X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 30tc :-D słońce świeci ptaszki śpiewają aż chce się żyć ;-)
    Dziewczyny ja też się boje porodu szczególnie że ja po cc niby Rodziłam ale w 23tc a to nie to samo co maluszek w 40tc...boję się też drugiej cc...boję się żeby wszystko było ok z Dzidzią.. Mam coraz więcej obaw ale muszę myśleć pozytywnie.torbę chce spakować na 35tc..czyli już niedługo.

Dziewczyny które mają bazę do fotelika czy wy też musicie kupić przedluzka do pasow?? Bo niestety mój pas. Z tyłu nie obejmie bazy :-/

16udskjogri4r6n4.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)
    U mnie też śliczna pogoda,ale się czuję az przespana:) tak dziwnie,że od razu jak lato:) czuję się też przez to trochę skołowana:)
    Katepr daj znać jak okrycie kąpielowe, bo też będę zamawiać:) Powoli też kompletuję wyprawkę,teraz szukam tapety koło łóżeczka Niuni i też później listwy przypodłogowe, zamawianie komody:)
    Teraz w pytaniu na śniadanie o kobietach w ciąży, o przepuszczaniu w kolejce.

• kate851 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia masz czas 14 dni po porodzie na zgłoszenie takiego podania o urlop zalezy jaki bierzesz, moja kolezanka napisała podanie o urlop macierzyński, dodatkowy i rodzicielski i miała na to 2 tygodnie po urodzeniu córki, oprócz tego takie oświadczenie,że mąż nie będzie korzystał z urlopu.

• kate851 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bommbelek Ty miałas cc w 23 tc???

• kate851 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w pepco są w promocji okrycia kąpielowe, mniejsze za 19.90, większe za 29.90 czy któraś z Was może je ma, bo zastanawiam sie jakie kupić, podobno w Pepco rzeczy nie są dobrej jakości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 09:39

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie miałam zapytac o to samo,w 23tc??

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate ja mam jedni okrycie wieksze z pepco. Ciężko stwierdzić czy będzie dobre. W dotyku całkiem nieźle,ale chcę kupić jeszcze jedno jakieś lepsze

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bombelek a to trzeba pasami przypinać jeszcze? Wydawało mi się, że jak jest baza to pasy już nie są potrzebne:

12e8c49139ce6195med.jpg

No ale może się mylę - pierwszy raz będe mieć fotelik z bazą ;-)

Co do rzeczy z Pepco - ja jestem zadowolona, mam sporo stamtąd ale raczej ubranek i ubrań dla siebie. Ręcznik kupiłam bambusowy, nie tani ale ponoć najlepszy ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 09:29

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszę dobre opinie o ręczniku Baby Ono, jest tańszy od bambusowego i droższy od tego z pepco, więc moze na ten sie zdecyduję.

• livia30 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate ważne, żeby nie był twardy ;-)

A ja wczoraj kupiłam sobie długą sukienkę w Pepco, rozmiar S :O ale jest super. Dzisiaj w nią wskakuję - zwykła szara, odcinana pod biustem 39,99zł ;-) Były jeszcze niebieskie ale same duże rozmiary (śmiesznie to brzmi bo sama jak wieloryb już jestem) ale może zajade do innego Pepco i kupię ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia będę w pepco w czw i zobaczę też sukienki:) bo już mi brakuje sukienek:) a brzuszek rośnie:)

• livia30 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta długa jest idealna a i po porodzie będzie służyć ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bombelek, przy bazie nie trzeba już pasów, zerknęłam do aukcji fotelika, który kupuję - montaż za pomocą pasów lub bazy:

http://allegro.pl/fotelik-maxi-cosi-cabriofix-baza-familyfix-wys24-i5033840061.html

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co zrozumiałam to Bombelek urodziła w 23 tc sn, a cc ze starszą córą.
    U nas fotelik z bazą ma być przypięty pasami, ale w Pl chyba nie. Przynajmniej tak mi się wydawało.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2015, 16:08

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikaa, moja koleżanka mówi, że 4 miesiące jej dziecko spało w koszu..

Livia, ta sukienka z pepco ma ramiączka czy jest bez ramiączek?

Juwelka, mamy ten sam termin;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 11:11

o1489vvjal2gnmht.png
  • anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny po weekendzie i przy okazji w 8 miesiącu ciąży;) piękna dziś pogoda,od godzinki siedzę na balkoniku,wypiłam kakao i zjadłam śniadanie:) dziś odpoczywam,weekend był pracowity wybraliśmy meble do sypialni i już je kupiliśmy,czekają na nas w magazynie w sklepie:) Ja spakuje torbę w końcówce maja na początku czerwca,co do usg mam za tydzień 5 maja i już się doczekać nie mogę:) Wczoraj odwiedziła nas kuzynka i dostałyśmy już pierwszy prezent dla Julki,a przy okazji przyniosła zaproszenie na ślub odrazu podziękowaliśmy i powiedzieliśmy że nie przyjdziemy-ona strasznie nalega żeby chociaż na obiad przyjść,nie wiem jak jej odmówić;/ powiedziałam że przyjdziemy do kościoła ale że na ślub nie. ślub bedzie 22 sierpnia a ja mam tp na 4 lipca mała będzie miała niecałe dwa miesiące, będzie za mała na takie wielkie głośne weselicho ja się będę stresować i ona. Mówi do nas to chociaż na obiad przyjedzcie-no fajnie może bym się skusiła ale to są koszty nie oszukujmy się nie pojadę z samymi kwiatami na ślub w koperte trzeba włożyć-co najmniej 300zł do tego ubrać siebie,ubrać małą i ukochanego....fryzjer(bo przecież trzeba przed całą rodziną dobrze wyglądać-tym bardziej jako świeżo upieczona mama) i koszty robią się duże-pojechać tylko na obiad który będzie kosztował minimum 600zł - no sorry może zrobiłam się sknera ale przy tych wydatkach co teraz mam remont,wyprawka a pozniej malutka przyjdzie na świat nie stać mnie na takie wyskoki a nawet jakbym uzbierała tyle do sierpnia to wolałabym kupić coś małej za to. oczywiście tego jej nie powiem ale musiałam się wygadać:) co wy byście zrobiły na moim miejscu?

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amarranta wrote:
    Wikaa, moja koleżanka mówi, że 4 miesiące jej dziecko spało w koszu..

Livia, ta sukienka z pepco ma ramiączka czy jest bez ramiączek?

Juwelka, mamy ten sam termin;)

Na szybko strzeliłam więc jakość do kitu - wybacz ;-)

3b2f72fca2ded7f3med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 11:33

amarranta lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia, dzięki! :) super ta sukienka! mam nadzieję, że za tydzień jeszcze będą albo w sobotę będą otwarte sklepy, bo będę wtedy w Polsce ;) jeszcze jedno pytanko - Ty wysoka jesteś?;) bo mam 167cm i pewnie może być za długa ;)

Aneta, fajnie, że poruszyłaś ten temat. też mamy ślubny dylemat, właściwie dwa - 15 (z noclegiem) i 29 sierpnia, ale z kolei myślę, że i tak na oba pójdziemy.. bo pierwszy to ślub mojej przyjaciółki, która była moją świadkową, a drugi przyjaciela męża od podstawówki. ciężko mi jest się zdecydować (i jeszcze nie potwierdziliśmy), bo to pierwsze dziecko i zupełnie sobie nie wyobrażam, jak to będzie wyglądało po miesiącu, czy się 'dogadamy' już z dzidzią, czy dojdę do siebie, czy będę chciała ją zostawić z babcią czy brać ze sobą (pewnie brać jak już).. a co Wy o tym myślicie dziewczyny?

o1489vvjal2gnmht.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia, fajna ta kiecka.
    Ja też mam ślub w sierpniu ale nie idziemy.
    Nie będę się wkurzać a i wydatków dużo będzie.

dxom6iye1ka3dosl.png
‹‹ 853 854 855 856 857 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ