X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Cześć Dziewczyny ;)

Dora jeśli chodzi o ból spojenia to będzie tylko gorzej :D
    u Mnie raz jest lepiej a raz tak że w nocy stękam jak stara baba bo nie potrafię się obrócić nie wspominając o wstaniu do wc :)

to wiem niestety, zwłaszcza, że mi nie tyle się rozchodzi dopiero co się już rozeszło... teraz pytanie na ile będzie do porodu... ale czuję, że jest coraz gorzej... już wiem, że jak muszę iść na pieszo po syna do przedszkola to musze w domu odpuścić w zasadzie wszystko (poza odkurzeniem - mam długowłosego sierściucha i nie da rady nie odkurzyć przynajmniej raz dziennie) i ewentualnie wypakowanei zmywary - ale to robię z synem więc łatwiej. Jak jadę autem po niego albo dziadek go odbiera to mogę nawet na zakupy iść... o i to tak... w poniedziałek byłam u mamy a mieszkają na 4 piętrze i schody mnie zabiły.... po powrocie do domu nie byłam w stanie ruszyć nogą...

co do wagi.... ja mam jakieś 7kg na plusie... to co u mnie z jedzeniem się zmieniło to jak pracowałam to nie jadałam śniadań, o 15 był mój pierwszy posiłek najczęściej, czasem dopiero ok 18 - teraz wiem, że muszę rozbić to na kilka posiłków - ale jem na raz dużo mniejsze porcje - ogolnie spisywałam sobie kilka dni z ważeniem i liczeniem kcal to 1500-1700 max mi wychodziło... więc nie jakoś dużo ale moje zaparcia i tendencja do zatrzymywania wody w org robi swoje.... no trudno... po synu zrzuciłam to co z ciąży i po ciąży przyszło (prawie 25kg) więc i teraz dam radę ;)

z wyprawki? co ja mam z wyprawki?? poza ciuszkami (tylko w sumie bez bodziaków i pajaców i innymi najpotrzebniejszymi na samym początku rzeczami), wózkiem, fotelikiem i mebelkami z łóżeczkiem nie mam nic... ale zaczynam już myśleć o tym... teraz póki co wstrzymuje się jeszcze bo ta nieszczęsna komunia, prezent, sukienka dla mnie, spodnie dla M, buty dla nas wszystkich - zobaczę ile mnie to będzie kosztowało... ale jak pomyślę ile bym miała za to dla Luśki to mnie głowa boli... no ale wanienkę mam wybraną tylko zapłacić, nianię też, przewijak się orientowałam, smoczki, butelki itp mam wybrane też tylko kupić, ochraniacz i prześcieradełko mam w ulubionych na allegro, muszę wybrać materac, kosmetyki to dopiero w czerwcu kupię a pieluchy musze zorientować się ile kosztują na codzień i polować na jakąś fajną promo :)

wanienkę będę miała anatomiczną więc tak jakby z wbudowanym fotelikiem - miałam przy synu to nam się bardzo sprawdziło :) po prostu w każdej chwili można mieć 2 ręce wolne bo dziecko sobie leży samo

kasiulka matko boska a wiesz, że ja wczoraj tak sobie myślałam, że jakby mi wyszło coś nie tak z glukozą a u nas jest jedna poradnia diabetologiczna to pewnie bym dostała termin an sierpień! dobrze, że udało się wbić na dziś!

Zania granatowy jest jak najbardziej uniewrsalnym kolorem :) będze pasował :)) a poza tym granatowy będzie Ci potem łatwiej ewentualnie sprzedać niż różowy :)

Wikaa trzymam kciuki za syna :) ale wiesz, ja zawsze tłumaczę rodzicó i dzieciakom że test 6-klasisty to jest test dla nauczycieli a nie dzieci! zwłaszcza jak ja pracuje na terenach wiejskich gdzie jest jedno gimnazjum po jednej podstawówce - i czy ktoś ma 100% czy 0% i tak do tego samego gimnazjum idzie ;P nie ma się co stresować :)

konwalia super, że zaczęłaś słodkie lenistwo :) dosłownie :P

wikaa, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny ..

Żania wózek świetny i ja w ogóle nie kierowała bym się kolorystyką i tym co kto powie ;) Kolor neutralny dla obojga płci ;)
    A zawsze wychodząc na spacerek możesz włożyć różowy kocyk do środka bądź córeczkę ubrać tak aby odznaczała się płeć ;)

Dora, niestety jest to uciążliwe i strasznie męczące ..
    Trzeba etapami wszystko robić, aby nie bolało zbyt mocno :/

W ostatnim czasie nie zwracam nawet na to uwagi bo od 3 tygodni jestem non stop w trasie, na nogach ..
    Sytuacja Mnie zmusza do takiego funkcjonowania ;) ale trzeba sobie radzić ..

Wanienka anatomiczna ? przyznam szczerze że pierwszy raz o takim czymś słyszę ..

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena anatomiczna to taka cam-baby-bagno-w%C5%82oska-wanienka-anatomiczna-z-prysznicem.jpg

Lena87, Konwalia lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a może Wy mi pomożecie - ostatnio w Pani Gadżet, mignęło mi w "nasz nowy dom" i kilku innych programach z lokowanymi produktami pokazywali środki czystości - do podłóg, łazienek, kuchni itp w takich niedużych ładnych buteleczkach, perfumowane... nie wiem czy którejś obiło się o oczy... szukam nazwy tych produktów bo chciałam je wypróbować no ale bez nazwy nie jestem w stanie znaleźć w necie... kojarzycie??

zpbnio4p92q84lda.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora tez wlaśnie myślałam o takiej wanience:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezły pomysł z tą wanienką, cenowo wychodzą podobnie jeśli zakupi się wanienkę i fotelik osobno ..

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nam się naprawdę sprawdziła :) i dzięki niej mam mnóstwo cudnych zdjęć w kąpieli Młodego

Lena87 lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora a masz jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę do wanienki? Szukam na allegro i znalazłam tylko taką póki co:
    http://allegro.pl/wanna-wanienka-anatomiczna-komfort-tega-i5177900037.html

• katepr Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Dora Panią gadżet znajdziesz w tvn player na necie odcinki są wszystkie :)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie ;)
    przybyłam z dobrą wieścią ;) moja beta 144 ;) pierwszy cykl po poronieniu szczęśliwy ;)

bommbelek89, Biedroneczka83, Sandra94w, livia30, wikaa, jenny88, radiszka, Sabela, pepitka, rex, usia89, dora8201, mala latynoska, Ivettka, katepr, cati, MarliOne, Lena87, joka789, amarranta, Konwalia, 1kasiulka1, ewela86, gigsa, Sylwia87, believe lubią tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kierzynka Gratulacje!!! Wiedziałam że niebawem tu wrócisz!!! Ale tak szybko oj!!!gratulacje!!! Trzymajcie się zdrowo z fasolina :-D p.s na kiedy termin?

kierzynka lubi tę wiadomość

16udskjogri4r6n4.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wow Kierzynka:) rewelacja:) ściskam mocno kciuki,żeby wszystko było dobrze:) super,że od razu się udało:))) To jeszcze na grudzień się załapiesz?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 14:33

• kierzynka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z terminu @ wychodzi 10 grudnia ;) trzymajcie kciuki Wy i Wasze Maleństwa żeby tym razem nic się złgo nie stało ;)

jenny88, Ivettka, bommbelek89, ewela86 lubią tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kierzynka!!! jak się cieszę :)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kierzynka wrote:
    Hej mamusie ;)
    przybyłam z dobrą wieścią ;) moja beta 144 ;) pierwszy cykl po poronieniu szczęśliwy ;)
    Jeszcze raz gratuluję !! :) i trzymam mocno kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 15:28

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po egzaminie w domciu ;-)

Na początek jednak ślę gratulacje dla Kierzynki - super, ciesze się i życzę dużo radości w grudniu ;-) Chwal się na bieżąco co u Ciebie i Maleństwa :-D

Kate, Dora dzięki za kciuki - na pewno pomogły, choć wyniki w maju.
    Dora - pewnie, że egzamin klas 6 to raczej inf. zwrotna dla nauczycieli, bo nie zdać się go nie da.... Ale jeśli rejonowe gimnazjum jest najgorsze w rankingach, to wynik egzaminu jest przepustką do pozarejonowego. ... A konkurencja nie śpi, jak to mówią ;-) Ale z tego co sprawdziliśmy w necie jest ok. jak nie super. Ale ciiiii. .... Żeby nie zapeszyć. .... :-)

Lecę do przedszkola, póki nie pada !

kierzynka, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora podziel sie prosze swoimi linkami do allegro gdzie kupujesz ochraniacze i posciel do lozeczka i ta wanienke :)

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora -ja również chętnie zobaczę link

kierzynko- gratulacje!!! oby Tym razem sie wszystko dobrze ułożyło:-)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kierzynko Gratuluję! Niech Ci dzidziuś zdrowo rośnie i się rozwija! Dbaj o siebie i Maleństwo.

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kierzynko, gratulacje po raz kolejny :* jesteś mega dzielna kobitka i smutne chwile będą Ci nagrodzone, tym razem wszystko skończy sie szczęśliwie, nie moze być inaczej! Spokojnej ciąży Ci życzę kochana :* :*

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
‹‹ 818 819 820 821 822 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ