X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 18:33

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka:)

kate , wika , dora, blue - dzięki wam BARDZOOOO za słowa otuchy :)

bommbelek - tobie też wielkie dzięki :) dokładnie jestem w 26 tygodniu ciąży ;) więc też się cieszę że Kamilek tak ładnie rośnie :)co też czuję po intensywności jego kopniaczków :)
    Dziewczyny co do diabetologa wyobraźcie sobie że całe przedpołudnie wydzwaniałam po poradniach i szpitalach żeby zapisać się na wizytę i była massssaaakraaaa :/ nie zliczę ilości wykonywanych połączeń i nawet na hasło że jestem w ciąży wielokrotnie słyszałam że może na maj się uda mnie zapisać a najgorsza i zarazem najbzdurniejsza odpowiedź jaką usłyszałam była że na sierpień:/ Po czym później ku mojej radości udało mi się zapisać na termin 14,04 ALLLEEE powiedziałam sobie że nie odpuszczę i jeszcze podzwonię bo może uda się jeszcze wcześniej iiiii koniec konców udało mi się połączyć z jeszcze jedną poradnią gdzie jak "wyprodukowałam się " kolejny raz jak sprawa wygląda w moim przypadku to przekierowali mnie z rejestracji do gabinetu lekarki i jutro powiedziała że mnie przyjmie JUPIIIIIIIIIIIIIIIIIII nawet nie wiecie jaki kamień z serducha mi spadł ale wcześniej muszę podjechać do lekarza rodzinnego po skierowanie od niego bo z racji tego że gin przyjmuje mnie prywatnie to na jej skierowanie diabetolog nie przyjęłaby mnie na NFZ, ale pytałam już jak przyjmuje mój lekarz rodzinny i będę robić wszystko by się wyrobić;) Także czeka mnie jutro zaganiany dzień, ale cieszę się że uda mi się walczyć z ta cukrzycą tak szybko :)

anetaa - fajną bryką Julcię będziesz wozić ;)

wikaa, Konwalia, dora8201 lubią tę wiadomość

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale i tak każdemu co innego jest potrzebne, co innego życie ułatwi ;)
    Ja np jeśli w ogólę kupię przewijak, to raczej do dekoracji :p
    Bo przy dużym mieszkaniu to bzika można dostać jakbym na każdą zmianę pieluszki latała do przewijaka ;) zmiana pieluszki trwa momencik i zmieniałam w tym pokoju w którym akurat byłam. Nie robiłam z tego półgodzinnej ceremoni.
    Ale już np moja koleżanka to przewijak pakowałam nawet jak do rodziców jechała na kilka godzin ;)
    Ja to za wygodna jestem na wszelkie pierdółki. A jak bym miała mieć w pokoju tony zbędnego plastiku to w ogóle chora jestem ;)

zania1313, kate851 lubią tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka, super, ze się udało! A swoją drogą masakra z tymi terminami...
    Ja dzisiaj byłam umówić się na ostatnią wizytę u gina ;)

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka super,że jutro Ciebie przyjmie! ehh na sierpień proponowali, no nieźle niektórzy mają w głowie..ale tak jest w Polsce dostać się na NFZ graniczy z cudem, dobrze,że udało się Tobie:) trzymam kciuki!:)

• kate851 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś w domku siedzę od południa, bo pada i brzydko, przeglądam sobie rzeczy na allegro:) na 19 jedziemy na spotkanie organizacyjne do szkoły rodzenia,ale ten czas leci:) Któraś z Was chodzi do sr?

zania1313 lubi tę wiadomość

• 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate - ja dopiero się zapisałam na sr i pierwsze zajęcia mam 25.04 ;)

bnl7obo.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, nadrabiałam Was chyba z 30 min ;p
    Jak tam maluszki? U nas ok, na razie życie 'na kartonach' także z wyprawki nic nie kupuję bo i tak nie miałabym gdzie tego położyć.
    Kasiulka dobrze że wytrwale walczyłaś o tą wizytę, cukrzycę w ciąży trzeba szybko unormować :)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czytam sobie forum kobiet które już urodziły i też miały zły wynik z testu obciążenia glukozą i odrobinkę się pocieszyłam przed jutrzejszą wizytacją u diabetologa tym że może się okazać że mogę mieć jedynie samą nietolerancję glukozy i wcale nie musi to być cukrzyca a najprawdopodobniej uda się to stwierdzić po stosowaniu wyznaczonej dla mnie przez lekarza diety i częstym pomiarem cukru ;) więc zobaczymy jak to będzie staram się być dobrej myśli ;)

Buziaki ;)

bnl7obo.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka na pewni będzie dobrze!

moja mała id wczoraj jest tak ruchliwa ze aż brzuch podskakuje,ciężko uwierzyć że łożysko mam na przedniej ścianie. w czawartek się dowiemy,bo może już jest na tylnej

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żania czyli kolorowo masz ;)

U Mnie sypialnia jest czerwono brązowa, salon szaro zielony :D

Jeszcze troszkę się zastanowić muszę nad tą zmianą w sypialni ...

• wikaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka ale mnie rozbawilas tym terminem na sierpień :-D Uwielbiam ten nasz NFZ i jego limity :-)
    Tak jak juz pisałam - trzymam kciuki żebyś dietą wyrównana glikemie !

Rex mi przewijak przydawał się do przewijania ale głównie do wietrzenia młodego. Jak mu się zrobiło odparzenie to bezpieczniej dla mojej kanapy było położenie go na nim.... ;-)

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • believe Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :)

Aneta, super wózek!

Zania, widzę, że remonty pełną parą. Pokaż koniecznie efekt końcowy, bo też wstępnie planuję szaro - różowy pokoik :)

Kasiulka, fajnie, że koniec końców udało się dostać na jutro do lekarza!

• 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zania - dzięki;) też staram się być dobrej myśli żeby siebie i Kamilka nie stresować :) Fajnie że twoja córcia taka żwawa , też bardzo lubię czuć jak mój synuś buszuje w brzuszku bo to jednak działa uspokajająco pod tym względem że wiem że ma się dobrze :)

wika - też jak usłyszałam ten sierpniowy termin to ironicznie dalej przebiegła moja rozmowa z Panią rejestratorką ale wiesz jest taka znieczulica że po tej pani chyba "wszystko spływa"-takie odniosłam wrażenie, bo ludzie to tylko kolejne "numerki" które ona zapisuje w swoim kalendarzu... ale najważniejsze że udało się zapisać gdzie indziej i na jutro :) dzięki za trzymanie kciuków , jak możesz to potrzymaj jeszcze za mnie i moje jutrzejsze wizytacje ;)

wikaa lubi tę wiadomość

bnl7obo.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze,że mam Was i mam się gdzie dopytać..inaczej bym zwariowała...
    L4 rzuca mi się na głowę totalnie - właśnie wpadł mi do głowy genialny pomysł,że może jednak wózek który wybrałam Bebetto Silvia kolor granatowy http://olx.pl/oferta/wozek-wielofunkcyjny-bebetto-silvia-2w1-CID88-ID91qVd.html#570483f475 NIE BĘDZIE pasował do DZIEWCZYNKI??? Ja absolutnie nie jestem za tym,żeby dziewczynki ubierać jedynie w różowe... Co wy na to? Pytanie banalne...i może głupie...ale jednak siedzi mi w głowie;/

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kasiulka1 wrote:
    wika - też jak usłyszałam ten sierpniowy termin to ironicznie dalej przebiegła moja rozmowa z Panią rejestratorką ale wiesz jest taka znieczulica że po tej pani chyba "wszystko spływa"-takie odniosłam wrażenie, bo ludzie to tylko kolejne "numerki" które ona zapisuje w swoim kalendarzu... ale najważniejsze że udało się zapisać gdzie indziej i na jutro :) dzięki za trzymanie kciuków , jak możesz to potrzymaj jeszcze za mnie i moje jutrzejsze wizytacje ;)

Kasiulka jasne ! Mówisz i masz ! ;-) Będzie dobrze :-)

Zania dla ludzi odcienie niebieskiego i granatu kojarzą się głównie .... z chłopcem ! :-( Wózek wygląda super, kolorystyczne też. ... i to od Ciebie zależy jaki wybierzesz i jaki Tobie się podoba :-) Jeśli zaś chodzi o mnie - wybrałabym inny kolor dla dziewczynki ;-)

Dziewczyny ależ mam stresa..... Mój pierworodny pisze dzisiaj egzaminy szóstoklasisty. .. Idę z nim niedługo do szkoły, bo zgłosiłam się do pomocy (czytaj - kanapek ;-) ).... Mam nadzieję, że będzie ok.

Miłego dnia, choć pogoda skutecznie psuje nastroje. ... ;-)

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:) ja dziś od 6 na nogach, jakoś spać już nie mogłam, głód mnie obudził i już wcinam śniadanko,bo malutka się upomina:) patrzę za okno i nie chce się nawet wyjść po zakupy spożywcze, brrr.
    Zania ja chyba nic nie poradzę, bo ja z mężem uwielbiamy granat, aż się śmiejemy z tego, bo mamy mnóstwo rzeczy z ubrań,butów w tym kolorze i na wózek też patrzę na granat,beż, late:) te kolorki:) ja nie kupię różowego wózka, wolę np. pościel w łóżeczku taką ale wózek nie:) to kwestia gustu, co się komu podoba:) dla jednych ten kolor będzie ok dla dziewczynki dla innych zupełnie nie:) mnie się podoba:)

• kate851 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikaa powodzenia dla syna:)

wikaa lubi tę wiadomość

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja w ten bardzo wietrzny poranek. Pogoda straszna a dziś moja mama przyjeżdża do mnie myć okna :/ Może sie rozpogodzi...

Jestem po badaniu z glukoza (nie było to takie straszne jak myślałam) i wizycie u gina. Mimo moich twardnien brzucha szyjka jest długa i zamknięta. Jupi. Dzidziuś tez ma sie dobrze. Wyniki poza hemoglobina mam ok. Dostałam nowe żelazo - poprzednio brałam hemofer i prawdopodobnie moj organizm zaczął sie już do niego przyzwyczajać. Na anemię leczyłam sie już przed ciąża. Co najważniejsze lekarz po wywiadzie zaproponował zwolnienie i powiedział, żebym sie nie nastawiała na powrót do niej. Wczoraj byłam w pracy, przekazałam swoje obowiązki, zabrałam manatki i od dzisiaj odpoczywam i zaczynam załatwiać dzidziusiowi wyprawkę. Piękny czas, dziewczyny. Dobrze trafilysmy w porę roku, oby tylko wiosna była ładna.

Moja Lilcia tez bardzo lubi słodki smak. Po glukozie niesamowicie w brzuchu wariowała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 07:33

dora8201, wikaa, rex, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry! o bożenko ale żeście się wczoraj rozgadały?? :) podoba mi się to bardzo :) widać, że pogoda kiepska to wszystkie w domu siedzą :) idę nadrobić co tam się podziało wczoraj :)

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
‹‹ 817 818 819 820 821 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ