X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:) Aneta fajny wózek,ale ja tez wolę okrągłe gondole, kwestia gustu:) my ok czerwca pojedziemy oglądać i mam nadzieję,że coś kupimy:) z wyprawki to poki co mam ubranka:) i rozglądam się za różnymi rzeczami powolutku:) a tych kosmetyków to jest mnóstwo, nie wiadomo co brać:) póki co przygotowuję się do świąt i robię zakupy na smakołyki świąteczne:) miłego dnia:)

Lena87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie jeśli chodzi o gondolkę to kwestia gustu ;)

u Mnie jest pół na pół z wyprawką ;) po wypłacie uzupełnię Ją prawie do końca w kosmetyczne rzeczy bo One niestety troszkę też kosztują ;)
    Kosmetyków jest mnóstwo ale jakoś pokierowałam się wyprawkami koleżanek które już mają dzieciaczki obok siebie :D

Wczoraj byliśmy zamówić szafę ale czas oczekiwania max 2 tygodnie ;) więc akurat jak zamówię na allegro wszystko to później od razu do szafy ;)

• wikaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Nie obżeram się, jem tak jak przed ciążą - czasami zdarzy się że zjem całą czekoladę sama :D ale to sporadycznie ..

Lena fajna jesteś - :-D jem jak przed ciążą, tylko czasami zjem całą czekoladę, hi, hi... ;-)

Aneta wózeczek fajny :-) I pomyśleć, że już niedługo będzie w nim leżeć Twoje Dzidzi :-)

dora8201 lubi tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wikaa wrote:
    Lena fajna jesteś - :-D jem jak przed ciążą, tylko czasami zjem całą czekoladę, hi, hi... ;-)

Aneta wózeczek fajny :-) I pomyśleć, że już niedługo będzie w nim leżeć Twoje Dzidzi :-)

Przed ciążą nie zdarzało Mi się pożreć całej Milki :D ale co tam to Filipek chce nie Ja ;) ;D

Często zdarza Mi się pisać chaotycznie :D ale wiadomo o co chodzi ;D
    Śmieszniej się czyta :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 12:18

wikaa, Konwalia, dora8201 lubią tę wiadomość

• kate851 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena ja też często mam ochotę na słodkie, taki spadek cukru jak mnie ogarnie, to nie mogę się powstrzymać i wtedy najlepiej czekolady i nutella:)ale staram się jeść rozsądnie, bo apetyt mam mega:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate u Ciebie Nelcia się domaga ;D
    Na kogoś trzeba zrzucić :D :D

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

• kate851 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no tak, rośnie malutka:)

zania1313, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wagą będziemy martwiły się po porodzie :D chodź mam nadzieję że aż tak źle nie będzie ;)
    W końcu każdy organizm jest inny i dziecko w różnym tempie się rozwija :D

Najważniejsze aby dzieci były zdrowe :D

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postanowiłam zrobić zdjęcią "przed" i "po" remoncie :)
    Bo dziś malowanko - przynajmniej dwóch ścian :)
    mz0bnthqlbrv_t.jpg

001antze7n8q_t.jpg

9fh6jla0c3n0_t.jpg

b3uetsutve93_t.jpg

1kasiulka1, believe lubią tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żania czerwoną ścianę na jaki kolor będziecie zmieniać ?

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ściany te bardziej czerwone będa pomalowane na szaro (kamienna szarość), a ściany pomarańczowe będa pomalowane na różowo (różana altanka) - dodatkowo ta ściana na lewo od okna będzie do połowy w tapecie w szaro białe pasy.

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania będzie pięknie:) super połączenie różowy z szarym:)

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No już sie nie mogę doczekać dzisiejszego malowania :) ...już jeden kroczek bliżej do końca :)
    A połączenie szarości z różem - nooo w sam raz dla dziewczynki:)

1kasiulka1, dora8201 lubią tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła wanienka :)
    dj7lyh1g8wn7_t.jpg

rex, 1kasiulka1, Konwalia, dora8201 lubią tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo ładna:) ja będę musiała pozamawiać,ale jeszcze czas:) Zania a ten fotelik to wygodny dla maluszka, bo waham się czy takiej z wkładem w środku nie zamówić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałam o kolor, bo sypialnie mam czerwoną i zastanawiam się czy warto to zmieniać, aby dziecko miało jaśniej .. ;)

Ja wanienkę dopiero będę zamawiać :D

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno mowią,że tego się nie używa...ja kupiłam bo kosztuje grosze, a jeśli ma mi pomóc to chętnie skorzystam.
    Kate - obie dowiemy się po pierwszym dziecku:) hehehe wtedy będziemy już dużo bardziej mądrzejsze w tym temacie :)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena - Ten pokój był akurat pomalowany na kolory które zostały z "kiedyś" - bo pokój był nie używany:) Ja troszkę czytałam o kolorach, jak wpływają na dziecko itp. Ale myślę,że to kwestia gustu. Ja sypialnie mam w kolorach beżu i fioletu :) łazienke szaro-biało-czerwoną, a salon np. beż z brązem i czerwienią :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 14:40

wikaa, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania czekamy na efekt końcowy ;-)

Co do wkładek, podkładek, fotelików do wanienek to wydaje mi się, że są raczej zbędne. Ja zawsze brałam dziecko na jedną rękę, drugą myłam i po robocie ;-) No chyba ze chcemy dzidzie pożądnie wymoczyć, wtedy na fotelik i niech sobie leży :-) No ale fakt, niedługo będziecie dziewczyny miały swoją opinię na ten temat ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 14:47

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania dokładnie:) boję się,że jako początkujące mamy możemy kupić zbędne rzeczy, więc wolę się upewniać od doświadczonych:) bo poźniej się okazuje,że dużo rzeczy niepotrzebnych jest i na darmo kasa wydana:)

1kasiulka1, wikaa lubią tę wiadomość

‹‹ 816 817 818 819 820 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ