X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.
    Mi po powrocie na studia laktator bardzo się przydał. Najpierw przed wyjazdem na zjazdy - odciągałam, żeby młody miał moje mleczko, a potem już na uczelni odciągałam, żeby mnie nie zalało. Co do terminu kiedy kupić - proponuje się wstrzymać. Takie gadżety są wszędzie. Mi m. kupił po porodzie, jak byłam jeszcze w szpitalu i dał sobie radę z wyborem ;-)

Amarranta to fajna niespodzianka. Takich sąsiadów chciałoby się mieć ;-) Wrzuć fotki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 11:27

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • rex Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Amaranta fajnie Ci się trafiło :)
    KaEm ja bym poczekała na Twoim miejscu i wybrała sobie spokojnie po porodzie ;)
    Jak poszłam na studia to też mi się przydawał laktator ale to jak pisałam ręcznym sobie świetnie radzilam bo elektryczny mnie bolał. A ręcznym do 2 minut miałam tyle mleka ile potrzebował :) dodam, że pokarm miałam w jednej tylko piersi.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rex ja też na ręcznym "jechałam" ;-)

• livia30 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś też na ręcznym... Ale teraz widac w tyłku mi się poprzewracalo i na elektryczny się skusiłam ;)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 8 miesiącu :D ależ ten czas zapiernicza :D za półtora tygodnia widzę się z Juleczką, ciekawe ile ta mała terrorystka podrosła :D

Biedroneczka83, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivettka ja 6 maja mam wizyte i dostane skierowanie na USg i pójde 7 :) hehehe

Ivettka, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja 6 usg a 11 wizyta :D

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.docsimon.pl/towar/weleda-olejek-do-masazu-krocza-50ml

polecam do masażu krocza :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• amarranta Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikaa, fakt trafiły nam się prezenty :) wszystko w częściach lub w workach, nie ma z czego robić fotek ;) łóżeczko takie http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70248564/
    kosz taki tego typu http://babydeco.eu/pl/p/Koszyk-wiklinowy-Birthe-naturalny-ALVI/978 z opcją postawienia baldachimu i cały ten materiał, który zwykle oplata takie kosze jest taki ciepły żółty z jakimś wzorkiem troszkę - w ogóle marzyłam o takim koszu, tylko nie wiedziałam, czy to nie szkoda kasy, jak on tylko na kilka miesięcy

Biedroneczko, a masaż krocza to już się powinno zacząć?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 19:21

o1489vvjal2gnmht.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka:)

Amaranta - super że podostawałaś tyle fajnych i przydatnych rzeczy :) A o tak hojnych i wporządku sąsiadów nie raz trudno więc pewnie szkoda że się wyprowadzają co ;)

Ivetka - fakt ten czas mega szybko leci, mnie z jednej strony nachodzi euforia że coraz bliżej do przyjścia na świat mojego syneczka a z drugiej jak sobie o tym pomyślę to ogarnia mnie lekki strach, jak przejdę poród, okres połogu i czy będę umiała sobie poradzić z maleństwem ale jak to się mówi człowiek uczy się całe życie;) i pociesza mnie to że będę mieć wsparcie męża i rodziców :)

Co do tematu hemoroidów to co prawda nie używałam ale w razie konieczności moja gin na którejś z wizyt wspominała że poleca maść Posterisan.

Dziewczyny czy zastanawiałyście się lub wiecie już może będąc w którym tyg.ciąży będziecie chciały mieć już spakowaną torbę do szpitala ??

Ivettka lubi tę wiadomość

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ja raz się cieszę że to już zaraz, a raz myślę sobie jak to będzie z tym porodem ;p
    Ja chciałabym mieć spakowaną torbę do czerwca czyli mam jeszcze cały maj na to :) na razie to nawet torby nie mam, bo wątpię że się zmieszczę w moją'średnią' torbę sportową ;p

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się pakuję na miesiąc przed - 5 czerwca :P a co do malenstwa, to poradzisz sobie, ja też byłam zielona, bratowa męża już dzieci ma odchowane ale mi pomogła i jakoś to poleciało. Teraz kawaler do przedszkola od września :)

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amarra.ta w 32tyg trzeba zaczac co do torby ok 1-2 czerwca pakuje

amarranta lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• rex Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w maju spakuję. Ale najpierw muszę pokupić rzeczy bo nic jeszcze nie mam :P
    Choć tak naprawdę tylko dla swojego komfortu to spakuję bo u nas wszystko zapewnia szpital.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2015, 16:08

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2015, 16:08

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie tego się boję juwelka i chyba nawet nie będę się wybierać do tego szpitala gdzie planujesz rodzić... bo z kwitkiem odjechać też bym nie chciała :/

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amarranta no fajne te fanty dostałaś ;-) Strasznie podobają mi się te kosze dla noworodków, szkoda tylko, że dzieci tak szybko z nich wyrastają.....

Juwelka obawiam się, że jak będą chcieli Cię odesłać to i płacz nie pomoże :-( Tak to już jest w szpitalach. Przyjedziesz, wezmą Cię na izbę, zbadają, sprawdzą tętno, rozwarcie i jak będzie w miarę powiedzą, że nie ma miejsc. .... Ale próbować można ;-)

Kasiulka każda mama ma obawy jak sobie poradzi. Ty masz innego rodzaju, bo to Twoja pierwsza dzidzia, ja z kolei innego, bo będę musiała czas dla dzieci rozłożyć na trzy :-) a wiadomo, że to najmniejsze "w stadzie" ;-) będzie potrzebować najwięcej czasu.... Poradzimy sobie... ;-) Będzie dobrze ! Co do torby do szpitala niby tak zalecają mieć już na 4 tyg. przed terminem gotową, ale ja nie zamierzam rodzić przed czasem wiec spakuje ok. połowy lipca ;-)

Dobrej nocki !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:54

• katepr Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam termin na 7 lipca, a Ty Juwelka? :)

No z tym odsyłaniem to prawda :( a w lato jest najgorzej, starają się przyjmować ile mogą nie odsyłają na złość albo z lenistwa, ale jak już pacjentki z dzieciaczkami leżą na patologii ciąży i na łóżkach porodowych to muszą odesłać :/ wiele razy brakowalo nam np lozeczek dla noworodkow kolejnych jak bylo tyle rodzacych. Ale może nam się uda, bądźmy dobrej myśli :)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Lipcoweczki! Piękna pogoda :) dzisiaj u mnie.
    Mój m. wczoraj pomalowal pierwszy raz pokoik i jest pięknie. Został tylko montaż listew, karnisza i lampki a potem już mebelki mogą przychodzić. Będzie pokoik w stylu mamusi. Mam nadzieję, że Lilce się spodoba. Będzie trochę "cukierkowy". Gorzej jak Lilka będzie wolała moro ;)
    Napiszcie mi proszę co trzeba załatwić przed porodem u pracodawcy? Jestem zatrudniona na umowę o pracę. Czy to że chce iść na roczny urlop, to mam teraz oświadczyć?

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
‹‹ 852 853 854 855 856 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ