Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • rex Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue, ja tez tak czuję ;)
    W ciąży ze starszym na pewno nie czułam tak nisko ruchów, a teraz zaraz nad wzgórkiem łonowym ;)

Blue:) lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja czuje tylko nisko - Luśka siedzi głową do góry i kopie mnie często bardzo nisko i bardzo głęboko jakby po szyjce albo jak włożę spodnie to na linii gdzie kończy się dzins a pas się zaczyna.... powyżej pępka jeszcze nigdy nie czułam... czasem lżej po bokach poniżej pępka i to chyba łapki - syn kopał najczęściej w okolicy pępka a potem nawalał po wątrobie i żebrach

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka rownież uważam, ze lekarz wie co robi. Mam nadzieje, ze wrócicie niedługo do domku.

Ja mam dzidziusia ułożonego główka do dołu i często czuje ruchy wręcz przy szyjce i spojeniu łonowym.
    Niesamowite jest uczucie jak dzidziuś sie kręci. Wtedy czuje jego cześć ciała jak mi wystaje z brzucha :) Jak pomiziam to twarde miejsce to ucieka od mamy ;)

Kochane tak czytam o Waszych obowiązkach domowych, myciu okien... to trochę Wam zazdroszczę ;) Siedzę na L4, dostaje kota a tyle chciałabym zrobić. Ostatnio wzięłam sie za prasowanie, pranie i po paru minutach już miałam twardy brzuch :( Czy tylko ja tak mam? Niestety no-spa za bardzo mi nie pomaga. Najlepiej jak sie położę.

Mama obiecała przyjechać przed świetami i umyć mi okna. Jupi :)

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Blue:) Przyjaciółka

Wysłany: 27 marca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rex,Biedroneczka83, dora8201, Konwalia, a myślałam że tylko ja tak nisko czuje ruchy, ale mnie pocieszyłyście :) to musi być zależne od ułożenia maleństwa :)

Konwalia mi też mama umyła okna ;) mnie bardzo bolą plecy także też za dużo nie potrafię sprzątać :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 12:45

Wojtuś nasz Skarb <3 <3 <3
    ex2b3e5e2fco1er7.png

ckai43r89zfl6iv1.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co prawda nie pamiętam jak nisko czułam ruchy bo aktualnie mały tak buszuje mi w brzuszku że ten cały faluje heheheeheh a nieraz jak kopnie to aż przez koszulkę widać ;) ale tak jak piszą dziewczyny- blue to musi być zależne od ułożenia dzidzi ;)

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 11:34

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    radiszka moja koleżanka miała cholestaze u właśnie ja rak wszystko swedzialo.

co do ruchów-do tej pory mała była ułożona główka do góry i ruchy czuje tak lekko poniżej pepka,i na pecherzu:-) czasem trochę wyżej niż pępek. Boję się ze mała się nie odwroci... 2.04 mam wizyte i mam nadzieje że pan doktor powie że ułożenie jest prawidłowe...

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue sama widzisz, że kopniaczki nisko to nic niepokojącego. Ja też czuje je albo tuż przy pecherzu albo wyżej - przy pępku ;-)

Jestem padnięta ale zadowolona - pokój sprzątnięty łącznie z przemeblowaniem. M. miał wenę. Umyl okno a potem poprzestawial meble. Ja szalałam z mopem. Jest ok. Teraz pojechał do teściowej po obiadek a ja lecę po młodego do przedszkola.

Biedroneczka83, Blue:) lubią tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chciałam się pochwalić że zapisałam się na szkołę rodzenia która zaczynam 16 kwietnia i zobaczymy jak to będzie :)

bnl7obo.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:) ale u nas piękna pogoda:) Bommbelek gratuluję córeczki, najważniejsze,że zdrowa dzidzia:) Kasiulka super:) ja we wtorek mam spotkanie organizacyjne a szkoła rodzenia rusza od początku kwietnia:) Dziewczyny dziś jak co piątku się zważyłam i w tydzień 1,5kg, szok przeżyłam:) jem tak samo jak dotychczas, mam apetyt,ale az tyle w tydzień;p

• 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate - teraz będziemy przybierać na wadze bo nasze dzieciątka chcą rosnąć :)

wika - ja też już mam za sobą dzisiejsze porządki w mieszkaniu a jutro rodzinka wpada w odwiedziny :)

wikaa lubi tę wiadomość

bnl7obo.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja ruchy też często czuję W dole brzucha, na pecherzu szczególnie. Ale też i po bokach.
    Dziś miałam usg. Maluszek rosnie, wazy juz 650g. Tylko szyjka mi sie skrocila ok 0,5cm w przeciągu trzech tyg. Brzuch mi twardnieje i skurcze mnie łapią, dość bolesne. Dostałam L4 i będę odpoczywać.
    Czy któraś miała tak spr szyjkę?

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pay niestety nie pomogę z tą szyjką.
    Dobrze, że dostałaś zwolnienie. Odpoczywaj. Ja we wtorek idę do gina prowadzącego, który nie chce wystawiać L4. Na moją informacje, że twardnieje mi brzuch powiedział, że mam zmienić tryb na bardziej oszczędny i tyle... Niby jak mam to zrobić? Wstaje o 5, o 6 jade do pracy, o 7 jestem w pracy w której siedzę do 15:30 przed kompem, wracam do domu godzinę, robię obiad, jem obiad i o 19 śpię. Brzuch twardnieje mi już około 12:00. W końcu poszłam do innej gin i dala mi od ręki zwolnienie ze względu na moje objawy. We wtorek mam zamiar być twarda i nie dać się zbyc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 17:22

wikaa lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia hardy ten Twój gin :O Nie che dać zwolnienia, wow ? Kobiety w ciąży są pod specjalnym nadzorem i uważam, że jeśli zgłaszasz jakiś problem, to powinien sie ogarnąć. Myślę, że powinnaś od niego uzyskać zwolnienie a nie łazić po innych lekarzach....

Pay u mnie szyjka tez na miejscu wiec nie podpowiem.

Konwalia lubi tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was w zimny wieczór ;(

Pay, ja jestem "szyjkowa" - jaką miałaś wcześniej szyjkę??

b4ipuen.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zdecydowałam, że odpuszczę sobie jednak tą szkołę rodzenia.
    Tylko muszę uświadomić w tym moją położną :P

dora8201 lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rex u Ciebie 100-dniowka do porodu:)

rex lubi tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • Blue:) Przyjaciółka

Wysłany: 27 marca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne, że gin nie chciał dać l4, mnie się pytał na każdej wizycie czy daję rade do pracy jeszcze chodzić... I dostałam bez problemu l4 od 18 tc chyba.

A co do szkoły rodzenia byłam nastawiona, że jest to zbędne i nie chcę tam chodzić, ale mój mąż mnie dzisiaj zdziwił i powiedział, że będziemy chodzić ;) Jestem w szoku ;)

Miłego wieczoru :)

Wojtuś nasz Skarb <3 <3 <3
    ex2b3e5e2fco1er7.png

ckai43r89zfl6iv1.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIKOLAY wrote:
    Witam Was w zimny wieczór ;(

Pay, ja jestem "szyjkowa" - jaką miałaś wcześniej szyjkę??

4cm teraz 3,5. Niby jest jak najbardziej w normie ale ta szybka zmiana jakos mnie niepokoi.

Konwalia, tryb pracy mam bardzo podobny tyle ze zaczynam o 8, a czasem 12 jak mam drugą zmianę. A wtedy jestem późno w domu.
    Życzę powodzenia z Twoim Ginekologiem.

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 18:31

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
‹‹ 811 812 813 814 815 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ