Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania spokojnie ja sporo mam w ciągu dnia taka mleczna czasami lekka wodnista różnie ale wkładek nie noszę

• anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane.
    Livia dzięki za link widzę że materacyk z danpolu-o tym właśnie myślałam:)
    Co do wyprawki to bardzo dobry pomysł kupić wszystko do 30 tygodnia. Ja dziś załatwiałam sprawy w urzędzie miasta i za nim tam doszłam 5 razy bym zemdlała w ogóle odechu nie mogłam złapać-chyba mała musiała gdzieś uciskać a teraz pomyśle że bym miała chodzić szukać wóżka,łóżeczka i innych pierdół to już bym nie dała rady:)

aaaaa pochwale się za tydzień w czwartek będę miała sesje brzuszkową i już się doczekać nie mogę,chciałam tą sesje później ale obawiam się że później jeszcze gorzej będę się czuć albo wyląduje w szpitalu....no i postanowiłam że po sesji jak już dostanę te zdjęcia dodam niektóre zdjęcia na fb, wtedy to dopiero zaczną gadać i szczeny opadną " że jak to że ja w ciąży i dopiero się tym chwalę na fb" :):) myślę że 30tydz i 5 dni to już sesje można robić i spokojnie można pochwalić się ciążą

Zania ja też się naczytałam i się później stersowałam każdą jedną wydzieliną,leciałam do lekarza z płaczem żeby sprawdził czy nie sączą mi się wody płodowe. Od kilu dni leje się ze mnie czasem czuje tak jakbym popuściła a wkładkę zmieniam co dwie godziny bo tak mam mokro,ale jestem spokojna dlatego że po tych wszystkich stersach zamówiłam sobie na allegro paski pH dokładnie te: http://allegro.pl/paski-ph-4-7ph-do-badania-odczynu-w-pochwie100-szt-i5020056731.html jest tam 100szt więc sobie nawet codziennie robie taki test i wiem że nie mam ani żadnej infekcji ani wody płodowe się nie sączą- bo jeżeli by się sączyły ph jest 6-7 i wtedy kolor paska zmienia się na niebieski-fioletowy.
    Jeżeli się stresujesz leć do apteki po test ph z GINEintima o taki: http://allegro.pl/gineintima-test-ph-infekcje-pochwy-apteka-rodzinna-i5273522455.html w aptece więcej niż 10zł za niego nie zapłacisz, bardzo łatwo się ten test robi i będziesz wiedziała czy coś się dzieje czy nie.

Blue:) lubi tę wiadomość

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta - to takie papierki lakmusowe :) wlaśnie o nich myslalam. Pojde do swojej apteki, kupię - dla świetego spokoju. Dzięki dziewczyny za szybką odpowiedź

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku dziewczyny! jak Wy pędzicie z tymi wyprawkami... a ja dalej nic nie mam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 11:59

o1489vvjal2gnmht.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim :)

Chciałam się pochwalić dobrymi wieściami odnośnie mojego cukru - po konsultacji z diabetolog jest wszystko dobrze:) Dalej mam go mierzyć ale rzadziej i o różnych porach i jeśli będzie tak jak do tej pory to następna konsultacja dopiero na początku czerwca , a tak jeśli coś (odpukać) by się działo mam do niej dzwonić. Baaardzo się cieszę że stres opadł :)

Blue - super wieści teraz będzie tylko lepiej :)

zania - spokojnie, nie stresuj się i nie czytaj za dużo bo nie raz różne fora bardziej szkodzą naszym nerwom niż pomagają, ja co prawda tak nie mam ale widzę że biedroneczka chyba swoim postem cię uspokoiła:)

Fajne wyprawki macie dziewczyny, ja też mam spoooro rzeczy kupionych i tylko odhaczam z listy hehehe ale też jeszcze troszkę zostało do kupienia więc stopniowo żeby nie na ostatnią chwilę co jakiś czas coś się dokupuje:)

Miłego dnia !!!!

rex, wikaa, Blue:) lubią tę wiadomość

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amarranta a czemu jeszcze nic nie masz?obawiasz się kupować? ja na początku jak kupowałam np. pieluchy w 20 tyg ciąży to z sercem na gardle bałam się że wszystko może się jeszcze zdarzyć,teraz ciesze się że jednak kupowałam wcześniej,teraz już mam dużo rzeczy i np. miesięcznie przeznaczam 300zł żeby coś dopkupić do wyprawki. bo jakbym miała w jednym miesiącu wywalić z 1500zł to nie wiem skąd bym miała na to wszystko a do tego wózek,łóżeczko jaki to są koszty....

Zania tak takie papierki ja się kłąde na łóżko i wkładam leciutko ten papierek...a że mam dużo tej wydzieliny to nie muszę nie wiadomo jak daleko go wpychać. Polecam i jak się zdecydujesz to polecam od tego sprzedawcy co Ci podałam link. Zapłaciłam z przesyłką około 23 zł i po zamówieniu w ciągu 3 dni dostałam te paski listem poleconym

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juwelka dzięki, właśnie ja wolę takie większe, to zamówię te z gemini :)

Zania- taka wydzielina jest normalna może być jej teraz więcej ja też zazwyczaj po wstaniu z rana tak mam, wody na pewno nie są mleczne i lepkie ;p

Kasiulka super że z cukrami okej, i stresik odpadł :)

1kasiulka1, juwelka lubią tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 18:36

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania spokojnie w ciagu dnia tez czasem jak np kichne porzadnie to czuje jak mi wypływa :/

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• rex Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ja tam jestem na samym początku wyprawki :p
    W sumie to same ubranka, wanienka i łóżeczko.
    Ale coś czuję, że tak jak i ze starszym mogłabym zakupy i ostatniego dnia robić ;)
    W ogole prawie nie czuję ani ciąży ani nic :p
    Jeszcze jakbym nie miała tych baaaaardzo bolesnych kopniaków całymi dniami tylko takie normalne to już w ogóle wygodniej by mi było niż przed ciążą :P
    Przynajmniej powera na wszystko mam.

radiszka lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupiłam dwa testy z gineintima wyszedl prawidlowy uff,ale chyba sobie zamowie te paski anetko:-)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybrałam już mebelki do pokoju, teraz tylko czekam na przelew z ZUS-u :) i zamawiam :)

http://meblezych.pl/20--seria-calabria

I wezmę chyba tylko komode, i regalik bo szaf mam sporo do tego dwie garderoby więc dodatkowa szafa dla małej wydaje mi się zbędna :)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania no i super:) już jesteś spokojna:)

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszło moje zamówienie z Gemini:

4b46ccf05ee0e8d9med.jpg

Konwalia, anetaa1607, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania widzisz a ja mam całą mase tych testerów do infekcji bo byłam ambasadorka :P i mam chyba z 40szt jakby któas chciała to piszcie :)

ja mam prawie wszystko :)

a czekam tez na przelew z Zusu wrrrr ma byc ponoc we wtorek

za to zakupy w pepco zroiłam dla Zuzi :) i młoda szczęsliwa :)

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• livia30 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dzisiaj jechać też do Pepco ale muli mnie strasznie i chyba na jutro to odłożę :/

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2015, 16:06

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak Wy uważacie, czy skoro dzidzius ma się urodzić w lipcu, to czy jest sens kupować rożek? Czy w takim rozku noworodek może spędzić noc? Mam dylemat czy kupować rożek czy śpiworek. A może potrzebne jest jedno i drugie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 19:06

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia ja miałam i mam teraz tez miekki rozek przydaje sie po wieczornym karmieniu zeby maluch spał na boczku w razie ulania

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• livia30 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy córce używałam rożka może z dwa dni - teraz nie kupuję. A śpiworki do mnie nie przemawiają ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
‹‹ 850 851 852 853 854 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ