X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja również jestem ciekawa, co powie Twoja znajoma o pobycie na Lubartowskiej :)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikaa no nieźle;/ tez słyszałam,ze odsyłają z Jaczewskiego i Staszica, że tam jest swoja "klika". Dam znać co powie koleżanka o Lubartowskiej:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny ;)

Blue długość szyjki masz idealną, ale lepiej dmuchać na zimne i zabezpieczyć się ;)

Moja szyjka to 31mm i mam wrażenie że od ostatniej wizyty która była miesiąc temu skróciła się o 4 mm ..

Teraz będę miała wizyty co 2 tygodnie to bardziej kontrolować wszystko będę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 15:24

Blue:) lubi tę wiadomość

• katepr Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej co tam słychać??
    Czy któraś z Was robiła juz zakupy w tej aptece gemini? Co zakupiłyście w niej? Najbardziej interesuja mnie pieluchy tetrowe, jakoś na allegro boję się że będą mega cieniutkie :/

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Witam się :)
    Jesteś w 31 tygodniu ciąży
    (30 tyg. i 0 dni)
    Miesiąc: 8
    Trymestr: 3

Wiek płodu: 28 tydzień

Data porodu:
    2 lipca 2015
    (pozostało 70 dni)

radiszka, Blue:), rex, Lena87, 1kasiulka1, ewela86 lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• kate851 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr ja własnie miałam dziś zamawiać z tej apteki,ale zaczęłam od allegro i się zmęczyłam zamawianiem heh:) pieluchy tetrowe kupiłam 10 szt. w auchan a 3 szt. domówiłam na allegro i 1 mniejszą:)
    W aptece będę kupować podkłady porodowe babyono, majtki wielorazowe, jednorazowe,wkładki laktacyjne, pojemnik do przechowywania pokarmu, szczoteczka do butelek, nożyczki, szczotka plus grzebień,aspirator do noska, bephanten, octenisept, woda morska, kropelki Sab Simplex, chusteczki do higieny intymnej, biały jeleń. Resztę kupiłam na allegro a do pielegnacji kupię z Hippa, bo słyszałam wiele dobrego o tej firmie.
    Biedroneczka wow 8msc:) idziesz jak burza:) ja jeszcze w 6 msc:) gratulacje:)

• wikaa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaczęłam 7 m- c :-) Oczywiście wg belly ;-)

Sprzątnęłam, ugotowałam ogórkową a teraz odpoczywam. I znowu dzień właściwie minął.

Dzisiaj jak wracałam z przedszkola rano zaczepił mnie menel. Nie był pijany, nie czułam alkoholu, lekko brudny. Zapytał czy dam mu na bułkę. Dałam, miałam trochę drobnych w kieszeni. Jak tylko dostał pieniądze powiedział - dzięki będę miał na piwo ! ja mówię - co ? a on - może nawet na wódeczkę uzbieram. ... :-/

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka gratuluję kolejnego miesiąca. Faktycznie teraz już szybko ten czas leci :D

Wikaa mnie też nie raz tak przekręcili, że niby na jedzenie... A mogliby prosto z mostu powiedzieć, że na piwo to bym dała a tak nie daję :P Jak chcą jedzenie to owszem, jeśli jestem po zakupach to dam jakąś bułkę czy coś ale kasy nie ;-)

Ja dziś znowu pół dnia przespałam... Nie wiem co się dzieje ostatnio - spałabym i spała.

katepr ja właśnie zrobiłam zamówienie z Gemini, wczoraj zrobiłam i dzisiaj dostałam maila, że paczka do mnie idzie i będzie jutro ;) Ale ja pieluch tetrowych nie brałam - kupiłam na allegro i są dobre ;)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. Ja ostatnio robiłam zamówienie w gemini i polecam wyprzedaż avent natural butelki 125ml ze smoczkami 2szt za 30zł :) kupiłam dużo rzeczy i zapłaciłam za to 160 zł,pieluch tetrowych tam nie kupowałam bo dość drogie:) kupiłam nospy bo się bardzo opłaca bo dałam 11,50 za 40 szt a w mojej aptece daje 9zł za 20szt kupiłam też aspargin, a tak to szczoteczkę z naturalnym włosiem, termometr do wody,szczotka do mycia butelek, majtki poporodowe jednorazowe i wielorazowe, podkłady poporodowe,wkładki do pieluch, zestaw do obcinania paznokci.płatki kosmetyczne i patyczki higieniczne,kompresy jałowe,nie jałowe i takie pierdoły,bardziej się opłacało niż na allegro.

Blue szyjka piękna ja mam 2,8cm w ciągu 3tyg skrócila się o 1 cm i teraz boje się iść na kontrolę, ja też w domu nic nie robie dużo odpoczywam i leże (często na lewym boku)

Biedroneczka 30 tyg skończonych to już 8 miesiąc-kurcze to ja zaczynam 8 miesiąc w sobotę ale,na innych stronach 8 miesiąc zaczyna się od 32tyg:) i komu tu wierzyć;P

wikaa ale burak,normalnie bym mu coś powiedziała,bezczelny typ. ja kasy nigdy nie daję,moge kupić np. chleb i pasztet nawet pijakowi ale kasy mu nie dam.

Blue:) lubi tę wiadomość

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak.... :-( Ja często daje, bo zawsze mi szkoda tych ludzi, ale dziś po raz pierwszy dotarło do mnie, że chyba nie warto.... :-/

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta to ja zaszalałam w gemini bo 470zł poszło :D

anetaa1607 lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia o kurczaki no to zaszalałaś:P co ty kupiłaś za tyle kasy???:)

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na belly dziś pokazuje 7msc ale zazwyczaj jest ze 7msc jest od 28tc i tego się trzymam:) Aneta jakiej firmy kupowalas wkładki do pieluch? Livia to niezle zakupy, ale ja też mam sporo,dobrze że laktatora nie musze kupować bo szwagierka mi da a to też wydatek, no i nie wiem czy kupować podgrzewacz, sterylizator, chyba to zbędne.

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetta nio to bell tak liczy :)
    wsumie mam 31 tydzien zostało tak naprawde 7tyg i moge rodzić hehehe ale wole doczekac do terminu

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• katepr Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka super, 8 msc :D to ja za tydzień go zacznę i dobrze bo już umieram na plecy , niech mi szybko teraz zleci te kilka tygodni ;p a ja też dzisiaj już jedno zamówienie z allegro zrobiłam za 350 zł ;/ a to dopiero początek nie wiem skąd kasę wezmę.

Livia a dasz linka do tych pieluch tetrowych z allegro? :)

Chciałam jeszcze dodać że ja na razie nie kupuję rzeczy które nie wiem czy się przydadzą akurat mi np. laktatora elektrycznego(ręczny kupię pewnie zaraz po wyjściu ze szpitala), nakładek na sutki, butelek i smoczków ( jedną w razie wu mam :) ), sterylizatora i podgrzewacza, bujaczka-leżaczka, karuzeli nad łóżeczko i takich tam pierdół które nie są potrzebne na 2 dzień po wyjściu ze szpitala :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 19:25

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku tak dawno kupowałam te pieluchy tetrowe, że nie znajdę teraz. Ale rozmiar 70x80 brałam to pamiętam.

Co do Gemini to kupiłam:
    - Tantum Rosa, 10 saszetek
    - Tantum Rosa irygator 500ml
    - Ladee Vit, 30 kapsułek (4 opakowania bo u mnie w aptece są po 46zł a w gemini po 22zł)
    - OILLAN Baby mydło dla niemowląt i dzieci 100g + 100g
    - OILLAN Baby, szampon nawilżający, 200ml
    - Ascofer, 50 drażetek
    - Bio Oil 60ml
    - Magne B6, 50 tabletek
    - DAX, Perfecta Mama, preparat przeciw rozstępom, 150ml
    - DAX, Perfecta Mama, masło do ciała zwiększające elastyczność skóry, 225ml
    - Podpaski BELLA Perfecta GREEN Maxi 2 x 8 sztuk
    - Podpaski BELLA Perfecta Ultra VIOLET Duopak 2 x 10 sztuk
    - CANPOL laktator elektryczny EasyStart
    - Kompresy MEDICOMP, jałowe 5x5cm, 50 sztuk
    - LINOMAG, maść, 30g
    - Linomag puder dla dzieci 120g
    - CANPOL torebki do przechowywania pokarmu 20 sztuk
    - Humana, herbatka na brzuszek, po 1 tygodniu życia, 200g
    - Humana, Herbatka dla karmiących mam, 200g
    - LINOMAG oliwka dla dzieci i niemowląt 200ml
    - LINOMAG, krem z tlenkiem cynku dla dzieci i niemowlat, 50ml
    - No-Spa 40mg, 20 tabletek

No i tyle, 470zł poszło :D Ale to już koniec z zakupami aptecznymi - wszystko mam ;) Podkłady, wkłady itp już kupiłam wcześniej, kremy na sutki. No wszystko wszystko :D W ogóle z mojej wyprawki został mi do kupienia już tylko fotelik i niania - jest wybrane, kwestia zakupu ttylko ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja laktator kupiłam bo jeśli powtórzy się sytuacja z pierwszego porodu to będe miała nawał taki że ho ho ;) Podgrzewacz kupię ale to już później, sterylizatora nie kupuję ;)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podziwiam. Ja kompletuje wyprawkę ale końca nie widać.
    Napiszcie mi proszę kiedy biustonosz do karmienia kupić? Teraz to chyba za wcześnie, bo jeszcze urosna?
    Te majtki poporodowe to wymagają jeszcze podpasek? Czemu kupuje się i jednorazowe i wielorazowe? Podkłady poporodowe służą jako prześcieradło w szpitalu?

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia ja narazie nie kupuję do karmienia biustonosza bo nie wiem tak naprawdę jaki kupić, a wcale mi nic nie rośnie i ciągle się zastanawiam, może rozmiar większy kupię, ale skąd też nie wiem - ktoś ma do polecenia jakiś sklep?.
    Koniecznie do majtek musi być podpaska bo zazwyczaj krew nieźle leci przez pierwszy dzień, dwa albo właśnie podkład poporodowy to taka grubsza podpacha rzekłabym ;p a są jeszcze podkłady takie duże żeby dla komfortu sobie na łóżko na prześcieradło pod dupsko położyć, bo ta podpacha może nie uratować sytuacji mimo swej wielkości ;p majciochy jednorazowe/wielorazowe takie z siateczki - żeby był przewiew ;p

Konwalia lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już kupiłam stanik do karmienia:

http://allegro.pl/biustonosz-ciazowy-do-karmienia-bialy-czarny-c95-i5138957083.html

Wg mnie takie są najlepsze i najwygodniejsze ;-)

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
‹‹ 848 849 850 851 852 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ