X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem dokładnie kiedy dokładnie zaczną,ale znajoma pisała,że ma na 5 czerwca termin i ze jeszcze na Lubartowskiej urodzi,że później moze być problem z miejscami, bo remont.Pomyślałam o Was,żeby nie było później zaskoczenia, ja tez oprócz Kraśnickiej brałam Lubartowską pod uwagę,ale teraz to chyba Kraśnicka, zresztą zobaczymy:)Wikaa a Ty gdzie chciałaś rodzić?

• kate851 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania podobno jak się ma swojego lekarza ze Staszica to można sie tam dostać:) poproś go ładnie, bo tam mała porodówka,ale wierzę,że Ci się uda:)

• bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dokładnie jak Rex napisała sn Rodziłam w 23tc a cc miałam Przy córce w 40tc.

Mia witaj :-) oczywiście że Cię przyjmiemy i doskonale rozumiem że nie chciałaś wcześniej dołączyć ale jak widzisz atmosfera się oczyscila i na spokojnie można sobie pogadać ;-)
    Livia śliczna kobietka z Ciebie i jaki ty masz duży brzusio :-o to ja choć jestem rozmiaru xxxl to mam mały:-( może za mały?:-( dziś nawet sąsiadka mi piwo proponowala...

16udskjogri4r6n4.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate851 moja ciąża przebiega baaardzo spokojnie, aż sama jestem zaskoczona, gdyby nie to ze maluszek urządza często rewolucje w brzuchu, ( a najbardziej lubi wieczorne i poranne harce) i od niedawna brzuszek zrobił sie widoczny to nie czuła bym wogole ze w ciazy jestem ;-) heheh śmiejemy sie, ze jest łaskawy dla mamy. Jeśli chodzi o wagę to tez tragedii nie ma (narazie 6kg na plusie) wiec ja jak najbardziej Happy...

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

1usah371io4htfas.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5fa71fb3616c.jpg
    A oto my w całej okazałości :-)

rex, anetaa1607, Konwalia, wikaa, 1kasiulka1, nick nieaktualny, radiszka, zielona1, ewela86 lubią tę wiadomość

1usah371io4htfas.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a co myślicie o laktatorach? W sensie macie jakieś sprawdzone, bądź swoje typy? Ja kupiłam w piątek Tommee Tippiee elektryczny, po czym oczywiscie po fakcie przejrzałam opinie na jego temat i sie załamałam, strasznie słabe, ze głośny i wogole masakra wiec włączyłam go i faktycznie do najcichszych nie należał wiec stwierdziłam ze nie chce sie już przekonywać czy reszta opinii tez sie zgadza i dziś odwiozłam go do sklepu...
    Ehhh nie wiem teraz w sumie czy nie kupie dopiero po porodzie jak faktycznie będzie potrzebny, i na dzień dzisiejszy myśle ze jeśli tak to chyba postawie na Avent... Co myślicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 18:03

1usah371io4htfas.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne brzuszki dziewczyny :)
    Mi siostra mniej więcej raz w miesiącu robi zdjęcie z profilu, widać jak ładnie rośniemy.
    Co do laktatora to Avent ogólnie jest dobra firma więc i te sprzęty pewnie będą miały dobre opinie, choć cenę pewnie też dobra. Mi przyjaciółka doradzala zaopatrzyć się przed porodem, bo jak sama miała nawaly to jej mąż w nocy jeździł po aptekach. Skończyło się na Canpol.
    Mój Synek też nieźle fika i w dzień i w nocy, czasem spać mi nie daje tak zasuwa.

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia ślicznie wyglądasz:) malutki brzuszek:) odnośnie laktatora to siostra męża ma nowy nieużywany ręczny aventa i ma mi pożyczyć:) może się też nie przyda:)

Mia1988 lubi tę wiadomość

• Blue:) Przyjaciółka

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Avent to dobra firma więc pewnie będzie dobry :-) ja narazie nie kupuję jak będzie taka potrzeba to po porodzie mąż kupi :-)
    Śliczny brzuszek Mia :-)

Wojtuś nasz Skarb <3 <3 <3
    ex2b3e5e2fco1er7.png

ckai43r89zfl6iv1.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia ładna babeczka jesteś i brzuszek też fajny :) taki mini :)
    Ja miałam chyba z BabyOno i był ok.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 18:58

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Mia witamy serdecznie :)
    Blue, tak jak Livia pisze, no jak nie ma wolnego łóżka na porodówce to gdzie mają przyjąć? ;p
    Juwelka, właśnie nie jestem wcale taka pewna czy mnie przyjmą bez gadania, bo jak będzie akurat oblężenie to pewnie i znajomości nie pomogą :/ nie wiem co wtedy zrobie pewnie sie poryczę i pójde na swój oddział , tylko tam same łóżeczka dla noworodków ;p
    Ręcznik z Babyono super, miękki dość duży, będę kupować drugi troszkę mniejszy żeby do szpitala wziąć :)
    Monita a kuzynka to pewnie rodziła w wejherowie albo redłowie?? Bo w Redzie chyba nie ma porodówki ;p

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Morroind Znajoma

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)
    My spędziliśmy kilka ostatnich dni w szpitalu, z powodu wysokiego cieśnienia. Obesrwacja, ktg, usg, kilka razy dziennie mierzenie ciśnienia i diagnoza... syndrom białego fartucha :D Okazało się, że wysokie ciśnienie mam tylko podczas wizyt u gina, w szpitalu było ok. Ale przynajmniej porobili mi sporo badań i wiem, że wszystko w porządku.

Livia, Mia- super macie brzuszki :)
    A to domek mojego Synka z początkiem 29 tygodnia

943f1c503854e2d5.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 21:04

Mia1988, nick nieaktualny, zielona1, ewela86 lubią tę wiadomość

Czekamy serduszko :)
    p19ugox1et98ehpu.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 18:58

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja od razu jadę na Wejherowo - mam nadzieję, że dojadę :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Morroind Znajoma

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak własnie robię, w domu też zawsze mam ok. Po wyjściu ze szpitala byłam u swojego lekarza i u niego znów ciśnienie meega, sama tego nie rozumiem, ale chyba nad tym nie zapanuje ;)

p19ugox1et98ehpu.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morroind ja w pierwszej ciąży walczyłam z wysokim ciśnieniem, leżałam w szpitalu sporo - skończyło się zakażeniem ciążowym. Teraz od początku ciąży biorę Acard i o dziwo jak na razie ciśnienie mam niziutko ;) A nogi Ci nie puchną?

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia faktycznie brzusio masz malutki.
    Morroind Twój domek tez super. Fajnie, że wrzucacie fotki, lubię oglądać ;-)
    Dobrze, że szpital wyjaśnił problem z ciśnieniem i okazał się banalny ;-) Przynajmniej przebadali Cię pożądnie ;-)

Kate szpital na lubartowskiej jest bardzo blisko mojego miejsca zamieszkania. Dlatego zawsze brałam pod uwagę ten albo Jaczewskiego. W tym drugim zawsze odsyłają wiec dwukrotnie rodziłam na lubartowskiej. Teraz zastanawiam się gdzie będą odsyłać, bo odsyłać będą. ... :-(
    I to nie zawsze jest tak, że brakuje miejsc.... Miejsca są, ale dla wybranych.... i jestem tego pewna w 100 % .... :-/

Dobranoc.

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • Morroind Znajoma

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia, nie puchna mi nogi i nic złego się nie dzieje. A Ty w pierwszej ciąży brałas jakieś leki na obniżenie ciśnienia?

p19ugox1et98ehpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś przyszalałam z zakupami Julkowymi, jutro wstawie foty

Kolorowych :)

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

‹‹ 855 856 857 858 859 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ