Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja rozek mam po córce usztywniany i zwykły przydałaby się te rożki jak Przychodzili do nas w odwiedziny i chcieli dziecię potrzymac
A spiworkow nie polecam są beznadziejne jak dla mnie w ogóle nie Przydatne.mam 3ale raczej nie będę.używać szkoda.ze je kupowałam Przy N... -
Rożka wcale nie planuję, jest w zestawie pościeli ale zaniosę do krawcowej niech przerobi na coś fajnego albo zostawię jako np podkład do przewijania.
Śpiworki zdawały u mnie egzamin jak synek był starszy bo rozkopany był i jest dalej w 5 min po zaśnięciu
A zawijac w nic nie mam zamiaru -
nick nieaktualny
-
Dzięki Dziewczyny. To ja chyba na początek kupie tylko rożek jakiś taki cienszy. Myślę, że może nam się przydać do noszenia dzidziusia. To nasze pierwsze dziecko i pewnie trochę ułatwi nam oswojenie się z niestabilnym cialkiem bobaska.
A spiworek póki co sobie odpuszczę. -
Witam!
Wczoraj trochę pożyłam życiem siedze ciąży - wybraliśmy się ze znajomymi na stand up do klubu i posiedzieliśmy trochę, pobawiliśmy się, potem kolacja i w ogóle... Tylko Luśka dość wcześnie zaczęła wołać do domu wiec przed północą juz wróciliśmy ale i tak w końcu wyszłam do ludzi gdzieś więcej niż do przedszkola i sklepu;)
Rożek mam bo dostalam od koleżanki ale nie będę używać bo latem w szpitalu też nie wymagany a śpiworek używałam od początku do gdzieś może roku zamiast kołderki i teraz też mam zamiar... Zastanawiam się jeszcze nad otulaczem woombie bo koleżanki mają i chwalą sobie.... Ale to jeszcze myślę
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
Dzień dobry:)
Dora ja wczoraj też wyszłam do ludzi hehe, byłam od 16 do 22 na spotkaniu z dziewczynami z pracy na starówce, fajna pogoda, wakacje mi się przypomniały:) a dziś idziemy na 1 urodzinki chrześnicy mojego M, więc nie ma nudy:)
Rożek kupiłam mięciutki:) przyda sie tez jako kołderka:)dora8201 lubi tę wiadomość
-
Hej
ja mam rożek w zestawie pościeli
i myślę, że może się przydać do karmienia, albo właśnie jak ktos będzie chciał potrzymać maluszka
Macie już dużo rzeczy z wyprawki, ja narazie tak srednio. Jeszcze na początku czerwca czeka mnie przeprowadzka na większe mieszkanie i trochę remontui myślę że w czerwcu kupie resztę rzeczy
mam już w większości wybrane tylko zamówię
Miłego weekendu1kasiulka1 lubi tę wiadomość
-
Witajcie w ten piękny, słoneczny i cieplutko dzień
Co do wyprawki podziwiam zmobilizowane mamy ! Ja oprócz darowanych rzeczy nie mam jeszcze nicOdkładam kasę na razie na wakacje dla dzieci "już urodzonych"
A to co ma się dopiero urodzić - musi ;-)poczekać
Nie biorę pod uwagę wcześniejszego porodu niż pod koniec lipca.
Co do zaborczości to uważam, że obcy (w sensie znajomy, koleżanka, sąsiadka) nawet nie powinien pytać czy może wziąć takie maleństwo na ręce. A Ci bliżsi uważam, że ten kto potrafi ma prawo przytulic maluszka, a ten co nie nawet nie zapyta bo będzie się bałMój m. zawsze wolał wziąć dziecko w rożku, mimo, że to przecież ojciec ale wiadomo też, że jak płakał albo trzeba przewinac to już jasna sprawa.
Ja mam i rożek i śpiworek i to po 2 sztuki. Wszystko darowane wiec dlatego mam. Gdybym miała kupować pewnie bym się zastanowiło ale, że już mam to kłopot mam z głowy. ....W lipcu/ sierpniu może się naprawdę sporadycznie przydać.
Tak żeście mi dziewczyny smaka narobiły tymi wyjściami do ludzi, że dziś starego sama męczę na "randkę" he, he.... Ale on woli ze starszym na rowery jechać albo na basen iść. ...Mlodszy dzis u babci, no coz - to ja chyba bede lezec do gory brzuchem....
-
ja też jakoś nie przewiduję takiego dawania 'na ręce' jak jakiś obiekt muzealny czy co ;p , a babcia czy dziadek to chyba umieją noworodka trzymać bez przesady już, koleżanki wszystkie po fachu to też wiedzą jak. A mi jakoś lepiej wyczuć noworodka właśnie bez rożka, fajnie się trzyma samego maluszka i wygodnie i wcale nie trudno się tego nauczyć
Dziś pięknie ciepło i w końcu wyjdę na chwilkę z mężem na miasto yay
-
Hej lipcówki
super ze macie już tyle zakupów za sobą. Ja jeszcze daleko w powijakach.
Może ktoś kupował okrycia kąpielowe przez allegro i okazało się fajne?
I dziewczyny podpowiedzcie mi, może któraś miała problem Z hemoroidami. Narazie nie bolą i nie krwawia ale coś tam mi się pojawiło i powoduje dyskomfort. Boję się ze z biegiem czasu będzie gorzej. Do porodu jeszcze trochę i muszę się ich szybko pozbyć. W teorii wiem co mogę zastosować ale które preparaty są faktycznie dobre. Pomocy:/ -
Pay na hemoroidy ProctoGlyvenol - polecany przez moją ginekolożkę. Raz dwa mi pomógł i teraz cisza i spokój - jak na razie nawrotów brak.
Co do okrycia kąpielowego kupiłam to:
http://allegro.pl/duze-bambusowe-okrycie-kapielowe-babymatex-polskie-i5296620093.html
Jest super
-
Dziewczyny a ma któraś laktator Lovi prolactis?? Bo ja się nad nim zastanawiam od pewnego czasu i sama nie wiem...
Czy kupować laktator od razu?? Po 3 miesiącach od porodu planuje wrócić do szkoły, na kilka godzin dziennie ale i tak będę musia ła odciągać pokarm więc wydaje mi się że laktator będzie niezbędnym gadżetem. Tylko właśnie czy potrzebuję go od razu czy poczekać?? -
Ja kupiłam Canpol Babies Easy Start - kilk dziewczyn mi go polecało a i cenowo dajnie się prezentuje
O taki:
http://allegro.pl/laktator-elektryczny-canpol-12-201-hit-pokrowiec-i5161843309.html
Ja kupiłam bo liczę się z tym, że mogę mieć nawał pokarmu jak przy pierwszej córce i bez odciągania nie dało rady. Ja na Twoim miejscu bym poczekała - w każdej chwili można kupić i przesyłka jest z dnia na dzień. Zawsze troche kasy w kieszeni zostaje
-
livia30 wrote:Pay na hemoroidy ProctoGlyvenol - polecany przez moją ginekolożkę. Raz dwa mi pomógł i teraz cisza i spokój - jak na razie nawrotów brak.
Co do okrycia kąpielowego kupiłam to:
http://allegro.pl/duze-bambusowe-okrycie-kapielowe-babymatex-polskie-i5296620093.html
Jest super
Ja też używam Proctoglyvenol, pomaga, ale jak przestanę stosować to powracają. .. Kurcze, a do porodu kupa czasu. Po urodzeniu starszej to nie wiedziałam czy gorsze to czy gojenie się naciecia krocza -
witajcie
my w końcu mamy jakieś rzeczy dla dziecka
mieszkamy w Niemczech i wczoraj dostaliśmy od sąsiadów, którzy się wyprowadzają łóżeczko jak nowe i kosz ten taki na kółkach, w którym na początku może spać dziecko (nowy, bo ich córka z nimi spała) z akcesoriami i śpiworek do spacerówki - to takie miłe! daliśmy im wino, bo tylko to było 'pod ręką' nadające się na podziękowanie, ale muszę jeszcze jakiegoś kwiata kupić albo coś w podziękowaniu, bo oni nic nie chcą.. a jakby tego było mało, to teściowa przysłała nam kojec, pchacz (na później;) i mnóstwo ubranek
muszę się z tym wszystkim zorganizować, ale chyba na razie i tak wszystko do piwnicy mąż zniesie.
u Was rożki na topie - nie wiem czy będę kupować, ale teraz mi się wydaje, ze nie będę miała oporu z przekazywaniem dziecka komuś na ręce...
miłej niedzieli!1kasiulka1 lubi tę wiadomość