X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • rex Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivettka czekamy na fotki :)
    Idę poszperać po necie jeszcze.
    Dobranoc :)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.
    Znowu zapowiada się słoneczny dzień, oby był tak udany jak piękny..... ;-)

amarranta lubi tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śliczne brzuszki dziewczyny macie :)

Morroind, w sumie podobnie miałam z ciśnieniem, jak Ty - mierzone przed wizytą zawsze wysokie a w domu normalne - aż mi położna kazała przychodzić po wizycie mierzyć jeszcze raz i już ok było

miłego dnia!

o1489vvjal2gnmht.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dziś witam w 28 tc;-) belly pokazuje 3 trymestr :-D

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne jesteście brzuchatki.
    Ja dzisiaj juz po wizycie. Dzidzius bryka i ma otwarte oczka :) Dostałam L4 ze wskazaniem do leżenia ale z racji, że już wcześniej się umowilam i jestem na mieście robię sobie dzień piękności: fryzjer i kosmetyczka.
    Miłego dnia Lipcoweczki!

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morroind wrote:
    Livia, nie puchna mi nogi i nic złego się nie dzieje. A Ty w pierwszej ciąży brałas jakieś leki na obniżenie ciśnienia?

Jak już było słabo to Dopegyt brałam w szpitalu ale miałam ciśnienie 160/100 praktycznie cały czas...

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Morroind Znajoma

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia, ja dwa dni brałam Dopegyt w szpitalu ale ciśnienie spadło do 90/60 i mi odstawili leki całkiem. Później już było ok, czyli 120/70, wizyta u lekarza i znów 160/70... No i co najdziwniejsze to górne jest takie wysokie tylko, bo to dolne zawsze ok.

Czekamy serduszko :)
    p19ugox1et98ehpu.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoć często zdarza się to w pierwszej ciąży, teraz nie wiem czy mam spokój bo to druga ciąża czy dlatego, że Acard biorę. Tak czy siak - odpoczywaj i nie przemęczaj się ;-) Wszystko będzie dobrze :)

Morroind lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • zielona1 Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczny, fajnie ze nas tu coraz wiecej:-) widze ze coraz wiecej też rozważań na temat szpitala, ja już wybrałam i nawet byłam na oddziale pooglądać jak tam wygląda:-)
    Morroind mam podobny efekt białego fartucha, ostatnio też ciśnienie 156/89. W domu jak mierze to ok. Robie obserwacje od prawie miesiaca. Czasem przy zdenerwowania mi skoczy. Ja jednak w domu mam ok 125/80. Lekarz przepisal mi magnez 2x dziennie i potas( kaldyum) i mam kontrolowac. Troche spadlo znowu ze czasem mam nawet 110 /66 :-) zaczelam się zastanawiać czy może z moim cisnieniomierzem jest nie tak jeżeli w domu mam ok...w szpitalu przynajmniej cię przebadali chociaż ja bardzo nie chciałabym tam trafić:-) oby wszystko juz było ok:-)

f2w3hgqs0nq2i0d5.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    A ja z ciśnieniem to w drugą stronę.
    Bo ja i w poprzedniej ciąży i teraz mam 80/50 średnio ...
    No ale nic się nie dzieje to nie pilnują specjalnie.
    W ciąży niby prawidłowo ma być podwyższone ;)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2015, 16:10

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • Morroind Znajoma

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona mi też lekarz zalecił magnez i potas. I też zastanawiałam się czy mój ciśnieniomierz dobrze działa, skoro w domu zawsze jest w porządku, ale sprawdzałam tez na dwóch innych i w domu rzeczywiście mam okolo 120/70. Także u Ciebie pewnie też jest w porządku, tylko biały fartuch robi nas w konia podczas wizyt :D

zielona1 lubi tę wiadomość

Czekamy serduszko :)
    p19ugox1et98ehpu.png
  • Blue:) Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja też mam na wizycie u lekarza wysokie ciśnienie ;/ a w domu zawsze w normie 120/70... to chyba wizyta tak nas stresuje i na nas wpływa ;)

Wg Belly zaczynam dziś 29 tydzień :) jak Wy liczycie tygodnie? 28 tyd i 0 dni to wg Was 28 czy 29 tydzień?

Wojtuś nasz Skarb <3 <3 <3
    ex2b3e5e2fco1er7.png

ckai43r89zfl6iv1.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue, tak jak lekarze liczą ;) czyli 28+0 to jest poczatek 29 tygodnia, znaczy aż do 29+0 trwa 29 tydzień. Inaczej w sumie tego nie policzysz bo matematyka jest jedna ;)

Blue:) lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Juwelka sal do porodu jest 4, a ta piąta sala to taka poporodowa w której 2h po porodzie mogą 2 mamy leżeć 'pod obserwacją', także rzadko jest tak że nie ma ani jednego wolnego łóżka, praktycznie tylko wtedy jak na tych łóżkach porodowych są mamy z dziećmi zamiast rodzących ;p dzięki tej 5tej sali jest zachowany ruch ;p jedna urodzi idzie na 5tkę, po godzinie powiedzmy kolejna, po kolejnej godzinie ta pierwsza idzie na położnictwo a na jej miejsce już kolejna po porodzie może wskakiwać także nie ma tragedii, jedynie gdy naprawdę jest oblężenie na położnictwie i patologii ciąży to wtedy porodówka jest przyblokowana :)

Blue wg mnie masz skończony 28 tydzień, a zaczynasz dopiero 29, w szpitalu zawsze liczy się skończone tygodnie i dodaje się dni np jutro będziesz mieć 28tydz +1 dzień ;p

Blue:), juwelka lubią tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Blue:) Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mój lekarz zawsze wpisywał np 26 tydzień jak był 26 tyd i 3 dni... i właśnie pytałam o to czy mówicie wtedy 26 czy 27 ;)
    katepr ja właśnie tak mówię, że np. 28 tydz i 1 dzień ;)

Wojtuś nasz Skarb <3 <3 <3
    ex2b3e5e2fco1er7.png

ckai43r89zfl6iv1.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:) ja dzis aktywnie od 9:) dopiero co przyszłam do domu, ciuszek i 4 markety, uff:)
    Zania gratuluję 7msc i 3 trymestru:) ja zaczynam w czw:) zleciało co?:)
    Wikaa ja też mam najbliżej na Lubartowską:) może się okaze ze mieszkamy niedaleko siebie:) najdalej mam na Kraśnicką włąsnie gdzie mam lekarza,no ale zobaczymy:)
    Morroind dobrze,że lepiej z ciśnieniem, dużo osób tak ma,że wysokie podczas wizyty. Powoli szykuję obiad i przed 17 do sr. Szybko minie dzień a cieplutko jak w leci, na wschodzie dziś najcieplej.

wikaa lubi tę wiadomość

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 18:58

wikaa lubi tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Lipcoweczki!
    Wow ale dziś pospalam

1usah371io4htfas.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie nie ma sie co dziwić... O 3:00 mały terrorysta zrobił sobie worek treningowy z mojego brzucha i z godzinę szalał... Oczywiście nie dość ze mnie obudził to poniżej zasnąć nie mogłam... A jak już odpadłam to ooo... Takie skutki Hahaha
    Z łóżka głód mnie ściągnął w sumie i w menu - kasza manna... Az sama w szoku jestem bo nie jadłam wieki a dziś oczy już z myślą o niej otworzyłam... Dzięki Bogu miałam jakimś cudem bo inaczej to bym sie chyba zapłakała... ;-)
    Zaraz muszę sie zbierać bo zakupy same sie nie zrobią, do mechanika podjechać muszę itd, pewnie z pół dnia mi zejdzie...
    A pogoda nas nie rozpieszcza, zimno, wieje jak cholera i pewnie zaraz padać jeszcze będzie znając moje szczęście...
    Ehhh ni nic wam chociaż ładniej pogody życzę i miłego dzionka oczywiście :-)

1usah371io4htfas.png
‹‹ 856 857 858 859 860 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ