Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie dziewczyny,długo się nie odzywałam ale musiałam odpocząć od tych szpitali i tego wszystkiego.... tydzień temu w poniedziałek wyszłam ze szpitala,dostałam dwa zastrzyki (steryd) na szybsze rozwinięcie płucek malutkiej więc jestem już troszkę spokojniejsza,za tydzień wizyta i już się stresuje co z tą moją szyjką,w ciągu 3 tygodni skróciła mi się ponad 1cm bo z 3,9cm zrobiło się 2,8cm no i niestety jest miękka. Lekarze każą się długością nie przejmować bo mówią że to też zależy od tego jak dziecko się ułoży i że np. przy następnej wizycie może być dłuższa ale mimo tego boje się o tą szyje. W czwartek byłam na usg 4d i moja Julcia ważyła 1264g.
Dora co do znajomych-dalszych/bliższych niestety teraz też słyszę o boże ty w ciąży nic nie pisałaś nie chwaliłaś się na fb....najczęściej właśnie słyszę "ale nie przypominam sobie żebyś ogłaszała na fb że oczekujecie dziecka" "jesteś chyba jedyną znajomą która nie ogłosiła tego na fb" powiem Wam że ja się nie chwalę na prawo i lewo kto ma wiedzieć ten wie, dużo osób już mnie widziało z brzuszkiem więc pewnie też już gadają. Nawet niektóre moje kuzynki jeszcze nie wiedzą,nie widze się z nimi to nie wiedzą specjalnie dzwonić nie będę jak nie mam z nimi ogólnie większego kontaktu:P
Livia piękny wózek:) mój styl:)
-
U mnie dopiero zaczyna być brzuch widać, więc większość dopiero się zaczyna dowiadywać :p
ale słyszałam już kilka tekstów, że na pewno wpadliśmy i dlatego ukrywałam :p ukrywanie, a nie ogłaszanie tego na fb to dla mnie dwie całkiem inne rzeczy. Więc stwierdzam, że nie mój problem i nie komentuję :p
Biedroneczka, śliczny brzuchalek
Dora, no główne dwa wózki nad którymi myśleliśmy to:
http://allegro.pl/wyprzedaz-wozkow-osann-ferrari-w-super-cenie-i5224648737.html
http://paseobebe.com/conjuntos-2-piezas/1275-duo-easywalker-mini-cooper.html
a rozważamy jeszcze te:
http://allegro.pl/wozek-dzieciecy-wielofunkcyjny-zippy-zorg-3w1-i5245510437.html
http://allegro.pl/x-lander-wozek-spacerowy-x-a-2014-2015-spiwor-grat-i5248718354.html
http://allegro.pl/24h-coneco-wozek-uniwersalny-2w1-kangoo-2gond-karu-i5188056720.html
ale nie wykluczone, że jak siądziemy, żeby porządnie pooglądać, to kupimy jakiś całkiem inny
Generalnie, to najbardziej zależy nam na dużych kółkach, a nie takie grzeczne spacerowe wózeczki. -
nick nieaktualnyNic Dziewczyny, trzeba się oszczędzać aby dzieciątka dłużej posiedziały w brzuszku ..
Aneta ściskam mocno kciuki abyś jeszcze wytrzymała długo w dwupaku
Julcia ma już ładną wagę ..
Rex, troszkę tego do wyboru maszale zapewne podczas oglądania jeszcze nie jeden Ci wpadnie w oko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 17:31
anetaa1607 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Padam na twarz po całym dniu, Zania nawet nie zwróciłam uwagi czy wąski dla mnie normalny:) w sam raz:) powodzenia na glukozie:) Blue odpoczywaj Kochana! Oby szyjka wróciła do dawnej długości. Hormony tarczycy w normie, dawka ta sama, za 4tygodnie do kontroli, byłam jeszcze u znajomej w szpitalu leży od tygodnia, termin miała na pt i nic jeszcze się nie dzieje ale jak zobaczyłam oddział to poczułam emocje:)
Blue:), dora8201 lubią tę wiadomość
-
Witam się w 30 tyg:-) i w końcu noc przespana:-)
anetaa już teraz będzie tylko lepiej dużo odpoczywaj, postaraj się nie stresować. Dzidzia ładnie rośnie bo masz wagę akuratna do wieku ciąży:-)
Blue trzymam kciuki by wszystko było dobrze i by twój gin doradzil najlepszą opcje a do tego czasu dużo lez.
ją też wczoraj wizytowalam. Dzidzia już taka duza ze termin mi wyszedł o 2 tyg wcześniej wg usg. Nic lekarz na ten temat nie powiedział więc mam nadzieję że to nic złego. Nie chce się nakrecac:-) ciśnienie natomiast miałam strasznie wysokie ale to efekt białego fartucha bo w domu jak mierze jest ok. Lekarz jednak stwierdził że lepiej coś na te skoki brać i mam brać magnez i potas bo wysokie cisnienie jest bardzo niebezpieczne:-/ a poza tym widziałam dzidzie w 4d śliczny ten mój mały:-)wikaa, Blue:), dora8201, rex, 1kasiulka1, Ivettka lubią tę wiadomość
-
Monita jutro rano idę do ginekologa więc zobaczę co zadecyduje... Magnez tylko taki rozpuszczalny biorę, ale chcę właśnie zapytać o jakiś w tabl i może mocniejszy, bo czasem brzuch robi mi się twardy niestety
Kate leżę 90% dnia może to coś pomoże... mam nadzieję, że będzie trochę lepiej jutro rano
Miłego dnia :-* -
Blue, moja koleżanka miała podobną sytuację. Musiała praktycznie większość czasu leżeć ale było Oki i dotrwala do terminu porodu. Co do magnezu to z tych standardowych bez recepty to i gin i aptekarka i na izbie przyjęć polecają magneB6 bo jest uznawany bardziej jako lek niż suplement.
Livia30 dziękuję za ten artykuł o krwi pepowinowej:-)Blue:), 1kasiulka1 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry:) budzę się teraz przed 7:) ale całą noc przesypiam i nie wstaję nawet do łazienki:) Niunia spokojna w nocy, budzi się razem ze mną
Zielona gratuluję 30tc:) wow,ale czas leci!
My wczoraj mieliśmy 3 zajęcia sr i fajnie było, temat porodu cd:) wczoraj tez byłam u znajomej w szpitalu, leży od tygodnia, już 4 dni po terminie jest,jak zobaczyłąm oddział to poczułam te emocje:)
Blue dobrze,że odpoczywasz i się mega oszczędzasz, oby jutro było dużo lepiej:)Blue:), 1kasiulka1 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
piękny dzień się zapowiada
Blue myślę że dasz radę z Dzidzią poczekajcie jeszcze trochę
A czytał może ktoś co tam u Mikolay??
Kiedy planujecie prac ciuszki?zbliżają się ciepłe dni więc chyba w maju będzie można już jak myślicie nie za wcześnie? Chciałabym sobie w szufladach poukładać
Blue:) lubi tę wiadomość