X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 18:36

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...właśnie czekam na drugie pobranie. Jak dla mnie samo wypicie glukozy z cytryna nie bylo zle...najgorzej,ze teraz mnie mdli bleeeh:-/

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do ubranek,to zaczne jak już będę miała komode dla małej. W maju zamawiam więc w czerwcu zaczne prac...też nie chce odkładać tego zupełnie na ostatnia chwile. I to w sumie zależy od tego jak się będę czula,albo jakie beda zalecenia:-)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania dasz radę:) oby wyniki były dobre:) trzymam kciuki:) daj znać:) Radiszka ja dzień przed Tobą:) wczoraj miałam 100 dni:) gratulacje:) my też zamówimy w maju komodę i zacznę wszystko prać, teraz kompletuję:)

radiszka lubi tę wiadomość

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry! witam w piękny, słoneczny dzień:)

pogoda ładna to i humor lepszy tylko żeby spać się tak nie chciało... czy Wam też tak często się akumulatorki wyczerpują?? u mnie dzień bez drzemki jest dniem straconym:P

Rex fajne wózki - ten ferrari to jak moje bugaboo - identyko, mało opisane więc nie wiem czy funkcje ma takie same ale wizualnie wygląda tak samo. Ten zorg ma koa okropne :) tzn mi się nie podobają - jak na nie patrze to już słysze je jak jadą po chodniku nie idealnie gładkim :)

Anetaa trzymam kciuki, że mała posiedziała jeszcze kilka tygodni!!!

a w ogóle trzymam kciuki za wszystkie szyjki - niech sobie jaj nei robią i czekają jeszcze trochę na akcje :)

magnez też biorę magneb6... generalnie nasz lekarz (nie gin) twierdzi, że najlepsze są w tabletkach łykane - magnezy, żelaza, wapna itp niż te musujące... to tak jakby zjeść żelki reklamowane z jogurtem a jogurt naturalny z musem owocowym własnoręcznie robionym....

ciuszki popiorę po remoncie, na krótko przed terminem...

dziewczyny a kupuje któraś z Was nianie elektr?? przy Młodym nie potrzebowałam bo 48m mieszkanie więc gdzie nie byłam to słyszałam ale teraz dom piętrowy i ogródek, lato więc przyda się a nie dokształcona jestem w tym temacie - może któraś już się dokształcała?? zależy mi na zasięgu sporym i dwustronnej komunikacji no i oczywiście cenowo mogłaby być atrakcyjna :P

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • rex Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam :)
    Dora, no właśnie w tym Zorgu te kółka dziwne jakieś :/ ja muszę takie, żeby sobie w terenie radziły dobrze. Ten Ferrari i cenowo i z wyglądu najbardziej nam przypadł do gustu, tylko się boję czy te przednie kółka za małe nie będą.
    Teraz podjedziemy do sklepu większego to jeszcze popatrzymy na jakieś inne.

Powodzenia na wizytach.

Ja niani nie kupuję, bo u mnie zbędna. Dla starszego miałam, ale jak już duuużo starszy był i układ mieszkania był taki, że w nocy szybciej usłyszałam sąsiadów z drugiego bloku niż syna ;) ale to mówię, ze 3 lata miał.
    Teraz mieszkanie też duże mamy, bo ponad 100 m, ale ogarnę ;)

A ciuszki to hmm raczej nie przed początkiem czerwca, bo ja to taka maniaczka jestem, że później bym to jeszcze raz wyprała :P a, że ciepło jest, to te szmatki w godzinę wyschną, nie będę sobie roboty dokładać.
    Zresztą pokoju nie zrobiłam jeszcze.

1kasiulka1, dora8201 lubią tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora ja miałam fisher price polecam ale dwustronnej komunikacji niestety nie ma :-P jedynie dzidzie słyszysz.. No właśnie co do niani zgubiła mi się antenka nie wiem czy mogę gdzieś taka dokupić?taka dokręcania niby odbiera ale na większej odległości nie wiadomo...
    Dziewczyny mam pyt. DIecko BedIe musiało Jeździć. Tył bo z przodu jest poduszka raz widziałam takie lusterka żeby widzieć Dzidziolla bo wiadomo tyłem Siedzi jak to wpisać w allegro żeby znalazło? Kupujecie?

dora8201 lubi tę wiadomość

16udskjogri4r6n4.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora ja też myślę nad nianią bo mieszkamy w domku na piętrze, kuchnia na dole itp... Zastanawiam się też nad tą z monitorem oddechu bo w rodzinie męża był przypadek śmierci łóżeczkowej i teraz jestem troche przewrażliwona... Ale póki co nie miałam czasu ogarnąć tematu i poczytać conieco na ten temat więc też chętnie przeczytałabym wasze opinie...

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora ja kupuję nianię, dokładnie taką:

http://allegro.pl/wideo-niania-elektroniczna-switel-bcf-930-7cali-i5185992737.html

Mieszkam w domu i nie wyobrażam sobie siedzieć pod sypialnią ciągle jak Młody będzie spał tym bardziej, ze mamy dość oryginalny układ domu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 11:29

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/lusterko-do-obserwacji-dziecka-w-podrozy-obrotowe-i5153668957.html
    Bombelek tutaj masz to lusterko, ja tez muszę jakieś zakupić, bo u nas w Spain, tylko z tyłu można wozić, z przodu nie ma opcji czy z poduszką, czy bez.
    Albo tutaj już takie z bajerami ;)
    http://allegro.pl/aktywne-lusterko-do-samochodu-benbat-zielone-i5251869069.html

dxom6iye1ka3dosl.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rex fajne te lusterka! nie myślałam o takim ale chyba się skuszę bo mimo, że można u nas dziecko z przodu wozić jestem jednak za tyłem mimo wszystko.

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macham co do niani mam fiser price od kolezanki w sumie pod kate wyjazdó do tesciów bo mają domek a na naszych 44m trudno jej bedzie nie usłyszeć hehehe

ja miałam dziś endo wsjo ok tsh 1,43 :) kolejna wizyta 10 czerwca a potem ok2 miesiace po porodzie

jeszcze ginek dziś mnie czeka :)

1kasiulka1, dora8201, rex lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień doberek

kate podobnie jak ty przesypiam całą noc i póki co bardzo sporadycznie zdarzało się raz na noc wstać na siusiu ;) więc nasze brzuszkowe skarby na razie nas oszczędzają i nie naciskają na pęcherze :)
    My z mężem też wczoraj byliśmy w SR i było bardzo fajnie, akurat wszystkie kobietki były z tatusiami więc jak panowie wyskoczyli z jakimś hasłem to było weselej :) a dodatkowo oprócz fajnych porad odnośnie oddychania i porodu były też lekkie ćwiczenia na piłeczkach, położna pokazała jak tatusiowie mają masować w trakcie przerw między skurczami więc jak się zabrali do roboty to położna się śmiała że na tych zajęciach mogłyśmy się poczuć jak na małym SPA i miałyśmy okazję poczuć się rozpieszczane:) i ogólnie mówiła też panom jak niejednokrotnie ich rola jest ważna przy współpracy z nią w trakcie porodu:) Jako że pracuje ona w szpitalu w którym będę chciała rodzić fajne jest to że można po zajęciach do niej podejść i zapytać o to co nas interesuje odnośnie szpitala itp a czego np nie dowiedziałam się od mojej gin ;)

zania - powodzenia na glukozie i dobrych wyników:) ja dziś mam konsultację telefoniczną z moją diabetolog po kolejnych 2 tyg. mierzenia poziomu cukru, zobaczymy co powie ale myślę że powinno być dobrze :)

Blue - odpoczywaj jak najwięcej ja już ćwiczę trzymanie kciuków za ciebie na jutro :)

Blue:) lubi tę wiadomość

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rex nie wiem jak ten wózek ale mój bugaboo ma zmienianą rączkę tzn przekładaną i blokowane te małe koła - w trudniejszy teren - piach, śnieg czy las trzeba właśnie przełożyć rączkę tak żeby duże koła były z przodu a małe z tyłu zablokowane i ma iść jak mały czołg...

co do niani to bardziej mi zależy o to żebym nie utknęła w domu... my lubimy wieczorami na tarasie posiedzieć a pokój Luśki będzie po drugiej stronie domu... czy w dzień jak będzie spała w domu bo za gorąco na dworze a Młody będzie pływał w basenie... bo i tak jak będę w domu to usłyszę....

zpbnio4p92q84lda.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wyniki czekam a co do USG nie zrobilismy...

Mała odwrocona poprzecznie-i nic nie widzieliśmy tylko bijące serduszko... Nie placilismy za wizytę ale jestem troszkę rozczarowana:-/ Pan doktor kazał brać no spe 2x1 przez tydzien,może pomoże to małej się odwrócić:| poza tym wszystko ok. Nie pytalam już o długość szyjki...za tydzień kolejna planowa już wizyta.
    pan doktor nie kazal się martwić,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 13:21

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Zania najważniejsze że jest ok:)

Blue-trzymam kciuki,oby wszystko było dobrze

Co do niani ja kupiłam taką http://allegro.pl/niania-elektroniczna-babyono-z-czujnikiem-ruchu-i5141565458.html
    jak dla mnie idealna,już ją sprawdzaliśmy na moje 65m wystarczająca. Ma czujnik ruchu i wibrację. Głównie potrzebują ją po ty bo chcę od początku małą dawać na balkon jak będę robić obiad w kuchni nie będę ją słyszeć (bo kuchnia jest na samym końcu mieszkania),rodzimy w lato a my często w lato wieczorami siedzimy na balkonie jak mała będzie spała w sypialni też mogę być spokojna, tym bardziej że niania ma wbudowany czujnik ruchu i będzie mi sygnalizować że mała się np. obudziła bo się kręci ale nie płacze.

Co do prania ubranek ja mam termin na 4lipca ciuszki będę prała w końcówce maja-po remoncie,bez sensu prać i prasować jak trwa remont,jak nie zdążę bo np. trafie już od któregoś momentu do porodu do szpitala tatuś będzie musiał sobie poradzić

dora8201, Blue:) lubią tę wiadomość

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zania1313 wrote:
    Na wyniki czekam a co do USG nie zrobilismy...

Mała odwrocona poprzecznie-i nic nie widzieliśmy tylko bijące serduszko... Nie placilismy za wizytę ale jestem troszkę rozczarowana:-/ Pan doktor kazał brać no spe 2x1 przez tydzien,może pomoże to małej się odwrócić:| poza tym wszystko ok. Nie pytalam już o długość szyjki...za tydzień kolejna planowa już wizyta.
    pan doktor nie kazal się martwić,

szkoda że się nie udało...:( dlatego ja najpierw pójdę na nfz zobaczę jak ułożona jest Luśka bo podejrzewam, że jak pojdę do obcego gina na 3d to kasę i tak weźmie mimo, że nie będzie nic widać...

a nospa w jaki sposób ma pomóc się obrócić?? w sensie pytam poważnie bo pierwsze słyszę...

zpbnio4p92q84lda.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,ze niby działa rozkurczowo i jak już się "rozluznie"tj macice to jej łatwiej będzie się przekręcić.

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania najważniejsze,że wszystko ok,ale rozumiem,ze jesteś rozczarowana, bo wiem jak człowiek się napali:) następnym razem na pewno się uda:)

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardziej jestem rozczarowana że nie udało się jej jeszcze odwrócić:-(
    coraz bliżej do cesarki...:-(

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
‹‹ 845 846 847 848 849 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ