Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej hej , dawno mnie nie było ale nadrobiłam
Zania nikt nie jest w stanie określić jakie są szanse, a niestety najczęściej dzieciaczki rodzone w tym tyg nie są w pełni zdrowe, jedyne co to na pewno maluszki które miały podane sterydy wcześniej radzą sobie troszkę lepiej , co innego jakby maluch sie urodził bez jakiegokolwiek wcześniejszego podania sterydów, także oby było dobrze z maluszkiem Mikolay .
Ja przytyłam na razie 7 kg, a wydaje mi się że teraz będe tyć jeszcze więcej aaaa ;p
-
Hej dziewczyny:)
Lena - super że twoja wizytacja przebiegła dobrze
Ja też dziś wizytuję u mojej gin więc też mam nadzieję że wszystko będzie ok
Co do wagi to jeśli o mnie chodzi to na początku ciąży miałam niedowagę i ważyłam jak wróbel hehe z 40,5kg dziś ważę 50,5kg
Ja też dołączam się do wspierających Mikolay oby wszystko skończyło się dla niej i maleństwa pomyślnie.
Miłego dnia wszystkim
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ja już po wizytacji
Gin zadowolona że nie mam cukrzycy a tylko stosuję dietkę i mam glukometr by mierzyć poziom tego mojego cukru, wyniki HBs i HCV ok, dała mi zaświadczenie do SR że obecnie jak na 28/29 tc mogę ćwiczyć chyba że czułabym że za bardzo brzuch by mi się napinał i twardniał wtedy mam odpuścićSzyjka co prawda miękka ale długa i zamknięta,, Kamilek jak poczuł zimny żel na moim brzuchu to zaczął się baaardzo kręcić i lekarka się śmiała że ruchliwy strasznie hehhe i że pozował jej jak nigdy
Ku mojej radości rośnie zdrowo
Dalej mam brac prenatal i 3xdz magnez a jeśli zauważę że często np co godzinę będzie mi się tak mocno spinał brzuch to wtedy mam zwiększyć dawkę do 4xdz po 2 tabletki magnezu. Dostałam skierowanie na mocz, morfologię i odczyn Coombsa i póki co żelaza już mi nie przepisywała bo powiedziała że zobaczy jak wyjdą wyniki na następnej wizytacji którą mam 11maja
a teraz 27ego jeszcze idziemy z mężem na prenatalne;) Jutro mam drugie zajęcia w SR , więc też jestem ciekawa jak się potoczą
buziaki
wikaa, Biedroneczka83, rex lubią tę wiadomość
-
Kasiulka super:) ciesze się bardzo ze wszystko ok:) ja teraz razem z krzywa cukrowa robiłam odczyn coombsa a teraz mam oprócz krwi i moczu zrobić toxo i cytomegalie, miałam to na początku ciąży. My jutro 3zajecia w sr:) ja odpoczywam chwilowo bo zmeczylam się rozpakowywaniem a jutro znów pobudka raniutko, badania hormonów tarczycy a później endo.
-
nick nieaktualny
-
Mikolay nadal w dwupaku
Podobno pan doktor powiedział,jej że da rade dotrwać do 32 tygodnia! Oby jak najdłużej.
Mamy drogie, dziś po raz pierwszy poczułam o czym piszecie z tym twardnieniem/spinaniem brzucha. Złapało mnie dziś jak leżałam, spial mi się ale tylko jakby dół brzucha, oczywiscie bezboleśnie...trwało to kilka sekund. I za pare minut się powtorzyło. NA początku to się lekko zestresowałam ;/ Ale chyba nie powinnam..prawda? Im więcej myśle tym bardziej sie denerwuje ;(
Kasiulka - gratuluje dobrych wieści na wizytach, i życzę wszystkim pozostałym równie dobrych.
Powiedzcie mi jakie wy kupujecie sobie koszule do szpitali, i w jakich ilościach?? Kurcze, ja to chyba chcialabym jakies ciemnejsze..granatowe czy coś.
Kate - miałam pytać, bo wybralaś cudny rożek (miekki). Taki chcialas?>
Ja się w ogole zastanawiam czy go kupować na lato. Ale chyba jesli kupie to ten usztywniany,z wyciagana wkladka i to pewnie tylko ze wzgledu na mojego męża (boi sie takich malenstw:) )
Ivettka, rex lubią tę wiadomość
-
kate - no to powodzonka i w twoich badaniach ;)i udanych zajęć w szkole rodzenia
będziesz ode mnie do przodu z jedną lekcją hehehee bo my z małżem jutro mamy drugie zajęcia
wika - dzięki za fajne słowa
Lena - dziękia tym że twój mąż nie dał się namówić na SR się nie przejmuj;) panowie są różni, jedni chcą uczestniczyć we wszystkim gdzie się da a inni mniej ale każdy jak się rodzi dzidziuś wymięka jak mi to gin dziś powiedziała i każdy zrobiłby dla swojego maleństwa wszystko
zania - super wieści odnośnie Mikolay oby jak najdłużej donosiła swoją ciążęNie stresuj się spinaniem brzucha , po prostu musimy się oszczędzać i nie przesilać się za bardzo;) a do tego jak bierzesz magnez to dobrze
Co do koszul nocnych to położna mówiła na zajęciach w SR żeby mieć 3 do szpitala z czego 1 na poród (do spisania na straty) .
zania1313, Lena87, wikaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny1kasiulka1 wrote:
Lena - dziękia tym że twój mąż nie dał się namówić na SR się nie przejmuj;) panowie są różni, jedni chcą uczestniczyć we wszystkim gdzie się da a inni mniej ale każdy jak się rodzi dzidziuś wymięka jak mi to gin dziś powiedziała i każdy zrobiłby dla swojego maleństwa wszystko
W sumie to aż tak bardzo się tym nie przejmujekiedyś nie było tego wszystkiego i kobiety dawały sobie radę
Mój jest z tych którzy chcą uczestniczyć ale nie koniecznie we wszystkim
Też wcale mu się nie dziwię, wraca z pracy zje obiadek chwilkę odpocznie i idzie robić koło domu ..
W końcu zima się skończyła
Po porodzie zapewne Filipek będzie całym jego światemmam nadzieję że zostanie chodź troszkę miejsca dla Mnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 22:49
1kasiulka1 lubi tę wiadomość
-
Mój też nie za bardzo chętny... dziś powiedzial że może raz pójdzie jak będzie coś ciekawego...
w sumie nie chcę żeby słuchał jak dosłownie wygląda poród itp. Wiem że mimo to będzie mnie wspieral bez znajomości tych szczegolow:-) To jednak tylko facet:-)
Jaki byl temat na pierwszych zajeciach w SR? I JAK ONE WYGLADAJA?
Coś jakoś cicho się zrobiło,i grupa "facebookowa" do nas nie zagląda...Lena87 lubi tę wiadomość
-
zania1313 wrote:Coś jakoś cicho się zrobiło,i grupa "facebookowa" do nas nie zagląda...
A ja myślę, że zagląda i czyta
Co do facetów to wydaje mi się, że dla większości z nich ciążą i poród to czarna magia... Oni ani nie czują w sobie dzidzi ani nigdy nie zrozumieją jak to jest urodzić dziecko. I żadne wykłady ani żadna szkoła rodzenia im tego nie uświadomiDopiero jak dziecko fizycznie "wyjdzie" z brzucha, zobaczą je, przytulną wtedy dociera do nich - ok. jestem tatą !
Takie jest moje zdanie.
Do jutra lipcówki
rex, dora8201 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny