Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
witam wieczorową porą.... zdecydowałam, że jutro idę na tą glukozę... wyniki na środę potrzebuję ale w sumie zrobię i będzie za mną...
Kierzynka o jaaa ależ się cieszę!! gratuluję i mocno zaciskam wszystkie kciuki jakie aktualnie posiadam (czyli 4 plus kolejne 4 u stóp choć to paluchy nie kciuki)
Kate ja kupuję wanienkę Onda, ok baby ze stelażem nawannowym - kiedyś już pisałam, że to z lenistwa, wygody i mozliwości łazienkikilku sprzedawców ma te zestawy, jeszcze nie prześwietlałam ich
więc konkretnego mie podam ale to taki zestaw (sprzedawca pierwszy z listy allegro)
http://allegro.pl/ok-baby-wanienka-onda-evolution-stelaz-uchwyt-i4920018651.html
ochraniacze i prześcieradełka wezmę w takim samym wzorze i pewnie ze 2-3 komplety zrobię, żeby to uprać, wyschło na spokojnie... podobają mi się wzory z sówkami, w grochy i zygzakia wezmę od tego sprzedawcy
http://allegro.pl/przescieradelka-we-wzorach-poscieli-120x60-cm-i5206048078.html ,
ochraniacze http://allegro.pl/ochraniacz-do-lozeczka-30x180cm-wiele-wzorow-i5193939555.html - tylko myślę jeszcze czy wziąć krótszy czy dłuższy...
ten sprzedawca ma do kompletu jeszcze pościel do tego ale ja pościeli nie kupuję bo z Młodym poduszkę i kołdrę zaczęliśmy używać dopiero jak przeszedł do dużego łóżka...
Wikaa to trzymam kciuki za bardzo dobre wyniki!! a z tym gim to własnie pisałam, że to jak i tak jest jedno... wiadomo jak jest możliwość wyboru to im lepszy wynik tym większa szansa.... mam nadzieję, że mój syn się będzie dobrze uczył (we wrześniu 1 klasę zaczyna) bo nasze rejonowe gimnazjum jest najlepsze w mieście... żebym nie musiała mu szukać słabszego
Katepr już znalazłamdzięki
Rex i jak syn zareagował?? mnie mój dziś zabił - leci w tle w tv jakiś serial jakiś i tam aresztowali chłopaka za "uwiedzenie nieletniej" więc ten oczywiście pyta co to znaczy... no to mówię zgodnie z prawdą, że aresztowali go za uprawiane seksu z osobą, która jest na to za młoda...yhy.... 5 min ciszy i pytanie "a od ilu lat można uprawiać seks?" więc mu mówię, że prawnie od 16 roku życia....a ten "to mam jeszcze 10 lat"!!!!!!!!!!!!!!!!n już się boję... a córkę upilnować będzie jeszcze gorzej
a w ogóle dziś myślałam pół dnia jaki numer wywinąć z okazji prima aprilis... no ale przychodziły mi do głowy albo takie co to tylko przykrość sprawią albo nieśmiesznie więc z koleżankami wymyśliłyśmy i na fb napisałam, rozbawiona, że napiszę wprost - jestem w ciążyhaha i wiecie, że nikt nie uwierzył?? piszą mi o bliźniakach, gratulują z przekąsem a Ci co wiedzą podkręcają tylko atmosferę, że takie żarty to śmiesznie w liceum itp...
hehe wieczorem przed snem usunę... takie ujawnienie się bez ujawnienia mi wyszło
stara a głupia jestem jak nie wiem coWiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 19:21
kate851, kierzynka, rex, wikaa, Konwalia lubią tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
Dora, dobre z tym seksem
No my naszemu próbowaliśmy już jakiś czas powiedzieć. Ale nie przyjmował do wiadomości a w grudniu jeszcze chciał niby
Dzisiaj juz chyba dotarlo do niego wreszcie.
Ja specjalnie czekałam na 1 kwietnia, zeby sprawdzić kto uwierzy. No i tez jak u Ciebie Dora, nikt prawie
Ja dwa razy nie powtarzam. Powiedziałam- liczy się -
no ja drugi raz też nie powtórzę... a co z kim się widzę kogo jakiś czas nie widziałam a brzuszek już mam, nie da się ukryć to patrzą zdziwieni i teksty typu "a nic nie mówiłaś"... no to powiedziałam to raz a dwa to ja mam koleżankę która chyba w 5tc ogłosiła dobrą nowinę na fb ale ja nie z tych... ja nie wiem czy ludzie to mają wizję, że powinnam po teście złapać za telefon i smsa grupowego wysłać do wszystkich adresatów informujący o moim stanie??
bommbelek89 lubi tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
Dora ale wywinelas numer ale dobry:-P u mnie teściowa i od strony Męża rodzeństwo nie wie ale już pewnie się dowiedziało bo widziała mnie taka jedna a jednak już widać i jak zapytała "czy rosne " to przecierz nie zaprzecze
I wiecie co popełniłem duży błąd powiedziałam córce że BedIe mieć siostrzsiostrzyczke i wszystkim Rozpowiedziala a ja nie lubię czegoś takiego bo kto mnie nie spotka to pyta co będzie ja nie rozumiem ja osobiście kogoś bym się nie pytała jak sam nie powie wkur mnie to ale stwierdziłam że jak już pół wioski wie to mi to zwisa i mówię ale nie powiem irytujące te pytania -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry:)
Dora piękne te pościele, groszki mi się najbardziej podobajądzięki za linki:)
Wstałam po 9, wyspałam się porządnie:) poćwiczyłam wczoraj pierwszy raz i dziś mam zakwasy,ale az fajnie:)
Zania trzymam kciuki:)dora8201 lubi tę wiadomość
-
Witam sie
Zania kciukam mocno za wizyte
Jesteś w 28 tygodniu ciąży
(27 tyg. i 0 dni)
Miesiąc: 7
Trymestr: 3
Wiek płodu: 25 tydzień
Data porodu:
2 lipca 2015
(pozostało 91 dni)
a kiedy to zleciałoKonwalia, dora8201, radiszka, 1kasiulka1, believe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej
Glukoza nie była taka zła
Wynik po godzinie 180, po dwóch 135, myślę że nie jest tak źle... Hemoglobinę mam 11,2 i przeczytałam, że w ciąży nie powinna być niższa niż 11? Co o tym myślicie?
Wanienka anatomiczna super, nie widziałam takiej jeszcze, a wydaje się praktyczna, tylko właśnie czy dziecko z niej szybciej nie wyrośnie?
kasiulka dobrze, że w końcu znalazła się jakaś wyrozumiała lekarka i udało Ci się zapisać...
Zania trzymam kciuki za wizytę
kierzynka gratulacje!))
Ta pogoda jest okropna, śnieg za oknem mnie dobijaCzuję się jakoś źle i słabo dzisiaj
Mimo niesprzyjającej pogody miłego dnia dziewczynki
-
Norma testu obciążenia glukozą, wynosi w przypadku testu 2-punktowego 95 mg% na czczo, a po 1 godzinie 139 mg%. Wynik pomiędzy 140, a 180 mg% może oznaczać stan przedcukrzycowy.
Ja po wynikach 102 na czczo mam dietę i rozpoznana cukrzycę ciążowa. -
Teraz są nowe normy od tego roku dla ciężarnych, ale to nie zmienia faktu że Blue i tak po godzinie masz za wysoki cukier, a na czczo jaki miałaś? Od razu mamom cukrzycowym polecę stronkę o której jakiś profesor na konferencji mówił i ma ponoć rzetelne informacje i fajny kalkulator posiłków - http://slodkiemamy.edu.pl/ może któraś skorzysta
-
Cześć dziewczyny! ja też jestem jedną z tych, ktore Was podczytują a udzielają się rzadko
mam do Was pytanie - chciałabym kupić poduszkę do karmienia, bo zaczyna mi się niewygodnie spać. jeśli dobrze kojarzę to już kiedyś był poruszany ten temat, ale pewnie minęłyby wieki, zanim bym znalazła;) lepsza jest taka poduszka z wkładem ze styropianu czy z tymi puchowymi kuleczkami (one się nie zbiją w jedną dużą kulę?)? lepsza w kształcie litery c czy związywana sznureczkami? z góry dzięki za podpowiedź!
miłego dnia!