X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • rex Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Kierzynka, wielkie, wielkie gratki!!! Wszystkiego dobrego na kolejne miesiące :)
    Świetna wiadomość :)

Ja wczoraj powiedziałam synowi, że będzie bratem :P
    Teraz czas na resztę rodzinki ;) brzuszek już prawie zawsze widać ;)

kierzynka lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam wieczorową porą.... zdecydowałam, że jutro idę na tą glukozę... wyniki na środę potrzebuję ale w sumie zrobię i będzie za mną...

Kierzynka o jaaa ależ się cieszę!! gratuluję i mocno zaciskam wszystkie kciuki jakie aktualnie posiadam (czyli 4 plus kolejne 4 u stóp choć to paluchy nie kciuki :P)

Kate ja kupuję wanienkę Onda, ok baby ze stelażem nawannowym - kiedyś już pisałam, że to z lenistwa, wygody i mozliwości łazienki ;) kilku sprzedawców ma te zestawy, jeszcze nie prześwietlałam ich :) więc konkretnego mie podam ale to taki zestaw (sprzedawca pierwszy z listy allegro)
    http://allegro.pl/ok-baby-wanienka-onda-evolution-stelaz-uchwyt-i4920018651.html

ochraniacze i prześcieradełka wezmę w takim samym wzorze i pewnie ze 2-3 komplety zrobię, żeby to uprać, wyschło na spokojnie... podobają mi się wzory z sówkami, w grochy i zygzaki :) a wezmę od tego sprzedawcy
    http://allegro.pl/przescieradelka-we-wzorach-poscieli-120x60-cm-i5206048078.html ,
    ochraniacze http://allegro.pl/ochraniacz-do-lozeczka-30x180cm-wiele-wzorow-i5193939555.html - tylko myślę jeszcze czy wziąć krótszy czy dłuższy...
    ten sprzedawca ma do kompletu jeszcze pościel do tego ale ja pościeli nie kupuję bo z Młodym poduszkę i kołdrę zaczęliśmy używać dopiero jak przeszedł do dużego łóżka...

Wikaa to trzymam kciuki za bardzo dobre wyniki!! a z tym gim to własnie pisałam, że to jak i tak jest jedno... wiadomo jak jest możliwość wyboru to im lepszy wynik tym większa szansa.... mam nadzieję, że mój syn się będzie dobrze uczył (we wrześniu 1 klasę zaczyna) bo nasze rejonowe gimnazjum jest najlepsze w mieście... żebym nie musiała mu szukać słabszego :P

Katepr już znalazłam :) dzięki :)

Rex i jak syn zareagował?? mnie mój dziś zabił - leci w tle w tv jakiś serial jakiś i tam aresztowali chłopaka za "uwiedzenie nieletniej" więc ten oczywiście pyta co to znaczy... no to mówię zgodnie z prawdą, że aresztowali go za uprawiane seksu z osobą, która jest na to za młoda...yhy.... 5 min ciszy i pytanie "a od ilu lat można uprawiać seks?" więc mu mówię, że prawnie od 16 roku życia....a ten "to mam jeszcze 10 lat"!!!!!!!!!!!!!!!!n już się boję... a córkę upilnować będzie jeszcze gorzej :P

a w ogóle dziś myślałam pół dnia jaki numer wywinąć z okazji prima aprilis... no ale przychodziły mi do głowy albo takie co to tylko przykrość sprawią albo nieśmiesznie więc z koleżankami wymyśliłyśmy i na fb napisałam, rozbawiona, że napiszę wprost - jestem w ciąży :P haha i wiecie, że nikt nie uwierzył?? piszą mi o bliźniakach, gratulują z przekąsem a Ci co wiedzą podkręcają tylko atmosferę, że takie żarty to śmiesznie w liceum itp...:) hehe wieczorem przed snem usunę... takie ujawnienie się bez ujawnienia mi wyszło
    stara a głupia jestem jak nie wiem co :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 19:21

kate851, kierzynka, rex, wikaa, Konwalia lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • rex Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora, dobre z tym seksem :P
    No my naszemu próbowaliśmy już jakiś czas powiedzieć. Ale nie przyjmował do wiadomości a w grudniu jeszcze chciał niby ;)
    Dzisiaj juz chyba dotarlo do niego wreszcie.
    Ja specjalnie czekałam na 1 kwietnia, zeby sprawdzić kto uwierzy. No i tez jak u Ciebie Dora, nikt prawie :P
    Ja dwa razy nie powtarzam. Powiedziałam- liczy się :D

dxom6iye1ka3dosl.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja drugi raz też nie powtórzę... a co z kim się widzę kogo jakiś czas nie widziałam a brzuszek już mam, nie da się ukryć to patrzą zdziwieni i teksty typu "a nic nie mówiłaś"... no to powiedziałam to raz a dwa to ja mam koleżankę która chyba w 5tc ogłosiła dobrą nowinę na fb ale ja nie z tych... ja nie wiem czy ludzie to mają wizję, że powinnam po teście złapać za telefon i smsa grupowego wysłać do wszystkich adresatów informujący o moim stanie?? ;)

bommbelek89 lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • cati Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kierzynka ! GRatulacje mocno trzymamy kciuki za ciebie :))

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora ale wywinelas numer ale dobry:-P u mnie teściowa i od strony Męża rodzeństwo nie wie ale już pewnie się dowiedziało bo widziała mnie taka jedna a jednak już widać i jak zapytała "czy rosne " to przecierz nie zaprzecze

I wiecie co popełniłem duży błąd powiedziałam córce że BedIe mieć siostrzsiostrzyczke i wszystkim Rozpowiedziala a ja nie lubię czegoś takiego bo kto mnie nie spotka to pyta co będzie ja nie rozumiem ja osobiście kogoś bym się nie pytała jak sam nie powie wkur mnie to ale stwierdziłam że jak już pół wioski wie to mi to zwisa i mówię ale nie powiem irytujące te pytania

16udskjogri4r6n4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kierzynka z Całego <3 Gratuluję !! ;)

Mi koleżanka wywinęła numer że potrzebuje się ze Mną szybko skontaktować i podała numer do Radia Maryi ;D Wiedźma Jedna ..

livia30, amarranta, rex, dora8201 lubią tę wiadomość

• livia30 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaa ha ha Lena DOBRE! :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Aaaaaaa ha ha Lena DOBRE! :D

Zołzo, Mało Śmieszny był żart :D

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro wizytuje przed południem - zobaczymy co tam u małej rozrabiaki słychać:-)

Lena87, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i miłego dnia :)
    Lena doooobre :D

dxom6iye1ka3dosl.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)
    Dora piękne te pościele, groszki mi się najbardziej podobają:) dzięki za linki:)
    Wstałam po 9, wyspałam się porządnie:) poćwiczyłam wczoraj pierwszy raz i dziś mam zakwasy,ale az fajnie:)
    Zania trzymam kciuki:)

dora8201 lubi tę wiadomość

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie
    Zania kciukam mocno za wizyte :)

Jesteś w 28 tygodniu ciąży
    (27 tyg. i 0 dni)
    Miesiąc: 7
    Trymestr: 3

Wiek płodu: 25 tydzień

Data porodu:
    2 lipca 2015
    (pozostało 91 dni)

a kiedy to zleciało :)

Konwalia, dora8201, radiszka, 1kasiulka1, believe lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane,
    jak rozumiem dzięki wanience anatomicznej nie trzeba trzymać dzidziusia, bo on się opiera i nie zsunie. A czy jak dziecko jest już większe to ta wanienka nadal spełnia swoją rolę?

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia ja miałam anatomiczną i była w użytku 3 tyg potem mała wyrosła zaczeło jej być niewygodnie i przeniesliśmy sie do zwykłej :)

Konwalia lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rex wrote:
    Lena doooobre :D

Stresować Kobietę w Ciąży nie jest wskazane ! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 11:57

• Blue:) Przyjaciółka

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Glukoza nie była taka zła ;) Wynik po godzinie 180, po dwóch 135, myślę że nie jest tak źle... Hemoglobinę mam 11,2 i przeczytałam, że w ciąży nie powinna być niższa niż 11? Co o tym myślicie?

Wanienka anatomiczna super, nie widziałam takiej jeszcze, a wydaje się praktyczna, tylko właśnie czy dziecko z niej szybciej nie wyrośnie?

kasiulka dobrze, że w końcu znalazła się jakaś wyrozumiała lekarka i udało Ci się zapisać...

Zania trzymam kciuki za wizytę :)

kierzynka gratulacje! :)))

Ta pogoda jest okropna, śnieg za oknem mnie dobija :( Czuję się jakoś źle i słabo dzisiaj :(

Mimo niesprzyjającej pogody miłego dnia dziewczynki :)

Wojtuś nasz Skarb <3 <3 <3
    ex2b3e5e2fco1er7.png

ckai43r89zfl6iv1.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Norma testu obciążenia glukozą, wynosi w przypadku testu 2-punktowego 95 mg% na czczo, a po 1 godzinie 139 mg%. Wynik pomiędzy 140, a 180 mg% może oznaczać stan przedcukrzycowy.
    Ja po wynikach 102 na czczo mam dietę i rozpoznana cukrzycę ciążowa.

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • katepr Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz są nowe normy od tego roku dla ciężarnych, ale to nie zmienia faktu że Blue i tak po godzinie masz za wysoki cukier, a na czczo jaki miałaś? Od razu mamom cukrzycowym polecę stronkę o której jakiś profesor na konferencji mówił i ma ponoć rzetelne informacje i fajny kalkulator posiłków - http://slodkiemamy.edu.pl/ może któraś skorzysta :)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! ja też jestem jedną z tych, ktore Was podczytują a udzielają się rzadko ;)

mam do Was pytanie - chciałabym kupić poduszkę do karmienia, bo zaczyna mi się niewygodnie spać. jeśli dobrze kojarzę to już kiedyś był poruszany ten temat, ale pewnie minęłyby wieki, zanim bym znalazła;) lepsza jest taka poduszka z wkładem ze styropianu czy z tymi puchowymi kuleczkami (one się nie zbiją w jedną dużą kulę?)? lepsza w kształcie litery c czy związywana sznureczkami? z góry dzięki za podpowiedź!

miłego dnia!

o1489vvjal2gnmht.png
‹‹ 819 820 821 822 823 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ