Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Część dziewczyny, 3 w nocy a ja spac nie mogę i tak od kilku dni... Jutro/ a praktycznie dziś wizytuje:-) potem SR więc mam napięty grafik:-) z jednej strony cieszę się na wizytę a z drugiej stresuje, zresztą same zapewne wiecie o co chodzi. Do tego moj gin bardzo długo robi mi usg, chyba ma nowy sprzęt i go testuje co mnie wkurza trochę.
Co do SR to na pierwszych zajeciach mieliśmy takie ogólne rzeczy jak co nam może teraz dolegac, pierwsze objawy porodu, wyprawka do szpitala i o krwi pepowinowej- procedury i koszty itp -
Ivettka, ja mam usg co wizytę bo chodzę prywatnie ale jezeli pytasz o te ostatnie prenatalne to mam w nastepnym tyg. To będzie początek 31 tyg.
Chociaż z tego co wiem i co gin mówił jeżeli nie ma wskazań to nie trzeba już tych trzecich robić. Ja dla świętego spokoju się zapisałam. Chyba że na standardowej wizycie gin mi wszystko pomierzy i sprawdzi to zrezygnuje.
Czy któraś z was myślała już o krwi pepowinowej czy bedzie z tego korzystać? Niestety trochę to kosztuje ...Ivettka lubi tę wiadomość
-
Witam
Zielona to ja jakod dwóch nocy śpię może po 2 godziny.. Nie wiem o co chodzi.
Jestem śpiąca, kładę się i mijaehhh
Ja krwi nie chowam bo za młode to jeszcze, nie wiadomo tak naprawdę czy i jak byliby to w stanie wykorzystać kiedyś, w razie "w".
Oddałabym komuś w potrzebie za to.
Ivettka, u nas się pytają na kiedy chcesz USG III trymestru.
U mnie wszystko było ok, zaproponowali 36 tydz i dla mnie może zostaćIvettka lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry:) Wikaa dzięki:) kłucie nie było takie złe:) zresztą już się z tym oswajam:) po drodze zaliczyłam ciucha a teraz robię śniadanko bo mega głodna jestem:)dziś mam 100 dni do porodu:) ale czas leci:)
Aktywny dzień bo i wizyta u endo i znów spacerek:) ale mam dopiero 30 nr i nie wiem na którą iść, na czuja pójdęa na 17.30 jadę do sr, więc może prosto od lekarza pojadę, bo jak mnie nie przepuszczą to czasami czekam po 3 godz, bo lekarz w trakcie wychodzi na operacje,no ale będę czekać
więc aktywny dzień od świtu:)
Zania spinanie brzucha będzie o sobie dawać znać, ja biorę 3 razy dziennie magne b6 a mimo to czasami tez się spina jak dużo porobię. Bierzesz magnez?
My na sr mamy teraz zajęcia o porodzie, objawy, hormony ciążowe itp:) dziś ciąg dalszy:) mój M chętnie uczestniczy, czasami przyśpi bo zmęczony po pracy,ale Kochany jest hehe:) ale to zależy od faceta:)Lena87, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość
-
Hej.
Ja dla pocieszenia tez dzisiaj do 2.00 nie spałam
Co do krwi, myślę ,że gdybym miała kasę, dałabym do pobrania i przechowania.
Terminu ostatniego USG jeszcze nie mam. U mnie za wcześnie. Ja nawet jeszcze glukozy nie robiłam. Teraz 4- go maja mam wizytę i wtedy dostanę skierowanie....
Ivettka co do dziewczyn z FB to naprawdę większość z nich była ok. i to pewnie o nich Zania wspominała
Jadę załatwiać sprawy. Do potem ....
Kate ja też powoli przyzwyczajam się do igiełJakby nie bylo to już moja 3 - cia ciąża
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 09:27
zania1313, rex, Ivettka, amarranta lubią tę wiadomość
-
Zania odnośnie rożka, to miło,ze się i Tobie podoba:) na początku chciałam tez kupić z wkładką,ale po wywiadzie internetowym różnych opiniach, stwierdziłam,że wolę miękki:) taki też przyda się jako kołderka i podobno jest wygodniejszy w noszeniu dzidzi:) tamten podobno jest zbyt sztywny i wzięłam pod uwagę doświadczone mamy:) mój M też wolał usztywniany:) ale jak czytał ze mną opinie, to powiedział,że w tym da radę
-
Hej ja tez mam istatnio problemy ze spaniem... budze sie, wierce, ktece masakra. Dzis do tego mega bolal mnie brzuch cala noc ale to chyba przez to ze nabralo mnie na jablko przed spaniem i byl koszmar pozniej ale juz dzis moj synek podkopuje mnie od rana wiec mam nadzieje ze ma sie dobrze... a tak swoja droga, nie wiecie czy mozna brac espumisan?
-
Livia piękny jest:) ja jako fanka Riko Nana w tym też się zakochałam:) ale on jest cięższy jeszcze od Riko Nano, więc póki co mam swój typ Riko Nano:) szary chyba najbardziej mi odpowiada:) jutro jedziemy kupić prezent na 1 urodziny chrześnicy mojego M, to od razu zobaczymy wózki:) będę znosić z 2 piętra, windy nie ma, więc Riko Nano z wagą 14,2 to max:) będzie siłka hehe:)
U Ciebie juz 85 dni u mnie dziś 100:) czas leci:) ja też czasami mam zgagę,ale leciutką wieczorem. Bardziej jak dłużej siedzę, to czuję kręgosłup,ale męża masażystę wykorzystuję;p przynajmniej do karku:) bo lędźwi nie może masować.
Ja biorę 3 razy dziennie magne b6, więc mniej jest twardy,ale siku chodzę chyba co 20 minut:)livia30 lubi tę wiadomość
-
No Brano jest cięższy o 1,5kg chyba, jakbym miała nosić to też zdecydowałabym się na lżejszy ale w domku mieszkam więc mogłam zaszaleć
Ja magne B6 biorę raz dziennie to może też zacznę częściej? Poza tym ciągle niestety biorę luteinę 100 dowcipną bo bóle miesiączkowe mnie czasem łapią. Panikara jestem aż śmieszne bo w pierwszej ciąży na luzie wszystko było a teraz 12 lat więcej i proszę
Już powoli kończę swoją wyprawkę. Miałam plan, żeby do 30 tygodnia ale będzie mały poślizgTeraz fotelik wybieram i litości - ja i te kolory. Niezdecydowana jestem
Z jednej strony chcę żeby pasował do wózka a z drugiej - to przecież tylko fotelik
http://allegro.pl/fotelik-maxi-cosi-cabriofix-baza-familyfix-wys24-i5033840061.html
No i niania elektroniczna zostanie. Jakieś zamówienie z Gemini jeszcze trzeba zrobic ale to już resztki bo właściwie wszystko już mamChciałoby się powiedzieć "można rodzić" ale wolę jeszcze nie szaleć z tym stwierdzeniem. Niech siedzi do lipca
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 10:40
-
Widzę że nie jestem sama z tym brakiem snu... Może jakoś w dzień nadrobie chociaż grafik napięty:-) Livia30 śliczny wózek. Ja jeszcze się nie rozgladalam może od maja zacznie mi się wena lub włączy mi się chęć wicia gniazda:-) jeżeli znalazłaś artykuł o tej krwi to proszę prześlij bo ja się mocno nad tym zastanawiam a nie znam innych minusów oprócz kasy oczywiście:-/ kobitka na SR mowila że krew jest pobierana dopiero po obcieciu pepowiny więc nic naszej dzidzi nie zabieramy, ale wiadomo to miała być reklama więc może o czymś nie powiedziała.
-
No nie wiem czy nie zabieramy skoro jednak do pobrania tam coś zostaje?
Przeszperałam historię i mam:
http://oczekujac.pl/2013/01/to-czego-zaden-bank-krwi-pepowinowej-wam-nie-powie.html
Zrobisz jak uważasz. Najważniejsze, żebyś Ty miała spokój ducha - jeśli da Ci to pobranie krwi pępowinowej to czemu nie. Dla mnie to zbędne, wolę nie zakładać, ze moje dziecko będzie jej potrzebować kiedyś
-
Macham u nas balon rośnie ze aż strach za dwa miechy zrobi bach
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a0a83a93024e.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5b9fe371c555.jpgdora8201, zielona1, Mimi1990, 1kasiulka1, rex, Ivettka, Konwalia, ewela86 lubią tę wiadomość
-
Witam
Biedroneczka śliczny duży brzusio i córeczka fajniutka
Super macie wozeczki no przepiękne!!! Ja też taki chce!!
Co do krwi prpowinowej my napewno się nie zdecydujemy.
Zgage też czasem nam ale nie długo. Mąla skacze po brzuchu czasem jabłka chciała go rozerwać!
Ja jeszcze nie mam bardzo dużo rzeczy ale tyle wydatków że trzeba czekać...
Dobrze ze zrobiłam porządek z ciuszkami jakbym miała szescioraczki to bym mogła je po 2razy dziennie przebierać
Doczytałam o Mikolay jejku trzymam też za nich kciuki niech jak najdłużej w dwupaku siedzą!
U mnie też już 29tc ale leci chciałabym do 35tc mieć wszystko kupione wyprane poukładane bo kto wie jak będzie z córa cc miałam w 39t1d i żadnych objawów porodowych ale teraz już córa głową w dół to i inaczej może się Zdarzyć... Nawet nie chce myśleć co by było teraz bo nic nie przygotowane mam...jejusku idę co robić buziole Lipcoweczki