Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
hejka:)
kate , wika , dora, blue - dzięki wam BARDZOOOO za słowa otuchy
bommbelek - tobie też wielkie dziękidokładnie jestem w 26 tygodniu ciąży
więc też się cieszę że Kamilek tak ładnie rośnie :)co też czuję po intensywności jego kopniaczków
Dziewczyny co do diabetologa wyobraźcie sobie że całe przedpołudnie wydzwaniałam po poradniach i szpitalach żeby zapisać się na wizytę i była massssaaakraaaanie zliczę ilości wykonywanych połączeń i nawet na hasło że jestem w ciąży wielokrotnie słyszałam że może na maj się uda mnie zapisać a najgorsza i zarazem najbzdurniejsza odpowiedź jaką usłyszałam była że na sierpień
Po czym później ku mojej radości udało mi się zapisać na termin 14,04 ALLLEEE powiedziałam sobie że nie odpuszczę i jeszcze podzwonię bo może uda się jeszcze wcześniej iiiii koniec konców udało mi się połączyć z jeszcze jedną poradnią gdzie jak "wyprodukowałam się " kolejny raz jak sprawa wygląda w moim przypadku to przekierowali mnie z rejestracji do gabinetu lekarki i jutro powiedziała że mnie przyjmie JUPIIIIIIIIIIIIIIIIIII nawet nie wiecie jaki kamień z serducha mi spadł ale wcześniej muszę podjechać do lekarza rodzinnego po skierowanie od niego bo z racji tego że gin przyjmuje mnie prywatnie to na jej skierowanie diabetolog nie przyjęłaby mnie na NFZ, ale pytałam już jak przyjmuje mój lekarz rodzinny i będę robić wszystko by się wyrobić
Także czeka mnie jutro zaganiany dzień, ale cieszę się że uda mi się walczyć z ta cukrzycą tak szybko
anetaa - fajną bryką Julcię będziesz wozić
wikaa, Konwalia, dora8201 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, ale i tak każdemu co innego jest potrzebne, co innego życie ułatwi
Ja np jeśli w ogólę kupię przewijak, to raczej do dekoracji :p
Bo przy dużym mieszkaniu to bzika można dostać jakbym na każdą zmianę pieluszki latała do przewijakazmiana pieluszki trwa momencik i zmieniałam w tym pokoju w którym akurat byłam. Nie robiłam z tego półgodzinnej ceremoni.
Ale już np moja koleżanka to przewijak pakowałam nawet jak do rodziców jechała na kilka godzin
Ja to za wygodna jestem na wszelkie pierdółki. A jak bym miała mieć w pokoju tony zbędnego plastiku to w ogóle chora jestemzania1313, kate851 lubią tę wiadomość
-
hej, nadrabiałam Was chyba z 30 min ;p
Jak tam maluszki? U nas ok, na razie życie 'na kartonach' także z wyprawki nic nie kupuję bo i tak nie miałabym gdzie tego położyć.
Kasiulka dobrze że wytrwale walczyłaś o tą wizytę, cukrzycę w ciąży trzeba szybko unormować1kasiulka1 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czytam sobie forum kobiet które już urodziły i też miały zły wynik z testu obciążenia glukozą i odrobinkę się pocieszyłam przed jutrzejszą wizytacją u diabetologa tym że może się okazać że mogę mieć jedynie samą nietolerancję glukozy i wcale nie musi to być cukrzyca a najprawdopodobniej uda się to stwierdzić po stosowaniu wyznaczonej dla mnie przez lekarza diety i częstym pomiarem cukru
więc zobaczymy jak to będzie staram się być dobrej myśli
Buziaki -
nick nieaktualny
-
Kasiulka ale mnie rozbawilas tym terminem na sierpień
Uwielbiam ten nasz NFZ i jego limity
Tak jak juz pisałam - trzymam kciuki żebyś dietą wyrównana glikemie !
Rex mi przewijak przydawał się do przewijania ale głównie do wietrzenia młodego. Jak mu się zrobiło odparzenie to bezpieczniej dla mojej kanapy było położenie go na nim....1kasiulka1 lubi tę wiadomość
-
cześć dziewczyny
Aneta, super wózek!
Zania, widzę, że remonty pełną parą. Pokaż koniecznie efekt końcowy, bo też wstępnie planuję szaro - różowy pokoik
Kasiulka, fajnie, że koniec końców udało się dostać na jutro do lekarza!1kasiulka1 lubi tę wiadomość
-
zania - dzięki;) też staram się być dobrej myśli żeby siebie i Kamilka nie stresować
Fajnie że twoja córcia taka żwawa , też bardzo lubię czuć jak mój synuś buszuje w brzuszku bo to jednak działa uspokajająco pod tym względem że wiem że ma się dobrze
wika - też jak usłyszałam ten sierpniowy termin to ironicznie dalej przebiegła moja rozmowa z Panią rejestratorką ale wiesz jest taka znieczulica że po tej pani chyba "wszystko spływa"-takie odniosłam wrażenie, bo ludzie to tylko kolejne "numerki" które ona zapisuje w swoim kalendarzu... ale najważniejsze że udało się zapisać gdzie indziej i na jutrodzięki za trzymanie kciuków , jak możesz to potrzymaj jeszcze za mnie i moje jutrzejsze wizytacje
wikaa lubi tę wiadomość
-
Dobrze,że mam Was i mam się gdzie dopytać..inaczej bym zwariowała...
L4 rzuca mi się na głowę totalnie - właśnie wpadł mi do głowy genialny pomysł,że może jednak wózek który wybrałam Bebetto Silvia kolor granatowy http://olx.pl/oferta/wozek-wielofunkcyjny-bebetto-silvia-2w1-CID88-ID91qVd.html#570483f475 NIE BĘDZIE pasował do DZIEWCZYNKI??? Ja absolutnie nie jestem za tym,żeby dziewczynki ubierać jedynie w różowe... Co wy na to? Pytanie banalne...i może głupie...ale jednak siedzi mi w głowie;/ -
1kasiulka1 wrote:wika - też jak usłyszałam ten sierpniowy termin to ironicznie dalej przebiegła moja rozmowa z Panią rejestratorką ale wiesz jest taka znieczulica że po tej pani chyba "wszystko spływa"-takie odniosłam wrażenie, bo ludzie to tylko kolejne "numerki" które ona zapisuje w swoim kalendarzu... ale najważniejsze że udało się zapisać gdzie indziej i na jutro
dzięki za trzymanie kciuków , jak możesz to potrzymaj jeszcze za mnie i moje jutrzejsze wizytacje
Kasiulka jasne ! Mówisz i masz !Będzie dobrze
Zania dla ludzi odcienie niebieskiego i granatu kojarzą się głównie .... z chłopcem !Wózek wygląda super, kolorystyczne też. ... i to od Ciebie zależy jaki wybierzesz i jaki Tobie się podoba
Jeśli zaś chodzi o mnie - wybrałabym inny kolor dla dziewczynki
Dziewczyny ależ mam stresa..... Mój pierworodny pisze dzisiaj egzaminy szóstoklasisty. .. Idę z nim niedługo do szkoły, bo zgłosiłam się do pomocy (czytaj - kanapek).... Mam nadzieję, że będzie ok.
Miłego dnia, choć pogoda skutecznie psuje nastroje. ... -
Dzień dobry:) ja dziś od 6 na nogach, jakoś spać już nie mogłam, głód mnie obudził i już wcinam śniadanko,bo malutka się upomina:) patrzę za okno i nie chce się nawet wyjść po zakupy spożywcze, brrr.
Zania ja chyba nic nie poradzę, bo ja z mężem uwielbiamy granat, aż się śmiejemy z tego, bo mamy mnóstwo rzeczy z ubrań,butów w tym kolorze i na wózek też patrzę na granat,beż, late:) te kolorki:) ja nie kupię różowego wózka, wolę np. pościel w łóżeczku taką ale wózek nie:) to kwestia gustu, co się komu podoba:) dla jednych ten kolor będzie ok dla dziewczynki dla innych zupełnie nie:) mnie się podoba:) -
Witam sie i ja w ten bardzo wietrzny poranek. Pogoda straszna a dziś moja mama przyjeżdża do mnie myć okna
Może sie rozpogodzi...
Jestem po badaniu z glukoza (nie było to takie straszne jak myślałam) i wizycie u gina. Mimo moich twardnien brzucha szyjka jest długa i zamknięta. Jupi. Dzidziuś tez ma sie dobrze. Wyniki poza hemoglobina mam ok. Dostałam nowe żelazo - poprzednio brałam hemofer i prawdopodobnie moj organizm zaczął sie już do niego przyzwyczajać. Na anemię leczyłam sie już przed ciąża. Co najważniejsze lekarz po wywiadzie zaproponował zwolnienie i powiedział, żebym sie nie nastawiała na powrót do niej. Wczoraj byłam w pracy, przekazałam swoje obowiązki, zabrałam manatki i od dzisiaj odpoczywam i zaczynam załatwiać dzidziusiowi wyprawkę. Piękny czas, dziewczyny. Dobrze trafilysmy w porę roku, oby tylko wiosna była ładna.
Moja Lilcia tez bardzo lubi słodki smak. Po glukozie niesamowicie w brzuchu wariowała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 07:33
dora8201, wikaa, rex, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość
-
dzień dobry! o bożenko ale żeście się wczoraj rozgadały??
podoba mi się to bardzo
widać, że pogoda kiepska to wszystkie w domu siedzą
idę nadrobić co tam się podziało wczoraj
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif