X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rex ja tez biore tardyferon a tu lekarze mowia ze on taki dobry :/

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka, bo jest dobry. Najlepszy ponoć. Tylko powoduje zaparcia albo biegunki i moze powodowac krwawienia z nosa. U ciężarnych ponoć nie wskazany. Mnie faktycznie brzuch po nim bolał i musiałam robic przerwy co jakis czas..

dxom6iye1ka3dosl.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane :)

Wizytacja przebiegła dobrze chociaż miałam nadzieję że moja gin na nieszczęsne wyniki z testu obciążenia glukozą sama zaproponuje jakąś dietę i to będzie tyle w tym temacie, a dała mi skierowanie do Poradni diabetologicznej i powiedziała że pewnie tam diabetolog da konkrety co do odżywiania i glukometr którym będę musiała kontrolować poziom swojego cukru :( Chciałabym żeby udało mi się załatwić tą wizytację szybko i żeby ta moja cukrzyca ciążowa nie zaszkodziła mojemu dzidziusiowi.. Pisałyście widzę o Tardyferonie - mnie on poprawił wyniki i na szczęście czułam i czuję się po nim dobrze ale lekarka stwierdziła że mam dokończyć jego zażywanie do końca opakowania i skoro wyniki mi się polepszyły to nie będzie konieczności przepisywania ich dalej;) za to dalej mam brać Magne B6 i prenatal ;) Kamilek waży 844 gram i wszystko z nim wporządku <3 na następnej wizycie którą mam 20.04 lekarka powie mi czy będę mogła ćwiczyć w SR. AAA i dostałam skierowanie na badanie HCV i HBs. i to tyle...

Wika- dzięki za trzymanie kciukasów ;)

rex, believe, wikaa, Blue:) lubią tę wiadomość

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez teraz zajadam tardypheron przy Zuzi tez brałam w 3 trym

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• livia30 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zania1313 wrote:
    mamusie,czy wasze córki szaleją może na punkcie Violetty? moja chrzesnica tak ja uwielbia u muszę jej wysłać paczkę do UK ale gdzie znaleźć bluzki,getry?? znalazłam tylko allegro

Moja córka ma 12 lat - nie cierpi Violetty... Może za stara już na to jest :D U nas faza na japońskie kreskówki :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA biorę Actiferol, zaparć nie mam a czy hemoglobina podskoczy albo przynajmniej nie spadnie okaże się 8 kwietnia - robię badania. Ostatnio miałam 11...

Wróciłam właśnie od okulisty - nie ma przeciwwskazań do porodu siłami natury! Ciesze się ogromnie :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rex wrote:
    Radiszka, bo jest dobry. Najlepszy ponoć. Tylko powoduje zaparcia albo biegunki i moze powodowac krwawienia z nosa. U ciężarnych ponoć nie wskazany. Mnie faktycznie brzuch po nim bolał i musiałam robic przerwy co jakis czas..

O widzisz... a ja ostatnio miewam lekkie krwawienia z nosa jak nigdy.

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka, gratuluję wizyty! :)

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

• kate851 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka to oby z cukrzyca było dobrze, specjaliści się Tobą zajmą. Zania byłam w biedrze z mężem, ale przystopowal mnie z tymi pampersami:) kupimy ok czerwca:) nie ma gdzie trzymać teraz w sumie ma rację:)Livia to super:) mi tardyferon nie poprawił wyników, spadła mi hmb po nim:p teraz biorę 3 razy dziennie ascofer, magne b6 i Wit c i raz pregna plus na zmianę z dha. Zobaczymy jak teraz, ostatnia hmb 10,6

• bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja również na tardyferonie jak i w poprzedniej ciąży wg mojej gin najlepszy i najtańszy.. A ale mam po nim problem czasem z wyproznieniem :-/

Kasiulka gratulacje udanej wizyty oj Kamilek to duży chłopak a który to tydzień dokładnie? A co do cukrzycy nic się nie martw idź do diabetologa tam Cię przyjmą poza kolejnościa właściwie OdrazU powinni bo ciężarne mają taki przywilej i ona ci wszystko wytłumaczy ;-)

16udskjogri4r6n4.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bombelek, to jak masz problem to na dwa dni wtedy odstaw (mi nawet jeden wystarczał) i później wrócisz do niego ;)
    Nie wiem jakie tu ceny są, ale tani na pewno bo ja za miesięczną kurację euracza dawałam tylko ;) ale tu w sumie większość leków tania.
    Zmykam spać bo jakaś padnięta jestem.
    Mierzyła mi położna cm wysokość macicy, ale chyba się mało przyłożyła do tego, bo 23 cm jej wyszło, a mała mnie kopie wyżej od 2-3 dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 23:42

dxom6iye1ka3dosl.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania jeszcze nie wiem czy się zdecyduje na ta położną, chociaż słyszałam o niej dużo dobrych rzeczy. Podobno przed porodem zaleca jakieś magiczne mieszanki, po których szybciej i lzej się rodzi m.in. z liści malin. Co do porodówki - może i się spotkamy ;-)
    A co do Violetty to z wiadomych powodów, niestety Ci nie doradze ;-) Nawet nie wiem z jakiej ona jest bajki :-D

Kasiulka fajnie, że wizyta się udała ale nie fajnie, że musisz walczyć z cukrami. ... Trzymam kciuki, by skończyło się tylko na odpowiedniej diecie ...

Rex super, że nowa położna jest konkretniejsza, przynajmniej wiesz na czym stoisz ;-)

Ja w czwartek jadę na badania a w piątek wizytuje.... U mnie hemoglobina była ok. Bardziej boje się wagi ;-)

Do jutra, pa :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 00:28

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry! pogoda nijaka to i samopoczucie nijakie... póki co nie wieje ale dostałam ostrzeżenie że po południu i w nocy będzie ostro...

co do żelaza - biorę actiferol - wg mojego gina najlepiej przyswajalny i bardzo łądnie poprawia wyniki - zobaczymy po moich :P

Rex fajnie, że w tą stronę poszła zmiana położnej a nie w drugą :)

Wikaa Violetta to serial nie bajka :P coś w stylu hannah montana - ale Zania nie ma chyba jednego miejsca gdzie mogłabyś kupić z nią ciuchy - to tak jak spiderman, batman czy inne dla chłopca - często są w h&mie, takko, pepco, 5-10-15, c&a - a w necie to ja czasem zamawiam synowi stąd https://www.kidshits.pl/pl/producer/Violetta/47 (wiadomo, że nie Violettę tylko Tobie już konkret zalinkowałam:P)

Kasiulka oby jak najszybciej udało Ci się do tej poradni dostać! trzymam kciuki

Wikaa co do wagi to ja tak sobie wchodzę na tą wagę co jakies 2 dni i za każdym razem oczy z orbit mi wyłażą... tylko u mnie to przez brak ruchu... przez to spojenie ćwiczenia odłożyłam, niewiele jestem w stanie pochodzić nawet, jem niby normalnie ale wiadomo - nie mają gdzie te kalorie iść... ale obawiam się o wagę na koniec ciąży... w normach się nie utrzymam na bank... :/

wikaa lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry !

Dora no widzisz, że nie wiem kto to Violetta :-D ;-)
    Ja mam wagę ale odkąd padływ niej baterie nie ma komu zmienić :-/ Dowiem się pewnie na wizycie i mam nadzieję, że jakoś jestem w normie.... Nie czuję wielkiego przyrostu ale strach jednak jest, żeby za dużo nie przybrać. ... No cóż okaże się w piątek .... Mnie też zaczyna boleć to spojenie łonowe, najczęściej w nocy jak długo leżę na jednym boku albo po dłuższym spacerku.... Lasuje się już .....

Zaraz zmykam do przedszkola na świąteczne "jajeczko", a potem ze starszym na pogrzeb.

Livia czy Twoja córka tez pisze jutro test szóstoklasisty ?

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • Blue:) Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)

Gratuluję udanych wizyt :) Kasiulka na pewno wszystko będzie dobrze, w ciąży musisz dostać jakiś szybszy termin :)

Karus wybieram się do szpitala w Chorzowie :) a Ty?

Jadę jutro rano na tą glukozę :/ mam nadzieję, że jakoś to przeżyję ;)

Miłego dnia Wszystkim :*

Wojtuś nasz Skarb <3 <3 <3
    ex2b3e5e2fco1er7.png

ckai43r89zfl6iv1.png
  • anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, mam nadzieję że u Was wszystko dobrze. Często się nie odzywam bo zaczęliśmy remont sypialni,bardzo ciężko jest pogodzić remont z leżeniem w łóżku,mam nadzieję że na czwartkowej wizycie wszystko będzie dobrze i że moja szyjka dalej jest taka jaka była a mała nie pcha się na świat. Ja jeszcze glukozy nie robiłam,teraz poproszę o skierowanie jak będę w czwartek u gin. Pochwale się kupiliśmy już wózek, Baby merc zipy Q i jak na razie jestem zachwycona tym wózkiem i już jestem spokojniejsza tym że gdybym musiała już leżeć do końca ciąży w szpitalu to najważniejsze zakupy mam już zrobione.
    A oto nasz nowy mercedes dla Julci:
    475cb72512bf7368med.jpg
    aa2a1fe486e89d05med.jpg

Lena87, Biedroneczka83, wikaa, rex, 1kasiulka1, believe, Konwalia, dora8201, ewela86 lubią tę wiadomość

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 18:33

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny ;)

Dora jeśli chodzi o ból spojenia to będzie tylko gorzej :D
    u Mnie raz jest lepiej a raz tak że w nocy stękam jak stara baba bo nie potrafię się obrócić nie wspominając o wstaniu do wc :)

Ostatnio będąc na wizycie u Gin. podczas ważenia powiedziały Mi że za dużo już przytyłam był to 22 tc i pokazało u Nich że przytyłam 6.200 ..
    Wspomnę tylko że waga u Gin pokazuje za każdym razem 1kg więcej niż Moja ..
    Wczoraj wchodząc na wagę w domu pokazało na plusie 5.600 ..
    Więc nie ma co się sugerować ;)

Nie obżeram się, jem tak jak przed ciążą - czasami zdarzy się że zjem całą czekoladę sama :D ale to sporadycznie ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetaa1607 wrote:
    Witajcie dziewczyny, mam nadzieję że u Was wszystko dobrze. Często się nie odzywam bo zaczęliśmy remont sypialni,bardzo ciężko jest pogodzić remont z leżeniem w łóżku,mam nadzieję że na czwartkowej wizycie wszystko będzie dobrze i że moja szyjka dalej jest taka jaka była a mała nie pcha się na świat. Ja jeszcze glukozy nie robiłam,teraz poproszę o skierowanie jak będę w czwartek u gin. Pochwale się kupiliśmy już wózek, Baby merc zipy Q i jak na razie jestem zachwycona tym wózkiem i już jestem spokojniejsza tym że gdybym musiała już leżeć do końca ciąży w szpitalu to najważniejsze zakupy mam już zrobione.
    A oto nasz nowy mercedes dla Julci:
    475cb72512bf7368med.jpg
    aa2a1fe486e89d05med.jpg

Całkiem niezły ten wózek patrząc wizualnie ;) jak dla Mnie gondolka mogła by być zaokrąglona :D

Trzeba być dobrej nadziei że wszystko będzie już w porządku do końca ciąży :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama bym chciała mieć już wózek w domku, ale mąż twierdzi że mamy jeszcze na to czas :D
    W tym przypadku nie ma racji, bo nigdy nic nie wiadomo kiedy Mnie weźmie i trafię na porodówkę :D

Przyjdzie czerwiec początek lipca wózek będzie stał w sypialni spakowany i oczekiwał na Mojego Małego Cudaka :D

‹‹ 815 816 817 818 819 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ