Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Lena87 wrote:Cześć Dziewczyny
Dora jeśli chodzi o ból spojenia to będzie tylko gorzej
u Mnie raz jest lepiej a raz tak że w nocy stękam jak stara baba bo nie potrafię się obrócić nie wspominając o wstaniu do wc
to wiem niestety, zwłaszcza, że mi nie tyle się rozchodzi dopiero co się już rozeszło... teraz pytanie na ile będzie do porodu... ale czuję, że jest coraz gorzej... już wiem, że jak muszę iść na pieszo po syna do przedszkola to musze w domu odpuścić w zasadzie wszystko (poza odkurzeniem - mam długowłosego sierściucha i nie da rady nie odkurzyć przynajmniej raz dziennie) i ewentualnie wypakowanei zmywary - ale to robię z synem więc łatwiej. Jak jadę autem po niego albo dziadek go odbiera to mogę nawet na zakupy iść... o i to tak... w poniedziałek byłam u mamy a mieszkają na 4 piętrze i schody mnie zabiły.... po powrocie do domu nie byłam w stanie ruszyć nogą...
co do wagi.... ja mam jakieś 7kg na plusie... to co u mnie z jedzeniem się zmieniło to jak pracowałam to nie jadałam śniadań, o 15 był mój pierwszy posiłek najczęściej, czasem dopiero ok 18 - teraz wiem, że muszę rozbić to na kilka posiłków - ale jem na raz dużo mniejsze porcje - ogolnie spisywałam sobie kilka dni z ważeniem i liczeniem kcal to 1500-1700 max mi wychodziło... więc nie jakoś dużo ale moje zaparcia i tendencja do zatrzymywania wody w org robi swoje.... no trudno... po synu zrzuciłam to co z ciąży i po ciąży przyszło (prawie 25kg) więc i teraz dam radę
z wyprawki? co ja mam z wyprawki?? poza ciuszkami (tylko w sumie bez bodziaków i pajaców i innymi najpotrzebniejszymi na samym początku rzeczami), wózkiem, fotelikiem i mebelkami z łóżeczkiem nie mam nic... ale zaczynam już myśleć o tym... teraz póki co wstrzymuje się jeszcze bo ta nieszczęsna komunia, prezent, sukienka dla mnie, spodnie dla M, buty dla nas wszystkich - zobaczę ile mnie to będzie kosztowało... ale jak pomyślę ile bym miała za to dla Luśki to mnie głowa boli... no ale wanienkę mam wybraną tylko zapłacić, nianię też, przewijak się orientowałam, smoczki, butelki itp mam wybrane też tylko kupić, ochraniacz i prześcieradełko mam w ulubionych na allegro, muszę wybrać materac, kosmetyki to dopiero w czerwcu kupię a pieluchy musze zorientować się ile kosztują na codzień i polować na jakąś fajną promo
wanienkę będę miała anatomiczną więc tak jakby z wbudowanym fotelikiem - miałam przy synu to nam się bardzo sprawdziłopo prostu w każdej chwili można mieć 2 ręce wolne bo dziecko sobie leży samo
kasiulka matko boska a wiesz, że ja wczoraj tak sobie myślałam, że jakby mi wyszło coś nie tak z glukozą a u nas jest jedna poradnia diabetologiczna to pewnie bym dostała termin an sierpień! dobrze, że udało się wbić na dziś!
Zania granatowy jest jak najbardziej uniewrsalnym kolorembędze pasował
) a poza tym granatowy będzie Ci potem łatwiej ewentualnie sprzedać niż różowy
Wikaa trzymam kciuki za synaale wiesz, ja zawsze tłumaczę rodzicó i dzieciakom że test 6-klasisty to jest test dla nauczycieli a nie dzieci! zwłaszcza jak ja pracuje na terenach wiejskich gdzie jest jedno gimnazjum po jednej podstawówce - i czy ktoś ma 100% czy 0% i tak do tego samego gimnazjum idzie ;P nie ma się co stresować
konwalia super, że zaczęłaś słodkie lenistwodosłownie
wikaa, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny ..
Żania wózek świetny i ja w ogóle nie kierowała bym się kolorystyką i tym co kto powieKolor neutralny dla obojga płci
A zawsze wychodząc na spacerek możesz włożyć różowy kocyk do środka bądź córeczkę ubrać tak aby odznaczała się płeć
Dora, niestety jest to uciążliwe i strasznie męczące ..
Trzeba etapami wszystko robić, aby nie bolało zbyt mocno
W ostatnim czasie nie zwracam nawet na to uwagi bo od 3 tygodni jestem non stop w trasie, na nogach ..
Sytuacja Mnie zmusza do takiego funkcjonowaniaale trzeba sobie radzić ..
Wanienka anatomiczna ? przyznam szczerze że pierwszy raz o takim czymś słyszę ..
-
a może Wy mi pomożecie - ostatnio w Pani Gadżet, mignęło mi w "nasz nowy dom" i kilku innych programach z lokowanymi produktami pokazywali środki czystości - do podłóg, łazienek, kuchni itp w takich niedużych ładnych buteleczkach, perfumowane... nie wiem czy którejś obiło się o oczy... szukam nazwy tych produktów bo chciałam je wypróbować no ale bez nazwy nie jestem w stanie znaleźć w necie... kojarzycie??
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
nick nieaktualny
-
Hej mamusie
przybyłam z dobrą wieściąmoja beta 144
pierwszy cykl po poronieniu szczęśliwy
bommbelek89, Biedroneczka83, Sandra94w, livia30, wikaa, jenny88, radiszka, Sabela, pepitka, rex, usia89, dora8201, mala latynoska, Ivettka, katepr, cati, MarliOne, Lena87, joka789, amarranta, Konwalia, 1kasiulka1, ewela86, gigsa, Sylwia87, believe lubią tę wiadomość
-
kierzynka wrote:Hej mamusie
przybyłam z dobrą wieściąmoja beta 144
pierwszy cykl po poronieniu szczęśliwy
i trzymam mocno kciuki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 15:28
kierzynka lubi tę wiadomość
--
Mateusz23.08.2018 [*] 9t+4d
-
My juz po egzaminie w domciu
Na początek jednak ślę gratulacje dla Kierzynki - super, ciesze się i życzę dużo radości w grudniuChwal się na bieżąco co u Ciebie i Maleństwa
Kate, Dora dzięki za kciuki - na pewno pomogły, choć wyniki w maju.
Dora - pewnie, że egzamin klas 6 to raczej inf. zwrotna dla nauczycieli, bo nie zdać się go nie da.... Ale jeśli rejonowe gimnazjum jest najgorsze w rankingach, to wynik egzaminu jest przepustką do pozarejonowego. ... A konkurencja nie śpi, jak to mówiąAle z tego co sprawdziliśmy w necie jest ok. jak nie super. Ale ciiiii. .... Żeby nie zapeszyć. ....
Lecę do przedszkola, póki nie pada !kierzynka, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość
-
Kierzynko, gratulacje po raz kolejny :* jesteś mega dzielna kobitka i smutne chwile będą Ci nagrodzone, tym razem wszystko skończy sie szczęśliwie, nie moze być inaczej! Spokojnej ciąży Ci życzę kochana :* :*
kierzynka lubi tę wiadomość