Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka.
Mi po powrocie na studia laktator bardzo się przydał. Najpierw przed wyjazdem na zjazdy - odciągałam, żeby młody miał moje mleczko, a potem już na uczelni odciągałam, żeby mnie nie zalało. Co do terminu kiedy kupić - proponuje się wstrzymać. Takie gadżety są wszędzie. Mi m. kupił po porodzie, jak byłam jeszcze w szpitalu i dał sobie radę z wyborem
Amarranta to fajna niespodzianka. Takich sąsiadów chciałoby się miećWrzuć fotki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 11:27
-
Witam
Amaranta fajnie Ci się trafiło
KaEm ja bym poczekała na Twoim miejscu i wybrała sobie spokojnie po porodzie
Jak poszłam na studia to też mi się przydawał laktator ale to jak pisałam ręcznym sobie świetnie radzilam bo elektryczny mnie bolał. A ręcznym do 2 minut miałam tyle mleka ile potrzebowałdodam, że pokarm miałam w jednej tylko piersi.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Wikaa, fakt trafiły nam się prezenty
wszystko w częściach lub w workach, nie ma z czego robić fotek
łóżeczko takie http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70248564/
kosz taki tego typu http://babydeco.eu/pl/p/Koszyk-wiklinowy-Birthe-naturalny-ALVI/978 z opcją postawienia baldachimu i cały ten materiał, który zwykle oplata takie kosze jest taki ciepły żółty z jakimś wzorkiem troszkę - w ogóle marzyłam o takim koszu, tylko nie wiedziałam, czy to nie szkoda kasy, jak on tylko na kilka miesięcy
Biedroneczko, a masaż krocza to już się powinno zacząć?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 19:21
-
Hejka:)
Amaranta - super że podostawałaś tyle fajnych i przydatnych rzeczyA o tak hojnych i wporządku sąsiadów nie raz trudno więc pewnie szkoda że się wyprowadzają co
Ivetka - fakt ten czas mega szybko leci, mnie z jednej strony nachodzi euforia że coraz bliżej do przyjścia na świat mojego syneczka a z drugiej jak sobie o tym pomyślę to ogarnia mnie lekki strach, jak przejdę poród, okres połogu i czy będę umiała sobie poradzić z maleństwem ale jak to się mówi człowiek uczy się całe życie;) i pociesza mnie to że będę mieć wsparcie męża i rodziców
Co do tematu hemoroidów to co prawda nie używałam ale w razie konieczności moja gin na którejś z wizyt wspominała że poleca maść Posterisan.
Dziewczyny czy zastanawiałyście się lub wiecie już może będąc w którym tyg.ciąży będziecie chciały mieć już spakowaną torbę do szpitala ??Ivettka lubi tę wiadomość
-
Hej
Ja raz się cieszę że to już zaraz, a raz myślę sobie jak to będzie z tym porodem ;p
Ja chciałabym mieć spakowaną torbę do czerwca czyli mam jeszcze cały maj na tona razie to nawet torby nie mam, bo wątpię że się zmieszczę w moją'średnią' torbę sportową ;p
1kasiulka1 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa się pakuję na miesiąc przed - 5 czerwca
a co do malenstwa, to poradzisz sobie, ja też byłam zielona, bratowa męża już dzieci ma odchowane ale mi pomogła i jakoś to poleciało. Teraz kawaler do przedszkola od września
-
Amarranta no fajne te fanty dostałaś
Strasznie podobają mi się te kosze dla noworodków, szkoda tylko, że dzieci tak szybko z nich wyrastają.....
Juwelka obawiam się, że jak będą chcieli Cię odesłać to i płacz nie pomożeTak to już jest w szpitalach. Przyjedziesz, wezmą Cię na izbę, zbadają, sprawdzą tętno, rozwarcie i jak będzie w miarę powiedzą, że nie ma miejsc. .... Ale próbować można
Kasiulka każda mama ma obawy jak sobie poradzi. Ty masz innego rodzaju, bo to Twoja pierwsza dzidzia, ja z kolei innego, bo będę musiała czas dla dzieci rozłożyć na trzya wiadomo, że to najmniejsze "w stadzie"
będzie potrzebować najwięcej czasu.... Poradzimy sobie...
Będzie dobrze ! Co do torby do szpitala niby tak zalecają mieć już na 4 tyg. przed terminem gotową, ale ja nie zamierzam rodzić przed czasem wiec spakuje ok. połowy lipca
Dobrej nocki !Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:54
-
Ja mam termin na 7 lipca, a Ty Juwelka?
No z tym odsyłaniem to prawdaa w lato jest najgorzej, starają się przyjmować ile mogą nie odsyłają na złość albo z lenistwa, ale jak już pacjentki z dzieciaczkami leżą na patologii ciąży i na łóżkach porodowych to muszą odesłać
wiele razy brakowalo nam np lozeczek dla noworodkow kolejnych jak bylo tyle rodzacych. Ale może nam się uda, bądźmy dobrej myśli
-
Dzień Dobry Lipcoweczki! Piękna pogoda
dzisiaj u mnie.
Mój m. wczoraj pomalowal pierwszy raz pokoik i jest pięknie. Został tylko montaż listew, karnisza i lampki a potem już mebelki mogą przychodzić. Będzie pokoik w stylu mamusi. Mam nadzieję, że Lilce się spodoba. Będzie trochę "cukierkowy". Gorzej jak Lilka będzie wolała moro
Napiszcie mi proszę co trzeba załatwić przed porodem u pracodawcy? Jestem zatrudniona na umowę o pracę. Czy to że chce iść na roczny urlop, to mam teraz oświadczyć?1kasiulka1 lubi tę wiadomość