Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
hej kochane
Wizytacja przebiegła dobrze chociaż miałam nadzieję że moja gin na nieszczęsne wyniki z testu obciążenia glukozą sama zaproponuje jakąś dietę i to będzie tyle w tym temacie, a dała mi skierowanie do Poradni diabetologicznej i powiedziała że pewnie tam diabetolog da konkrety co do odżywiania i glukometr którym będę musiała kontrolować poziom swojego cukruChciałabym żeby udało mi się załatwić tą wizytację szybko i żeby ta moja cukrzyca ciążowa nie zaszkodziła mojemu dzidziusiowi.. Pisałyście widzę o Tardyferonie - mnie on poprawił wyniki i na szczęście czułam i czuję się po nim dobrze ale lekarka stwierdziła że mam dokończyć jego zażywanie do końca opakowania i skoro wyniki mi się polepszyły to nie będzie konieczności przepisywania ich dalej;) za to dalej mam brać Magne B6 i prenatal
Kamilek waży 844 gram i wszystko z nim wporządku
na następnej wizycie którą mam 20.04 lekarka powie mi czy będę mogła ćwiczyć w SR. AAA i dostałam skierowanie na badanie HCV i HBs. i to tyle...
Wika- dzięki za trzymanie kciukasówrex, believe, wikaa, Blue:) lubią tę wiadomość
-
zania1313 wrote:mamusie,czy wasze córki szaleją może na punkcie Violetty? moja chrzesnica tak ja uwielbia u muszę jej wysłać paczkę do UK ale gdzie znaleźć bluzki,getry?? znalazłam tylko allegro
Moja córka ma 12 lat - nie cierpi Violetty... Może za stara już na to jestU nas faza na japońskie kreskówki
-
JA biorę Actiferol, zaparć nie mam a czy hemoglobina podskoczy albo przynajmniej nie spadnie okaże się 8 kwietnia - robię badania. Ostatnio miałam 11...
Wróciłam właśnie od okulisty - nie ma przeciwwskazań do porodu siłami natury! Ciesze się ogromnie
-
rex wrote:Radiszka, bo jest dobry. Najlepszy ponoć. Tylko powoduje zaparcia albo biegunki i moze powodowac krwawienia z nosa. U ciężarnych ponoć nie wskazany. Mnie faktycznie brzuch po nim bolał i musiałam robic przerwy co jakis czas..
O widzisz... a ja ostatnio miewam lekkie krwawienia z nosa jak nigdy.
-
Kasiulka to oby z cukrzyca było dobrze, specjaliści się Tobą zajmą. Zania byłam w biedrze z mężem, ale przystopowal mnie z tymi pampersami:) kupimy ok czerwca:) nie ma gdzie trzymać teraz w sumie ma rację:)Livia to super:) mi tardyferon nie poprawił wyników, spadła mi hmb po nim:p teraz biorę 3 razy dziennie ascofer, magne b6 i Wit c i raz pregna plus na zmianę z dha. Zobaczymy jak teraz, ostatnia hmb 10,6
-
Dziewczyny ja również na tardyferonie jak i w poprzedniej ciąży wg mojej gin najlepszy i najtańszy.. A ale mam po nim problem czasem z wyproznieniem
Kasiulka gratulacje udanej wizyty oj Kamilek to duży chłopak a który to tydzień dokładnie? A co do cukrzycy nic się nie martw idź do diabetologa tam Cię przyjmą poza kolejnościa właściwie OdrazU powinni bo ciężarne mają taki przywilej i ona ci wszystko wytłumaczy -
Bombelek, to jak masz problem to na dwa dni wtedy odstaw (mi nawet jeden wystarczał) i później wrócisz do niego
Nie wiem jakie tu ceny są, ale tani na pewno bo ja za miesięczną kurację euracza dawałam tylkoale tu w sumie większość leków tania.
Zmykam spać bo jakaś padnięta jestem.
Mierzyła mi położna cm wysokość macicy, ale chyba się mało przyłożyła do tego, bo 23 cm jej wyszło, a mała mnie kopie wyżej od 2-3 dni.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 23:42
-
Zania jeszcze nie wiem czy się zdecyduje na ta położną, chociaż słyszałam o niej dużo dobrych rzeczy. Podobno przed porodem zaleca jakieś magiczne mieszanki, po których szybciej i lzej się rodzi m.in. z liści malin. Co do porodówki - może i się spotkamy
A co do Violetty to z wiadomych powodów, niestety Ci nie doradzeNawet nie wiem z jakiej ona jest bajki
Kasiulka fajnie, że wizyta się udała ale nie fajnie, że musisz walczyć z cukrami. ... Trzymam kciuki, by skończyło się tylko na odpowiedniej diecie ...
Rex super, że nowa położna jest konkretniejsza, przynajmniej wiesz na czym stoisz
Ja w czwartek jadę na badania a w piątek wizytuje.... U mnie hemoglobina była ok. Bardziej boje się wagi
Do jutra, paWiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 00:28
-
dzień dobry! pogoda nijaka to i samopoczucie nijakie... póki co nie wieje ale dostałam ostrzeżenie że po południu i w nocy będzie ostro...
co do żelaza - biorę actiferol - wg mojego gina najlepiej przyswajalny i bardzo łądnie poprawia wyniki - zobaczymy po moich
Rex fajnie, że w tą stronę poszła zmiana położnej a nie w drugą
Wikaa Violetta to serial nie bajkacoś w stylu hannah montana - ale Zania nie ma chyba jednego miejsca gdzie mogłabyś kupić z nią ciuchy - to tak jak spiderman, batman czy inne dla chłopca - często są w h&mie, takko, pepco, 5-10-15, c&a - a w necie to ja czasem zamawiam synowi stąd https://www.kidshits.pl/pl/producer/Violetta/47 (wiadomo, że nie Violettę tylko Tobie już konkret zalinkowałam:P)
Kasiulka oby jak najszybciej udało Ci się do tej poradni dostać! trzymam kciuki
Wikaa co do wagi to ja tak sobie wchodzę na tą wagę co jakies 2 dni i za każdym razem oczy z orbit mi wyłażą... tylko u mnie to przez brak ruchu... przez to spojenie ćwiczenia odłożyłam, niewiele jestem w stanie pochodzić nawet, jem niby normalnie ale wiadomo - nie mają gdzie te kalorie iść... ale obawiam się o wagę na koniec ciąży... w normach się nie utrzymam na bank...
wikaa lubi tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
Dzień dobry !
Dora no widzisz, że nie wiem kto to Violetta
Ja mam wagę ale odkąd padływ niej baterie nie ma komu zmienićDowiem się pewnie na wizycie i mam nadzieję, że jakoś jestem w normie.... Nie czuję wielkiego przyrostu ale strach jednak jest, żeby za dużo nie przybrać. ... No cóż okaże się w piątek .... Mnie też zaczyna boleć to spojenie łonowe, najczęściej w nocy jak długo leżę na jednym boku albo po dłuższym spacerku.... Lasuje się już .....
Zaraz zmykam do przedszkola na świąteczne "jajeczko", a potem ze starszym na pogrzeb.
Livia czy Twoja córka tez pisze jutro test szóstoklasisty ? -
Dzień dobry dziewczyny
Gratuluję udanych wizytKasiulka na pewno wszystko będzie dobrze, w ciąży musisz dostać jakiś szybszy termin
Karus wybieram się do szpitala w Chorzowiea Ty?
Jadę jutro rano na tą glukozęmam nadzieję, że jakoś to przeżyję
Miłego dnia Wszystkim :* -
Witajcie dziewczyny, mam nadzieję że u Was wszystko dobrze. Często się nie odzywam bo zaczęliśmy remont sypialni,bardzo ciężko jest pogodzić remont z leżeniem w łóżku,mam nadzieję że na czwartkowej wizycie wszystko będzie dobrze i że moja szyjka dalej jest taka jaka była a mała nie pcha się na świat. Ja jeszcze glukozy nie robiłam,teraz poproszę o skierowanie jak będę w czwartek u gin. Pochwale się kupiliśmy już wózek, Baby merc zipy Q i jak na razie jestem zachwycona tym wózkiem i już jestem spokojniejsza tym że gdybym musiała już leżeć do końca ciąży w szpitalu to najważniejsze zakupy mam już zrobione.
A oto nasz nowy mercedes dla Julci:
Lena87, Biedroneczka83, wikaa, rex, 1kasiulka1, believe, Konwalia, dora8201, ewela86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny
Dora jeśli chodzi o ból spojenia to będzie tylko gorzej
u Mnie raz jest lepiej a raz tak że w nocy stękam jak stara baba bo nie potrafię się obrócić nie wspominając o wstaniu do wc
Ostatnio będąc na wizycie u Gin. podczas ważenia powiedziały Mi że za dużo już przytyłam był to 22 tc i pokazało u Nich że przytyłam 6.200 ..
Wspomnę tylko że waga u Gin pokazuje za każdym razem 1kg więcej niż Moja ..
Wczoraj wchodząc na wagę w domu pokazało na plusie 5.600 ..
Więc nie ma co się sugerować
Nie obżeram się, jem tak jak przed ciążą - czasami zdarzy się że zjem całą czekoladę samaale to sporadycznie ..
-
nick nieaktualnyanetaa1607 wrote:Witajcie dziewczyny, mam nadzieję że u Was wszystko dobrze. Często się nie odzywam bo zaczęliśmy remont sypialni,bardzo ciężko jest pogodzić remont z leżeniem w łóżku,mam nadzieję że na czwartkowej wizycie wszystko będzie dobrze i że moja szyjka dalej jest taka jaka była a mała nie pcha się na świat. Ja jeszcze glukozy nie robiłam,teraz poproszę o skierowanie jak będę w czwartek u gin. Pochwale się kupiliśmy już wózek, Baby merc zipy Q i jak na razie jestem zachwycona tym wózkiem i już jestem spokojniejsza tym że gdybym musiała już leżeć do końca ciąży w szpitalu to najważniejsze zakupy mam już zrobione.
A oto nasz nowy mercedes dla Julci:
Całkiem niezły ten wózek patrząc wizualniejak dla Mnie gondolka mogła by być zaokrąglona
Trzeba być dobrej nadziei że wszystko będzie już w porządku do końca ciąży
-
nick nieaktualnySama bym chciała mieć już wózek w domku, ale mąż twierdzi że mamy jeszcze na to czas
W tym przypadku nie ma racji, bo nigdy nic nie wiadomo kiedy Mnie weźmie i trafię na porodówkę
Przyjdzie czerwiec początek lipca wózek będzie stał w sypialni spakowany i oczekiwał na Mojego Małego Cudaka