Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
dobry!!!
ja znów pojawiam się i znikam ale miałam bardzo ciężki weekend... pierwszy raz w tej ciąży burza hormonów mnie ogarnęła - miałam nerwa, focha, wylałam morze łez, nawydzierałam się na wszystkich dookoła za wszystko i takie tam "przyjemności"... wczoraj jeszcze dochodziłam do siebie a dziś na szczęście już jest ok...wszyscy przeżyli
ten wózek carera camarelo to dokładnie taki jak w linku z bobowózków - z czerwonymi / pomarańczowymi felgami biało-granatowy to 2 u mnie po osiedlu jeżdżą... kawał wozu z niego ale widzę, że dziewczyny zadowolone - jedna już w spacerówce wozi a druga w głębokim jeszcze...
Rex a jakie masz wózki na oku?
jeśli chodzi o wagę to ja prawie 9 miałam na ostatniej wizycie... ale w sumie wg wszystkich przeliczników mieszczę się idealnie w normach tycia więc jakoś sie nie martwię... zajmę się tym po ciąży
Ivettka a co u Mikolay???? zaraz wejdę na czerwcówki.... ale wiadomo czy Mikolay urodziła?
co do wydzieliny to ja mam wiecznie wilgotno... wkładki 2-3 razy dziennie zmieniam (bo nie lubię tak się czuć) czasem mam wrażenie, że czuje jakby mi leciało ale to tylko wrażenie...
co do czucia sie tatusiem to zgadzam się z Wikaą dla facetów ciąża jest nierealna... ale jak się maluch urodzi i od razu pozwolicie albo wręcz zmusicie do opieki nad dzieckiem to będziecie mieli najwspanialszych pomocników... najgorsze co można zrobić to być zosią samosią co to sama wszystko najlepiej zrobi a tatuś niech się boi, nie dotyka bo upuści, krzywdę zrobi, dziecko tylko opatulone w sztywnym rożku weźmie na ręce.... przyzywaczajają się i potem zero pomocy "bo ja nie umiem a Ty lepiej" a i dziecko przyzywczaja się do opieki jednej osoby (wiadomo każdy inaczej przewija, ubiera, kąpie itp) i potem komuś innemu, kto robi coś trochę inaczej płacze więc utwierdza to tatusia i mamusię że tatuś się nie zna i nie potrafi
co do usg to ja poczekam na to na nfz najpierw - zobaczę jak Luśka ułożona bo z tego co czuje to siedzi uparciuch nie dość że głową do góry to jeszcze przodem do pleców więc jak pójdę na 3d/4d i zapłacę 250zł a i tak niewiele będzie widać to szkoda....
Biedroneczka wow jaki nosisz apartamentsuper:) a córa jaka słodka
mój przy Twoim to nędzna kawalerka
jezu tak piszecie o tych tygodniach i kurde zdałam sobie sprawę że niby jeszcze prawie 3 miesiące ale z drugiej strony jeśli na spokojnie chcę mieć wszystko co potrzebuje to w maju powinnam się z większością uwinąć.... w maju się wezmę już za zamawianie - teraz trochę wydatków innych było bo i prezent na komunię i stroje nasze na nią, Młodemu rower musieliśmy zmienić bo wyrósł z poprzedniego a w tych rozmiarach rowery już swoje kosztują...
Biedroneczka83, wikaa, Ivettka lubią tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
Och Dora, jak ja lubię jak Ty się ze mną zgadzasz....
Ja czasem też mam zgagę. Nie znoszę smaku tych lekarstw na nią - syropy, tabletki do ssania są dla mnie nie do przeskoczenia.... A może są jakieś, które można tylko połknąć ? Możecie coś polecić. ... ?
Livia super wózeczek.
Kate powodzenia u endo. No i gratulacje 100 - dniówki. ...
Biedroneczka brzuszek niczego sobie.... Ale córunia jak się do niego tuli. Mój młodszy tez czasem podchodzi, podnosi mi bluzkę i mówi - kocham tego dzidziusia w brzuszku.... Pytał ostatnio jak on z tamtąd wyjdzie ? Powiedziałam, że przez pępek :p A on - Będziesz płakała ? Ja na to - Tylko ze szczęściaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 12:50
dora8201, Biedroneczka83 lubią tę wiadomość
-
Hej
jestem w domku i bardzo się ciesze... ale lekarz przy wypisie mnie zmartwił. Powiedział, że moja szyjka ma 2 cm i mam rozwarcie na opuszek i zaleca mi krążek... w czwartek idę do gina i zapytam go co o tym myśli. Narazie leżę i nic nie robię żeby tylko było ok i nic się nie działo
Mikolay bardzo trzymam za Was kciuki żeby jak najdłużej udało się poczekać... :-*
Biedroneczka ale dużo brzusio! Superja też mam dosyć duży
Mi też brzuch robił się twardy no i się okazało, że to zaszkodziło bo teraz mam trochę problemy... ale biorę nospe 3 razy dziennie no i luteine 100... mam nadzieje, ze będzie dobrze na następnej wizycie.
Livia śliczny wózek tez się nad nim zastanawiam, albo Riko Nano... ale Wam zazdroszczę zakupów. Ja narazie musze tylko leżeć i na necie mogę sobie oglądać i ew coś zamówić. W czwartek idę do ginekologa, jak będzie ok to będę spokojniejsza i tez się zajmę znowu zakupami dla mojego maleństwa
Miłego dnia dziewczynki :-*1kasiulka1 lubi tę wiadomość
-
Któraś z Was pytała o koszule do szpitala, nie pamiętam dobrze chyba Zania... Ja mam narazie jedną taką bez szału - będzie pewnie na poród i jedną taką wygodniejszą z IF (http://pl.italianfashion.pl/mod/tresc/katalog_www_mama_www%20%282%29.pdf) tą ze str. 11 niebieską. Myślę, ze będzie ok bo choć trochę podtrzymuje biust. Problem miałam tylko z rozmiarem, bo nie wiadomo jak to będzie schodzić czy od razu troche zejdzie czy raczej powoli, koniec końców kupiłam taką, która teraz jest taka prawie w sam raz (lekko luźnawa) i mam nadzieje, ze będzie ok.
Miłego popołudnia, idę brać sie za obiad! -
Wikaa a ja lubię się z Tobą zgadzać
a co do zgagi to mi rennie przechodzi - mleczka i inne nigdy w życiu a rennie trochę jak miętówka więc nie jest najgorsze - właśnie zaraz idę po Młodego i muszę zajść do apteki bo mnie coś piecze
o wymiar konkretny szyjki też nie pytam - mój gin operuje nazwami "ładnie" więc skoro jest ładnie to dziękuję i tyle
wkładki laktacyjne to i tak każdej co innego podpasuje - zależy od tego ile tam będą musiały wyłapywać
kurka gotując sos koperkowy, nie wiem jakim cudem ale wsadziłam całego palucha mieszając go i boli jak cholerawikaa lubi tę wiadomość
a zapytam Was - czy u Was też sa takie reakcje znajomych i innych ale takich wiecie - dalszych - że jak widzą Was i że w ciązy to zawsze muszą powiedzieć coś w stylu "oo a ja nie wiedziałam/wiedziałem", "nie pochwaliłaś się" itp... matko boska to co miałam w 8 tc ogłosić na fb, nk, twitterze i wszelkich innych a dodatkowo każdemy mmsa ze zdjęciem testu wysłać?? i to najczęściej z takimi tekstami wyjeżdżają osoby które znam ale nie utrzymuje jakiegoś kontaktu bliższego, bardziej przypadkowy, części z nich nie mam telefonu czy innych namiarów
bommbelek89 wrote:Dziewczyny kiedyś któraś podawała linka do leginsow z kieszonkami ciążowych coś koło 20zl możecie dać jeszcze raz? I Cy jesteście zadowolone bie prześwituja czy cos
ja mam te
http://allegro.pl/legginsy-spodnie-ciazowe-getry-z-kieszeniami-xxl-i5109782454.html
zania mnie nigdy nie mówili jaka szyjka teraz jak pójde na usg poprosze o pomiar bo ostatnio mnie cos kuła wiec niech sprawdza -
nick nieaktualny
-
Blue biedulko, musisz się mega oszczędzać. Oby te rozwarcie się zatrzymało a szyjka przestała się skracać. Trzymam kciuki !
Dora teraz trochę cieplej to i ciuchy lżejsze, wiec ciąża bardziej widoczna.... Ja też jak spotkam kogoś znajomego to krzyczy - w ciąży jesteś ? nic nie mówiłaś ! Trochę to wkurza, wiadomo dlaczego ale ja zawsze staram się zmienić od razu temat i pytam - a co u ciebie ?
A co do zgagi to spróbuję tego rennie jak mi jużssię cierpliwość skończy.
Blue:) lubi tę wiadomość