 2 i teraz w pracy na 11 osób są 4 DorotyWiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 12:40
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
Ja też jestem Dorota i w klasie miałam jedną imienniczkę w podstawówce
Ja wcale Cię nie krytykuję, wybierzecie imię jakie chcecie a i Łucja i Klara są super wg mnie
Zania ja kupiłam taki płyn do kąpieli:
Do smarowania później nic już nie kupowałam - ponoć fajnie natłuszcza. Sprawdzę a co mi szkodzi
Na pupcię mam Linomag zielony - wg mnie najlepszy (sprawdzony z pierwszą córką) a w razie czego kupiłam też Bethanten.
Na brodawki kupiłam sobie Medela Purelan - ponoć najlepszy, zobaczymy.
-
livia30 wrote:Ja też jestem Dorota i w klasie miałam jedną imienniczkę w podstawówce
Ja wcale Cię nie krytykuję, wybierzecie imię jakie chcecie a i Łucja i Klara są super wg mnie
ależ w ogóle się nie czułam krytykowanaodpowiedziałam na pytanie po prostu
livia30 lubi tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
hej dziewczyny:)
Aleee się rozpisałyście, nie zdążę się wypowiedzieć więc tylko podczytałam bo właśnie zjadłam obiadek i lecę szykować się na wizytację u mojej gin TRZYMAJCIE KCIUKI, bo denerwuję się tym co powie lekarka jak zobaczy moje wyniki z testu obciążenia glukozą. Oby było dobrze -
Zania raczej zapomniałam niż przegapiłem, ale wolałam się upewnic
To Kate ma lekarza ze szpitala, z Krasnickich. Ja dostałam namiary na p. Małgorzatę Madej. Sama jeszcze nie wiem, zobaczymy
Co do imion, u mnie w podstawówce na 10 dziewczyn były 4 o takim samym imieniuKiedy pani wzywala do odp. nigdy nie wiadzialysmy o którą chodzi
i zawsze padało pytanie - ale która ?
Co do imion dzieci - moj starszy, Kacper, ma bardzo popularne jak na jego rocznik ale w przedszkolu w grupie bylo ich dwóch a w szkole w klasie jest on jeden. Młodszy Wiktor- jak mu wymyślałam imię, nawet mi do głowy nie przyszło, że też będzie popularne.... Wtedy nie słyszałam o żadnym, teraz i koleżankaw pracy ma Wiktora i pani w sklepie osiedlowym, ale w przedszkolu jest on sam
Co do imienia dla córeczki, m. juz powoli ustępuje. I chyba będzie imię które sobie wymyśliłam przy poprzedniej ciąży, myśląc że bbędzie córeczka ......
Kasiulka pewnie, że trzymamy za Ciebie kciuki, powodzenia
Livia też się chyba na tą Ziaje skuszę. .. Ostatnio bardzo podpasowaly mi kosmetyki z tej firmy.
Blue ja w każdej ciąży wszystko miałam naszykowane przed porodem.... Nie wyobrazam sobie wrócić ze szpitala i nie mieć gdzie położyć bobasa....Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 13:40
1kasiulka1, Blue:) lubią tę wiadomość
-
Wikaa Małgorzata Madej to położna z którą mam się spotkać za pośrednictwem mojego lekarza:) podobno świetna babeczka
Ale ta co do niej chodze również
To co widzimy się w lipcu na oddziale??
Bo z Kate już się umówiłam,na badanie glukozybędziemy siedzieć we dwie
-
nick nieaktualnyHej Dziewczyny ..
My mamy połowę wyprawki zostały bardziej kosmetyczne rzeczy, oraz dodatki do łóżeczka
Dziś byliśmy szafę zakupić, ale niestety czas oczekiwania 2 tygodnie bo nie mają na stanie ani na głównym magazynie ..
Cóż trzeba będzie jeszcze przez 2 tygodnie przetrzymać jakoś i mieć nadzieję że jednak zadzwonią wcześniejaby zrobić porządek w sypialni
My chyba wybraliśmy imię, a raczej w 95% bo jeszcze kilka m-cy zostało aby dokładnie się zastanowić ..
Na dzień dzisiejszy wybrana została pierwsza wersja jeszcze z przed ciąży Filip
Jeśli chodzi o szkołę rodzenia to nie wybieram się, a położnej chyba też nie będę miała ..
Zresztą nie wiem w ogóle jak się za to zabrać .. -
nick nieaktualny
-
Dzień dobry:) ja już zajmuję się przygotowaniami do świąt:) wyszukuję ciasta właśnie i sałatki, bo w sb jedziemy do moich rodziców 120km:) wiec znów nospa w ruch:)
Zania super,że takie wyniki moczu:) kupiłaś pieluszki Dada 2? ja chcę na sam początek kupić Pampersa, słyszałam,że tak najlepiej dla noworodka a poźniej Dadę spróbować a ta seria 2 to od ilu kg do ilu? -
zania1313 wrote:A ZIAJA dla dzieciaczków? Czyli do kąpieli warto kupić płyn taki,że tak powiem 2w1 czy 3w1 tak? A poźniej? Kremik?? Coś położna ostatnio mowila,ze trzeba smarować jak dziecko ma wysuszoną skóre, żeby pozniej nie nabawić się AZP.
A maść przeciw odparzeniom na pupcie??
Brodawki - Bepanthen?? Czy jest coś lepszego?
jak dla mnie dla maluszka 2w1 i kremik tak bephanten na sutki idealny
-
Też liczę ze mój Synek ładnie się ustawi główką i przyjdzie na świat drogą naturalną. Oby nie było komplikacji. Moja przyjaciółka niedawno rodziła i jej Synek nie zamierzał obniżyć się do kanału rodnego, do tego owinął się pepowina więc zrobili cesarkę. Jest śliczny i zdrowy, ale jego mamie chwilę się zeszło póki doszła do siebie.
Jeśli chodzi o wyprawkę nie mam praktycznie nic. Łóżeczko tesciowie kupili, a ja mam tylko 2 pary body. Po Świętach zacznę kompletowac wyprawkę skoro właśnie rozpoczynam zwolnienie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 16:12
-
Oooo ale dzisiaj naskrobałyście
Płyn do kąpieli kupię łagodny jakiś, jeszcze nie wiem z jakiej firmy, nie będę szukała w kazdym razie dziecku uczulenia na siłe
Wózek chyba w czerwcu, w tym miesiącu planujemy fotelik a on droższy od wózka...
A na dupcię Penathen, dla mnie nie ma lepszego kremu i w razie potrzeby Linomag.
Byłam dzisiaj u położnej, zmieniła się i jest teraz taka z powołania :p u nas wyników badań nie podaje się nigdy pacjentowi. Jedyni czy są dobre czy złe. Wartosci się nie podaje, żeby nikt sobie nie interpretował samno i ta nowa położna napisala mi w książeczce wsztstkie wyniki od początku
obydwie doznałyśmy szoku, bo moja lekarka rodzinna na początku ciąży zapisała mi żelazo. Jak zapytalam o wyniki to powiedziała tylko, że mieszczą się w normie ale są niskie
Mam taki jadłospis, że akurat o żelazo się nie bałam, no ale mus to mus.
Źle się po nim czułam i chciałam zostawić kilka razy, no i dzusuaj wyszło, że moja hemoglobina przed braniem żelaza to .......13żelazo 44. Obydwie normy jak najbardziej ok
No to położna sprawdza w systemie czym się faszeruję i znów szok :o Tardyferon, jedyne żelazo, które ciężarnym nie jest zalecane bo rozwala jelita. Mam zostawić to w czorty i zgłosić się po żelazo jak będę się źle czuła albo morfologia będzie wskazywala na jego niedobór
Ogólnie, bardzo sympatyczna i dokładna położna.
Schudłam 0.5 kg, ale nie wiem czemu. No nic. Mam się nie przejmować i mam się trzymać wersji z drugiego USG, że będzie dziewczynka
Zapisała mnie na SR, ale raczej nie skorzystam
Poród... Jak ktos ma taki lęk, że jest w stanie zrobić sobie cesarkę dla własnej wygody to powinien to wyleczyć u dobrego psychologa przed zajściem w ciążę.
Rozpisywać mi się nie chce, zainteresowani mogą poszukać sobie w necie dlaczego dla dziecka tak ważny jest poród naturalny
Wiadomo, że są sytuacje kiedy trzeba zrobić cesarkę ale wygodne mamusie w sumie niedługo zaczną prosic o wywolanie porodu ok 34 tyg, bo przecież dziecko i tak juz jest zdrowe a strach pomyslec o tych ostatnich tygodniach... Zwłaszcza jak strach myśleć o kilku godzinach porodu
Mi też się podobaja bardziej imiona rzadkie.
Więc rozumiem Dora twojego nerwa bo nam kuzyn przed porodem gwizdnal imię dla córkina szczęście u nas się wtedy urodził chłopczyk
Morroind, wikaa, dora8201 lubią tę wiadomość