X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rex ja tez biore tardyferon a tu lekarze mowia ze on taki dobry :/

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka, bo jest dobry. Najlepszy ponoć. Tylko powoduje zaparcia albo biegunki i moze powodowac krwawienia z nosa. U ciężarnych ponoć nie wskazany. Mnie faktycznie brzuch po nim bolał i musiałam robic przerwy co jakis czas..

dxom6iye1ka3dosl.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane :)

Wizytacja przebiegła dobrze chociaż miałam nadzieję że moja gin na nieszczęsne wyniki z testu obciążenia glukozą sama zaproponuje jakąś dietę i to będzie tyle w tym temacie, a dała mi skierowanie do Poradni diabetologicznej i powiedziała że pewnie tam diabetolog da konkrety co do odżywiania i glukometr którym będę musiała kontrolować poziom swojego cukru :( Chciałabym żeby udało mi się załatwić tą wizytację szybko i żeby ta moja cukrzyca ciążowa nie zaszkodziła mojemu dzidziusiowi.. Pisałyście widzę o Tardyferonie - mnie on poprawił wyniki i na szczęście czułam i czuję się po nim dobrze ale lekarka stwierdziła że mam dokończyć jego zażywanie do końca opakowania i skoro wyniki mi się polepszyły to nie będzie konieczności przepisywania ich dalej;) za to dalej mam brać Magne B6 i prenatal ;) Kamilek waży 844 gram i wszystko z nim wporządku <3 na następnej wizycie którą mam 20.04 lekarka powie mi czy będę mogła ćwiczyć w SR. AAA i dostałam skierowanie na badanie HCV i HBs. i to tyle...

Wika- dzięki za trzymanie kciukasów ;)

rex, believe, wikaa, Blue:) lubią tę wiadomość

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez teraz zajadam tardypheron przy Zuzi tez brałam w 3 trym

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• livia30 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zania1313 wrote:
    mamusie,czy wasze córki szaleją może na punkcie Violetty? moja chrzesnica tak ja uwielbia u muszę jej wysłać paczkę do UK ale gdzie znaleźć bluzki,getry?? znalazłam tylko allegro

Moja córka ma 12 lat - nie cierpi Violetty... Może za stara już na to jest :D U nas faza na japońskie kreskówki :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA biorę Actiferol, zaparć nie mam a czy hemoglobina podskoczy albo przynajmniej nie spadnie okaże się 8 kwietnia - robię badania. Ostatnio miałam 11...

Wróciłam właśnie od okulisty - nie ma przeciwwskazań do porodu siłami natury! Ciesze się ogromnie :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rex wrote:
    Radiszka, bo jest dobry. Najlepszy ponoć. Tylko powoduje zaparcia albo biegunki i moze powodowac krwawienia z nosa. U ciężarnych ponoć nie wskazany. Mnie faktycznie brzuch po nim bolał i musiałam robic przerwy co jakis czas..

O widzisz... a ja ostatnio miewam lekkie krwawienia z nosa jak nigdy.

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka, gratuluję wizyty! :)

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

• kate851 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka to oby z cukrzyca było dobrze, specjaliści się Tobą zajmą. Zania byłam w biedrze z mężem, ale przystopowal mnie z tymi pampersami:) kupimy ok czerwca:) nie ma gdzie trzymać teraz w sumie ma rację:)Livia to super:) mi tardyferon nie poprawił wyników, spadła mi hmb po nim:p teraz biorę 3 razy dziennie ascofer, magne b6 i Wit c i raz pregna plus na zmianę z dha. Zobaczymy jak teraz, ostatnia hmb 10,6

• bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja również na tardyferonie jak i w poprzedniej ciąży wg mojej gin najlepszy i najtańszy.. A ale mam po nim problem czasem z wyproznieniem :-/

Kasiulka gratulacje udanej wizyty oj Kamilek to duży chłopak a który to tydzień dokładnie? A co do cukrzycy nic się nie martw idź do diabetologa tam Cię przyjmą poza kolejnościa właściwie OdrazU powinni bo ciężarne mają taki przywilej i ona ci wszystko wytłumaczy ;-)

16udskjogri4r6n4.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bombelek, to jak masz problem to na dwa dni wtedy odstaw (mi nawet jeden wystarczał) i później wrócisz do niego ;)
    Nie wiem jakie tu ceny są, ale tani na pewno bo ja za miesięczną kurację euracza dawałam tylko ;) ale tu w sumie większość leków tania.
    Zmykam spać bo jakaś padnięta jestem.
    Mierzyła mi położna cm wysokość macicy, ale chyba się mało przyłożyła do tego, bo 23 cm jej wyszło, a mała mnie kopie wyżej od 2-3 dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 23:42

dxom6iye1ka3dosl.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania jeszcze nie wiem czy się zdecyduje na ta położną, chociaż słyszałam o niej dużo dobrych rzeczy. Podobno przed porodem zaleca jakieś magiczne mieszanki, po których szybciej i lzej się rodzi m.in. z liści malin. Co do porodówki - może i się spotkamy ;-)
    A co do Violetty to z wiadomych powodów, niestety Ci nie doradze ;-) Nawet nie wiem z jakiej ona jest bajki :-D

Kasiulka fajnie, że wizyta się udała ale nie fajnie, że musisz walczyć z cukrami. ... Trzymam kciuki, by skończyło się tylko na odpowiedniej diecie ...

Rex super, że nowa położna jest konkretniejsza, przynajmniej wiesz na czym stoisz ;-)

Ja w czwartek jadę na badania a w piątek wizytuje.... U mnie hemoglobina była ok. Bardziej boje się wagi ;-)

Do jutra, pa :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 00:28

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry! pogoda nijaka to i samopoczucie nijakie... póki co nie wieje ale dostałam ostrzeżenie że po południu i w nocy będzie ostro...

co do żelaza - biorę actiferol - wg mojego gina najlepiej przyswajalny i bardzo łądnie poprawia wyniki - zobaczymy po moich :P

Rex fajnie, że w tą stronę poszła zmiana położnej a nie w drugą :)

Wikaa Violetta to serial nie bajka :P coś w stylu hannah montana - ale Zania nie ma chyba jednego miejsca gdzie mogłabyś kupić z nią ciuchy - to tak jak spiderman, batman czy inne dla chłopca - często są w h&mie, takko, pepco, 5-10-15, c&a - a w necie to ja czasem zamawiam synowi stąd https://www.kidshits.pl/pl/producer/Violetta/47 (wiadomo, że nie Violettę tylko Tobie już konkret zalinkowałam:P)

Kasiulka oby jak najszybciej udało Ci się do tej poradni dostać! trzymam kciuki

Wikaa co do wagi to ja tak sobie wchodzę na tą wagę co jakies 2 dni i za każdym razem oczy z orbit mi wyłażą... tylko u mnie to przez brak ruchu... przez to spojenie ćwiczenia odłożyłam, niewiele jestem w stanie pochodzić nawet, jem niby normalnie ale wiadomo - nie mają gdzie te kalorie iść... ale obawiam się o wagę na koniec ciąży... w normach się nie utrzymam na bank... :/

wikaa lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry !

Dora no widzisz, że nie wiem kto to Violetta :-D ;-)
    Ja mam wagę ale odkąd padływ niej baterie nie ma komu zmienić :-/ Dowiem się pewnie na wizycie i mam nadzieję, że jakoś jestem w normie.... Nie czuję wielkiego przyrostu ale strach jednak jest, żeby za dużo nie przybrać. ... No cóż okaże się w piątek .... Mnie też zaczyna boleć to spojenie łonowe, najczęściej w nocy jak długo leżę na jednym boku albo po dłuższym spacerku.... Lasuje się już .....

Zaraz zmykam do przedszkola na świąteczne "jajeczko", a potem ze starszym na pogrzeb.

Livia czy Twoja córka tez pisze jutro test szóstoklasisty ?

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • Blue:) Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)

Gratuluję udanych wizyt :) Kasiulka na pewno wszystko będzie dobrze, w ciąży musisz dostać jakiś szybszy termin :)

Karus wybieram się do szpitala w Chorzowie :) a Ty?

Jadę jutro rano na tą glukozę :/ mam nadzieję, że jakoś to przeżyję ;)

Miłego dnia Wszystkim :*

Wojtuś nasz Skarb <3 <3 <3
    ex2b3e5e2fco1er7.png

ckai43r89zfl6iv1.png
  • anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, mam nadzieję że u Was wszystko dobrze. Często się nie odzywam bo zaczęliśmy remont sypialni,bardzo ciężko jest pogodzić remont z leżeniem w łóżku,mam nadzieję że na czwartkowej wizycie wszystko będzie dobrze i że moja szyjka dalej jest taka jaka była a mała nie pcha się na świat. Ja jeszcze glukozy nie robiłam,teraz poproszę o skierowanie jak będę w czwartek u gin. Pochwale się kupiliśmy już wózek, Baby merc zipy Q i jak na razie jestem zachwycona tym wózkiem i już jestem spokojniejsza tym że gdybym musiała już leżeć do końca ciąży w szpitalu to najważniejsze zakupy mam już zrobione.
    A oto nasz nowy mercedes dla Julci:
    475cb72512bf7368med.jpg
    aa2a1fe486e89d05med.jpg

Lena87, Biedroneczka83, wikaa, rex, 1kasiulka1, believe, Konwalia, dora8201, ewela86 lubią tę wiadomość

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 18:33

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny ;)

Dora jeśli chodzi o ból spojenia to będzie tylko gorzej :D
    u Mnie raz jest lepiej a raz tak że w nocy stękam jak stara baba bo nie potrafię się obrócić nie wspominając o wstaniu do wc :)

Ostatnio będąc na wizycie u Gin. podczas ważenia powiedziały Mi że za dużo już przytyłam był to 22 tc i pokazało u Nich że przytyłam 6.200 ..
    Wspomnę tylko że waga u Gin pokazuje za każdym razem 1kg więcej niż Moja ..
    Wczoraj wchodząc na wagę w domu pokazało na plusie 5.600 ..
    Więc nie ma co się sugerować ;)

Nie obżeram się, jem tak jak przed ciążą - czasami zdarzy się że zjem całą czekoladę sama :D ale to sporadycznie ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetaa1607 wrote:
    Witajcie dziewczyny, mam nadzieję że u Was wszystko dobrze. Często się nie odzywam bo zaczęliśmy remont sypialni,bardzo ciężko jest pogodzić remont z leżeniem w łóżku,mam nadzieję że na czwartkowej wizycie wszystko będzie dobrze i że moja szyjka dalej jest taka jaka była a mała nie pcha się na świat. Ja jeszcze glukozy nie robiłam,teraz poproszę o skierowanie jak będę w czwartek u gin. Pochwale się kupiliśmy już wózek, Baby merc zipy Q i jak na razie jestem zachwycona tym wózkiem i już jestem spokojniejsza tym że gdybym musiała już leżeć do końca ciąży w szpitalu to najważniejsze zakupy mam już zrobione.
    A oto nasz nowy mercedes dla Julci:
    475cb72512bf7368med.jpg
    aa2a1fe486e89d05med.jpg

Całkiem niezły ten wózek patrząc wizualnie ;) jak dla Mnie gondolka mogła by być zaokrąglona :D

Trzeba być dobrej nadziei że wszystko będzie już w porządku do końca ciąży :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama bym chciała mieć już wózek w domku, ale mąż twierdzi że mamy jeszcze na to czas :D
    W tym przypadku nie ma racji, bo nigdy nic nie wiadomo kiedy Mnie weźmie i trafię na porodówkę :D

Przyjdzie czerwiec początek lipca wózek będzie stał w sypialni spakowany i oczekiwał na Mojego Małego Cudaka :D

‹‹ 815 816 817 818 819 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ