X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry!!! :)
    ja znów pojawiam się i znikam ale miałam bardzo ciężki weekend... pierwszy raz w tej ciąży burza hormonów mnie ogarnęła - miałam nerwa, focha, wylałam morze łez, nawydzierałam się na wszystkich dookoła za wszystko i takie tam "przyjemności"... wczoraj jeszcze dochodziłam do siebie a dziś na szczęście już jest ok...wszyscy przeżyli ;)

ten wózek carera camarelo to dokładnie taki jak w linku z bobowózków - z czerwonymi / pomarańczowymi felgami biało-granatowy to 2 u mnie po osiedlu jeżdżą... kawał wozu z niego ale widzę, że dziewczyny zadowolone - jedna już w spacerówce wozi a druga w głębokim jeszcze...

Rex a jakie masz wózki na oku?

jeśli chodzi o wagę to ja prawie 9 miałam na ostatniej wizycie... ale w sumie wg wszystkich przeliczników mieszczę się idealnie w normach tycia więc jakoś sie nie martwię... zajmę się tym po ciąży :)

Ivettka a co u Mikolay???? zaraz wejdę na czerwcówki.... ale wiadomo czy Mikolay urodziła?

co do wydzieliny to ja mam wiecznie wilgotno... wkładki 2-3 razy dziennie zmieniam (bo nie lubię tak się czuć) czasem mam wrażenie, że czuje jakby mi leciało ale to tylko wrażenie...

co do czucia sie tatusiem to zgadzam się z Wikaą dla facetów ciąża jest nierealna... ale jak się maluch urodzi i od razu pozwolicie albo wręcz zmusicie do opieki nad dzieckiem to będziecie mieli najwspanialszych pomocników... najgorsze co można zrobić to być zosią samosią co to sama wszystko najlepiej zrobi a tatuś niech się boi, nie dotyka bo upuści, krzywdę zrobi, dziecko tylko opatulone w sztywnym rożku weźmie na ręce.... przyzywaczajają się i potem zero pomocy "bo ja nie umiem a Ty lepiej" a i dziecko przyzywczaja się do opieki jednej osoby (wiadomo każdy inaczej przewija, ubiera, kąpie itp) i potem komuś innemu, kto robi coś trochę inaczej płacze więc utwierdza to tatusia i mamusię że tatuś się nie zna i nie potrafi :)

co do usg to ja poczekam na to na nfz najpierw - zobaczę jak Luśka ułożona bo z tego co czuje to siedzi uparciuch nie dość że głową do góry to jeszcze przodem do pleców więc jak pójdę na 3d/4d i zapłacę 250zł a i tak niewiele będzie widać to szkoda....

Biedroneczka wow jaki nosisz apartament :) super:) a córa jaka słodka :) mój przy Twoim to nędzna kawalerka :P

jezu tak piszecie o tych tygodniach i kurde zdałam sobie sprawę że niby jeszcze prawie 3 miesiące ale z drugiej strony jeśli na spokojnie chcę mieć wszystko co potrzebuje to w maju powinnam się z większością uwinąć.... w maju się wezmę już za zamawianie - teraz trochę wydatków innych było bo i prezent na komunię i stroje nasze na nią, Młodemu rower musieliśmy zmienić bo wyrósł z poprzedniego a w tych rozmiarach rowery już swoje kosztują...

Biedroneczka83, wikaa, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka super brzuszek:) córeczka słodka:)
    Livia ja w początkowej fazie wyprawki, czytam opinie różnych firm, bo tyle tego jest;p w wolnych chwilach będę zamawiać:) lecę do endo:)

• kate851 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiej firmy polecacie wkładki laktacyjne, bo czytam opinie i różne są.

• kate851 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Johnsona mają rewelacyjne opinie, więc chyba te kupię:)

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie zostało 72 dni masakra :) ale czas leci

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaką wy macie obecnie długość szyjki??

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby one z klejem cienke i świetne :)

kate851 lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• kate851 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez widze maja ok opinie z baby ono, z tej firmy kupuję podkłady poporodowe i majtki jednorazowe i wielorazowe, a duże na łóżko z seni.
    Zania mi nie mówi ile mam, tylko mówi,że ok. Nie chcę być natrętna i nie pytam ile dokładnie:)

• wikaa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och Dora, jak ja lubię jak Ty się ze mną zgadzasz.... ;-) :-D

Ja czasem też mam zgagę. Nie znoszę smaku tych lekarstw na nią - syropy, tabletki do ssania są dla mnie nie do przeskoczenia.... A może są jakieś, które można tylko połknąć ? Możecie coś polecić. ... ?

Livia super wózeczek.

Kate powodzenia u endo. No i gratulacje 100 - dniówki. ... ;-)

Biedroneczka brzuszek niczego sobie.... Ale córunia jak się do niego tuli. Mój młodszy tez czasem podchodzi, podnosi mi bluzkę i mówi - kocham tego dzidziusia w brzuszku.... Pytał ostatnio jak on z tamtąd wyjdzie ? Powiedziałam, że przez pępek :p A on - Będziesz płakała ? Ja na to - Tylko ze szczęścia ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 12:50

dora8201, Biedroneczka83 lubią tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 18:35

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Blue:) Przyjaciółka

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) jestem w domku i bardzo się ciesze... ale lekarz przy wypisie mnie zmartwił. Powiedział, że moja szyjka ma 2 cm i mam rozwarcie na opuszek i zaleca mi krążek... w czwartek idę do gina i zapytam go co o tym myśli. Narazie leżę i nic nie robię żeby tylko było ok i nic się nie działo :-(

Mikolay bardzo trzymam za Was kciuki żeby jak najdłużej udało się poczekać... :-*

Biedroneczka ale dużo brzusio! Super :-) ja też mam dosyć duży :-)

Mi też brzuch robił się twardy no i się okazało, że to zaszkodziło bo teraz mam trochę problemy... ale biorę nospe 3 razy dziennie no i luteine 100... mam nadzieje, ze będzie dobrze na następnej wizycie.

Livia śliczny wózek tez się nad nim zastanawiam, albo Riko Nano... ale Wam zazdroszczę zakupów. Ja narazie musze tylko leżeć i na necie mogę sobie oglądać i ew coś zamówić. W czwartek idę do ginekologa, jak będzie ok to będę spokojniejsza i tez się zajmę znowu zakupami dla mojego maleństwa :-)

Miłego dnia dziewczynki :-*

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

Wojtuś nasz Skarb <3 <3 <3
    ex2b3e5e2fco1er7.png

ckai43r89zfl6iv1.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z Was pytała o koszule do szpitala, nie pamiętam dobrze chyba Zania... Ja mam narazie jedną taką bez szału - będzie pewnie na poród i jedną taką wygodniejszą z IF (http://pl.italianfashion.pl/mod/tresc/katalog_www_mama_www%20%282%29.pdf) tą ze str. 11 niebieską. Myślę, ze będzie ok bo choć trochę podtrzymuje biust. Problem miałam tylko z rozmiarem, bo nie wiadomo jak to będzie schodzić czy od razu troche zejdzie czy raczej powoli, koniec końców kupiłam taką, która teraz jest taka prawie w sam raz (lekko luźnawa) i mam nadzieje, ze będzie ok.
    Miłego popołudnia, idę brać sie za obiad! ;)

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate a ten rożek który zamowilas to faktycznie jest taki jak na zdjeciu? w sensie wąski:-)? bo ładnie się prezentuje,i to zapiecie wydaje się ze ma dość daleko,co chyba ulatwia otulanie dZiecka:-) hmm?

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2015, 15:59

dora8201, radiszka, 1kasiulka1, rex lubią tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedyś któraś podawała linka do leginsow z kieszonkami ciążowych coś koło 20zl możecie dać jeszcze raz? I Cy jesteście zadowolone bie prześwituja czy cos

16udskjogri4r6n4.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikaa a ja lubię się z Tobą zgadzać :) a co do zgagi to mi rennie przechodzi - mleczka i inne nigdy w życiu a rennie trochę jak miętówka więc nie jest najgorsze - właśnie zaraz idę po Młodego i muszę zajść do apteki bo mnie coś piecze

o wymiar konkretny szyjki też nie pytam - mój gin operuje nazwami "ładnie" więc skoro jest ładnie to dziękuję i tyle ;)

wkładki laktacyjne to i tak każdej co innego podpasuje - zależy od tego ile tam będą musiały wyłapywać :)

kurka gotując sos koperkowy, nie wiem jakim cudem ale wsadziłam całego palucha mieszając go i boli jak cholera

wikaa lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a zapytam Was - czy u Was też sa takie reakcje znajomych i innych ale takich wiecie - dalszych - że jak widzą Was i że w ciązy to zawsze muszą powiedzieć coś w stylu "oo a ja nie wiedziałam/wiedziałem", "nie pochwaliłaś się" itp... matko boska to co miałam w 8 tc ogłosić na fb, nk, twitterze i wszelkich innych a dodatkowo każdemy mmsa ze zdjęciem testu wysłać?? i to najczęściej z takimi tekstami wyjeżdżają osoby które znam ale nie utrzymuje jakiegoś kontaktu bliższego, bardziej przypadkowy, części z nich nie mam telefonu czy innych namiarów ;)

zpbnio4p92q84lda.png

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bommbelek89 wrote:
    Dziewczyny kiedyś któraś podawała linka do leginsow z kieszonkami ciążowych coś koło 20zl możecie dać jeszcze raz? I Cy jesteście zadowolone bie prześwituja czy cos

ja mam te
    http://allegro.pl/legginsy-spodnie-ciazowe-getry-z-kieszeniami-xxl-i5109782454.html

zania mnie nigdy nie mówili jaka szyjka teraz jak pójde na usg poprosze o pomiar bo ostatnio mnie cos kuła wiec niech sprawdza

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny ;)

Biedroneczka brzusio już spory :D a siostrzyczka zapewne nie może się już doczekać ..

u Mnie szyjka ma 31mm ..

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

• wikaa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue biedulko, musisz się mega oszczędzać. Oby te rozwarcie się zatrzymało a szyjka przestała się skracać. Trzymam kciuki ! :-)

Dora teraz trochę cieplej to i ciuchy lżejsze, wiec ciąża bardziej widoczna.... Ja też jak spotkam kogoś znajomego to krzyczy - w ciąży jesteś ? nic nie mówiłaś ! Trochę to wkurza, wiadomo dlaczego ale ja zawsze staram się zmienić od razu temat i pytam - a co u ciebie ? :-/
    A co do zgagi to spróbuję tego rennie jak mi jużssię cierpliwość skończy.

Blue:) lubi tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
‹‹ 843 844 845 846 847 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ