X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a po 2 godzinach ten wynik nie powinien być niższy??

Gdzieś wyczytałam,że najważniejsze ze wyniki mieszcza się w noramie, nie jest to ani cukrzyca ani hipoglikemia, być może wpływ zbyt dużej dawki letroxu...a Endo zwiększyła mi ja teraz specjalnie zeby troche podwyższyć FT4...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 23:42

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • zielona1 Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania a przed badaniem bralas jakies leki? Tzn ten letrox? Ja zazwyczaj przed badaniem krwi nie biorę nic (tzn euthyroxu na tarczyce) ale wątpię że mogło mieć to wpływ na glukoze. Może lepiej zapytaj w lab. W którym robiłaś. A wyniki jakie masz są tak super ze ja to chyba na czczo mam tyle co ty po 2 h i też mieszcze się w normie:-)

f2w3hgqs0nq2i0d5.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zania1313 wrote:
    biedroneczko mowisz że kocie grzbiety... hm,będę robić:-)

czy wy po całym dniu chodZenia też czujecie "prZeciążenie" jakby w pochwie??

Dzień dobry Kochane:) Zania wyniki niskie, więc na pewno będzie ok:) wyprzedziłaś moje pytanie, bo właśnie miałam o to pytać, wczoraj po całym aktywnym dniu, dużego chodzenia, jak się położyłam spać, to czułam takie rozpieranie w pochwie i jakby szpilką ktoś wkłuwał,ale trwało to niedługo i minęło.

• kate851 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania logicznie myśląc po dłuzszym czasie od wypicia glukozy powinna spadać,ale jak masz w normie, to się nie martw:)

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 18:36

Blue:) lubi tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Wpadlam się tylko przywitać... Wczoraj pół dnia, caly wieczór i pół nocy Luśka chyba na baczność stała i głowę w żołądek mi wbijała bo bolalo mnie mocno i ani zjeść ani napić się nie mogłam bo aż mnie skręcało... Wzięłam nospe i magnez i nic nie pomogło wiec dlatego zakładam ze to jej wina;) no i jak się kręciła i czułam ze zmienia pozycję (tak jakby zginała się to momentalnie czułam ulgę... Tylko po chwili znów głową w żołądek waliła). Zasnęłam późno, spalam źle bo co mi przechodził ból to zaraz głód mi się włączał i tak o! Dzis jestem nieprzytomna.... I ide odsypiać

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • rex Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Mnie też coś tak czasem zakłuje, ale zaraz przechodzi to nic z tym nie robię.
    Oj Dora, to niefajna noc.
    Idę może coś przygotować do remontu w pokoiku.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.
    Ja wczoraj miałam gorszy dzień. Zjechałam z rana m. - miał wolne, więc mu się dostało. Potem poszłam spać i obudziłam się o 12.00 :-/ Reszta dnia jakoś upłynęła spokojnie, he, he.... bo się wyładowałam. ....

Dzisiaj mam dzień sprzątania, ale jakoś z minuty na minutę coraz bardziej mi się nie chce...

Moja dzidzia kręci się i wierci.... Kopie i rozciąga się na wszystkie strony.... Ja ubranka będę prała pod koniec czerwca/ początek lipca. Myślę, że dam radę. Na początku lipca młody jedzie z babcią do siostry a straszy ma jechać z m. ale jeszcze nie wiemy gdzie :-D A ja w tym czasie będą leżeć, odpoczywać i nic nie robić ;-)

Zania wyniki super. Pierwszy raz widzę takie po obciążeniu glukozą. ;-)

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-)
    Zania wyniki masz piękne a jeśli do tego bierzesz leki hormonalne które podwyższają cukier to już naprawdę bije brawo o zazdroszczę :-) ja coś od wczoraj niespokojna niunia coś mniej się rusza ale detektorem sprawdzam niby ok nie wiem może się jakoś inaczej odwróciła...
    Byłam u diabetologa z wyników zadowolona Wizyta za 3tyg.
    Powodzenia kobietki na wizytach :-*

16udskjogri4r6n4.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama byłam w szoku jak je zobaczylam... mój eM się śmiał że bałam się wypić "tego koktajlu" a z wynikow wychodzi ze mogłabym że dwa na raz takie przyjąć:-)

DZiewczyny z tematu o cukrzycach ciazowych powiedziały że to na pewno nie cukrzyca,ze wyniki mogę mieć trochę inne przez tarczyce ale ogólnie ze po godzinie mój organizm wrócił do normy a po dwóch to zapewne zapomnial że coś wypił i utrzymywal cukier na wyrownanym poziomie:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 10:37

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super Zania. Tylko się cieszyć ;-)

zania1313 lubi tę wiadomość

• kate851 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania to pięknie:) bardzo niskie te wyniki:) u mnie po godzinie skoczyło do 169:) a cukru nie używam w ogóle, tyle co w produktach są:) tylko przed pobraniem wzięłam na czczo euthyrox 125, to nie wiem czy on coś wpływał też na cukier:)
    Dora współczuję nieprzespanej nocy, moja dzidzia wyjątkowo grzeczna w nocy, zasypia razem ze mną i się budzi przed 7 tez ze mną:) oby wdała się we mnie, bo moja mama mówiła,że ani razu nie wstala w nocy do mnie:)

• Blue:) Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) ja już po wizycie. Nie jest tak źle na szczęście. Dopiero dzisiaj mąż odebrał mój wypis, bo oczywiście w szpitalu mają czas i musiałam na niego czekać... moja szyjka ma 37 mm także nie jest tak źle, tylko mam ujście zewnętrzne V-kształtne i właśnie dlatego muszę mieć krążek :/ ale wolę go mieć i wtedy mogę chodzić i spokojniej żyć i będzie ok ;-)

Niestety okazało się, że Wojtuś się obrócił i ułożył pośladkowo... no ale miejmy nadzieję, że jeszcze się ułoży prawidłowo w innym przypadku cc :-(
    wczoraj bardzo się ruszał, a dzisiaj jakoś mniej, ale to pewnie wina tego, że się obrócił...

Miłego dnia lipcóweczki :-*

Wojtuś nasz Skarb <3 <3 <3
    ex2b3e5e2fco1er7.png

ckai43r89zfl6iv1.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue to super wiadomość:) szkoda tylko,że musisz mieć ten krążek,ale jak będziesz mogła chodzić, to zawsze to jakieś pocieszenie:)
    Trzymam kciuki,żeby Wojtuś się obrócił:) moja niunia główką do dołu już jest,ale wiadomo może się obrócić jeszcze wiele razy;)

• kate851 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajoma wczoraj urodziła dziewczynkę:) byłam u niej we wt, to czekała na skurcze, bo chciała sn rodzić,ale wczoraj wieczorem zrobili cc, ale czuję tez emocje:) dowiem się później dlaczego cc zrobili.

Blue:), 1kasiulka1, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue szyjka 37mm to ładna,nawet bardzo...na reszcie się nie znam :)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue no widzisz, nie jest najgorzej, a będzie tylko lepiej ! I tego się trzymaj.

Ja jednak zmobilizowałam się do sprzątania, ale idzie mi to jak "krew z nosa" :-/
    Kate daj znać co u koleżanki .... Gdzie rodziła ?

• Blue:) Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, Zania, Wikaa dzięki za miłe słowa :-) musi być tylko lepiej :-) oby tylko maluszek chciał się odwrócić, bo jakoś juz się nastawilam na naturalny poród.
    Kate ciekawe czemu koleżanka musiała mieć cięcie...
    Zania no szyjka jest super, tylko szkoda ze te ujście mam takie, ze może doprowadzić do przedwczesnego porodu :-( dlatego lepiej, bezpieczniej będzie z tym krążkiem...
    Wikaa miłego sprzątania :-) ja bym z chęcią posprzątała, ale na razie będę jeszcze uważała.

wikaa lubi tę wiadomość

Wojtuś nasz Skarb <3 <3 <3
    ex2b3e5e2fco1er7.png

ckai43r89zfl6iv1.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikaa miała rodzić na Jaczewskiego,ale że lekarza miała stamtąd na nfz to jak zadzwonił szpital do niego czy mają ją przyjąć, bo nie było miejsc ( ale jakby prywatnie chodziła to oczywiście by się znalazło miejsce) to powiedzieli,że po rozmowie z nim nadal nie ma miejsc heh smieszne to z 1 strony a z 2 przerażające i odesłali ją na Lubartowską i tam leżała od zeszłego wt a wczoraj cc, nie wiem dlaczego cc, dowiem się pewnie jak dojdzie do siebie.

• wikaa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate tak właśnie jest z tym szpitalem na Jaczewskiego. Też miałam lekarza na NFZ i tez mnie w nocy odeslali na Lubartowską. Tam wstęp mają tylko "pociotki" albo dziewczyny z ciążą prowadzoną prywatnie. Żenada .... ! Jak pojechałam w poprzedniej ciąży na IP na Jaczewskiego z krwawieniem - nie plamieniem, tylko krwawieniem żywą krwią, to mnie lekarz zbadał, zrobił usg - mówiąc - no jest, nie poleciało :-/ to wydał recepty i mówi musi pani się oszczędzać i nic nie robić w domu, więc pytam go -nie zostaje w szpitalu, a on nie ma takiej potrzeby. Ja pytam - potrzeby czy miejsc ? A on jak tak bardzo pani zależy to ja mogę panią położyć na oddział. Wy wszystkie chcecie do szpitala a potem tylko pytacie - kiedy wyjdę ? :-/ Głupio mi się zrobiło, ale mnie przyjął i miejsce się znalazło :O

Napisz koniecznie jak będziesz miała wieści od koleżanki.

‹‹ 847 848 849 850 851 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ