X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.
    Mi po powrocie na studia laktator bardzo się przydał. Najpierw przed wyjazdem na zjazdy - odciągałam, żeby młody miał moje mleczko, a potem już na uczelni odciągałam, żeby mnie nie zalało. Co do terminu kiedy kupić - proponuje się wstrzymać. Takie gadżety są wszędzie. Mi m. kupił po porodzie, jak byłam jeszcze w szpitalu i dał sobie radę z wyborem ;-)

Amarranta to fajna niespodzianka. Takich sąsiadów chciałoby się mieć ;-) Wrzuć fotki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 11:27

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • rex Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Amaranta fajnie Ci się trafiło :)
    KaEm ja bym poczekała na Twoim miejscu i wybrała sobie spokojnie po porodzie ;)
    Jak poszłam na studia to też mi się przydawał laktator ale to jak pisałam ręcznym sobie świetnie radzilam bo elektryczny mnie bolał. A ręcznym do 2 minut miałam tyle mleka ile potrzebował :) dodam, że pokarm miałam w jednej tylko piersi.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rex ja też na ręcznym "jechałam" ;-)

• livia30 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś też na ręcznym... Ale teraz widac w tyłku mi się poprzewracalo i na elektryczny się skusiłam ;)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 8 miesiącu :D ależ ten czas zapiernicza :D za półtora tygodnia widzę się z Juleczką, ciekawe ile ta mała terrorystka podrosła :D

Biedroneczka83, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivettka ja 6 maja mam wizyte i dostane skierowanie na USg i pójde 7 :) hehehe

Ivettka, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja 6 usg a 11 wizyta :D

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.docsimon.pl/towar/weleda-olejek-do-masazu-krocza-50ml

polecam do masażu krocza :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• amarranta Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikaa, fakt trafiły nam się prezenty :) wszystko w częściach lub w workach, nie ma z czego robić fotek ;) łóżeczko takie http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70248564/
    kosz taki tego typu http://babydeco.eu/pl/p/Koszyk-wiklinowy-Birthe-naturalny-ALVI/978 z opcją postawienia baldachimu i cały ten materiał, który zwykle oplata takie kosze jest taki ciepły żółty z jakimś wzorkiem troszkę - w ogóle marzyłam o takim koszu, tylko nie wiedziałam, czy to nie szkoda kasy, jak on tylko na kilka miesięcy

Biedroneczko, a masaż krocza to już się powinno zacząć?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 19:21

o1489vvjal2gnmht.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka:)

Amaranta - super że podostawałaś tyle fajnych i przydatnych rzeczy :) A o tak hojnych i wporządku sąsiadów nie raz trudno więc pewnie szkoda że się wyprowadzają co ;)

Ivetka - fakt ten czas mega szybko leci, mnie z jednej strony nachodzi euforia że coraz bliżej do przyjścia na świat mojego syneczka a z drugiej jak sobie o tym pomyślę to ogarnia mnie lekki strach, jak przejdę poród, okres połogu i czy będę umiała sobie poradzić z maleństwem ale jak to się mówi człowiek uczy się całe życie;) i pociesza mnie to że będę mieć wsparcie męża i rodziców :)

Co do tematu hemoroidów to co prawda nie używałam ale w razie konieczności moja gin na którejś z wizyt wspominała że poleca maść Posterisan.

Dziewczyny czy zastanawiałyście się lub wiecie już może będąc w którym tyg.ciąży będziecie chciały mieć już spakowaną torbę do szpitala ??

Ivettka lubi tę wiadomość

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ja raz się cieszę że to już zaraz, a raz myślę sobie jak to będzie z tym porodem ;p
    Ja chciałabym mieć spakowaną torbę do czerwca czyli mam jeszcze cały maj na to :) na razie to nawet torby nie mam, bo wątpię że się zmieszczę w moją'średnią' torbę sportową ;p

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się pakuję na miesiąc przed - 5 czerwca :P a co do malenstwa, to poradzisz sobie, ja też byłam zielona, bratowa męża już dzieci ma odchowane ale mi pomogła i jakoś to poleciało. Teraz kawaler do przedszkola od września :)

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amarra.ta w 32tyg trzeba zaczac co do torby ok 1-2 czerwca pakuje

amarranta lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• rex Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w maju spakuję. Ale najpierw muszę pokupić rzeczy bo nic jeszcze nie mam :P
    Choć tak naprawdę tylko dla swojego komfortu to spakuję bo u nas wszystko zapewnia szpital.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2015, 16:08

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2015, 16:08

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie tego się boję juwelka i chyba nawet nie będę się wybierać do tego szpitala gdzie planujesz rodzić... bo z kwitkiem odjechać też bym nie chciała :/

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amarranta no fajne te fanty dostałaś ;-) Strasznie podobają mi się te kosze dla noworodków, szkoda tylko, że dzieci tak szybko z nich wyrastają.....

Juwelka obawiam się, że jak będą chcieli Cię odesłać to i płacz nie pomoże :-( Tak to już jest w szpitalach. Przyjedziesz, wezmą Cię na izbę, zbadają, sprawdzą tętno, rozwarcie i jak będzie w miarę powiedzą, że nie ma miejsc. .... Ale próbować można ;-)

Kasiulka każda mama ma obawy jak sobie poradzi. Ty masz innego rodzaju, bo to Twoja pierwsza dzidzia, ja z kolei innego, bo będę musiała czas dla dzieci rozłożyć na trzy :-) a wiadomo, że to najmniejsze "w stadzie" ;-) będzie potrzebować najwięcej czasu.... Poradzimy sobie... ;-) Będzie dobrze ! Co do torby do szpitala niby tak zalecają mieć już na 4 tyg. przed terminem gotową, ale ja nie zamierzam rodzić przed czasem wiec spakuje ok. połowy lipca ;-)

Dobrej nocki !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:54

• katepr Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam termin na 7 lipca, a Ty Juwelka? :)

No z tym odsyłaniem to prawda :( a w lato jest najgorzej, starają się przyjmować ile mogą nie odsyłają na złość albo z lenistwa, ale jak już pacjentki z dzieciaczkami leżą na patologii ciąży i na łóżkach porodowych to muszą odesłać :/ wiele razy brakowalo nam np lozeczek dla noworodkow kolejnych jak bylo tyle rodzacych. Ale może nam się uda, bądźmy dobrej myśli :)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Lipcoweczki! Piękna pogoda :) dzisiaj u mnie.
    Mój m. wczoraj pomalowal pierwszy raz pokoik i jest pięknie. Został tylko montaż listew, karnisza i lampki a potem już mebelki mogą przychodzić. Będzie pokoik w stylu mamusi. Mam nadzieję, że Lilce się spodoba. Będzie trochę "cukierkowy". Gorzej jak Lilka będzie wolała moro ;)
    Napiszcie mi proszę co trzeba załatwić przed porodem u pracodawcy? Jestem zatrudniona na umowę o pracę. Czy to że chce iść na roczny urlop, to mam teraz oświadczyć?

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
‹‹ 852 853 854 855 856 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ