Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie kochane.
Livia dzięki za link widzę że materacyk z danpolu-o tym właśnie myślałam:)
Co do wyprawki to bardzo dobry pomysł kupić wszystko do 30 tygodnia. Ja dziś załatwiałam sprawy w urzędzie miasta i za nim tam doszłam 5 razy bym zemdlała w ogóle odechu nie mogłam złapać-chyba mała musiała gdzieś uciskać a teraz pomyśle że bym miała chodzić szukać wóżka,łóżeczka i innych pierdół to już bym nie dała rady:)
aaaaa pochwale się za tydzień w czwartek będę miała sesje brzuszkową i już się doczekać nie mogę,chciałam tą sesje później ale obawiam się że później jeszcze gorzej będę się czuć albo wyląduje w szpitalu....no i postanowiłam że po sesji jak już dostanę te zdjęcia dodam niektóre zdjęcia na fb, wtedy to dopiero zaczną gadać i szczeny opadną " że jak to że ja w ciąży i dopiero się tym chwalę na fb"myślę że 30tydz i 5 dni to już sesje można robić i spokojnie można pochwalić się ciążą
Zania ja też się naczytałam i się później stersowałam każdą jedną wydzieliną,leciałam do lekarza z płaczem żeby sprawdził czy nie sączą mi się wody płodowe. Od kilu dni leje się ze mnie czasem czuje tak jakbym popuściła a wkładkę zmieniam co dwie godziny bo tak mam mokro,ale jestem spokojna dlatego że po tych wszystkich stersach zamówiłam sobie na allegro paski pH dokładnie te: http://allegro.pl/paski-ph-4-7ph-do-badania-odczynu-w-pochwie100-szt-i5020056731.html jest tam 100szt więc sobie nawet codziennie robie taki test i wiem że nie mam ani żadnej infekcji ani wody płodowe się nie sączą- bo jeżeli by się sączyły ph jest 6-7 i wtedy kolor paska zmienia się na niebieski-fioletowy.
Jeżeli się stresujesz leć do apteki po test ph z GINEintima o taki: http://allegro.pl/gineintima-test-ph-infekcje-pochwy-apteka-rodzinna-i5273522455.html w aptece więcej niż 10zł za niego nie zapłacisz, bardzo łatwo się ten test robi i będziesz wiedziała czy coś się dzieje czy nie.
Blue:) lubi tę wiadomość
-
Hej wszystkim
Chciałam się pochwalić dobrymi wieściami odnośnie mojego cukru - po konsultacji z diabetolog jest wszystko dobrze:) Dalej mam go mierzyć ale rzadziej i o różnych porach i jeśli będzie tak jak do tej pory to następna konsultacja dopiero na początku czerwca , a tak jeśli coś (odpukać) by się działo mam do niej dzwonić. Baaardzo się cieszę że stres opadł
Blue - super wieści teraz będzie tylko lepiej
zania - spokojnie, nie stresuj się i nie czytaj za dużo bo nie raz różne fora bardziej szkodzą naszym nerwom niż pomagają, ja co prawda tak nie mam ale widzę że biedroneczka chyba swoim postem cię uspokoiła:)
Fajne wyprawki macie dziewczyny, ja też mam spoooro rzeczy kupionych i tylko odhaczam z listy hehehe ale też jeszcze troszkę zostało do kupienia więc stopniowo żeby nie na ostatnią chwilę co jakiś czas coś się dokupuje:)
Miłego dnia !!!!rex, wikaa, Blue:) lubią tę wiadomość
-
amarranta a czemu jeszcze nic nie masz?obawiasz się kupować? ja na początku jak kupowałam np. pieluchy w 20 tyg ciąży to z sercem na gardle bałam się że wszystko może się jeszcze zdarzyć,teraz ciesze się że jednak kupowałam wcześniej,teraz już mam dużo rzeczy i np. miesięcznie przeznaczam 300zł żeby coś dopkupić do wyprawki. bo jakbym miała w jednym miesiącu wywalić z 1500zł to nie wiem skąd bym miała na to wszystko a do tego wózek,łóżeczko jaki to są koszty....
Zania tak takie papierki ja się kłąde na łóżko i wkładam leciutko ten papierek...a że mam dużo tej wydzieliny to nie muszę nie wiadomo jak daleko go wpychać. Polecam i jak się zdecydujesz to polecam od tego sprzedawcy co Ci podałam link. Zapłaciłam z przesyłką około 23 zł i po zamówieniu w ciągu 3 dni dostałam te paski listem poleconym -
Juwelka dzięki, właśnie ja wolę takie większe, to zamówię te z gemini
Zania- taka wydzielina jest normalna może być jej teraz więcej ja też zazwyczaj po wstaniu z rana tak mam, wody na pewno nie są mleczne i lepkie ;p
Kasiulka super że z cukrami okej, i stresik odpadł
1kasiulka1, juwelka lubią tę wiadomość
-
Hej
Ja tam jestem na samym początku wyprawki :p
W sumie to same ubranka, wanienka i łóżeczko.
Ale coś czuję, że tak jak i ze starszym mogłabym zakupy i ostatniego dnia robić
W ogole prawie nie czuję ani ciąży ani nic :p
Jeszcze jakbym nie miała tych baaaaardzo bolesnych kopniaków całymi dniami tylko takie normalne to już w ogóle wygodniej by mi było niż przed ciążą
Przynajmniej powera na wszystko mam.radiszka lubi tę wiadomość
-
Wybrałam już mebelki do pokoju, teraz tylko czekam na przelew z ZUS-u
i zamawiam
http://meblezych.pl/20--seria-calabria
I wezmę chyba tylko komode, i regalik bo szaf mam sporo do tego dwie garderoby więc dodatkowa szafa dla małej wydaje mi się zbędna -
Zania widzisz a ja mam całą mase tych testerów do infekcji bo byłam ambasadorka
i mam chyba z 40szt jakby któas chciała to piszcie
ja mam prawie wszystko
a czekam tez na przelew z Zusu wrrrr ma byc ponoc we wtorek
za to zakupy w pepco zroiłam dla Zuzii młoda szczęsliwa
1kasiulka1 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jak Wy uważacie, czy skoro dzidzius ma się urodzić w lipcu, to czy jest sens kupować rożek? Czy w takim rozku noworodek może spędzić noc? Mam dylemat czy kupować rożek czy śpiworek. A może potrzebne jest jedno i drugie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 19:06