X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno przy dobrej masie malenstwa, i po tych sterydach na płucka tak robia...
    Jakie są w ogole szanse,że dzieciaczek bedzie w pełni zdrowy ,urodzony w tym tygodniu?

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej , dawno mnie nie było ale nadrobiłam :)

Zania nikt nie jest w stanie określić jakie są szanse, a niestety najczęściej dzieciaczki rodzone w tym tyg nie są w pełni zdrowe, jedyne co to na pewno maluszki które miały podane sterydy wcześniej radzą sobie troszkę lepiej , co innego jakby maluch sie urodził bez jakiegokolwiek wcześniejszego podania sterydów, także oby było dobrze z maluszkiem Mikolay .

Ja przytyłam na razie 7 kg, a wydaje mi się że teraz będe tyć jeszcze więcej aaaa ;p

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)

Lena - super że twoja wizytacja przebiegła dobrze ;)

Ja też dziś wizytuję u mojej gin więc też mam nadzieję że wszystko będzie ok ;)

Co do wagi to jeśli o mnie chodzi to na początku ciąży miałam niedowagę i ważyłam jak wróbel hehe z 40,5kg dziś ważę 50,5kg ;)

Ja też dołączam się do wspierających Mikolay oby wszystko skończyło się dla niej i maleństwa pomyślnie.

Miłego dnia wszystkim

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja poczytałam czerwcówki. Faktycznie u Mikolay coś się dzieje. ... Oby się jak najdłużej trzymała w dwupaku. ....

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka zapewne wizyta będzie udana ;)

Oczywiście daj znać jak już będziesz po ..

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

• kate851 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka daj znać po wizycie!:)
    U Mikolay zeby wszystko zakończyło się szczęśliwie!

• rex Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze...
    Oby było ok u Mikolay, jeszcze przynajmniej z 3 tygodnie...
    Może się uda .
    Moja tak nadaje od wczoraj, że przez bluzę widać :P

dxom6iye1ka3dosl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby dziecię tak szybko nie pchało się i posiedziało chociaż ze 4 tygodnie w brzuszku ;)

Mikolay trzymamy kciuki za Ciebie ;)

• 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już po wizytacji :)

Gin zadowolona że nie mam cukrzycy a tylko stosuję dietkę i mam glukometr by mierzyć poziom tego mojego cukru, wyniki HBs i HCV ok, dała mi zaświadczenie do SR że obecnie jak na 28/29 tc mogę ćwiczyć chyba że czułabym że za bardzo brzuch by mi się napinał i twardniał wtedy mam odpuścić ;) Szyjka co prawda miękka ale długa i zamknięta,, Kamilek jak poczuł zimny żel na moim brzuchu to zaczął się baaardzo kręcić i lekarka się śmiała że ruchliwy strasznie hehhe i że pozował jej jak nigdy :) Ku mojej radości rośnie zdrowo :) Dalej mam brac prenatal i 3xdz magnez a jeśli zauważę że często np co godzinę będzie mi się tak mocno spinał brzuch to wtedy mam zwiększyć dawkę do 4xdz po 2 tabletki magnezu. Dostałam skierowanie na mocz, morfologię i odczyn Coombsa i póki co żelaza już mi nie przepisywała bo powiedziała że zobaczy jak wyjdą wyniki na następnej wizytacji którą mam 11maja ;) a teraz 27ego jeszcze idziemy z mężem na prenatalne;) Jutro mam drugie zajęcia w SR , więc też jestem ciekawa jak się potoczą ;) buziaki

wikaa, Biedroneczka83, rex lubią tę wiadomość

bnl7obo.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka super:) ciesze się bardzo ze wszystko ok:) ja teraz razem z krzywa cukrowa robiłam odczyn coombsa a teraz mam oprócz krwi i moczu zrobić toxo i cytomegalie, miałam to na początku ciąży. My jutro 3zajecia w sr:) ja odpoczywam chwilowo bo zmeczylam się rozpakowywaniem a jutro znów pobudka raniutko, badania hormonów tarczycy a później endo.

• wikaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka gratulacje.
    Twoje posty są takie przepełnione radością, że aż miło się je czyta.... ;-)

Kate miłego kłócia jutro ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka, Gratuluję udanej wizyty ;)

Mój Mąż nie dał się namówić na SR :/

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikolay nadal w dwupaku :) Podobno pan doktor powiedział,jej że da rade dotrwać do 32 tygodnia! Oby jak najdłużej.

Mamy drogie, dziś po raz pierwszy poczułam o czym piszecie z tym twardnieniem/spinaniem brzucha. Złapało mnie dziś jak leżałam, spial mi się ale tylko jakby dół brzucha, oczywiscie bezboleśnie...trwało to kilka sekund. I za pare minut się powtorzyło. NA początku to się lekko zestresowałam ;/ Ale chyba nie powinnam..prawda? Im więcej myśle tym bardziej sie denerwuje ;(

Kasiulka - gratuluje dobrych wieści na wizytach, i życzę wszystkim pozostałym równie dobrych.

Powiedzcie mi jakie wy kupujecie sobie koszule do szpitali, i w jakich ilościach?? Kurcze, ja to chyba chcialabym jakies ciemnejsze..granatowe czy coś.

Kate - miałam pytać, bo wybralaś cudny rożek (miekki). Taki chcialas?>
    Ja się w ogole zastanawiam czy go kupować na lato. Ale chyba jesli kupie to ten usztywniany,z wyciagana wkladka i to pewnie tylko ze wzgledu na mojego męża (boi sie takich malenstw:) )

Ivettka, rex lubią tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate - no to powodzonka i w twoich badaniach ;)i udanych zajęć w szkole rodzenia ;) będziesz ode mnie do przodu z jedną lekcją hehehee bo my z małżem jutro mamy drugie zajęcia ;)

wika - dzięki za fajne słowa ;)

Lena - dzięki :) a tym że twój mąż nie dał się namówić na SR się nie przejmuj;) panowie są różni, jedni chcą uczestniczyć we wszystkim gdzie się da a inni mniej ale każdy jak się rodzi dzidziuś wymięka jak mi to gin dziś powiedziała i każdy zrobiłby dla swojego maleństwa wszystko :)

zania - super wieści odnośnie Mikolay oby jak najdłużej donosiła swoją ciążę:) Nie stresuj się spinaniem brzucha , po prostu musimy się oszczędzać i nie przesilać się za bardzo;) a do tego jak bierzesz magnez to dobrze ;) Co do koszul nocnych to położna mówiła na zajęciach w SR żeby mieć 3 do szpitala z czego 1 na poród (do spisania na straty) .

zania1313, Lena87, wikaa lubią tę wiadomość

bnl7obo.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to trzymamy kciuki za Mikolay, oby jak najdłużej!!! :)
    Kasiulka, gratki udanej wizyty! Miło się czyta dobre wieści :)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kasiulka1 wrote:

Lena - dzięki :) a tym że twój mąż nie dał się namówić na SR się nie przejmuj;) panowie są różni, jedni chcą uczestniczyć we wszystkim gdzie się da a inni mniej ale każdy jak się rodzi dzidziuś wymięka jak mi to gin dziś powiedziała i każdy zrobiłby dla swojego maleństwa wszystko :)

W sumie to aż tak bardzo się tym nie przejmuje ;) kiedyś nie było tego wszystkiego i kobiety dawały sobie radę :D

Mój jest z tych którzy chcą uczestniczyć ale nie koniecznie we wszystkim ;)
    Też wcale mu się nie dziwię, wraca z pracy zje obiadek chwilkę odpocznie i idzie robić koło domu ..
    W końcu zima się skończyła :D

Po porodzie zapewne Filipek będzie całym jego światem ;) mam nadzieję że zostanie chodź troszkę miejsca dla Mnie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 22:49

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też nie za bardzo chętny... dziś powiedzial że może raz pójdzie jak będzie coś ciekawego...;-) w sumie nie chcę żeby słuchał jak dosłownie wygląda poród itp. Wiem że mimo to będzie mnie wspieral bez znajomości tych szczegolow:-) To jednak tylko facet:-)

Jaki byl temat na pierwszych zajeciach w SR? I JAK ONE WYGLADAJA?:-)

Coś jakoś cicho się zrobiło,i grupa "facebookowa" do nas nie zagląda...

Lena87 lubi tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cicho bo wiosna i syndrom wicia gniazda i wszystkie po sklepach latają :D

dxom6iye1ka3dosl.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zania1313 wrote:
    Coś jakoś cicho się zrobiło,i grupa "facebookowa" do nas nie zagląda...

A ja myślę, że zagląda i czyta ;-)

Co do facetów to wydaje mi się, że dla większości z nich ciążą i poród to czarna magia... Oni ani nie czują w sobie dzidzi ani nigdy nie zrozumieją jak to jest urodzić dziecko. I żadne wykłady ani żadna szkoła rodzenia im tego nie uświadomi ;-) Dopiero jak dziecko fizycznie "wyjdzie" z brzucha, zobaczą je, przytulną wtedy dociera do nich - ok. jestem tatą !
    Takie jest moje zdanie.
    Do jutra lipcówki :-)

rex, dora8201 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dawno się atmosfera oczyściła, już byście dały spokój z tymi zaczepkami, na co po co, nie rozumiem :/ wyluzujcie :P

A tak z innej beczki- macie już ustaloną datę ostatniego usg?

bommbelek89, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

‹‹ 841 842 843 844 845 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ